Kayınvalidem corona oldu

Biz 7gun karantinadayiz (yurtdisindayiz)
Pozitifiz
Esim ise donus yapacak kizim okula, yani 7gun sonrasi normal hayata donecegiz
Demekki turkiyedeki virus daha uzun omurlu🤭

ama iste buna bilim kurullari karar veriyor ve bu hastalik konusunda bilimsel global bir ortak gorus de henuz yok,
artik herkes kendi bilimcisi ne derse oyle.

Test yok bitiminde burada da.
14 gün karantina sebebi ise virüsün 10 12 güne kadar hiçbir belirti göstermeksizin vücutta barındığı ve bulaşıcılık devam etmesi.

Hastaneye başvurma vakaları ülkemizde genelde 7 ila 10. Günde oluyormuş.

Belki onunla alakalı bir durum olabilir.
Annemler turkiyeye gittiler butun aile koronaya yakalandi. Hepsine karantina sonu test yapilacagi soylenmis
10 12 gun belirti gostermedigide yanlis
Annemler gittiler 4.gun abim pozitif cikti 6.gun digerlerinde belirtilerle pozitif cikti
Benim doktormda 5gun demisti ama bi denilen bi denileni tutmuyo yasayip goruyoruz iste

Annemler turkiyeye gittiler butun aile koronaya yakalandi. Hepsine karantina sonu test yapilacagi soylenmis
Annemler gittiler 4.gun abim pozitif cikti 6.gun digerlerinde belirtilerle pozitif cikti
Benim doktormda 5gun demisti ama bi denilen bi denileni tutmuyo yasayip goruyoruz iste
Hiç anlamadan pozitif olan tanıdıklarımız var bizim.
Tesadüfen test yapılıp, hayatlarına mecburi evde devam eden.
Bir kere öksürmez mi insan, turp gibiyiz ama korona pozitifiz diyorlar mesela.

Her bünyede etkisi farklı maalesef.
Test yapılacağı söylenmiştir hastalık bitiminde ama yapılmayacaktır.
Yaklaşık 2 aydır kendiniz bitiminde istemediğiniz sürece kimse gelip yapmıyor, gerek yok deniyor.
Belki şehirden ve yoğunluktan da değişkenlik gösteriyordur.

Çok geçmiş olsun ailenize, en hafif şekilde atlatırlar umarım.

İyileştiklerini nereden biliyorsunuz 2.test yapıldı mı? Benim bildiğim Türkiye’de şu an karantina sonrası PCR testi tekrarlanmıyor. Nişanlımın anne ve babası enfekte oldular geçenlerde, karantinadan sonra hastaneye gitmişler doktor iyileşmişsinizdir diyip geri yollamış test falan yapmadan. Bizim zorumuzla özele gidip test yaptırdılar negatif çıktılar ama öksürük falan devam ediyor hala

50 küsür gün hala pozitif görülen hastalar vardı.

İnsanların bu aileciliğini inanın anlamıyorum.
Kendi ailem covid olsa tam 40 gün görüşmem, keza herkes için geçerli bu.
Zaten ailemle ‘ya hastaysam ve onlara bir şey olursa’ diye bile görüşmüyorum.
İnsan ne kendini ne ailesini ne eşini tehlikeye atmamalı.
Nedir bu anam da anam babam da babamcılık yahu....
Bizim burda bir tanidik 28 gun gecirdi
Hastanede tedavi olup 3 4 hafta yatanda var iyi olmasina ragmen tehlikeli esinle konus olmadi haberleri goster

diger korona konusundaki konu sahibi kronik rahatsizligi var,
sizin de var dimi,
sizler icin gercekten en kotusunu dusunup de belki hareket etmek onemli,

ama genel olarak benim dusuncem,
bagisikligi guclendirmeye yatirim yapmak,
spor, beslenme, vitamin takviyesi,
cikolata ( :KK47: )
ve asgari de olsa sosyallesme, cunku akil sagligimiz icin bu da sart.
Evet maalesef var ben şahsen hep hastayım zaten😂

Sosyalleşme önemli, o denli evde değilim bir tek piknik, onda da ayrı banklar, mümkün mertebe uzak mesafe.
Ya da gece çocukları uyutunca kahvemizi alıp yeşillik bir alana arkadaşlarımla gidiyorum, bağırarak konuşacak seviyede ama işte neyse aşısı ilacı, bulunsun da bitsin bu çile kıvamına geliyoruz.
Kış geliyor, açık hava bitiyor, bütün kışı evde, hayal edemiyorum.
Elbet çocuklular böyle, çocuklu olmasam kar yağmur demeden açık havada olurum😂

Bulursa bir anne bulacak zaten bu aşıyı, çok eminim ona.

