Kayınvalidem bu bebeği istiyormu istemiyormu?

Sevgili kızım; evlatlar eş dost kayınvalide yada kendi anneniz akrabalarınız komşular vs için dünyaya getirilmez. Kimin bu bebegi ne kadar istediginden daha önemli olan senin bu bebegi ne derece istedigindir. Gereksiz bir çekişme içine girdiginde duyacagın tüm stres evladına yansır. Anne karnındaki bebek tüm bu stresi algılar unutma.

Kayınvalidene gelince belkide o derece istiyorki bilinç altı bir tür korkuyla en kötü sona hazırlıyor kendini. Umursamaz görünürken belkide içten içe dua ediyor bilemezsin.

Ve son olarak Allah insanı sınar ölürse ölsün vs kelimeleri için töbe et canım....

canım allah hayırlısıyla bebeğini dünyaya getirip yetiştirmeyi nasip eder inşallah sana :)
hamile olduğun için her şey gözünde büyüyor olabilir duygusal bir süreçtesin sonuçta;fakat sen bebişini kayınvaliden için doğurmuyorsun yani onun isteyip istememesi senin için önemli değil.o senin bir parçan olacak onun değil..
onlardan etkilenip eşini de kendini de huzursuz etme boşuna...bebeğini düşün..eşinde de babalığa hazırlanma süreci var bunu unutma:)
ve duyduğum kadarıyla mutlu huzurlu hamilelik geçirenler daha sağlıklı ve zeki bebekler getiriyorlamış dünyaya;)
:kkk:

slm kızlarr size bi konuda danışmak istedim . fikirlerinize ihtiyacım var . benmi vesvese kuruntu yapıyorum yoksa bu kadın bebeğimi istemiyormu ? 5 yıllık evliyim 7 aylık hamileyim çok zor dönemleren geçtik boşanmanın eşiğinden döndük 2 aydır eşimle herşey çok güzell ... ama gözlemlediğim kadarıyla eşim bebeği çok seviyor ismi çağan olacakk gitti koluna dövme bile yaptırdı ismini kocaman .. hadi gel birşeyler alalım alış veriş yapalım dediğimde çok isteksizz yanaşmıyor erken erken diyorr bense istiyorumki oda benim kadar heyecanlı olsun istekli olsun ama yok eksikleri konusunda isteksiz.. ben kendim gittim battaniye hastane çıkışı vs vs doldurdum evi hep tek aldım :( kayınvalideme gösterdiğim zaman güzelmiş deyip geçiştirdi ondada istek yok yani tüp bebek yaptık ve sülalesinde tek erkek torun bizimki olacak.. kendine yelek örüyo ama bizim için kılını kıpırdatmıyo benmi çok alınganım bilmiyorum .. neyse kıyafetleri gösterdikten bikaç gün sonra dışarda konu açıldı daha erken ne olacağı belli olmaz gibisindenn konuşmaya başladı teyzesinin oğlu hemen kayınvalidem atladı ordaan evet bencede erken ne olaağı belli olma .. bilmem kimindoğuma 3 gün kala tekmelememiş ölmüş çocuğuu bunu anlatıyo:47: ve ekliyo ben kıyafetlerine hemen başlanmasınada karşıyım ne olacağı belli değilken hele bi doğsun görelimm herşeyy zaten hurra alınır dedi :47::47::47::47::47: çıldırdımm ama görümcem yelek örüyo dedim sustu kaldı bişe diyemedi .. ben heves ediyorum alıcam ölürse ölsün ben o heyecanı yaşıyorum ya dedim .. ee o aldıkların ne olacak diyo bende veririm birine dedim.. benmi FESATIM YOKSA BU KADINDAMI VAR BİRŞEYLER ÇÖZEMEDİM AMACI BENİ ÜZMEKSE GAYET BAŞARILI EŞİMDE BİR ŞEY DEMİYOR .. ONUNDA HİÇ BİRŞEY ALMAMASINI BUNA BAĞLIYORUMM İSTEKSİZLİĞİNİ SİZCE BU KADININ AMACI NE ??????

Bir kere şunu söyleyeyim hamile kalmak zamanında sağlıkla doğum olacağının garantisi değildir..Kayınvaliden ve eşin bu durumdan etkilendikleri için bu şekilde konuşmuşlardır...

