kayınvalidem eşimi benden kıskanıyor..görüşlerinize ihtiyacım var..

simgem7137

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
567
5
46
İzmir
mrb hanımlar..eşimi çok seviyorum..ama kayınvalidemin bitmek tükenmek bilmeyen ksıkançlıkları atık tahammül sınırlarımı aşmaya başladı..eşimin yanında otururken sırf yanında kalmayayım diye iş buyurur..been eşim kolunu omzuma atar elimi tutar evde..hemen ağız burun yapar işaret eder eşime..neymiş kardeşlerine kötü örnek oluyormuş..eşim birikimini benim üzerime yaptı..kayınvalidem duyunca bir ton laf etmiş..
inanılacak gibi değil..eşim öyle iyidir ki nasıl böyle bir aileden yetişmiş hayretler içerisindeyim..biz izmirde okuduk ünv de tanıştık..aşık oldum eşime ve başlarda iyiydi hersey..evlenince ailesinin gerçek yüzünü öğrendim..eşim allahtan haklıyı haksızı ayırt edebiliyor ama tabi annesi yimede canımı çok sıkıyor..nasıl davranmalıyım..şasırdım kaldım..görüşlerinize ihtiyacım var..

davranma.. :)))

yani kayınvalidene davranma... hiçbir şey yapma, hiç umursama, onu (tabirimi hoş görün lütfen) iplemiyormuş gibi ol :)))

ben öyle yapıyorum, sonuçtan da çok memnunum..

eşlerimiz de aileleri de benziyormuş bu arada:)

birliktemi oturuyorsunuz

eşinizden memnunsunuz sanırım. o yüzden görmezden gelin.. eğer yeni evliyseniz kayınvalideniz zamanla kabullenecektir.. annesinin laf edeceğini bile bile birikimini üzerinize yapmış demek ki eşiniz kendi kararlarını kendi veren annesinin ağzına bakmayan olgun bi adammış.. kıymetini bilin =)

davranışlarından rahatsız olduğunu sakın belli etme bence çünkü daha çok üstüne gelir hele bırde senı sınır etmekten zevk alan bırıyse..

öylemi cnm..kadın öyle zor biri ki bunu da sorun eder bence..saygısız falan der eşimi üzer ben eşimin üzülmesini istemediğim için ne yapacağımı bilemiyorum..yoksa zerre saygıyı haketmiyor

dozunu iyi ayarlarsın... saygısızlık etmeden..:))

benim ki demiş saygısızlık değil mi diye. eşim de sormuş hangi konuda saygısızlık yaptı diye.. kadın cevap verememiş, çünkü yaptığım bir saygısızlık yok :)

evt cnm eşimden memnunum..ama ondan ne kadar memnunsam annesinden bi o kadar çekiyorum..aslında biz nikahı önden yaptık yani henüz düğünüm olmadı..mayısta olucak eşim kaptan benim..o yüzden de birkimini üzerime yaptı düğün masraflarında sıkıntı çekmeyeyim evi tutayım diye..banada güvenir saolsun..ama annesi çıldırdı..eşim gemide olduğu yetmiyormuş gibi bi de onun sorunlaryla uğraşıyorum

anladım cnm..ama benim kayınvalide bayağı bi dişli..bana bilenir eşimden alır hırsını

Tipik kayınvalide davranışları...
Eşin için katlanmak durumundasın bence.
Haklıyı haksızı ayırd ediyormuş ne güzel.Ya tersi olsaydı?
Şükret canım.Burda birçok kadın eşinin annesine düşkünlüğünden eli kolu bağlı kalıyor.
Sen kapını kapadınmı rahat edersin.takmamaya çalış

haklısın tatlım tek avuntum bu zaten..yinede üzülüyorum..çünkü ben onlara öyle güzel yaklaşmıştım ki gördüklerim karşısında şoke oldum..içime attım sürekli ama birgün patlıycam diye korkuyorum..bana evlenmeden önce o kadar iyi davranıyordu kii..bir defa kızım bana evine geldiğimde bi bardak su ver yeter diyordu..şimdi ise akşama kadar yemek temizlky yapsam yaranamam..hizmetçi ruhlu bir gelin arayışında ..ama ben egeliyim okumuş etmiş biriyim..bu davranışları kabul edemem..kimse kabul etmemeli zaten ama arada eşim var şaşkınım

