arkadaslar biliyorum bana kızacaksınız ama bu kadın canıma yetti artık,3yıllık evliyim yapmadığını bırakmadı,evlerımız karsı karsıya hergün kız cocugu gibi eşimi arar doldurup bana karsı üstüme salıyor,neyse bunlardan bahsetmicem şimdi ki derdim,hamileliğimin 8. ayı bitti ,9.aya girdik doğuma az kaldı,daha bebeğime hiçbirşey alınmadı(( annem kendi cabalarıyla kıyafetler vs . her eskiğini almaya calısmıs, neyse..... odası alınsın artık dedim,hemen kayınvalidem ne gerek var odaya dediii,bir beşik neyine yetmiyor odayı kullanana kadar kac sene gececek kimbilir dedi,moralim sıfırrrrrrrrrrrrrrrr,kendi kızı yani görümcem 2 bucuk ay önce doğum yaptı,bebeğinin odası dört dörtlük takım alındı,ayrıyeten beşikde aldılar onuda kendi yatak odasına koydular,ayrımcılık yapıyorrr bu kadın ,eşimde anasının ağzına bakıp oralı olmuyor tamam alınır yapılır acelesi yok diyor şimiii,,önceden heyecanlıydı özel yaptırıcam bebişin odasını diyordu şimdi umursamaz beni oyalıyorrrrrrrrrrrrrr,canım cok sıkkın ilk bebeğimmm ve zor hamile kaldım,moral filan kalmadı bende doğumada az kaldı sinirimden ağlıyorum,hersey bu lanet kadın yüzünden
bu dönemde böle şeylere sıkılıp kendinizide bebeğinizide üzmeyin lütfen. Minik yavrun şuanda senin hissettiklerini hissediyor en azından onun için iyi olmaya çalışın.
Bırakın kim nederse desin, siz eşinizle halledin herşeyinizi ve bu konularda kimsenin ne dediği değil sizin ne dediğinizin önemli olduğunu söyleyin ona.
bende 11 ay önce doğum yaptım, k.validemler 1 iğne almadılar, annem yağdırdı herşeyi bana alcak hiç bişi bırakmadı. oda takımı aldım yalvardı ben alayım die, eşimde bende istemedik.
Diyeceğim o ki, siz eşinizle bir olduktan sonra hepsi hallolur.
başkaları ile kendini karşılaştırıp kendini üzme hiç boşuna
kayınvalidende de bekleme
içinden gelmeyerek yapacagına hic yapmasın daha iyi
bazı yerlerde ilk bebegin ceyizini kızın annesi hazırlar diye bir adet var
belki kayınvaliden o yüzden laf ediyordur. kendi kızına da o yüzden almıstır her seyi kendi aldıysa yok gorumcenin kendi kocası ise alan zaten yapacak bir sey yok.
sen esinle konus
hevesini anlat
ama önceligin su an bebeginin saglıgı olsun
üzmemeye calıs kendini
1 ayın kalmıs
saglıkla evladına kavus
bir besiktede de büyür cocuk ne olacak
canım senin ne yaşadığını tam olarak bilemem anlatsan da tam anlamıyla hissedemem. birebir yaşayan sensin ve ilk hamileliğin olduğu için doğal olarak bu güzel duyguyu herşeyiyle 4-4 lük olmasa da kusursuza yakın tadını alıp yaşama isteğindesin haklısında. bütün kadınların en haklıda istekleri bunlar.
hamilelik döneminde kadınlar hiç olmadığı kadar duygusal, sinirli, agresif olurmuş. çok normal olan bir olaya bile aşırı tepki verirmiş.. ama ne olursa olsun bir insana lanet okumak, beddua etmek, canını al gibi hayırlı olmayan dualar etmek kişinin kendi zararına. döner dolaşır seni bulur bu ahlar, beddualar. haklı olsan bile Allah'a havale et. o haksızsa ki anlattığına göre haksız, kötü niyetli biri,.. cezasını er geç bulur sen beddua etmesen de bulur. sen sadece günahınla kalırsın.
lütfen sakinleş.. kayınvalidenin adını anma bile eşinin yanında ne onu kötüle eşine ne de bak kız kardeşinde almış bebek odası takımını gibi sözlerde bulun. muhalefet olursan eşin olayı inada bindirir. eşini tatlı dilinle kırmadan sıkmadan alttan alarak ikna etmeye çalış.. bence yolunu bilirsen her istediğini zorda olsa yaptırabilirsin eşine. 4-4 lük olmasa da maddi açını zorlamadan gözünde kalan herşeyi aldırabilirsin.. duanı da esirgeme Rabbimden bak herşey sen farkına varmadan nasılda yoluna giriyor.
yuvanda huzurlu bir hayat geçirmen dileğiyle Allah'a emanet ol..
ya öylede bir beşiklede büyürde bende heveslenıyorum,ne zorluklarla şuan ki durumuma geldım baslarda bebeğim olmadı kısır dediler,inanın canım cok yandıgı ıcın ,annem daha ne yapsın bana lohusa iç çamaşırıma pijamalarıma vs. kadar bebeğin tüm kıyafetlerını kendı cabalarıyla almıs kadın,zaten bebeğin odasını kayınvalıdem alsın demıyorum hayatta almaz zatende alanada mani oluyor eşim alacaktı durumu varken ben neden istemeyım ki odasını ,bebeğin odası bomboş duruyor,kıyafetlerı yerde poşetlerde
Eşinle güzelce konuş canım çok istiyorum ilk bebeğimiz çok hevesleniyorum diye söylee kayınvalidenede aynı şekilde anne bu benim ilk bebeğim heves ediyorum sadece beşik alsak kıyafetlerini nereye koyacağım dolapda lazım hem başka bebeğimiz olursa oda kullanır diye bide güzelce konuşmayı dene canım. Haklısın sen ama şimdi kayınvalidenle kötü olsan senin için daha kötü olacak sen güzellikçe halletmeye çalış canımm
Bak ben de hamileyim 35. haftamdayım hatta. Anlıyorum seni kızgınsın ama yine de beddua etme. Hamilenin duası da bedduası da tutar derler. Yarın öbür gün kötü haber aldığınızda eşinin gözyaşını görüp üzülürsün, yine olan sana olur. Boşver, eşini ikna et bir şekilde. K.valideni muhatap almadığını sözlerinle değil ama tutumunla belli et.
