Kayınvalidem bu bebeği istiyormu istemiyormu?

Takacak şeymi bu allasen... Biz yollarız yelek sen salla gitsin yaff...

kaynanan istedi diyemi doğuracaksın o bebeği
istemeyen istemesin sen istiyosun ya gerisini boşver
eşinde senin kadar heyecanlı olmayabilir senin yaşadıklarını o yaşamıyor çünkü
sen her anlamda bebeğini hissediyorsun o sadece uzaktan bakıyo
özellikle alışveriş konusunda bizden daha sakinler bunu takma kafana
kayınvaldene gelince ALLAh etmesin bebeğe bişi olurda sen o kıyafetleri görür üzülürsün diyemi alma diyor acaba
pek kaynanalık bir düşünce değil ama:)
yada para boşa gidecek diyede düşünüyo olabilir
sende her aldığını gösterme
ben ilk 6 ay hiçbişi almadım 6 yı doldurdum gittim herşeyimizi aldım iikide almışım erken doğum oldu
açıkta kalıcaktım yani annem yanımda yoktu kayınvaldemde kendisi çekyatta yatamıyor diye bir sünger yatakla geldi doğuma saolsun
iyiki almışım dedim herşeyimi seninde öyle olabilir bundan bahset ya erken doğum olursa sende bir hazırlık yapmadın ne yaparım ozaman dersin anlar sanırım
bana ayy ne bu bi sürü almışsın herşeyi demişti bende ee baktım gelecek gidecek bişi yok herşeyimi kendim aldım dedim sustu kaldı
sende kafanı takıp bebeğimle kuruntu yapacağına sustur kadını o uyumasın geceleri

Benim kayınvalidem de hamile kalmadan önce laf arasında sürekli aman çocuk yapmayın diye tembihlerdi hep. Neymiş borcumuz varmış , benim çalışıp oğluna destek olmam lazımmış. Çok ıızdıysam da kocamın hatırına bişey demedim. Hamile kaldığımda ise eşim telefonda arayarak müjde vermek istedi.
Kayınvalidem nerek vardı? Borçlarınız var ama neyse olmuş artık falan diyebildi sadece. Eşim yanımda telefonun hoparlörü açık. Eşim nasıl mahçup oldu anlatamam. Şimdide hiçbirşey yapmıyor , bebeğime bir iğne dahi görmedim kendisinden , görümcem park yatağını aldı ben aldığım halde kediside hastane çıkışı vs. ıvır zıvır bişeylar alacakmış. Hatta başka bir ihtiyacı varsa onu alalyım dedi. Ama kayınvalidem de hiç hareket yok. Zaten çok cimridir kendisi. Elektrik gelmesin diye elde çamaşır yıkar ve çamaşır yıkadığı su ile 3-4 gün yerleri siler o kadar işte anlayın artık.
Ama ben bunları takmamaya çalışıyorum çünkü benim kuzum herşeyden kıymetli ve kayınvalkidem yüzünden kuzumu üzmek istemiyorum. Ben ve eşim istedik allah nasip etti çok şükür onun için gerisi boş , onu babası ve ben seveceğiz başkası sevmemiş çok önemli değil. Hatta ben sevdirmicem

slm kızlarr size bi konuda danışmak istedim . fikirlerinize ihtiyacım var . benmi vesvese kuruntu yapıyorum yoksa bu kadın bebeğimi istemiyormu ? 5 yıllık evliyim 7 aylık hamileyim çok zor dönemleren geçtik boşanmanın eşiğinden döndük 2 aydır eşimle herşey çok güzell ... ama gözlemlediğim kadarıyla eşim bebeği çok seviyor ismi çağan olacakk gitti koluna dövme bile yaptırdı ismini kocaman .. hadi gel birşeyler alalım alış veriş yapalım dediğimde çok isteksizz yanaşmıyor erken erken diyorr bense istiyorumki oda benim kadar heyecanlı olsun istekli olsun ama yok eksikleri konusunda isteksiz.. ben kendim gittim battaniye hastane çıkışı vs vs doldurdum evi hep tek aldım :( kayınvalideme gösterdiğim zaman güzelmiş deyip geçiştirdi ondada istek yok yani tüp bebek yaptık ve sülalesinde tek erkek torun bizimki olacak.. kendine yelek örüyo ama bizim için kılını kıpırdatmıyo benmi çok alınganım bilmiyorum .. neyse kıyafetleri gösterdikten bikaç gün sonra dışarda konu açıldı daha erken ne olacağı belli olmaz gibisindenn konuşmaya başladı teyzesinin oğlu hemen kayınvalidem atladı ordaan evet bencede erken ne olaağı belli olma .. bilmem kimindoğuma 3 gün kala tekmelememiş ölmüş çocuğuu bunu anlatıyo:47: ve ekliyo ben kıyafetlerine hemen başlanmasınada karşıyım ne olacağı belli değilken hele bi doğsun görelimm herşeyy zaten hurra alınır dedi :47::47::47::47::47: çıldırdımm ama görümcem yelek örüyo dedim sustu kaldı bişe diyemedi .. ben heves ediyorum alıcam ölürse ölsün ben o heyecanı yaşıyorum ya dedim .. ee o aldıkların ne olacak diyo bende veririm birine dedim.. benmi FESATIM YOKSA BU KADINDAMI VAR BİRŞEYLER ÇÖZEMEDİM AMACI BENİ ÜZMEKSE GAYET BAŞARILI EŞİMDE BİR ŞEY DEMİYOR .. ONUNDA HİÇ BİRŞEY ALMAMASINI BUNA BAĞLIYORUMM İSTEKSİZLİĞİNİ SİZCE BU KADININ AMACI NE ??????