canım bazen kayınvalidelerimiz hayallerindeki gibi bir geline sahip olamayabilirler.. senden sürekli hizmet beklemesi kendisini hayalkırıklığına uğratabilir, zamanla seni kabullenecektir.. sen de aldırma, bizler de çoğu zaman hayallerimizdeki kayınvalidelere sahip olamıyoruz, insanları olduğu gibi kabul etmemiz lazım, eşlerimiz hayallerimizdeki gibi olsun yeter.. ilişkinize zarar vermediği sürece hürmetini göster, güleryüzlü ol, tavırlarını kafana çok takma, idare et derler ya aynen öylee..

öyle yapıyorum zaten cnm eşimin hatrına ama bu da bana çok dokunuyo..çünkü davranışları hep yıkıcı yönde..sürekli açığımı kolluyo..çok tedirgin oluyorum..gözünün üzerimde olduğunu hissetmekten doğal davranamıyorum ve mutsuz oluyorum..

O da başta duygularına yenik düşmemeye çalışmış ama başaramamış demekki.
Kıskançlığını bastıramamış,evlenince meydana çıkmış.
Okusa da okumasa da hiçbir gelin bu davranışları haketmiyor.
Çok fazla hizmet de etme.Gerektiği kadarını yap saygını göster yeterli.
Kimse kimsenin hizmetçisi değil,zorla olmaz.İçinden geliyorsa ne ala...

davranışlarından rahatsız olduğunu sakın belli etme bence çünkü daha çok üstüne gelir hele bırde senı sınır etmekten zevk alan bırıyse..

cnm sanırım belli ediyorum ..yani dolaylı olarak anlıyordur..çünkü eşim annesini uyarıyor..ama tabi bazen de eşim etkileniyormuş gibi hissediyorum ailesinden..çünkü üzgün olduğunda durumun arkasından annesi çıkıyor..alıştım artık annem bişey mi söyledi diyorum..sıkıştırınca anlatıyor..

haklısın cnm..içimde bişeyelrin yanlış gittiğini hissediyordum ama kondurmamaya çalışıyordum..seviyordum annesini..ama şuan öyle soğudum ki..okumuş olmaktan kastım bu tarz davranışlara hiç alışık olmamam yani kimisi vardır ailesinden böyle görmüştür ona tuhaf gelmez ama benim aile yapım onlardan çok farklı..bunu kasteddim yoksa herkes saygıyı hakediyor tabi..tahammül gösterebilen ver gösteremeyen var cnm..

Ne kadar sıklıkta görüşüyosunuz?Sürekli çekilmez
Ama arada sırada katlanılabilir

Ne kadar sıklıkta görüşüyosunuz?Sürekli çekilmez
Ama arada sırada katlanılabilir

eşim gemiden indiğinde 2 3 ay kadar beraber kalıyor..bunun bi 15 günü ailesiyle geçiyor..ama başında yazdığım gibi benim düğünüm mayısta
nikahı öne almıştık..kendi evimiz olunca nasıl olur bilemiyorum..gelip uzun süre yanımda kalabilceğinden korkuyorum..eşimin denizde olmasını bahane edip..beni yalnız bırakmamak için..ama bunun gerçekleşmemesi için kendi annemi çağırıcam yanıma başka türlü yapamam..

Baştan taviz verme ki sana her istediğini söyleyemesin,her istediğini yapamasın.
Gelsin gitsin evine tabi ama tavırlarına dikkat etsin.Eşin sana yardım edebilir ancak,en iyi o tanır annesini
Eşin yokken başını ağrıtır bu durum.
Annen de bi yere kadar koruyabilir seni.Kalıcı çözüm olmalı.
Ama nasıl bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…