kayınvalidem beni dünkü çocuk sanıyor

mecix

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
7
0
16
Bursa
biz eşimle 4 yıldır birlikteyiz. biz arkadaşken, birbirlerini haftada 1 ya aralar ya da aramazlardı. hep zorlardım olmaz anneni ara derdim. aralarında bir tek yılbaşı kavramı vardı diyebilirim. annesinin, babasının doğum gününü bile bilmezdi. bilmediği için aramazdı da...hep ben olmaz öyle şey öğrenelim arayalım, olmaz öyle şey anneler günü bugün ara, olmaz babalar günü bugün ara derdim. o da oğlunun doğum gününü bilmezdi, daha doğrusu hatırlamaz ve de aramazdı. oğlu dışarıda okudu. öğrenci iken de arkadaştık biliyorum. ne memlekete gider ne de araşırlardı, öğrenci evi vardı annesi hiç gelmedi. bir tek annem ile tanışmak için geldi. yılda toplasan 20 gün görüşmezlerdi. bayramlarda bile ben onu memleketine zorla gönderirdim.
şimdi doğum gününde arar oldu oğlunu, "ben hiç aksatmam hep aradım" diyor. sonra her gün oğlu ile konuşmak için arıyor. iş toplantısında oluyor oğlu. ben de biliyorum o da biliyor ama, arıyor. sonra beni arıyor "a, biz araştık konuştuk sana haber vermedi mi?" diyor. "oğlumdan uzun süre ayrı kalamam", "çok özlüyorum" diyor. "rüyamda sizin evi gördüm, gerçek hayatta görmek nasip olmadı" dedi bir kere. nasıl görmemiş dedim. kaç kere geldi düğünden önce dedim ben de."biz oğlumla hiç bu kadar ayrı kalmamıştık" diyor. bazen eşim iş için memleketlerinin yakınlarına gidiyor uğruyor annelerine, gerçi bunu da ben diyorum hala olmaz öyle şey uğra diyorum. normalde öğle yemeği yemezler, yapmaz çünkü. şimdi oğlu gidince sanki ben onu burada aç bırakıyorum günde 6 öğün hazırlıyormuş, yemeyince de ağlamaklı oluyormuş. oğlu yanına gidince hemen hasta oluyor. hasta numarası yapıyor diyelim aslında. bir durum var ise doktora gidip ilaç yazdı ise, içmiyor oğlu yanına gidene kadar ki onu hasta görsün de daha sık gitsin arasın diye herhalde.
evleneli 4ay oldu. her seferinde çok zormuş bu işler diyip duruyorlar. ama problem şu ki. her şeyi biz yaptık. onlardan da ailemden istediğimiz 5 bin sadece. o da iki tarafta kendini dışlanmış hissetmesin diye. ne bayram hediyesi, ne bayramlık, ne ben giderim el öpmeye bir şey alır, ne de o gelirken bir şey alır. sonra çok zormuş diyip dursun. ama abisini evlendirirken ben çenemi o zaman açacağım. eminim hiç iyi olmayacak. hiç bir gelenekten hiç bir şeyden haberi olmayan taklidini şimdi yapıyor, bakalım o zaman ne yapacak. bunun ile ilgili başına böle şeyler gelenler, neler yapıyor, ya da yaptı çok merak ediyorum

kv.nin siz evlendikten sonra oğluna olan ilgisi artmış peki eşiniz de durum ne anladığım kadarıyla kadın ilerisi için kendine yer yapmaya çalışıyor.

eşimde değişen o kadar bir durum yok. her çocuk gibi ailesine değer veriyor, ama şöyle bir şey var aynı değeri benim aileme de veriyor. kimseyi üzmek istemiyor, özellikle de beni. ben bazen söylüyorum ona "bak anne gine bize yalan söylüyor" diyorum hatta. o da "eskiden de söylerdi, biz küçükken, gine başladı" diyor. ama eşim her şeyi fark edemiyor. ben de sürekli kafasının etini yemiyorum, anca çok sinirleneceğim ki o zaman söylüyorum. ama bence anne normale dönse iyi olacak. kim bilmez yüz görümlülüğünü? işte anneleri bilmiyormuş :S aldırtmadılar yüz görümlülüğü. hatta bir gün acayip sinirlendim sizinkilerin bana yaptıklarını, bizim ailede dula yaparlardı, şimdi onlara bile yapmıyorlar dedim. eşim o gün kaldı, hiç bir şey diyemedi :S

şu yazdıklarına sandımki tek oğlan neyseki abisi varmış.. ama sen ilk gelin olduğun için seninle yarış halinde olması normal.. (6 yıllık gelinim artık diyim demi tanıdım bu kvleri)

birde şunu farkettim hem eşine ara diye ısrar edıyorsun yada git diye.. ancak gitiğinde yada aradığında bozuluyorsun? madem görüşmelerini istemıyorsun ısrar etme sende.. kendi aramak isterse arar zaten... sana danısacak değilya..

maddi konularda illaki olur her ailede her evde demeliyim.. adetlerınız farklı anladığım kadarıyla.. oyuzden çok üsteleme eşinle arana soğukluk verme bosveeerrr... en güzel gunlerın bunlar senın , bunları konusarak niye mahvediyorsun..

son olarak kv yada eşinin diğer akrabalarını asla kötüleme.. şuan sana karşı iyidir hoştur ama belli bir zaman sonra soğuyabilir senden.

sen ilk gelinsin oyuzden bu derece takık sana.. abiside evlensin senın üzerinden yük kalkacaktır..

bende diyorumki keşke benımde eşimin bir abisi daha olsaymış benim üzerimdeki bu yük hiç bi zaman kalkmayacak.. tek tesellim artık diğer kuzenleride evlendide nihayet artık herkes kendi geliniyle uğraşıyor benimle değil.

ben sanırım kendimi düzgün ifade edememişim. çünkü aramasına bozulduğum falan yok. ne olur ise olsun arayacak, soracak ve gidecek tabi. ama benim bozulduğum yalanlara baş vurarak kendini aratmaya çalışması, oğlunun onu hasta halde görmesi hoş mu? benim bildiğim anne formu çocuğu üzülmesin diye elinden geleni yapandır. onu zaten 4 senedir sayemde arayıp sorarken, şimdi böyle yapmasını anlayamıyorum. evi görmemiş numaraları, oğlu onu görsün diye hasta numaraları, para istemeyelim diye paramız yok numaralarını anlayamıyorum ben. zaten isteyemeyiz ki biz ihtiyacımız olsa da. öyle bir kişiliğimiz yok. abisi evlenirse diye para biriktiriyorlarmış. bir paramız yok diyip, bir para biriktirdiklerini öğrenmek garip. ben yalan, dolan, kandırmacaları sevmem. net olmalı insan. tabi bu bana göre böyle.
ben sadece onun ailesi için söylemem zaten, kendi ablam, annem, babamın yanlışlarını da tartışır sölerim. hatta akrabalarıma kızdığım konuşmadıklarım var. ben dürüstlüğü severim. yoktur ben de politik davranış. ne hisettirirse karşımdaki onu alır. ama bu şekilde yaptığı sürece, biliyor ve tanıyorum kendimi, tutamam sölerim ben. kendi aileme de aynısını yapıyorum. ama işte sonuçta kv'dem bu şekilde davranmaya devam eder ise ben soğuyacağım, korktuğum bu

çogu kv gibi evlenince oglu kıymete binmiş
eşin ne diyor bu duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…