Ayrıca iki bebeğini kendi doğum gününde doğurup,( erken doğumdan dolayı yaşamadılar ) kendi elleri ile toprağa gömmek zorunda olan bir anne olarak karnındaki bebek için ölürse ölsün diyebilen bir anne olabileceğine şu mesajını okumasam inanmak dahi istemezdim.... Sana şu an o kadar kızdım ki.... Evlat acısı nasıl bir acıdır bilemezsin.......Herneyse...Allah akıl fikir versin sana.....!!!

Son düzenleme:
Bir kere şunu söyleyeyim hamile kalmak zamanında sağlıkla doğum olacağının garantisi değildir..Kayınvaliden ve eşin bu durumdan etkilendikleri için bu şekilde konuşmuşlardır...

Ayrıca iki bebeğini kendi doğum gününde doğurup,( erken doğumdan dolayı yaşamadılar ) kendi elleri ile toprağa gömmek zorunda olan bir anne olarak karnındaki bebek için ölürse ölsün diyebilen bir anne olabileceğine şu mesajını okumasam inanmak dahi istemezdim.... Sana şu an o kadar kızdım ki.... Evlat acısı nasıl bir acıdır bilemezsin.......Herneyse...Allah akıl fikir versin sana.....!!!

çok üzüldümm allah sabır versinn nedemek istediğimi anlatamıyorum sanırım acılı bi anne olarak haklısınız benimde başıma gelebilir ben asla olmicak demiyorumm ama ya ölürse diye doğacağa günü o pisikolojiylemi bekliim iğne bile almadan .. tabi öyle ben garanti doğacak demiyorum sadece neden hazırlık yapıosan ya ölürse şeklindeki tavrı sinirlerimi bozdu.. artı benim ona kızgınlığım geçmişe dayalı.. okumuşsunuz biraz anlattım biz hamileyken boşanmanın eşiğiğinden döndükk . ben asla artık geri dönmicem diye kesin kati ve sert tavrımla konuşurken kaynanam o çocuk nerden tuttu keşke tutmasaydı millet kaçkere deniyo tutmaz sizinki 1 kerede tuttu şeklinde konuştu .. ve bu olaylar daha olmamışken hiç bir tartışmamız olmamıştı yeni test yapmıştıkk .. sevinmeyim ne yin ne olacağı belli olmaz belki düşer şeklinde hep negatiff yaklaştı yani hep kursağımda bıraktı allah şahit... hal böyle oluncaa artıkk kızdımm tekrar söylüyorum allah sabır versin kimseye o acıyı yaşatmmasın dilerim allahtan hakkımda hayırlısı olur .. negatiff pozitif hepine çok teşekkürlerr yoruma değer bulup yazdığınız beni yalnız bıramadığınız için....

niye bu kadar önemli kayınvalidenin ne düşündüğü?yada bebeği isteyip istemediği?sonuçta o senin bebeğin ve sen dünyaya getireceksin.sağlıklı bir hamilelik geçirip zamanında doğum yapmak öyle büyük bir nimet ki emin ol hiç kimsenin ne dediği hiç önemli değil.alışveriş dediğin nedir hepi topu 1 saatlik iş..
ayrıca ben ilk bebeğimi 30. haftada erken doğum nedeniyle kaybetmiş ve sonraki hamileliğimi hastanelerde dikişlerle,serumlarla her gün dua ederek geçirmiş bir anne olarak sana çok kızdım.ne demek ' ölürse ölsün'!kime sinirlenirsen sinirlen hiç hoş değil.bence bol bol dua et o bebeği sağlıkla kucağına almak için ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilmenin tadını çıkar.boş şeylere takma.