kaynananın isteyip istememesi çok mu önemli? :55:

bu sizin bebeğiniz kayınvalidenizin değil. ne demek istiyor mu istemiyor mu? istemese ne olacak? bence bu kadınla fazla muhatap olmayın, sinirlerinizi bozmayın. bebeğinize zarar veriyorsunuz üzülerek. eşinizin desteğidir önemli olan. inşallah sağlıklı tombiş bir bebeğiniz olur. kıskananlar çatlasın.

jawas41 hakikaten çok merak ettim..
Doğumuna 2 ay kalmış bir annenin, umutla ve heyecanla yavrusuna kıyafet almasını çok gören kayınvaliden, oğlunun koluna henüz doğmamış bebeğin henüz konmamış adını kazıtmasına ne yorum yapıyor..??

Dur ben de yaşadıklarımı yazayım:))
Benim kayınvalidem bebeğime hiçbir şey almadı,hiçbirşey örmedi,bebeğim doğduğunda maddi durumumuz iyi değil diğerlerine yaptım buna yapamayacağım,hastayım bişey öremeyeceğim kusura bakma dedi,ben de ben kusur bakmam da aramam da dedim,kestirip attım,kendisi o kötü durumuyla diğer gelininin kızkardeşinin bebeğine hediyeler aldı hemde anlattı,güle güle kullansınlar dedim kapattım.Şimdi maddi durumları iyi benim aşkımda 1.5 yaşında diğer torununa yatak almış,4 yaşında falandır,tabi bana hemen anlattı,güle güle kullansınlar dedim:))50 tl vereyim seninkine hiçbişey almadık ,gidin kıyafet alın dediler ayyy o ne demekmiş,çok teşekkürler,ben siz görün diye getirdim olmaz öyle şey dedim kapattım,hamileyken aldıklarımı gösterdim ,daha ne lazım olur sence dedim,ben bilmem bunlarla 3 çocuk büyür dedi,sallamadım bir dahada hiçbir halt göstermedim:))
Bende yavruma herşeyin en güzeli gücümüz yettiğince aldık,eşim daha doğmadan falan alışveriş yapmak istemezdi,çok üzülürdüm,safmışım:))çocuğumu istemediğini falan düşünürdüm,şimdi varya çocuğu için çıldırıyor.
Özet:Ben bebeğime imkanım doğrultusunda herşeyin en güzelini almaya çalıştım,kimseden hiçbişey beklemedim,hiçkimsede umrumda değil.Ölürse ölsün ne demek ,yapma canım ya!!!
Kimseye çocuk doğurmuyorsun,senin ve eşinin parçası o,onu dünyaya sen getiriyorsun,boşver milleti git kendin en güzelini al.

Canım heyecanlanmanı anlıyorum bende senin gibiydim salıncağına kadar herşeyi almıştım daha 5 aylıkken:) Anneler babalardan her zaman önde bu konuda.
Babası heyecanlı olmasa koluna dövme yaptırır mı :26: Bana kayınvalidenle konuştuğu için erken imajı çiziyor gibi geldi.Yoksa o da senin kadar istekli canım
Kayınvalidenin de kötülüğünü istemek değil de bebeğine bi zarar gelir diye öyle davranıyor sanırım.
Ama ben buna da karşıyım resmen senin psikolojini alt üst ediyorlar şuan..Öyle düşünülüyorsa bile bu senin yanında konuşulmaz.Dillendirilmez.Hiç mi senin kafaya takacağını düşünmüyorlar :20:
Eşinin de annesini bi şekilde susturması lazımdı.