Hormonlarının etkisinden böyle diyorsun şuan ama tavrın yanlış güzelim, bedduan dönüp dolaşıp seni de bulabilir.
Üzme tatlı canını neye gücünüz yetiyorsa öyle yapın..Sana örnek vereyim kızım 4 yaşında odasını tam takır dizdim ama gel gör ki kaçkere yattı dersin ? hiç..Şimdiki aklım olsa 3 yaşına gelene kadar oda yapmazdım. Tabii bu benim şahsi fikrim sana al ya da alma diyemem, en azından dogum masraflarınız fazla olacaksa çocuğun büyüyene kadar ufak bir beşik odasına bir halı perde ve şifonyer koyabilirsin kıyafetleri için
beddua edersin etmezsin senin tercihin, doğru yada yanlış, kimsenin de tepki göstereceği bişey değil beddua konusu...
herneyse ya ben bu erkek evlatlara inanamıyorum
madem eşinin değilde annenin dediğiyle hareket edecektin niye evlendin kardeşim
otursaydın ananın dizinin dibinde kalk dese kalksaydın, otur dese otursaydın...
canım belliki canın çok yanmış ama üzülme sıkma çift can taşıyan bedenini...
karnındaki bebecik hisseder yaşadığın duyguları
olumsuz etkilenir
o odayı istiyomusun ne yap ne et bul bi yolunu
ikna et kocanı bi şekilde
evde kendin ayrı bi odanız mevcutsa hemen başla hazırlığa
ufacık hazırlığa başlamanla bile eşin heves edebilir
kaynananın dediği olursa hep karışmaya devam edecektir, bunu unutma, öyle alıştırma onu
peki asrkadasım 35. haftandasın lütfen bebeğine neler aldınız yazar mısın burayaaaaaaa lütfennn rica ediyorummmmm
arkadaslar biliyorum bana kızacaksınız ama bu kadın canıma yetti artık,3yıllık evliyim yapmadığını bırakmadı,evlerımız karsı karsıya hergün kız cocugu gibi eşimi arar doldurup bana karsı üstüme salıyor,neyse bunlardan bahsetmicem şimdi ki derdim,hamileliğimin 8. ayı bitti ,9.aya girdik doğuma az kaldı,daha bebeğime hiçbirşey alınmadı(( annem kendi cabalarıyla kıyafetler vs . her eskiğini almaya calısmıs, neyse..... odası alınsın artık dedim,hemen kayınvalidem ne gerek var odaya dediii,bir beşik neyine yetmiyor odayı kullanana kadar kac sene gececek kimbilir dedi,moralim sıfırrrrrrrrrrrrrrrr,kendi kızı yani görümcem 2 bucuk ay önce doğum yaptı,bebeğinin odası dört dörtlük takım alındı,ayrıyeten beşikde aldılar onuda kendi yatak odasına koydular,ayrımcılık yapıyorrr bu kadın ,eşimde anasının ağzına bakıp oralı olmuyor tamam alınır yapılır acelesi yok diyor şimiii,,önceden heyecanlıydı özel yaptırıcam bebişin odasını diyordu şimdi umursamaz beni oyalıyorrrrrrrrrrrrrr,canım cok sıkkın ilk bebeğimmm ve zor hamile kaldım,moral filan kalmadı bende doğumada az kaldı sinirimden ağlıyorum,hersey bu lanet kadın yüzünden
Bebeğimin odası dahil 1 yaşına kadar kullanacağı herşeyi alındı. Ama annem aldı. Bizde adettir. Çocuğun 1 yaşına kadarki tüm masrafı kızın annesi yapar. Ben gerek yok dedim, eşim gerek yok dedi ama annem yok ben yıllardır torun bekliyorum, size 5 lira harcatmam dedi. Babam da aynı şekilde davranınca ben de tamam o zaman dedim. Annem de derecesinden banyo küvetine kadar herşeyi aldı.
bak arkadasım dört dörtlük alınmış herseyi,Allah güle güle kullandırsın,benim bebeğimin küveti oyun parkı oto koltuğu derecesi vs. bile yok,genel ihtiyacları bir yana,ben nasıl üzülmeyim
Doğumunuza az zaman kalmış sizi üzmek istemem...
ama ben anlamıyorum bu kadınları...
eşinizin ikinci eşiisiniz...bir haftada boşattırmış diyorsunuz daha 24 yaşındasınız hiç mi düşünmediniz bu adam niye boşandı, hiç mi araştırmadınız...
mesleğiniz ve kendinize ait paranız yok anlaşılan kayınvalideden alım izni çıkmadı dediğinize göre...
şart mı bebek odası...zaten şu an ihtiyacınız olan tek şey fonksiyonel bir beşik...bunlara üzmeyin canınızı yazık size de bebeğinize de...
anasından etkilenip karısını boşayan adamla evlenip bunları yaşamak çok olağan değil mi...
yazık etmişsiniz kendinize...
ama yine de ölsün diye dua etmeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?