benim demek istediğim le sizin anladığınız ÖLÜRSE ÖLSÜN aynı anlamda değilll.... ben ölsün demedim demek istemedim karşınızda ki size gelmiş sürekli ya ölürse o kıyafetler ne olacak diyor bende ölürse ölürr veririz birine dedimm ne deseydim hayır ölmicek ben biliyorum müneccimim onun için alıyorummu deseydimm .. bu bebeğimin ölmesini istediğim anlamına gelmez ... ALLAH GÖSTERMESİN siz acılı olduğunuz için çok hassassınız anlıyorum kimin ne yaşadığını allah bilir.. bende 2 ay öncesine kadar hastanelerde yattım serumlar iğneler yaşadığım şeyler yumurtalıklarım su topladı hamileyken OHSS dedikleri ölüm tehlikesini asıl ben atlattım. eşim doktoruma bebeğe zarar verirmi bu su toplaması dediğinde., doktor eşimi azarladı sen ne bebeğinden bahsediyorsun anneyi kaybedebiliriz dedi.. onun için sizi anlıyorum allah herkeze kolaylık versin...

niye bu kadar önemli kayınvalidenin ne düşündüğü?yada bebeği isteyip istemediği?sonuçta o senin bebeğin ve sen dünyaya getireceksin.sağlıklı bir hamilelik geçirip zamanında doğum yapmak öyle büyük bir nimet ki emin ol hiç kimsenin ne dediği hiç önemli değil.alışveriş dediğin nedir hepi topu 1 saatlik iş..
ayrıca ben ilk bebeğimi 30. haftada erken doğum nedeniyle kaybetmiş ve sonraki hamileliğimi hastanelerde dikişlerle,serumlarla her gün dua ederek geçirmiş bir anne olarak sana çok kızdım.ne demek ' ölürse ölsün'!kime sinirlenirsen sinirlen hiç hoş değil.bence bol bol dua et o bebeği sağlıkla kucağına almak için ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilmenin tadını çıkar.boş şeylere takma.

Aynen katılıyorum..Ben de bu bebeklerim için aylarca hastanelerde yattım..Üstelik tedaviyle,imkansız denen şey oldu...Sadece wc ye git gel yapmaktan başka sporum yoktu...32 + 4 de doğum yaptım...Sonra küvez maceralarımız vs vs.....

Kayınvalidenin ne düşündüğünü o kadar önemseme...Sen bebeğine odaklan...Ama şu da doğru,paran olduktan sonra herşey 1 saatte bile alınır...Hiç dert etme bunu...Sağlıkla zamanında dünyaya gelsin ona dua et...Bir de rahim ağzı yetmezliğinden dolayı sürekli yatmak zorunda olan
arkadaşların topiğine ,1 gün daha geçti,28. haftaya gelebilsem diye dualar eden arkadaşların mesajlarına bir göz at müsait olduğunda..O zaman daha iyi anlayacaksın...Sağlığına,beslenmene dikkat et...

benim demek istediğim le sizin anladığınız ÖLÜRSE ÖLSÜN aynı anlamda değilll.... ben ölsün demedim demek istemedim karşınızda ki size gelmiş sürekli ya ölürse o kıyafetler ne olacak diyor bende ölürse ölürr veririz birine dedimm ne deseydim hayır ölmicek ben biliyorum müneccimim onun için alıyorummu deseydimm .. bu bebeğimin ölmesini istediğim anlamına gelmez ... ALLAH GÖSTERMESİN siz acılı olduğunuz için çok hassassınız anlıyorum kimin ne yaşadığını allah bilir.. bende 2 ay öncesine kadar hastanelerde yattım serumlar iğneler yaşadığım şeyler yumurtalıklarım su topladı hamileyken OHSS dedikleri ölüm tehlikesini asıl ben atlattım. eşim doktoruma bebeğe zarar verirmi bu su toplaması dediğinde., doktor eşimi azarladı sen ne bebeğinden bahsediyorsun anneyi kaybedebiliriz dedi.. onun için sizi anlıyorum allah herkeze kolaylık versin...

tabiiki Allah korusun bebeğine bişey olsun istemessin..ben ne demek istediğini anladım ama ne olursa olsun o kelime hoş değil.bırak kayınvaldeni ne hali varsa görsün.sen yine istediğini al bebeğine,sağlıklı geçen hamileliğinin tadını çıkar.bana göre hamileyken gezip-dolaşabilmek bile öyle güzel ki kayınvalidenin dedikleri hiç sorun değil.üstelik kötü günler atlatmışsın,tüp bebekle kavuşmuşsun bebeğine..kendinide bebeğinide üzme.Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.

