Kayınvalidem canıma yetti:((

Hiçbir şey "kaynanam ölsün" duasını haklı kılmaz bence.

yaa arkadaşlar biraz empati lütfen kızcağiz heveslsnmiş bebeği doğunca herşey hazır olsun istiyor Dört sene sonra olması o mutluluğu ona vermeyecek herşey zamanında güzel. Ayrıca buna şimdi mani olanlar ilerde daha nelere mani olabilirler?

ağzına sağlık arkadaşım içimden gecenleri yazmışsın!!!

galiba sizin evdede gelin var ,annenız kayınvalıde mı, ben kayınvalıdem bana veya bebeğime birşeyler alsın istemıyorum zaten,alana mani oluyor

ema1'cım ben seni çok sefdim ya valla
bayılıyorum sana...
bu yorumunu okurkende kendimi gülmekten alamadım bilmem niye

Eşinle hallet diyorsunuz da eşi annesinin dediğini yapmazsa kafası şişer hatta hayatı kararır.
35 yaşındaki bir adamı avcunun içine alabilmiş bir anne var ortada.
Erkek olamamış adamlar koca oluyor işte.
Neyyyseee.

Konu sahibi arkadaşım sen bebeğinin sağlığını düşün sadece.

kaynanasıyla sorunu olanlara Allah sabır versin:))

Ben senin yerinde olsam, ailesinin ağzına bakıp karısını boşayan adamla evlenmezdim...
Oldu ki bunları evlendikten sonra öğrendim kendisini ispat edene kadar ana kuzuluğundan terfi edene kadar o kocaya çocuk doğurmazdım...
Oldu ki onu da bilemedim istemeden hamile kaldım ya da anne olma isteğim ağır bastı falan, o zaman kocamın k.validemin huylarından böyle şeyler yaşayabileceğimi az çok tahmin eder ve mümkün olduğu kadar kafaya takmadan hamileliğimin keyfini çıkarırdım. Çocuğuma odayı kendim düzmeye çalışırdım k.validemin ya da annemin almasını beklemezdim. K.valide ve görümceyi hiç öne sürmeden eşimi ikna etmeye çalışırdım. Hiç mi sinir olmazdım kesin olurdum ama bebeğimin sağlığını düşünerek kendimi strese sokmazdım, sokmadım da...

Ya bu kaynanalari daha dogrusu erkek annelerini genel bir psikolojik testten falan gecirse psikologlar. Sosyoloji profesorlari incelese. Biz de bir ögrenebilsek nedir dertleri. Kendi kizlarina herseyin en iyisini isteyip gelinlerine fazla görmek nasil bir psikolojidir? Yani haksizligin ötesinde bir sey bu. Sen oglunun dogacak cocugunun odasi hakkinda niye yorum yapiyorsunki? Anne babasi sizsiniz, siz bilirsiniz, siz nasil isterseniz demek niye bu kadar zor geliyor? Hani sorarsin danisirsin fikrini soyler amenna. Kendi kendilerine karismak neyin nesi?

Benim kayinvalidem de dügün yapmayin diye beynimi yemisti. Yüzüm tutmuyordu birsey diyemiyordum. Bir gun pat diye demezmi ben kizima ciragan sarayinda dugun yaptiricam diye. Valla o an şok olmus susup kalmistim ama simdi olsa hele bir
dur bakalim derim. 6 ay once evlendi gorumcem. Sanki cok umurumdaymis gibi aciklama yapiyor aldiklari herseye. Bahaneside damat tarafi istemis yapilan herseyi. Gülüp geciyorum valla kendisine.

Senin konuna gelirsek; ilk zamanlar hep meme verdigin icin yaninda besikte yatiriyorsun bebegi. Cunku anneler bilir. Gece bebek emerken uyuyakalirsin ve usenirsin bebegi kalkip odasina goturmeye. Keske bebek ilk gunden hep odasinda yataginda yatsa. Ama cok uykusuzluk cekince malesef gozunu acacak halin kalmiyor odasina goturmeye. Ama bu bebegin birsuru esyasi olacak. Giysileri kremleri, taragi, havlusu, bezleri, gaz giderici, atesolcer...Bunlari nereye koyacaksn. Hadi besikte uyudu ki en fazla 6-7 ay yatabilir. Cunku hareket etmeye donmeye basladimi besik tehlikeli. Sonra nerede yatacak? Ben de besik kullandim ama butun esyasi odasinda dolaplarindaydi. Esinzle bu sekilde konusun. Bizim dolaba mi koyalim esyalari diyin. Cok karisir ne nerde bulamam diyin. Yani illa da oda diye direterek degilde yardim fikir istermis gibi konusun derim ben.