Saglık bakanın her belırtı gösterenin testi negatif çıkarsada vaka sayılmıyor belirti göstermeyip pozıtıf cıksada sayılmıyor dendi.Kafalar karışık😵

Hiç anlamadan pozitif olan tanıdıklarımız var bizim.
Tesadüfen test yapılıp, hayatlarına mecburi evde devam eden.
Bir kere öksürmez mi insan, turp gibiyiz ama korona pozitifiz diyorlar mesela.

Her bünyede etkisi farklı maalesef.
Test yapılacağı söylenmiştir hastalık bitiminde ama yapılmayacaktır.
Yaklaşık 2 aydır kendiniz bitiminde istemediğiniz sürece kimse gelip yapmıyor, gerek yok deniyor.
Belki şehirden ve yoğunluktan da değişkenlik gösteriyordur.

Çok geçmiş olsun ailenize, en hafif şekilde atlatırlar umarım.
Bende suan hic kendimi hasta olarak hissetmiyorum
Sadece koku alamiyorum
Ilk pozitif oldugumu duyunca sok olmustum
Cok tesekkur ederim insallah en hafif sekilde atlatiriz hepimiz
Suan bir cogumuz atlattik sayiliriz

Senin ailen olsa ne yaparsın dediğinde de hak vermemelisiniz. Ne bu sizin ailenizde olsa siz de mi gitmek için ısrar edecektiniz.
Gitmeyin, negatife dönmüş olsalar bile bünyeleri yorgun belki sizde olacak bir şey onlara tekrar bulasacak?

N
merhabalar,esimin ailesi uzakta yaşıyor. annesi corona oldu. 14 gün izole oldular. karantina süreleri biteli bir hafta oldu. cok sükür atlattı.annesinin bazı şikayetleri devam ediyor ama şuan iyi. simdi esim ziyarete gitmek istiyor gidince yine bi 5 gün kalır. bense hala tehlikeli buluyorum. 2 hafta daha gecsin oyle gidelim diyorum. dinlemiyor. gidersek otelde kalalım diyorum yok diyor. kendi ailen olsa bi dakka durur muydun diyor. oyle düsününce hak veriyorum. Ama ağır ve bulasıcı hastalık insan korkuyor.en son ben tek gideyim ozaman dedi. onunda gitmesini istemiyorum.inanın napsam bilemiyorum gitsem mi gitmesem mi
Negatife dondulerse neden sıkıntı olsun ki. 14 gün karantina uzun bı sure. Saglikcilarda karantina beş gün altıncı günde iş başı yapiyosun

Geçmiş olsun ama yanlış değil. Benim de duyduğum çoğu insanda 4. Günde belirti verdiği ama gerçekten kimi insan ilk günler belirtilerin farkına varmayabilir, ciğere inince öğrenen insanlar var bu yüzden 14 gün deniyor.

N

Negatife dondulerse neden sıkıntı olsun ki. 14 gün karantina uzun bı sure. Saglikcilarda karantina beş gün altıncı günde iş başı yapiyosun
Evet ama maske mesafe kurallarıyla iş başı yapıyorlar. Evde kim maske takacak bir arada olacaklar. Aynı şey değil yani ise başlamakla.
Ayrıca negatife dönüp dönmediğine bakmıyorlar pek 14 gün geçti iyileşti sayıyoruz sizi diyorlar.

Evet ama maske mesafe kurallarıyla iş başı yapıyorlar. Evde kim maske takacak bir arada olacaklar.
24 saat çalıştığın bı yerde elinden geldiğince dikkat etsende o yoğunlukta illa biseyler eksik kalır demek istediğim bulaş riski olmuyoki devlet iş başı yaptırıyor .çokta büyütülecek birşey değil bence aynı evde yaşayıp bı kişi pozitif diğerleri negatif çıkan çok fazla kişi var.

