kayinvalidem düğün hediyelerimi bana vermiyor

Esim hemen susmadı yahu. Getirin bakalım neler gelmiş hediye dedi getirtti hediyeleri hepsini açtı bak bakalım ne lazımsa alalım dedi bir taraftan da söylenmeye devam etti ben tabii ki hiç birini almadım. Sadece aynı gün biz avmde iki katlı kurabiye tabağı aramıştım beğenip de alamamistim tesadüf ondan vardı. Bak bugün bundan arıyorduk hadi bunu alıyoruz dedi esim onu aldık yine itiraz edemedim. Ama benim onume gelenler tüm hediyelerin yarısı bile değildi :// şaka gibi hala aa anlayamıyorum aklım beynim almıyor :///^

Kayınvalideler ve bazı anneler komşulardan gelen hediyeyi gelinlerine yada kızlarına verme gereği duymazlar.. Sorunca nedenini bahaneleride 'düğünde çok masraf ettik, bunu mu çok görüyorsun' dur.. O masraf az yada çok veya hiç.. Ama onlar o eşya üzerinde yani geneldesi hak sahibi görürler kendilerini.. Kendimde yaşadım.. Hiç te takmadım.. 3-5 çaput için keyfini kaçırma, eşin daha sonra anneme çok mu gördün diyebilir, şimdilik şaşırıp bozulsada kıyamazlar annelerine..
Ay iyi olmuş güle güle kullanın de..
Hiç bir şey evindeki huzurdan daha önemli değil.. 3-5 parça ucuz eşya için kafanı yorma..

Ilgincmis
Acaba adetleri mi boyle?
Yada kayinvalidenizin komsusu arkadasi getirdi hediyeleri diye uzerinde hakki oldugunumu dusunuyor
Valla ne olursa olsun insan nezaketen sormali yani kizim ihtiyacin var mi kullanirmisin diye sormali en azindan

Benim annem o konularda çok önce düşünür hatta komşu 1 verdiyse annem üstüne 1 daha koyar 2 olarak verir bana. Böylece komşu sana verdi diyerek kendi de bana çaktırmadan bana yardımcı olur.....
Annem her gün arar bizi akşama yemeğe gelin diye kayinvalide hiç cagirmaz biz gideriz yine de haftasonları.... ama artık mesafe koyma vakti gelmiştir yeter artik

Esiniz skstirmaya basladiginda keske engel olmasaydiniz , cunku bazen insanlar bir lafi sarfetmek icin ortam yaratmaya ugrasirlar.Belki siz birsey diyeceksiniz de , onun da cevabi hazirmis gibi geldi bana.Normal birsey degil yani.Surekli surekli boyle laflar.Cula caputa cok da takmayin derim.Birsey derse yine cevabinizi verin."Cok sukur cul caput derdinde degiliz her seferinde senin hediyelerden demene gerek yok anne , tepe tepe kullanin umursamiyorum" deyiverin gitsin.Belki dugun aksamindan takti kafayi size.Paralari vermek zorunda kaldi diye.Baska turlu birsey gelmiyor aklima.Hediye meselesini yeterince uzatmis ama daha sonra neyle ugrasacak acaba , en iyisi mesafeli olmak.

Ben de "ay kocami üzmek istemiyorum "diyenleri hiç anlamıyorum. İçine ata ata biriktirmek ve sonrasında patlama yaşamak bence daha kötü.
Ayrıca yeni gelinsiniz hediyeler den işinize yarayan veya çok beğendiğiniz varsa kV. Görümce ye bişey demeden alın evinize çıkın bişey derlerse e bunlar benim ya deyin anlasinlar.
Kimseyi üzmek istemiyorum demeyin caninizi sıkan konulari biriktirip sonrasında küçücük şeylere patlarsiniz

kaynanan kötü biri olsa söylemez bile bak eline verilen takıyıda sana vermiş canım boşuna kendini de eşinide üzme mutlulğuna bak dert arama bence benim annem eline verilen takıları falan hep cebine attı tabak çanağı bana verdi sence çokmu iyi niyetliydi? sen tavrını bozma zaten bir süre sonra hediye de gelmez

