Kayınvalidem canıma yetti:((

Kayınvalideniz sorun da..
Bence eşinizle aranızdakiler daha ciddi. Bebeği olacak adam hiç mi heyecanlanmaz umursamaz..
Sizi asıl üzen bu bence.
Eşinizin yaptıkları, yanınızda durmaması, aile olduğunuzu hissettirmemesi, kayınvalidenize prim vermesi

Burada suçlanacak kişi kayınvalide değil kocan da değil sensin. Neden mi?
1-Kaynananın önceki evliliği bitirdiğini söylüyorsun eşinde demek ki anasının sözünden çıkmayan bir yapı olduğunu başından biliyormuşsun buna rağmen evlenmişsin.
2-Eşin sözünü tutmayarak ve seni okuldan alarak sana ve isteklerine hiçbir saygısı olmadığını gösterdiği halde onunla evli kalmışsın.
3-Önceki konundan biliyorum eşin sen istediğin halde çalışmana ve hatta kurslara bile gitmene izin vermemiş ve seni resmen eve hapsetmiş ve sen buna rağmen evli kalmışsın.
4- Bunlara rağmen bir de çabalayıp hamile kalmışsın.
5-Şimdi de kendi hatalarını görmeyip yaşamındaki sorunlar için kayınvalideyi suçluyorsun.

Son düzenleme:
hamilesin ,hassassın tamam da agresifleşerek bebeğe zarar veriyorsun,kızman ve beddua etmen faydasız
çünkü annesinin yüzünden boşanan bir adamla evlenmeyi kabul eden kişi sensin...tahmin edemedin mi size de müdahale edeceğini
demekki suçlu kayınvalide değil eşin,evlenmek demek ev kurmak,sorumluluk almak demek eşin bunu yapamıyorsa onunla
konuşup halledin bunu başkalarını müdahale ettirmesin.
bebek odası ilk etapta biraz mantıksız çocuk kaç ay boyunca beşikde yatacak ilerde alınabilir,illa görümcenin
alındığı diye sizinde mi hemen olmalı bu nasıl hırsdır anlamadım.

Kayınvalideniz sorun da..
Bence eşinizle aranızdakiler daha ciddi. Bebeği olacak adam hiç mi heyecanlanmaz umursamaz..
Sizi asıl üzen bu bence.
Eşinizin yaptıkları, yanınızda durmaması, aile olduğunuzu hissettirmemesi, kayınvalidenize prim vermesi

ah canım ya sitem edebilirsin kimse sana sitem ediyosun diye kızmaz ama beddua ettiğin için tepki alıyosun unutmayın beddua iki başlıdır haklısın tabiki bebeğinin herşeyi olsun istersin bu senin en doğal hakkın
sen şimdi bunlarla kendini üzme yazık sanada doğmamış bebeğinede
şimdi tek düşüncen ikinizinde sağlıklı bi şekilde bu süreci atlatmak olsun
çul çaput boş ver o kadar önemseme ben iki çocuğumu bir beşikte büyüttüm büyümediler mi sanki bizim adetlerde de ilk bebeğin alışverişini annane yapar gücü yettiği kadar
kayınvalidemden hiç bişe yapmadı ama kendi kızına eliden geldiği kadarını yaptı kendi kızından bir ay sonra doğum yaptım kızına onca şey yaptı altınlar taktı benim bebğime 5 liralik bi takım almış üstelik tezgahta kirlenmiş güneşten ağarmıştı ama eşim bu durum fazla yadırgamadı bende üstünde durmadım hiç bişey benim huzurumdan daha değerli değil
bebeğine ve kendine sağlık dile evine huzur dile kendine eziyet etmekten vazgeç
kayınvalidenle aranda ne yaşanırsa yaşansın eşine yansıtmamaya çaliş sonra eşinle çıkmaz bir sokağa girersin işte o zaman dünyayı sana verseler giden geri gelir mi?
bu yazdıklarımız sana boş gelebilir
kayınvaliden kötü olabilir anlayışsız olabilir sen sükünetini bozma bırak sabır dile bol bol dua et

tesekkurler,ama üzülmemek elde değil

Sonuç olarak bu adamı sen seçmişsin. Bu adamla evli kalmayı da sen seçmişsin. Hamile kalmayı da sen seçmişsin. Adamın ne olduğu ve senin isteklerine değer vermediği de başından beri belliymiş. Kendi seçimlerinin sonuçları bunlar. Sana tavsiyem çocuk doğduktan sonra evlilik terapisine gitmeniz. Eşin onu da kabul etmezse o zaman mutsuz bir evliliği sürdürüp sürdürmeme kararını da kendin verirsin.

bende kayınvaldemle aynı yerde oturuyorum etmedigini bırakmadı üstüne bide dayakta yedik şimdiyse hastaneye götürüyorum iyileşsin diye ........

zor oldu ama bişeyler yoluna girdi allaha şükür eşimden yana sıkıntım yok o hep benden yana eşler ruhsuz oldumu yandım allah türküsü çalacan

konu sahibi arkadasim simdi bebek yeni dogdugunda o yaptiginiz odada uyumayacak biraz buyuyene kadar kendi odanizda yatiracaksiniz e zaten simdilikk kullanmayacagi odayi birden kurmanin ne anlami var süslü bir besik alirsin koyarsin odana bebegin buyuyene kadar bu arada diger odayi duzersin hem bir anda masrafin olmaz yavas yavas duzersiniz odanizii...birde demissin ya kendi kizina dort dortluk yapti odayi diye e kendi kizida baskasiyla evli demekki onun esinin tarafi yapmis yani kaynananmi yapmis yapsada annesi niye yapmassin bak senin annende sana yapmis kiyafet vs. almis o zaman sizin gelinde senin annene desin kendi kizina yapiyor diye olurmu olmaz...

