Kayınvalidem corona oldu

samyyard

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2018
53
14
38
merhabalar,esimin ailesi uzakta yaşıyor. annesi corona oldu. 14 gün izole oldular. karantina süreleri biteli bir hafta oldu. cok sükür atlattı.annesinin bazı şikayetleri devam ediyor ama şuan iyi. simdi esim ziyarete gitmek istiyor gidince yine bi 5 gün kalır. bense hala tehlikeli buluyorum. 2 hafta daha gecsin oyle gidelim diyorum. dinlemiyor. gidersek otelde kalalım diyorum yok diyor. kendi ailen olsa bi dakka durur muydun diyor. oyle düsününce hak veriyorum. Ama ağır ve bulasıcı hastalık insan korkuyor.en son ben tek gideyim ozaman dedi. onunda gitmesini istemiyorum.inanın napsam bilemiyorum gitsem mi gitmesem mi

Bugun haberleri izlerken vakalarin artisindaki en buyuk sebebin hasta cenaze hayirli olsun ziyaretleri oldugunu dinledim ve demistim ki ya kim yapiyor bunlari? Demekki esiniz gibi dusunenlerin coklugu gercek.
Yani ne denilebilirki? Tekrar test yapilip negatif cikana ve hatta uzerinden biraz daha zaman gecene kadar ziyaret etmese derim. Ben derim de tesiri olmaz burdan :)

V
merhabalar,esimin ailesi uzakta yaşıyor. annesi corona oldu. 14 gün izole oldular. karantina süreleri biteli bir hafta oldu. cok sükür atlattı.annesinin bazı şikayetleri devam ediyor ama şuan iyi. simdi esim ziyarete gitmek istiyor gidince yine bi 5 gün kalır. bense hala tehlikeli buluyorum. 2 hafta daha gecsin oyle gidelim diyorum. dinlemiyor. gidersek otelde kalalım diyorum yok diyor. kendi ailen olsa bi dakka durur muydun diyor. oyle düsününce hak veriyorum. Ama ağır ve bulasıcı hastalık insan korkuyor.en son ben tek gideyim ozaman dedi. onunda gitmesini istemiyorum.inanın napsam bilemiyorum gitsem mi gitmesem mi

Test yaptırsin annesi, negatifse gidin ki bence pozitif çünkü semptomlari var. Semptomlar varken corona tanısı konmuş ve hala semptomlari geçmemişse corona nasil negatif olmuş olabilir ki?

Kendi annem olsa Allah korusun telefonla arar görüntülü konusurum ama negatif çıkmadan gitmem annem de istemez, kim çocuğuna bulaştırmak ister? Ki gitseniz ne degisecek ayakta atlatıyor

50 küsür gün hala pozitif görülen hastalar vardı.

İnsanların bu aileciliğini inanın anlamıyorum.
Kendi ailem covid olsa tam 40 gün görüşmem, keza herkes için geçerli bu.
Zaten ailemle ‘ya hastaysam ve onlara bir şey olursa’ diye bile görüşmüyorum.
İnsan ne kendini ne ailesini ne eşini tehlikeye atmamalı.
Nedir bu anam da anam babam da babamcılık yahu....

Aylardır ailemle görüşmemiz kapılarına gidip onlar evde ben apartmanda 5 dk hatır sormam..

Gitmeyin. Ama eşinizin gitmesi demek sizin de gitmiş kadar olacağınız demek. Bu acelecilik nedir anlamıyorum.

Kendi ailen olsaydı gidecekmişsin gibi imaj çizdin gözümde. Kesin çizgilerin yoksa ona öyle sana böyleyse eşin haklı. Bence ikisine de asla gitmem diyebilsen bu durumdakalmazdın
Haklı olabilirsin.Esim bunu dediğinde, evet senin şuan yaptığın gibi duygusal düsünüp ben de gitmek isterdim ama makul davranmak icin da kendimi zorlardım dedim.

