kayinvalidem düğün hediyelerimi bana vermiyor

komşular falan niye size getirdikleri hediyeleri direkt size vermiyor da kayınvalidenize veriyorlar

ben eskiden aman ne olsun bir fincan takımı için yüz göz olmaya değmez bir şey demeyin vs. derdim ama yanlış bir şey bu
böyle küçük olaylar daha sonra büyük tavizleri getiriyor
en başta seni takmadıklarını göseteriyor
ayrıca dünyanın hiç bir yerinde hoş değil birine gelen hediyeyi açıp kullanmak
o insanlar size getirmişler ve belki sizlerin onlara hediye götürmeniz gerekecek herkesin size ne getirdiğinide bilmeniz gerek

düğünlerde gelen hediyeler, takılar büyüklerin hatırı için olmuyor mu? biz gençler bir çoğunun evladının düğününden bile haberdar olmadık. şahsen ben düğün dernek bu güne kadar hiç ilgilenmedim. aileler gitti, hediyelerini de onlar düşündü. k.valide veya anne, gelen takıları, hediyeleri jest olarak gençlere alın diyebilirler. demiyorlarsa da yine kendi adıma ben dert etmem. sonra da onların çocuklarının düğünleri olursa, yine gidecek hediyeyi ben düşünmemiş olurum.
ha bütün hediyeleri, takıları alırlar. sonra da onların bir cemiyeti olur. o zaman da gelip bize falancanın cemiyeti var, onlar altın takmıştı, şu hediyeyi getirmişti hazırlığınızı yapın derler. hediye kime yaradıysa o götürsün der, çıkarım işin içinden.
ama evlatlarının ihtiyacı varken, aç gözlülük yapıp alıyorlarsa da şaşarım yani. şaşarım ama hiiiiç dert etmem. kimseden gelecek hediyeye güvenip evlenmiyorum nihayetinde.
ne saçma işler yaa!!

Aaaa aynı benim Kv :)
Kendisi bana bizzat demişti düğünden sonra gelen hediyeler kendilerine geliyormuş düğün hediyeleri :)
Bende neden demediysem, evlenen benim sana neden getiriyolar ki diye :)
İyi tamam benim çok eşyam var zaten demiştim :)

Hattaa şöyle birşey daha söyleyim, biri düğüne gelememiş düğünden sonra zarfta para göndermiş, gelipte takı takamadı diye.
Kv de biz balayındayken gitmiş o parayla kasaptan et almış biz balayından dönünce mangal yakarız diye :)
Napalım Afiyetle Yedik bizde

Hiç bu açıdan düşünmedim :)) ama görünürde bir sorunumuz yok askim askim diyo bana aramız iyi gibi. Vallaaa beynim yandı anlayamiyorum
bence sinir felan olma.kv düsüncesiz aklina fesatlik olsa sana gelen hediylerden demez bile... gizli tutar... ayip etmis yinede o ayri

Sayın I iche85 intikam soguk yenir.. hemen sinsi bir plan yapiyorum.
Oncelikle o hediyeleri kimin aldigini ogren ve sonra hediye sahiplerinin bunlara kimin el koydugunu bilmelerini sagla. Terlik hediye eden komsuya onlara misafirlige gelince o terligi giysin diye vermek gibi. Hersekesin diline dusur sonra seyret senligi hahah

halime sükür benimki igne dahi gelse bana veriyor

Kendinle celisiyorsun ama sen.
Ya tepkini netlestireceksin ya da gercekten helali hos olsun diyip icine sindirip bu konuyu kapatacaksin. Onlar da sen bir tepki ver diye bekliyor işte. Ayrica kendini dk 1 gol 1 ezdirmişsin... Boyle devam eder kendini yersin...