bu kaynanaları hiç anlamıyorum kendi kızlarına geldimi herşey alınır yapılır gelin oldumu ne gerek var olur bende hamileyken oğlumun herşeyini aldık odasından perdesine halısına kadar ama bende çalışıyorum eşimle beraber aldık çünkü gerçekten insan heves ediyo hevesin dışında gereklide bence bi çocuğun odası olmalı bir sürü eşyası oluyo tamam ilk başlarda aynı odada beşikte yatıyo ama eşyaları odası olmasa ortada kalacak yada hepsi ayrı bi yerde neyse biz eşimle almamıza rağmen kayınvaldem ne gerek var odaya sonra 1 yaşına gelince alırsınız falan dedi hani deseki şimdi almayın 1 yaşına gelince ben alıcam anlarımda 1 sene sonrada biz alıcaksak sananeeeee dimi yani bende hayır ben herşeyi alıcam hazır olcak a dan z ye dedim ve sustu bidahada konuşmadı sonra paşa paşa çarşıya çıktık çocuğa kıyafetini arabasını falan aldı haa almasaydıda ben alırdım belki çalışmasam bu kadar kendime güvenemezdim belki eşimde ailesinin ağzına bakardı ama allahtan olmadı öyle sen çok haklısın ama beddua etme yani ediyosanda dışa vurma içinden söyle söyliyceğini bu tarz yerlerde eleştri alırsın canım kaynanasıyla ciddi problemleri olan her gelin eminim içinden geçirmiştir ölsede kurtulsam diye kimse inkar etmesin burda böyle herkes birden kaynanacı kesildide

Böyle kaynanaları duydukça cinler toplanıyor.antalyada kaynanasını boğan kızcağızı kimbilir ne bu duruma getirdi

Canım üzülme o çocuk sadece senin çocuğun değil annenin torunu değil
onlarındas çocuğu onlarında torunu bak benim yengemde yeni doğum yaptı annem çok kızdı
hiçbirşey almadılar diye ama annem tek maaşla geçiniyor çocuğun odasının halısnı aldı ama
abim ve yengem hiçbirşey almadı çocuğa hastane çıkışında annem acilen aradı beni smac bu çocuğu bunlar neyle taşıyacak
bi pusetle çanta al gel dedi ;üzülme.Umursama dedim gibi sadece senin değil o
He eğer Birşeyler anlatmak istiyorsan Sürekli kayınvalidenle çocuk doğduktan sonra insanlar ziyarete gelecek
ben ne ile ağırlıcam odası yok yatağı yok hemde sanki sadece kocanın tarafı gelecekmiş gbibi konuş eşin yanındayken bak ablamda neler aldı
ay annecim bizim yok babannesi demi falan desen sızlamazmıı içi

Sizin hatalarınız yok değil ama bunları sayıp sizi incitmek istemiyorum boş yere...
Beddua konusuna da girmeyeceğim, sabrımız taşsa da dilimizi tutmak gerekiyor, yutkunmak gerekiyor bol bol...

Sizin kızdığını kayınvalidenizin beşik almaması değil ondan böyle bir beklentiniz yok
Nedense herkes kayınvalideniz almıyor diye kızdınız sanmış...
Sizi üzen alınmasını engellemesi...
Ancak hata bence kayınvalide de değil onu dinleyip fikir değiştirende....

Sağlıkla kucağınıza alın evladınızı, hayatınızdan da daha fazla taviz vermeyin...

Maddi durumunuz nasıl ,kayınvalideniz maddi olarak yardım ediyor mu ? Birde eşiniz alamadığı için annesini bahane ediyor olabilir mi acaba :26:

Bazen bile bile lades oluyor.
Annesinin lafıyla karısını boşayan adamdan neden çocuk yaptınız ki ortamı koklamadan.
Bir de görümce sizin kıstasınız değil ki?
Görümceye kocası yapıyordur kayınvalidesi yapıyordur.
Onların hayatları sizi ilgilendirmez ki.
Neden kendinizi onunla kıyaslıyorsunuz?
Kocanızda iş yok annesinin lafıyla bebek odasına gerek yok diyebiliyor.
Sizde de hata var böyle bir adamla evlenip sonra laf ediyorsunuz.
Herkes kabahatli madem son ayınızı bedduadan ziyade dua edin..
Hayır duası Allah ıslah etsin diyebilirsiniz en azından.
Bu kadar mutsuz olmanız doğumu zorlaştıracaktır,ayrıca önce bir sağlıkla doğsun da sorunsuz sıkıntısız
Varsın odası olmasın çok mu önemli?
Hamile bile değilim ama şimdiden geriliyorum 9 ay nasıl sabrederim diye sağlığındna emin olmadan. sağlıkla doğumunu bir an önce görmek benim bebek odasından önceki derdim olurdu.

Konu sahibi arkadaşımız evlenmeden önce nereden bilsin başına böyle bişey geleceğini, eşinin annesine bu kadar düşkün olacağını kestirememiş olabilir sonuçda insanız hepimiz hata yapabiliriz. Kimseyi kınamayın hayatta hepimiz yanlışa düşebiliriz. Arkadaş eşinden değil kayınvalidesinden dert yanıyor. İlk kez doğum yapacakmış ilk heyecanı ilk hevesi olamaz mı size göre önemli olmayabilir ama ona göre önemli demekki bebeğinin bir odası olması. Doğumuna az bi zaman kalmış ne zaman düşünecekdi doğumdan sonramı düşünecekdi. Maddi durumu olmaz alamaz o ayrı bişey ama kayınvalidesi istemiyo diye herşeye eyvallah demek zorundamı yani. Lütfen tek taraflı yargılama yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…