- Konu Sahibi crownvetch
Ne haliniz varsa görün deyip çocukları da alıp gitmek geçiyor içimden dedim dün eşime ilk kez...
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkes bütün hayatının yükünü benim omuzlarıma bırakmaya çalışıyor, çok yoruldum artık, herkes için olan değişiklikler benim için de geçerli, eşim için kabullenmesi zorsa annesinin hamileliğini benim için de bi o kadar zor, çocuklarımız onun için çok büyük bi değişimse benim için inanılmaz bi durum her şeyiyle hem de ... Kimse beni anlamak, benim gibi düşünmek istemiyor ...
canım inş yazıcaklarımı dikkate alırsın başta ALLAH yardımcın olsun diyeyim
öncelikler erkekler ilk kez baba olunca bebeklerini kıskanabiliyorlarmış ;zaten erkekler anneye karşı doğduğundan itibaren bir bağımlılık geliştiriler , sonra bu bağlılıklarını eşlerine yönlendirirler birde bebek gelince onlarda eşlerinin ilgi ve sevgisini paylaşmak istemezlermiş ama bu durum zamanla baba bebekle vakit geçirdikçe değişirmiş
sonuçta babalık duygusu sonradan bebekle ne kadar çok vakit geçirirse o oranda oluşan bir duygudur.
sen tabi çok gençsin ama senin kayınvalide çok fena bir kadın o bunları bildiği için eşin çocuklarla ve senle ilgilenip sizlere karşı yönelmesin diye dikkat ve ilgi çekmek içinde hamile kalmış olabilir
sizin şuan bakıma ilgiye ihtiyacınız varken , sizden ilgi beklemelerini çok büyük saçmalaık ve haksızlık
benimde abimin ikiz kızları var inanırmısınız annem , abim , kardeşim , abimin kayınvalidesi hep beraber bakıyorlar kızlar 4 yaşının içinde halen aynı ilgi ve yardımlaşma var.Bide eve temizliğe kadın geliyor o halde bile yengem , öldüm bittim diye söylenir , halen ilgi bekliyor anneme , abime heraz kızıyor inanırmısınız ben uzaktayım nadiren giderim o halde bile neredeyse bana bile söyleniyor neymiş çocukları onu yoruyormuş
ben bunları anlatıyorumki sende kendini başkaları için bu kadar yorma , sakın kayınvalidenle ilgilenmek zorundaymışsın gibi düşünme
bu hayatta benim öğrendiğim en önemli derslerden birisi şudur ki; insan karşı tarafa emek verdikçe o daha çok ister ve bir süre sonra emek veremezsen daha önceki verdiğin emekleri görmez seni kötü bilir
sadece çocuklarınla ilgilen hatta çok yorulduğunu hastalandığını her fırsatta dillendir , eşininde bebeklerle vakit geçirmesini sağla onlarla ve senle vakit geçirdikçe aile içerisinde bir sevgi bağı oluşacak
senden kayınvaliden ekstra birşeyler isterse zaten kendinin bakıma ihtiyacı olduğunu ve sana güvenerek çocuk yapmaması gerektiğini söyle
Kayınvalidem ayrı bir zorluk zaten en çok onun durumu merak edilmiş, aşermiyor henüz ama her gün başımıza yeni işler çıkartıyor, her akşam soluğu koşarak oun evinde alıyoruz, çamaşır asarken ayağı kayıyor eyvah düşük yapıcam, yemek yaparken midesi bulanıyor eyvah aç kaldık, temizlik yaparken çamaşır suyu kokusu boğazını tahriş ediyor eyvah zehirlendim ...
Ne haliniz varsa görün deyip çocukları da alıp gitmek geçiyor içimden dedim dün eşime ilk kez...
peki eşiniz ne dedi
Çok teşekkür ederim...
Şuncacık bebeklerle uçakta yolculuk yapabileceğimi bilsem soluğu annemde alacağım ama olmuyor işte ne yazık ki, bir yandan eşimi anlamaya çalışıyorum ama ben de ilk kez anne oluyorum her gün eve karıcım diye gelen eşim şimdi kızım oğlum diye geliyor ama ben kıskanmıyorum aksine bu beni mutlu ediyor fakat; ben gece çocuklara bakmaya kalksam o arkamdan geliyor noldu neden kalktın... Yapma diye defalarca kez söyledim, neyin var diye sordum, yapma etme dedim dinletemedim, inanın eşim beni daha çok yormaya başladı... Nefes alamıyorum artık... Nolur bi akıl verin bi çıkar yol gösterin ne yapılır...
Gitme diye bağırdı, çağırdı...
Çok teşekkür ederim...
Şuncacık bebeklerle uçakta yolculuk yapabileceğimi bilsem soluğu annemde alacağım ama olmuyor işte ne yazık ki, bir yandan eşimi anlamaya çalışıyorum ama ben de ilk kez anne oluyorum her gün eve karıcım diye gelen eşim şimdi kızım oğlum diye geliyor ama ben kıskanmıyorum aksine bu beni mutlu ediyor fakat; ben gece çocuklara bakmaya kalksam o arkamdan geliyor noldu neden kalktın... Yapma diye defalarca kez söyledim, neyin var diye sordum, yapma etme dedim dinletemedim, inanın eşim beni daha çok yormaya başladı... Nefes alamıyorum artık... Nolur bi akıl verin bi çıkar yol gösterin ne yapılır...
Bebek duserse de bu kadin sizden bilir valla
Çıldırmak üzereyim başta ben de gülüp geçiyordum ama işler tuhaflaşmaya başladı ilgi bekleyen bi çocuktan hiç bi farkı kalmadı eşimin, mızmız, huysuz...
Allah kolaylık versin canım yaa.Kocanız mızmızlığını anasınsa yapsın bu durumlara getiren o.Eşiniz bebeğe çok tepki vermişti şuan nasıl istiyor mu?
Bebek duserse de bu kadin sizden bilir valla
canım sen şuan lohusasın gerçekten hassas dönemdesin belkide eşin sana yardım etmek için gece arkandan kalkıyordur eğer öyleyse bırak yardım etsin
eşinle bu duygularını paylaş sana karşı daha anlayışlı olması gerektiğini söyle ve eşinin bebeklerinizle zaman geçirmesini sağla ne kadar çok vakit geçirirse babalık duygusunu daha çok hissetmeye başlayacaktır sizlere sevgisi artacaktır ,aranızdaki bağ kuvvetlenecektir. Birbirinize daha anlayışlı olmalısınız gerçekten zor yorucu bir dönemdesiniz ,eve 2 tane bebİş geldi daha öncesinde alışık olmadığınız bir yoğunluk içine girdiniz, büyük sorumluluklar kolay değil ama herşey zamala düzene girecek bir kere bunu untma içini rahat tut ki bebişlerinde rahat huzurlu olsun
kayınvaliden konusuna gelince gerçekten rahatsız olmakta haklısın ben bile burdan senin bu konudaki sıkıntını hissettim oda daha yeni hamile aklı başında kocaman insanlar kendilerine güvenmeseler bebek yapmazlardı o senden yardım istemeden sen ondan yardım iste
kayınvalidene cok sinirleyim ya cok![]()
hakikaten hic alısıla gelmiiş bi durum değil yaa kocanda hani kızgındı annesine noldu simdi hemen gittimi kızgınlıgııı![]()
Ben ne yapayım canım... Kiminle uğraşacağımı şaşırdım...