Aylardır ailemle görüşmemiz kapılarına gidip onlar evde ben apartmanda 5 dk hatır sormam..
Marttan beri 2 defa görüştüm, birinci piknikti açık alan ayrı banklardaydık.
İkinci bayramlaşma onda da yine sitenin bahçesi.
Evimizin arası 5 km, zaten çok görüşen insanlar değildik ama ola ki benim taşıdığım virüs sebebiyle bir şey olursa, bununla yaşayamam.
Sadece aileme değil, tanıdığım tanımadığım tüm insanlığa bu sorumluluğu hissediyorum ve keşke herkes biraz bunu hissetse...

Evimizin arası 5 km, zaten çok görüşen insanlar değildik ama ola ki benim taşıdığım virüs sebebiyle bir şey olursa, bununla yaşayamam.
Sadece aileme değil, tanıdığım tanımadığım tüm insanlığa bu sorumluluğu hissediyorum ve keşke herkes biraz bunu hissetse...
Keşke..
Mecbur kalmadıkça evden çıkmıyorum bile.

Sizin test sonucu cikti mi?

Sizin test sonucu cikti mi?
3 ü de negatif🥰
Ama ciğerimde olmaması gereken bir şey görüldü, ona bağlandı.
6 ayda bir izleyelim şuan biyopsi bu dönemde riskli, belki de geçirdiğiniz hastalık ne ise onun etkisi dendi.

Ve o panikle en çok kendimi sakinleştirdiğim şey ise ‘çok şükür izole yaşıyorum, arayıp da bir insana böyle böyle demek, vebaline girmek zorunda kalmadım’ diye telkinimdi.
Gurur duydum mükemmel tedbirlerimle😂

Tekrardan test yapilip negatif sknucu aldilar mi? Bildiğim kadariyla Turkiye de belirti gosterenlere yapiliyor ama bitiminde yapilmiyor. Eger durum boyleyse gecip geçmediğini bilemezsiniz. Ayrica 14 gün olayi da ayri bir tuhaf Dünya uzerindeki tüm ulkelerde ayni ama bu yeni bir tür ve her gun farkli belirtilerine sahit oluyoruz soylenmeyen, bahsedilmeyen o kadar cok ayrinti var ki yoneticiler birsey diyor ceremesini doktorlar, saglik sektoru cekiyor her gun onlarca hasta geliyor... Esinizde siz de gitmeyin ya da gidecekseniz uzaktan bakin annesi ayri bir odada izole etsin kendini ama dusununce turk toplumu sartlarinda bu da mümkün degil.

3 ü de negatif🥰
Ama ciğerimde olmaması gereken bir şey görüldü, ona bağlandı.
6 ayda bir izleyelim şuan biyopsi bu dönemde riskli, belki de geçirdiğiniz hastalık ne ise onun etkisi dendi.

Ve o panikle en çok kendimi sakinleştirdiğim şey ise ‘çok şükür izole yaşıyorum, arayıp da bir insana böyle böyle demek, vebaline girmek zorunda kalmadım’ diye telkinimdi.
Gurur duydum mükemmel tedbirlerimle😂
Gecmis olsun ve gercekten tebrikler

Corona testi pozitif 15 günlük izole süresini tamamlamış bir tanıdığımız test tekrarlandıgında tekrar pozıtıf cıkmıstı.Yani izole süresini tamamlamak hastalığı atlattığı anlamına gelmıyor eğer öyle olsaydı genelde ıkıncı test tekrarlamazlardı.Çok bilinmez ve belırsız bir süreç.Gitseniz ne gibi bir faydanız olacak onu düşünün pozıtıfse hem size temas hemde ızole edilecek belkı sizde...nerden baksan ziyaret tehlikeli eşinizle tekrar pozıtf olabilme ıhtimalını konusun eğer israrcıysa kendi gitsin çocuğunuz varsa düşünmeyin bile.

Geçmiş olsun yaşayan bilir derler ya aynen katılıyorum çok zor değil önlem almak düşünmek ,keşke herkes aynı duyarlılıgı yasamadanda gösterebilse neseki sağlığınıza kavusmussunuz gözünaydın🌷🙏

Back
X