biz eşimle 4 yıldır birlikteyiz. biz arkadaşken, birbirlerini haftada 1 ya aralar ya da aramazlardı. hep zorlardım olmaz anneni ara derdim. aralarında bir tek yılbaşı kavramı vardı diyebilirim. annesinin, babasının doğum gününü bile bilmezdi. bilmediği için aramazdı da...hep ben olmaz öyle şey öğrenelim arayalım, olmaz öyle şey anneler günü bugün ara, olmaz babalar günü bugün ara derdim. o da oğlunun doğum gününü bilmezdi, daha doğrusu hatırlamaz ve de aramazdı. oğlu dışarıda okudu. öğrenci iken de arkadaştık biliyorum. ne memlekete gider ne de araşırlardı, öğrenci evi vardı annesi hiç gelmedi. bir tek annem ile tanışmak için geldi. yılda toplasan 20 gün görüşmezlerdi. bayramlarda bile ben onu memleketine zorla gönderirdim.
şimdi doğum gününde arar oldu oğlunu, "ben hiç aksatmam hep aradım" diyor. sonra her gün oğlu ile konuşmak için arıyor. iş toplantısında oluyor oğlu. ben de biliyorum o da biliyor ama, arıyor. sonra beni arıyor "a, biz araştık konuştuk sana haber vermedi mi?" diyor. "oğlumdan uzun süre ayrı kalamam", "çok özlüyorum" diyor. "rüyamda sizin evi gördüm, gerçek hayatta görmek nasip olmadı" dedi bir kere. nasıl görmemiş dedim. kaç kere geldi düğünden önce dedim ben de."biz oğlumla hiç bu kadar ayrı kalmamıştık" diyor. bazen eşim iş için memleketlerinin yakınlarına gidiyor uğruyor annelerine, gerçi bunu da ben diyorum hala olmaz öyle şey uğra diyorum. normalde öğle yemeği yemezler, yapmaz çünkü. şimdi oğlu gidince sanki ben onu burada aç bırakıyorum günde 6 öğün hazırlıyormuş, yemeyince de ağlamaklı oluyormuş. oğlu yanına gidince hemen hasta oluyor. hasta numarası yapıyor diyelim aslında. bir durum var ise doktora gidip ilaç yazdı ise, içmiyor oğlu yanına gidene kadar ki onu hasta görsün de daha sık gitsin arasın diye herhalde.
evleneli 4ay oldu. her seferinde çok zormuş bu işler diyip duruyorlar. ama problem şu ki. her şeyi biz yaptık. onlardan da ailemden istediğimiz 5 bin sadece. o da iki tarafta kendini dışlanmış hissetmesin diye. ne bayram hediyesi, ne bayramlık, ne ben giderim el öpmeye bir şey alır, ne de o gelirken bir şey alır. sonra çok zormuş diyip dursun. ama abisini evlendirirken ben çenemi o zaman açacağım. eminim hiç iyi olmayacak. hiç bir gelenekten hiç bir şeyden haberi olmayan taklidini şimdi yapıyor, bakalım o zaman ne yapacak. bunun ile ilgili başına böle şeyler gelenler, neler yapıyor, ya da yaptı çok merak ediyorum