kayinvalidem düğün hediyelerimi bana vermiyor

her gördüğünde hediyeleri hayrıma kullanın de hem kendini rahatlatırsın hemde yüzüne vurmuş olursun rahatsızlığını ....ufakçılara hayrın olsun boşver:)

De bakalım şu hediyelere güzel birsey var mı diye sor beğendiğini alırsın hem kırılması olurlar
Ya o hep komsularin düğününde vs aldırma hediye şimdi kendisi hak etti diye düşünüyordur

Düğünlerde gelen o kadar lüzumsuz hediyeler oluyor ki hepsini evinize doldursalar inanın çığlık atardınız :) ama kayınvaldenin nezaketen size söylemesi lazımdı kızım hediyelere bir bak ihtiyacın olanı al diye. Bu işin usulü böyledir. Keşke bana da gösterseydiniz ihtiyacım olanları alırdım deyin bence böylece içinizde büyütmezsiniz hem de onlar da anlamış olur bir daha benzer bi durumda sana sorarlar.

De bakalım şu hediyelere güzel birsey var mı diye sor beğendiğini alırsın hem kırılması olurlar
Ya o hep komsularin düğününde vs aldırma hediye şimdi kendisi hak etti diye düşünüyordur
Çoğu yörede öyle olur zaten o hediyeler biriktirilir başka düğünlere götürülür böylece borcam döngüsü devam eder :) ama dediğinize katılıyorum bence konu sahibi bi bakayım bakalım şu hediyelere demeli

Yani de ne olacak çabuk kırılan insan değiller onlar belli
Ya da laf şok sana gelen hediyeler derse bir daha pek bana gelmemiş de
sorsalar begendinmi diye görmedim mi diyeceğim de

Aman bırak üzülsün eşin. Sen niye üzülesin. Anlaşılan yeni evlisin, zamanla kocan üzülmesin diye içine atmamayı öğrenirsin. Eğer gelen hediyeleri kullanmak istersen, zaten sana gelen hediyeler derlerse al çantana koy. Kullanmaya tenezül etmezsen umursama bile. Burada birsürü konu var, yarın birgün beraber düğüne gideceğiniz zaman olur, hediye alma işini size yıkarlarsa ağzında lafın olur hiç değilse. En son kafana takacağın şey, kv bu hediye senin kızım al kullan demedi olsun, böyle bir davranış bekleme. Bunu yapan kv lerin nesli tükenmek üzere çünkü :)

Aman kullansınlar ne olacak.

Benimki de bana gelenlerden bi salata kasesi vermeye niyetlendi, o da ne hikmetse kırıldı (mış daha doğrusu) : )

Bunu mu düşüneyim.

Aaaa aynısı geldi başıma, bide apt. komşuları akşama oturmaya tebriğe gelecekler diye benide çağırdı.Neyse ben yeni gelin edalarında gelen misafirlere hizmet , hürmet .....Her kapıdan girenin elinde bi hediye tabak , çanak , borcam vb.İnan bende kalbimden geçiriyorum eve geçerken şu hediyeli almıyayım ,bekar görümcem var onun çeyzine diyeyim (ah nasul safmışım) .Neyse misafirler gitti baktım hediyelr yok , bizde kalkacaz kaynanam bir poşet hazırlamış pasta börek evde yersiniz diye ....Ben şok oldum hiç hediyelerden ne bahsedildi nede bir daha gördüm .Gerçi dediğim gibi inan hiç birinde gözüm yoktu, ama insan nezaketten bekliyor.Sonuçta bir ailesin ama bu tip insanlar hep bencilller .Halen çok benciller.

Benim düğünümde erkek tarafından doğru düzgün takı gelmedi o kadar kalabalık sülale olmasına rağmen gelen çeyrek ve para benim tarafımdan takılanların yarısı bile değildi. Eşimin akrabalarından komşularından hiç ev hediyesi gelmedi ev görmesine geldikleri halde

Aradan biraz zaman geçti kv bir olaydan dolayı parasını ve altınlarını bize emanet etti. Eşime annenin altınlarını say bizimkilere karışmasın dedim. Eşim baktı küçük altınlar hep bizim düğün yılımıza ait.

