evet arkadaşlar k.validem bana bozuldu sebebi de bana göre çok saçma.biz annemlere yarım saatlik yolda oturuyoruz genelde ben annemlere giderim eşim de beni almaya gelir otururuz falan o şekilde görüşürüz ben sık gittiğim için annemler fazla gelmez 3 senedir evliyiz annem ne zaman gündüz geldiyse hep k.valideyi de çağırdım (yakın oturuyoruz zaten çat kapı gelir ben de baştan söyledim hep gel diye) ama annemin son gelişinde hiç kimseyi çağırmak istemedim bu aralar kötü olduğum için misafire hazırlık yapmak masa açmak toplamak benim için zulüm o yüzden ne k.valideme haber verdim ne de bi alt katımda oturan annesine ufak tefek bişeyler hazırladım öğlen k.v aradı ben alışverişe gidiyorum sen de gelir misin dedi ben de annemler gelicek gelemem dedim kapattı ama o an sesi bile değişti annemler geldi oturduk v.s annem resmen tedirgin oldu onları da çağırsaydın ayıp bari annesini çağır(k.validemin annesini) dedi durdu ben de hemen hemen hergün bende oluyorlar hatta dün de burdalardı anne merak etme dedim saat 5 gibi büyükanneye börek götürdüm annemler burda dedim komşusu varmış yanında o gidince gelirim dedi tamam dedim büyükanne geldi ama bozuk tavırlar içinde fazla konuşmuyor ve suratı asık benim de canım sıkıldı haliyle akşam eşim annemleri bıraktı.ertesi gün k.validem geldi ne annemleri sordu ne doğru dürüst konuştu yorgunum falan dedi ama sinirli görünüyordu. (genelde tavırlarını böyle gösterir) benim de canım sıkıldı annem 40 yılda bir gelir zaten her geldiğinde onu çağırmak zorunda mıyım yaptığım yanlış mı sizce ??bi de çağırınca sadece kendi gelmiyor sadece annesiyle eşimin halasını da getiryor ne yapmalıyım kızlar nasıl tavır takınmalıyım sizce??
öyle davranışlarda bulundular ki suçlu gibi hissettim kendimi k.validem gün aşırı ya bende yada annesinde annesine gelince de beni çağırı mesela eşim hasta oldu işten erken geldi dinlenmek için fırsatı kaçırmaz hemen gelir akşama kadar gitmezUmursama,,yüz verdikçe teepene çıkarlar,zaten yeterince taviz vermiştin...bu ne ya habre habre senin evinde. Gitsinler
öyle davranışlarda bulundular ki suçlu gibi hissettim kendimi k.validem gün aşırı ya bende yada annesinde annesine gelince de beni çağırı mesela eşim hasta oldu işten erken geldi dinlenmek için fırsatı kaçırmaz hemen gelir akşama kadar gitmez
evet arkadaşlar k.validem bana bozuldu sebebi de bana göre çok saçma.biz annemlere yarım saatlik yolda oturuyoruz genelde ben annemlere giderim eşim de beni almaya gelir otururuz falan o şekilde görüşürüz ben sık gittiğim için annemler fazla gelmez 3 senedir evliyiz annem ne zaman gündüz geldiyse hep k.valideyi de çağırdım (yakın oturuyoruz zaten çat kapı gelir ben de baştan söyledim hep gel diye) ama annemin son gelişinde hiç kimseyi çağırmak istemedim bu aralar kötü olduğum için misafire hazırlık yapmak masa açmak toplamak benim için zulüm o yüzden ne k.valideme haber verdim ne de bi alt katımda oturan annesine ufak tefek bişeyler hazırladım öğlen k.v aradı ben alışverişe gidiyorum sen de gelir misin dedi ben de annemler gelicek gelemem dedim kapattı ama o an sesi bile değişti annemler geldi oturduk v.s annem resmen tedirgin oldu onları da çağırsaydın ayıp bari annesini çağır(k.validemin annesini) dedi durdu ben de hemen hemen hergün bende oluyorlar hatta dün de burdalardı anne merak etme dedim saat 5 gibi büyükanneye börek götürdüm annemler burda dedim komşusu varmış yanında o gidince gelirim dedi tamam dedim büyükanne geldi ama bozuk tavırlar içinde fazla konuşmuyor ve suratı asık benim de canım sıkıldı haliyle akşam eşim annemleri bıraktı.ertesi gün k.validem geldi ne annemleri sordu ne doğru dürüst konuştu yorgunum falan dedi ama sinirli görünüyordu. (genelde tavırlarını böyle gösterir) benim de canım sıkıldı annem 40 yılda bir gelir zaten her geldiğinde onu çağırmak zorunda mıyım yaptığım yanlış mı sizce ??bi de çağırınca sadece kendi gelmiyor sadece annesiyle eşimin halasını da getiryor ne yapmalıyım kızlar nasıl tavır takınmalıyım sizce??