Kayınvaliden bu bebeği istese değişen ne olacak istemese ne olacak.bende bunu merak ettim.

bebek senin bebeğin bu anların tadını çıkar ne kendini nede yavrunu üzmeye değer mi hiç.

birde dua kapısı ne zaman açık bilinmez o yüzden söylediklerimize çok dikkat etmemmiz gerekiyor ölüm lafı yakışmadı canım.RABBİM bebeğini ve seni korusun.

kayınvalidenin istemesi çokmu önemli eşin ve sen istedikten sonra o istese nolur istemese nolur sormam bile.... ayrıca yelek örmek istese ördürmem örme yelek kullanmam şimdi ne güzel yelekli takımlar var çokta kullanışlı....alışverişi eşimle ben yaparız zaten benim kayınvalidem ölüyo ikinci çocuğumuz olsun diye ama..... kızım büyüdü 9 yaşında sürekli ikinci için imada bulunuyo ben yaşlanırım bakamam kayınpederim bile sürekli oraya tatile gittiğimizde ikinci torun için hep lafı oraya getiriyolar bi kardeşi olsun kaç yaşına geldi arada çok yaş var diyolar ,acele edin diyede kim dinliyo ben ne zaman kendimi hazır hissdersem o zaman diyorum hiç bişey diyemiyo kimseye güvenerek çocuk doğrumaya niyetim yok doğrusu.....

sen çoooook yaşa e mi..:-))
düşünürsen espri değil,gayet de yerinde oldu bu yorumun..

oyle degıl mı ama onun ısteyıp ıstememesının ne onemı war yanı:34: arkadas hamıle oldugu ıcın hassas bellı kı ama kayınwalıdesının ısemesıne mı baglı, dıyelım kı ıkı sene sonra kayınwalıdesı ıstıycek ay dur kaynanam ıstedı doguruwerıyım bıtane mı dıycek:61::61: konu sahıbı arkadasım alınma sakın kotu bısey demedım walla:71:

Boşver istemezse istemesin sen ve eşin istedikten sonra gerisi boş canım.
Bence gönlünce alışverişini yap bu tat heyecan başka hiç birşeyde olmuyor hem sonuçta dünyaya bir insan getiriyorsunuz onun birsürü ihtiyacı var öyle birden herşeyin alınması bazılarımızı maddi olarak yorabilir. Ben şimdi 36 haftalık hamileyim ilk başlarda tek tük 5. aydan sonrada her maaşımı aldığımda çıkıp alışveriş yaptım ve o alışverişin keyfi hiç birşeyde yok çıkıp ne alacaksam önce kk da araştırdım buradaki tecrübeli arkadaşların yazdıklarından çok faydalandım.
Bence eşinde istiyor ama bazı erkekler duygularını bizler kadar belli edemez alacaklarımızı hep ben planladım zamanını, nerden alacağımızı sonra eşime dedim hadi gidip şunları şunları alalım bu gün dedim eşime kalsa çocuğumuzun bir oda dolusu oyuncağı olurdu sadece :61:

Hiç takma kafana sen hamileliğinin tadını çıkarmaya bak 35. haftaya kadarda tamamlamaya çalış başımıza herşey gelebilir hayatta evlenecek kızlarda ya ölürsek die çeyiz hazırlamasın o zaman :27:

napıcan cnm ya seni de hamilelik duygusallığı tutmuş sanırım,kaynanan görümcen istemese ne yazar Allah yazmış sen de alemsin...

Son düzenleme:
bence kafaniza takmayin.
eskiler bebek dogana kadar pek bisey yapmazlar.
benim annem de hamile oldugumu duyunca alisveris krizine girmisti bebegim icin
bunu goren babaannem de "bebege mi?,topraga mi?" demis
ben de cok uzulmustum ama eskiler iste
batil inanc kesinlikle
takmayin kafaniza
ayrica bebeginizle ilgili de oyle soylemeyin
minicik daha o.

canım tövbe de ya ölcekse ölsün falan deme hem kaynanan sevmese sevmesin çokmu ihtiyacı var çocuklarımızn onların sevgilerine en büyük sevgi anne sevgisidir sen seviyomusun bebeğini tabikide gerisini salla kendini boşa strese sokma

canım tövbe de ya ölcekse ölsün falan deme hem kaynanan sevmese sevmesin çokmu ihtiyacı var çocuklarımızn onların sevgilerine en büyük sevgi anne sevgisidir sen seviyomusun bebeğini tabikide gerisini salla kendini boşa strese sokma

jawas41 hakikaten çok merak ettim..
Doğumuna 2 ay kalmış bir annenin, umutla ve heyecanla yavrusuna kıyafet almasını çok gören kayınvaliden, oğlunun koluna henüz doğmamış bebeğin henüz konmamış adını kazıtmasına ne yorum yapıyor..??

sinirinden kudurmuş gördüğünde yanlarında değildim ama ağzına geleni saymışş hiç dindar değildirr hatta bişe desen onun koyu müslümanlar yapar biz değil o hacılar hocalar için geçerli bizim için değil diye vaaz veren kadın, neoldu niye bukdar kızdın dediğimide şeyy abdest geçmezde ondan demesi hiç inandırıcı değildi bence o feci halde kıskanıyor....

Back
X