bana sorarsan kayın valideni takma bile bu konuda.. eşine gelince sanırım erkeklerde böyle bi psikoloji oluşuyo.. bende tedaviyle vs çocuk sahibi oldum eşim benle ne gezerdi ne alış veriş yapardı ... karnımı tekmeledinde gel bak derdim oralı olmazdıı istemedinden değildir tabi nasıl bi psikolojiyse artık kendi bile şimdi sordumda ölemi yaptım allah allah niye öle yapmışımki diyo :)) emin ol bilinçsizce yapıyolar :)) sen bu anını dolu dolu bi güzel yaşa kimseye aldırma canının istediğini al inan bana doğduğunda bebişini onların elinden almakta zorlanıcaksın bu seferde kucaklarından indirmicekler :D

7 aylık hamile kadına edilecek laflar mı bunlar yahu.senin o kaynanan gelsin de....neyse terbiyemi bozmayacam gece gece:47:

üüzlüp kendini yıpratmana değecek bi konu değil,onun kafasızlığı insan olan insan torununu hayal edip mutlu olur bu hasetlik yapıyo....üstelikte kıymetli bebek zor bulunmuş
onun fikri galiba çocukta olunca oğlunu tamamen kaybedeceğine inanıyor....
ben senin yerinde olsam karnımı ova ova bebeğimde bebeğim gezerim valla ..çatlasın hasetliğinden

canim sen ne onun bunun soylediklerine kulak asiyorsunki...

birak yapiyorsa kendi bilirr,yapmiyorsa yine o bilir onun torunuda degilmi...

onemli olan sen ve esinsin ikinci,ucuncu sahislarin ne yaptigi ne dedigini umursama canim...

kendin diyorsun buyuk ugraslar sonunda bebegini rabbim nasip ederse kucagina alicaksin onun kiymetini bil ve oyle kotu seylerde soyleme...

rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin...

kaynananın dedikleri neden önemli diye düşünmeniz normal benim yaşadıklarım kolay şeyler değil..:50::50::50::50: ben yalnzca parçaları birleştiriyorum üzüldüğüm bebeği isteyip istemediği değill aslında... doğunca evimden çıkmayacak biliyorumm zaten sürekli bende bi mazeret bulup geliyo... sorun ilk tuttuğundada sevinmedi biz ayrılırken ayrılığımızı desteklemesi bu çocuk neden tuttuki ve siz artık bu saatten sonra anlaşamazsınız demesi üstüne üstü gelip ikide bi çocuk söle olur böle olur ya ölürse diye negatif yaklaşımları bebek yönünden isteyip istemediğinden değill.. acaba bizi bebek birbirimize bağlıcak ve aşığım ben oğluma dediği oğlu bebeğe sarılıp yuvasına bağlanıcak bu bebek bizi ayırmıcak diyemi kaygılanıyo acaba demeden geçemiyorum doğrusu.. fesatlıkmı bu yoksa gerçekten bizim evliliğimizi sürdürmemizde büyük önemi olduğu içinmi bebeği istemiyo acaba bişe olurmu diye umut ediyo bilemedim.. off bn çok kötü fesat biriyim galiba :(:43:

ozman bende fesat oluyorum tatlım:)))
bebek olunca bağlarınız güçlenecek ayrılma olayınız ortadan kalkacak bu şeklde düşünüor bence...

jawas41 kıyamam sana....gece gecee hamileliğinin bu son aylarında stres içindesin ki hiçte istemeden ağzından bu sözler dökülmüş..asla gönlünden böyle birşeyin geçmeyeceğini, kızgınlık anında dilden döküldüğünü ve ne duygular içinde oduğunu yüce yaradanım biliyor bu nedenle senin ve karnındaki bebeğinin yanındadır...allah sizi sağlıkla kavuştursun...:nazar:

bu arada 4 yıl önce dünyanın en güzel sevgisi olan torun sevgisini tatmış bir anneanne olarak ,rabbimden en büyük dileğim babaanneliği de tatırsın...öncelikle oğlumu bir evlendirseydim tabi kii....:82:

sen sen ol hayata dimdik dur, zorluklar ve kötülükler karşısında yaradana sığınıp herkesin gönlüne göre vermesini dile nacizane önerim budur...