3 ü de negatif🥰
Ama ciğerimde olmaması gereken bir şey görüldü, ona bağlandı.
6 ayda bir izleyelim şuan biyopsi bu dönemde riskli, belki de geçirdiğiniz hastalık ne ise onun etkisi dendi.

Ve o panikle en çok kendimi sakinleştirdiğim şey ise ‘çok şükür izole yaşıyorum, arayıp da bir insana böyle böyle demek, vebaline girmek zorunda kalmadım’ diye telkinimdi.
Gurur duydum mükemmel tedbirlerimle😂
Geçmiş olsun başka drlardan görüş aldınız mı acaba 6 ay çok uzun bir süre çünkü. İhmale gelmez Allah muhafaza..

İnfulanza da kuluçka süresi 15 gün.Ama covid için nekadar kişiye bulaşırsa mutasyona ugruyor (dünya sağlık örgütü) ve vücutta kalma süresi uzuyor suan ınsan vucudunun tüm sistemi analiz etmiş olsa gerek direnç gösteriyor süreler değişkenlık gösteriyor bi standartı yok gibi görünüyor.

WHO verilerine gore 21.gunden sonra virusun bulasicilik ozelligi kalmiyor. Benim yasadigim ulkede 21 gun izolasyon alaninda karantina + 7 gun evde istirahat sonrasi ise donus izni veriliyor(test sonucu negatife donmese dahi). Bulas oranini cok basarili bir sekilde yoneten bir ulkedeyim gunluk vaka sayimiz 10-11 son birkac gundur, yani dogru bir strateji oldugunu dusunuyorum 28 gunluk izolasyonun. Siz yine de 1 ayi tamamlayip oyle gorusun derim, mumkunse acik havada. Su zamanda kim olursa olsun ev bulusmalarinin anlami yok.

24 saat çalıştığın bı yerde elinden geldiğince dikkat etsende o yoğunlukta illa biseyler eksik kalır demek istediğim bulaş riski olmuyoki devlet iş başı yaptırıyor .çokta büyütülecek birşey değil bence aynı evde yaşayıp bı kişi pozitif diğerleri negatif çıkan çok fazla kişi var.
Her şeyin çok kurallı ve kesin işlediğini mi düşünüyorsunuz hala?
Eleman eksiği diye bir gerçek var ve bu insanlar mecbur bırakıldığı için ise başlıyorlar.

WHO verilerine gore 21.gunden sonra virusun bulasicilik ozelligi kalmiyor. Benim yasadigim ulkede 21 gun izolasyon alaninda karantina + 7 gun evde istirahat sonrasi ise donus izni veriliyor(test sonucu negatife donmese dahi). Bulas oranini cok basarili bir sekilde yoneten bir ulkedeyim gunluk vaka sayimiz 10-11 son birkac gundur, yani dogru bir strateji oldugunu dusunuyorum 28 gunluk izolasyonun. Siz yine de 1 ayi tamamlayip oyle gorusun derim, mumkunse acik havada. Su zamanda kim olursa olsun ev bulusmalarinin anlami yok.
Isvicredemi yasiyosunuz?
Sadece hangi ulke oldugunu merak ettimde oyuzden soruyorum

Ah bu konu , bu konu... Ayni durumdaydim.Gelmeyin dedim kibarca cünkü bir de ölüm vardi bulunduklari evde. Biz gitmedik onlar da gelmedi.

Onlar bize gelmek istemislerdi o esnada semptom yoktu buna guvendiler. Test sonuclari pozitif cikti. Hatta ikinci de pozitif cikti. 1 ayi buldu negatife dönmeleri .

Sonuc bana biraz küstüler bir parça alindilar.

Allah'ın isi bu ya sonra tam geleceklerdi. Benim bakicimin annesi covid oldu. Bakici temasliydi karantinaya alindi. Dolayısıyla biz de temasliydik. Gelmediler:confused:

14 gun oldu biz de bir belirti yoktu. Gelin hem çocuklara bakin dedik. Yok yok biz gelmeyelim daha risk olabilir sizde dediler.

Boyle iste...

Back
X