annemle onlara gittiğimde başbaşa kalıyorum ancak kadın kendinin kız evladı olmadığı için anne kız ilişkisini bilmiyor gerçekten.bi de ben annem geliyor diye fazldan 3 kişi daha ağırlamak zorunda değilim ki dediğin gibi ben özverili bi insanım ama artk sıkıldım başka sorunlarımda olduğu için yük kaldırıcak gücüm kalmadı canımKayınvaliden yine gereksiz yere canını sıkmış canım. Annenle başbaşa kalmayı istemen kadar doğal bir şey olabilir mi ya? Kv her geldiğinde anneni de çağırıyormusun veya çağırmadığın zamanlarda annen güceniyor mu sana. Önceki konularını da bildiğim için söylüyorum. Gerçekten çok iyi ve özverili bir gelinsin. % 100 haklı olduğun konularda bile hep mesele uzamasın diye kv ve eşine karşı alttan alıp sustun. Bu konuya gelince. Hiçbişey yapmamalısın. Çünkü yanlış yaptığın bir şey yok. Kv.nasıl gereksiz yere kendi kendine kırıldıysa eski haline dönecek. Bu konuda özür v.s.gibi birşeye girme bence. Kararlı olduğunu ve yaptığının yanlış bir şey olmadığını anlasın. Eğer bu konuda taviz verirsen birdaha annenle hiç başbaşa kalamazsın. Her seferinde onu da çağırman gerekir. Herkes çocuk gibi davrancak, gücenicek, sen hep gönül yapıcaksın. Nereye kadar? Seni de düşünsünler biraz. Sanada yazık. Arada çağır anneni böyle başbaşa kalın. Anne kız sohbet etmek, dertleşmek her anne kız gibi sizin de hakkınız. Yanlış bir şey yapmadın. Boşuna da canını sıkma hiç.
ben de senin gibi düşünüyorum böye yaptığı sürece zaten bişey sormam onaFarketmemiş gibi davran..çok sorunu varsa gelsin konuşsun,o ne çocuk gibi küsmeler tavırlar
evet maalesef mecburiyet oldu ben hep o söylediğin olgunluğu k.validemden bekledim ama tanlış yapmışım bi kez bile gelmemezlik yapmadı ablam Dışında yyaşıyor o geldiğinde de k.v geldi hiç rahat oturamadık ablamla halam balkona sigara için çıktılar uzun süre girmediler rahat sohbet etmek için günde aksamın altısına kadar oturdu gel de anlayış bekle bu kadındanallah allah bu nasıl bir mecburiyettir yahu, her annen gelince onları çağıracaksın diye bir kaide mi var...
belki annenle hasret gidereceksin konuşup söyleşeceksin....hiç bişey olmasa bile kv ile anneni aynı anda çağırmak nasıl bir mantık...
sen kendini kv çağırmaya mecbur bıraktırmışsın anladığım kadarıyla..sana emri vaki yapıyorlar, sende kabulleniyorsun..yapma canım..neden kabulleniyorsun...illa ki tavır yaparsa da hiç görme...senin yaptığında bi yanlışlık yok....doğru olan annen geldiğinde kv yi de çağırmak değil...bilakis kv biraz olgun davranıp sen çağırsan bile, kızım annen
ile konuşacağınız şeyler vardır, siz oturun ben sonra gelirim vs demeli...
alttan alma bence,..biraz tepene çıkarmışsın...
haklısın benim hatam ben. Ondan anlayış beklememeliydimKeşke baştan hep gel demeseydin . Neyse olmuş artık zararın neresinden dönersen kar . Bir çağırmassın bozulur ,iki bozulur sonra alışır gider bir şey olmaz . Sonuçta annen yani özel bir şey konuşacağın olur hesap mı vereceksin her gelenini .
Tek deil bekar bi erkek kardeşi var ama k.v eşime düşkün sürekli peşimizde.buyukanne 85yaşında ama gün hastası nerde cümbüş orda olayım diyorŞaştım kaldım. Tek erkek mi eşin???
Prk mantıklı değil kv yaptığı, bence pek üstüne düşme büyütülcek mesele değil. Anaannede gücenmişböreği gitmiş. E davette etmişsn daha ne istiyo
''aman canım her seferinde de beni çağırmak zorunda değil ya,
hem biz her gittiğimizde kendi annesini çağırıyor mu ki?''
telkinleri eşliğinde gevşeme egzersizi öneriyorum kayınvalidene
dertlenme, gelip sana açıkça bir şey söylememiş.onun telkunlerle gevşemesi çok zor) ben herşeyi onlarla yapmaya mecburmuşum gibi görüyoriyiden iyiye gıcık oluyorum bende
sen de anlamamış gibi yap geç
sen de benim gibusin demek ben çok sıkıldım çözüm bulamiyorum sen buldun mu bu çözümAynı seyleri bende yasıyorum .. cagırmak zorunda degiliz ama annelerimiz neden böyleee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?