Son düzenleme:
Bu bebek ikinizin.İnsan elbette herkes sevinsin,heyecanlansın ister ama o bebeği siz istediniz ve Allah nasip etti.Geri kalan ister sevinsin,ister üzülsün.Onların sevip sevmemesi çocuğunuzu değersiz kılmayacak nasılsa.Bende bir çok kişi gibi ölürse ölsün lafınıza takıldım.Siz başka bir amaçla söylediniz sanırım.Yani Allah nasip etmeyebilir ama kötü ihtimaller yüzünden bebeğime bir şey almayayım gibi galiba.Ama dile getiriş şekli önemli bazı konularda işte.Her neyse kimseyi takmayın ve sağlıklı dünyaya gelsin diye dua edin.Anne ve babası yeter o miniğe. =)​

kaynananın dedikleri neden önemli diye düşünmeniz normal benim yaşadıklarım kolay şeyler değil..:50::50::50::50: ben yalnzca parçaları birleştiriyorum üzüldüğüm bebeği isteyip istemediği değill aslında... doğunca evimden çıkmayacak biliyorumm zaten sürekli bende bi mazeret bulup geliyo... sorun ilk tuttuğundada sevinmedi biz ayrılırken ayrılığımızı desteklemesi bu çocuk neden tuttuki ve siz artık bu saatten sonra anlaşamazsınız demesi üstüne üstü gelip ikide bi çocuk söle olur böle olur ya ölürse diye negatif yaklaşımları bebek yönünden isteyip istemediğinden değill.. acaba bizi bebek birbirimize bağlıcak ve aşığım ben oğluma dediği oğlu bebeğe sarılıp yuvasına bağlanıcak bu bebek bizi ayırmıcak diyemi kaygılanıyo acaba demeden geçemiyorum doğrusu.. fesatlıkmı bu yoksa gerçekten bizim evliliğimizi sürdürmemizde büyük önemi olduğu içinmi bebeği istemiyo acaba bişe olurmu diye umut ediyo bilemedim.. off bn çok kötü fesat biriyim galiba :(:43:

canim sen neden bu kadar kendi kendine kuruntu yapiyorsun...

yasadiklarina bir sunger cek,ne kadar zorda olsa ki cekmek zorundasin...

canim esinin sana karsi davranislari nasil,iyimi seviyorsa ,sayiyorsa olay bitmistir hayatim...

birak sen su kaynanayi yaaa,sen esine ve gelicek olan cocugunlar olan yasamina bak...

canim sen neden bu kadar kendi kendine kuruntu yapiyorsun...

kaynananin bu bebegi isteyip istememesi senin icin bu kadar onemlimi,sen ve esin istiyormusun olay bitmistirrrrrrrrrrrrrrrrrr....

yasadiklarina bir sunger cek,ne kadar zorda olsa ki cekmek zorundasin...

canim esinin sana karsi davranislari nasil,iyimi seviyorsa ,sayiyorsa olay bitmistir hayatim...

birak sen su kaynanayi yaaa,sen esine ve gelicek olan cocugunlar olan yasamina bak...

ayyy kızın üstüne gitmeyin canımm..zaten hamile ve üzüntülü bide ayy nye böyle dedin diye kızmayın..kızcağız dermi bile bile..kaynanası ne mendebur ki bunu bile söyletecek kadar adiymiş işte..ne insanlar var hayatta daha bizim bilmediğimiz..biri buna denk gelmiş..insan oğlunun mutluluğunu ister..benim kayananamlar allah var dünyada gördüğüm en iyi insanlardır. 3 yıldır hiç bir sorunum olmadı..daha bebeğimin cinsiyeti belli olmadan hem kız hem erkek kıyafetleri ördü..seçeriz dedi banada..
bu kız da öyle olsun kaynanam sevincimi paylaşsın istiyor..kim istemez ki..kötü niyetli olsa zaten ağzına lafı tıkar..
sen canını sıkma güzelim bazı kaynanalar da böyle işte...ne güzel görümcen sevinmiş te örüyor..boşver kaynanan örmesin annen örsün çeşit çeşit..ona da göstermeee..soramaz da çatlar..

Back
X