halime sükür benimki igne dahi gelse bana veriyor
Benimde annem öyle yapıyor. Ne hediye geldiyse hepsini ayırmış balayı dönüşü bir poşet verdi. Üstüne birde 10TL falan verenler olmuş kınadan uzaktan komşulardan falan onları bile veerdi.
Yani kv ve anne arasnda çok çok fazla bir uçurum var. Kv isterse melek olsun. Bunu bilir bunu söylerim.

benim kvdem de almaz onu demek istedim herseyi bize verir soyler su hediye verdi diye getirir hemen. bunun kv alakasi yok insablik görgüyle alakasi var. kvdem bir dugun icin kucuk altin istedi benden kalmamis ona yarim var dedi onuda takmak istemedi ben ons kucuk verdim o bana yarim geri verdi düsün. böyle seyler okuyunca hayret ediyorum terlik ya terlik tenezil edip almam bile

bu durum çoğu kişide var galiba.bizim düğünde biz tabak çanak neyse altın para hiç bişey görmedik.sonradan öğrendik ki kv gün yapar gibi el altından almış hep (sadece hala ve dayıdan birer çeyrek gördük) hatta eşimin arkadaşı şehir dışındaydı annesiyle çeyrek parası göndermiş.kv o çocuğun düğününde çeyreği bize en az 10 kez duyurdu.eşim oralı olmayınca kendileri taktılar.sonra her düğünde çeyrek borcu var deyip durdu.tabiki hiç birini biz almadık ki ödeyelim.ayrıca eşimin ailesinin ne düğünümde ne Nişanım da ne sözümde bir kuruş masrafları olmadığı gibi bize külfetleri oldu.(kıyafet vs kendileri için) o günleri hatırlamak bile istemiyorum.herşey borç 2 sene borç ödedik.ne süzme salakmışım.1seneden fazla nişanlı kaldık eşim maaşını son kuruşuna kadar hep ailesine verdi.düğün zamanında arkadaşlarından borç aldı.eşyalar hep taksit.kp kv borcumuz var deyip kenara çekildiler.

ve bizim dugunu komple karisladilar ne esya nede dugun borcumuz vardi üstpnede takilarda bize verildiler. bu insanlikla alakali görgüyle . butun takiyi elime saydi dugunden sonra öyle eve gittik... millet terlik caliyor hayret edilcek is

Böyle şeyler oluyor düğünden sonra bende kv evinde hiç görmediğim bir kaç eşya görmüştüm hemen anladım tabi :) ihtiyacı vardır kullanmış dedim kendi kendime tabi benim gözümede sokmadı kadın,sizinkiler çok abartmış sende de maşallah hiç tepki yok,diyemiyormusunuzki;anladık kullanıyorsunuzda gözüme niye sokuyorsunuz başımın gözümün sadakası olsun benim ihtiyacım yok diye,ben anlamıyorum şimdiki kızları sıfır tepki

Bosver, hayrini gorsunler. Uc kurusluk hediyeye ihtiyac duyuyorlar demekki, umursamayin.

Bizde adet düğünden sonra gelin davet edilir . Ve altın takılıyor gittiğin evde ve onlar kayınvalidem gil aldı normalde bizim almamız lazımdı ama hiç umrumda olmadı eşime söyledim sadece bilişin diye

benımkılerde oyle cnm.. bır oda dolusu hedıyelerı mıllete gıderken ev hedıyesı goturuyorlar. ustelık gorumcemde..

Nasıl bir görgüsüzlük bu ya. Ben ki o kadar rahat relaks biriyim çok sinir oldum şu an. Ben olsam susamazdım. Bence sende susma. Eşinin işine gelmiş bir şey söyleme demen. Ben pek üzüldüğünü sanmıyorum.

Şaka herhalde...
Siz de o insanları gördükçe söylersiniz 'hediye yollamışsınız ama kv kullanıyormuş, haberim yok benim ondan arayıp teşekkür etmedim' diye.
Böyle terbiyesizlik mumla arasanız zor, nasıl denk geldiniz bu duruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…