O altınlar eşime bile değil bana ait kimse benden izin de almadı helallik de almadı. Bende hakkımı helal etmiyorum.

Canım sen de bi hossun hem sinirlenmissin hem de eşim laf edecekti susturdum, eşim beğendiğini al dedi tabiki almadım. Yani sinirlendiysen en azından belli etseydin.

Kvnin yaptığı hiç hoş birşey değil. Yeni evlenenlerin pek ihtiyacı olmuyor böyle şeylere yani su an ihtiyacın yoktur diye düşünüyorum.

Ben böyle olayları kişileri tanıma vesilesi olarak görüyorum yerinde olsam güle güle kullanın der gecerdim ama bu yaptıkları hesaplarına yazılırdı. Bir gün sana işleri düşecek nasilsa.

Ama sen açık açık birşey diyemeyeceksin belli (ben de diyemezdim) arada bir suna, buna ihtiyacım var bana gelen hediyelerde var miydi diye sorabilirsin.

içinize atana kadar, yarı şaka yarı ciddi bir edayla ''anne bana geldiyse hediyeler, sizde ne işi var ''deseydiniz, ne niyetle böyle bir şey yaptıklarını söylerlerdi.size gelen hediyeleri kendileri kullandıkları ve bunu rahat rahat size söyleyebildiklerine göre onlarda bu davranış çok normal galiba,ama bir de onlara ,size verilmesi için emanet edilmiş hediyeler.emanete hıyanetlik derim ben buna.

Benim kayınvalidem de aynısını yaptı ama hiç sorun etmedim ben.Çünkü getirenlerin çoğunu tanımıyorum zaten,hem de kayınvalidem de mutlu olsun istedim.Benim her şeyim yeniydi zaten,ihtiyacım yoktu.

Eksiğiniz mi var evinizde ?eğer yoksa onun geri dönüşünü iadesini zaten kv yapacak,
Bence üzerinde durulacak mevzu değil ,hı evet size geldi biz kullanıyoruz diyerek gözünüze sokması yanlış,
Acaba ihtiyacınız yok diyemi bu şekilde rahat söylüyor bilemedim.

yaptıgıgörgüsüzlük ama sende boşver 3 5 parça eşya için yüz göz olma git kocana daha iyisini aldır

Şaşırmadım canım hiç bu duruma bende yeni evliyim ve bir oda dolusu gelen hediyeleri 3 kızına pay etmiş kayınvalidem bana ve eşime sormadan benden 1 hafta sonra görümcem evlendi benim aylar öncesinde niyetim zaten beğendiklerimden bi kaç tane alıp görümceme vermek olacaktı hepsini yeterince fazla eşyam olduğu için onlar bu yolu tercih etti malesef hala da içimde bana da aynı sana dedikleri gibi size gelen hediyeler dendi.

Aynisini bana annem yapmisti, hediyeleri vermeyip kullanip , ne guzel tabaklarmis dedigimde, sana gelmisti istersen al demisti....

Aman boşver senden uzak dursunlar dünya malına değer. Düğün günü akşam düğün salonunda altınları almaya kalktilar vermeyince de surat 5 karış gezdiler. Bana kv 2 kere geldi daha ev hediyesi bile getirmedi. Benden uzak olsunlar da dünyanın serveti onların olsun.

Esimin tarafindan dugunden sonra hicbirsey bu da sizin deyip getirilmedi, hatta dugune gelemeyip altinlarini sonra anneme getirenler vardi,yoda gorunce soyluyorlardi, annem onlari bile vermedi. Dugun salonlarinda takilanlari dierk kendim almistim .sonrakilerin uzerine iki tarafta kondu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…