Bana annemin akrabası yarım altın yollamış annem vermedi kadın bana aldınmı kızım takını daha fazla yapmak isterdim kusura bakma deyince anneme sordum sanane onlar benim taktıklarımın karşılığı dedi nişanda düğünde bana takılanlarıda gel borcunu öde dedi öz annem oyüzden kaynanan kötü biri olsa vermezdi o 400 tl yi diyorum

Ağzına kum küreğiynen vururum

Adamlar boynumdaki takı kurdelasini aldılar terlik tabak alsalar ne olacak ki. .söyle içinde kalmasin ilerde aklına geldikçe moralin bozulur atma içine söyle madem bana gelen hediyeymis neden kullaniyorsunuz de..saygısız insanlar. .Mesele fincan tabak değil ki usluplari

Malesef O hediyeler size değil esasında kvye gelmiş.Bizler gelin olarak kızıyoruz ama acı bir gerçek var.Düğüne gelenler esasında gelin,damat için değil anne babası için geliyor.Ben Onun çocuğunun düğününe gidersem Oda benim çocuğum.un düğününe gelir diyor.Takı esnasında gelin damattan çok kv kp nin görmesini önemsiyor. Takanın kendi düğünü olduğunda aynı şekilde büyüklerde ilerisinde,biz sorun etmezken, O benim çocuğumun düğününde gelmişti,şunu takmıştı deyip aynı o takılana eşdeğer takısını takıyor.Hediye kısmında ise hediyeyi size verseler kvnin haberi olmayacağından,karşılığını göremeyeceğinden direk Ona veryorlar.Yani tamamen çıkar meselesi.Düğün ,takı yardımlaşmadır ama anne ,babalar sayesinde klasik altın günlerine döndü.Bugün ben Ona ,yarın O bana hesabı.

Birincisi kaynanami geldi onlar senin tarafin vermis olup kaynananin almis olup sana vermemsi ayip olurdu tabiki. Kiz tarafina geleni zaten gelin annesi alir genelde. Demekki kaynanani taniyolar ona vermisler. Senle ilgili birsey yok bu durumda. Ama buyukluk edip sana ikram etse hoş olurdu sanirim. Hersey gecici kendini uzcegine konusun yuzeysel icini rahatlatmis ol. Sknti etme gelip gecici seyler agiz tadinz bozulmasin. Kaynanani tanimiyoruz sana bunu da acik acik soyluyor jyi niyetmi kotumu bahsettigim duruma bagli.olumlu seyler cogunluktaysa ufak tefegi ortün. Ama genelde problemliyseniz mesafeli olun bazi konularda uzmeyin uzulmeyin

Son düzenleme:
benim eşimin ailesine de çok geldi hediye.. Abartmıyorum ama bi oda eşya vardı...
Düğünden sonra içeriye girdim.. beğendiklerimi aldım.. Beğenmediklerimi onlara verdim..,
Sizinkiler aç gözlüymüş..

bu kadar dert edecegıne diyeydın '' bana geldıyse sizde ne işi var?'' diye

Ah onu akıl edip söyleyebilme cesareti çoğumuzda yok:) en azından ben donar kalırdım böyle olaylar karşısında:)

Konu sahibine gelince.. Tipik kv hareketi. Ben olsam güle güle kullanın derim, hiç de tenezsül etmem.

Ben gülerek aaa öyle mi eşime bir söyleyim de hediyelerimi eve goturelim ihtiyacım vardı zaten der tepki olcerdim aman alsınlar iste

En ufagi bi ev terliigi mesela gelinine verse yeni evlenin eksigini örtse ne guzel ne hos olurdu yani. Ufak seyler niye hep sorunki anlamam veren el olmak her zaman erdemliliktir daha cok getirir.ama boyle insanin icinden de disindan da goturur de gotururr.. ne diyim.

O hediyeleri kendi akrabaları almış muhtemelen. Farkında olmadan kendi akrabalarını eziyorlar. Halbuki sana deselerdi ki bunu şu şu şu aldı. Sen de o insanlara borçlu hisseder özel günlerinde hediye götürmek isterdin. Artık kimsana hediye almış bilmediğine göre konu komşuyu da saymana gerek yok..

O Malzemelerı alsınlar tepe tepe kullansınlar :))
Sıkma canını amann

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…