Nasıl yani? Okulu bıraktırmak ne demek?
Siz tepki göstermediniz mi?
Mücadele edip neden rest çekmediniz?
Hayatınız elinizden alınmış sizin.
Kusura bakmayın masaya yumruğunuzu vurmazsanız daha çok üzüleceksiniz siz.
Ne yapıp edip o okulu bırakmayacaktınız...

seni çok iyi anlıyorum hevesleniosun bende senin yerinde olsam heveslenir en iyisini yapmak isterim burda bazı arkadaşlarımız bi beşikyeter demişler tabi yeter doğru söylüyolar zaten aynı odada kalıyor anneler bebeklerle senin esas canını sıkan kocanın davranışı bence annesinin lafına göre hareket etmesi haklısın ama bazı erkekler erkek değilde küçük erkek çocuğu gibi davranıyolar anneleri ne derse doğru karısınınki lüzumsuz buna benzer sorunlar bizdede oluyor ben ev için bişey istiyorum(eşya falan yiyecek içeçek market alışverişi harici)olmuyor ama annesi söylerse o eşyanın gerekliliği anlaşılıyor (sanki ben keyfi istiyorum) ve oluyor ne tuhaf de mi ev benim ihtiyaç benim çocukda deilim ama nedense vizeler anneden çıkıyor gerçekten nasıl aşılır bu sorun burdaki tecrübeli arkadaşlar yönlendirse iyi olur

Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın, bu kadar basit...

bu yoruma kesinlikle katılıyorum. kimse kimseye bişey almak zorunda değil. annen torununa eksiklerini aldı diye kayınvaliden de alacak diye bişeyde yok.. kaldı ki yeni doğmuş bebeğe oda yapmak şu aşamada mantıksız. bi beşik alıp 3-4 yaşındaykende odasını düzersin. halledilmeyecek bi sorun değil ki

kaynanam ne kadar ölsün desende asıl sorun eşin.35 yaşına gelmiş bir insan işine başkalarını karıştırmamalı.ne demek annesinin sözüyle hareket ediyor.eşlerinizle sorununuzu çözmek yerine kaynanaya veryansın ediyorsunuz.eşin bu benim çocuğum istediğimi alırım demesi lazım annesine.18 yaşında ergen değilki bu.benim 17 yaşındaki oğlum bile istediğim gibi hareket ederim diyor

Eşinin annesinin ağzına bakması çok morel bozucu yarin çocuk içinde bilmişlik taslar işin zor ,allah sana bol sabır versin seni çok sinir ettiğinde çocuğu ona bırak ,dışarı çık gez hava al,stres at,bugün gazete yazıyordu gelin kaynanayı öldürmüş bir anlık cinnet işte ,

bazı arkadaşları anlamıyorum kızın karnı burnunda hamileliğin stresi kaynananın stresi canına yetmiş çıkıp hala nolcak bi beşikte büyüsün diyenler var. kızın derdi beşik mi sizce?

kocası yapacağım dediği odayı anasının baskısıyla yapmaktan vazgeçmiş. kaynana bu kıza kısırsın çocuğun olmuyor diye psikolojik baskı kurmuş kim bilir daha ne zorluklar yaşamış. şimdi çocuğunu gönlünce bir odada yaşatmak istiyor.

ben seni çok iyi anlıyorum. evlilik hazırlığındayım her şeyin istediğim gibi olması için hevesleniyorum. eğer nişanlım ya da kayınvalidem buna engel olsa tepkim çok büyük olur ya da birileri çıkıp ne var bir sedirde bir yer döşeğinde yatarsınız dese cidden çok büyük tepki veririm.
fikir beyan etmeden önce empati yapsak daha verimli olur kanaatindeyim

asabi 17 ergen ile 35 yaşında anakuzusunu karıştırmamak gerek

asabi 17 ergen ile 35 yaşında anakuzusunu karıştırmamak gerek

oğlum 17 yaşında ergen ama kendisi için neyin doğru neyin yanlış olduğunun gayet bilincinde ama konu sahibide aşk uğruna bile bile lades demiş

oğlum 17 yaşında ergen ama kendisi için neyin doğru neyin yanlış olduğunun gayet bilincinde ama konu sahibide aşk uğruna bile bile lades demiş

tamamda kaynananın hiç mi suçu yok gelin kızın ilk bebeği hevesli eşya ve bebek odası hazırlama konusunda, ana ve oğul dertleri para sanırım ,hamile bir kadını hoş tutmaları gerek nedir bu anlayışsızlık ve kaynana kıskançlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…