- Konu Sahibi simgem7137
-
güzel sözden anlamıyorsa anladığı dilden konuşuruz. aslında bu tiplerle anlaşmak için onlar ne kadar cazgırsa karşı tarafında o kadar cazgır olması gerekir. hoş bi tabir değil ama anca bundan anlarlar.
birikimlerinizi vermeyin tabi. eşinizinde sonuçta anne babası da olsa bakması gereken bir ailesi var. siz...ilerde çocuklar falan. boşverin onları. ne kadar konuşurlarsa cevap vermemeye çalışın. çok zorlarlarsa....yine de susmakta fayda vardır. çünkü laf atıp cevap verirseniz belki ama ilerde onların dilinden de düşmezsiniz... en iyisi bu tarz kozları hiç vermeyin, bırakın kendi içinde söylesin geçsin
haklısın cnm..benimde yaptığım tam olarak bu..ama ben alttan aldıkça üstümüze gelmesi de sorunun bu şekilde çözümünün mümkün olamadığını gösteriyor..bitmeyen istekler,yakınmalar,imalar..allah sonumuzu hayıretsin..
valla arkadaşım sorunun kökten bir çözümü yok. ben çevremde de kendi babaannelerimde falan da gördüm. kadının bu tarz kompleksi varsa ömür boyu devam ediyor. elden ayaktan düşseler de hala aynı kafalar devam ediyor. o yüzden en iyisi eğer mümkünse olabildiğince uzak şehirlerde yaşamak. aynı şehir olsa bile nadiren bir araya gelmek. arada saygıyı eksik etmemek ama kesinlikle mesafeyi de aşmamak...başka bir çözüm de yok maalesef.
ben mesafeli davranıyorum
sık sık görüşmüyorum allahtan, diyorum çünkü hiç ama hiç görmek istemiyorum kendilerini.
benim kayınpederde diğer bir kayınvalide oluyor.
eşimde mesafeli olmama hak veriyor.
görüştüğümde de bişey sorarlarsa cevap veriyorum,normal davranmaya çalışıyorum
zor oluyor tabi hoşlamadığın insanla muhattap olmak durumunda kalmak, ama mecbur kalıyoruz.
bir arkadaşım şu taktiği geliştirmişti:ben onlara değil onlar bana tahammul etsin
onlarla oldugun ortamda istediğin gibi canın nasıl istiyorsa davranıp,rahat ol derdi.
duymayıp,fazla konuşmayıp,onlar gidene kadar gözlerini kapayacaksın.
bu taktik biraz işe yarıyor gibi...
ben mesafeli davranıyorum
sık sık görüşmüyorum allahtan, diyorum çünkü hiç ama hiç görmek istemiyorum kendilerini.
benim kayınpederde diğer bir kayınvalide oluyor.
eşimde mesafeli olmama hak veriyor.
görüştüğümde de bişey sorarlarsa cevap veriyorum,normal davranmaya çalışıyorum
zor oluyor tabi hoşlamadığın insanla muhattap olmak durumunda kalmak, ama mecbur kalıyoruz.
bir arkadaşım şu taktiği geliştirmişti:ben onlara değil onlar bana tahammul etsin
onlarla oldugun ortamda istediğin gibi canın nasıl istiyorsa davranıp,rahat ol derdi.
duymayıp,fazla konuşmayıp,onlar gidene kadar gözlerini kapayacaksın.
bu taktik biraz işe yarıyor gibi...
mrb hanımlar..eşimi çok seviyorum..ama kayınvalidemin bitmek tükenmek bilmeyen ksıkançlıkları atık tahammül sınırlarımı aşmaya başladı..eşimin yanında otururken sırf yanında kalmayayım diye iş buyurur..been eşim kolunu omzuma atar elimi tutar evde..hemen ağız burun yapar işaret eder eşime..neymiş kardeşlerine kötü örnek oluyormuş..eşim birikimini benim üzerime yaptı..kayınvalidem duyunca bir ton laf etmiş..
inanılacak gibi değil..eşim öyle iyidir ki nasıl böyle bir aileden yetişmiş hayretler içerisindeyim..biz izmirde okuduk ünv de tanıştık..aşık oldum eşime ve başlarda iyiydi hersey..evlenince ailesinin gerçek yüzünü öğrendim..eşim allahtan haklıyı haksızı ayırt edebiliyor ama tabi annesi yimede canımı çok sıkıyor..nasıl davranmalıyım..şasırdım kaldım..görüşlerinize ihtiyacım var..
okuyunca bi an biri beni anlatmış dedim valla... allaha binlerce şükür ki kocişin uymuyomuş.. benim kaynanamda aynen kıskançtı eşimin yanına oturur elini tutar saçını okşar kociş anne yapma der öper sürekli oy kurban olurum diye koklar boynunu öper ensesini öper bunları yaparkende gözümün içinebakardı çatla gibisinden deli kadın halbuki o kokladığın oğlun akşam benim koynumda uyuyacak bende umursamazdım baktıki ben umursamıyorum artık yapmıyor o hareketleri...
bizi maddi yönden sömürmek için ölüp bittiler ama ben ev alıp borçlanalım ben varımı yoğumu döküp maaşımı vermeye hazırım dedim kocişte evi benim adıma yaptı kıyamet koptu isterlerse kendilerini parçalasınlar.. eşim ben evi alırken altınlarımı sattım verdim diye bana arad gider bileklik yüzük alır kaynanam kıskanır haftasonu gideriz evlerimiz yarım saat mesefade kalkacağımızda yarın pazar daha oturun doyamaım oğluma der bende eşime oturak derim otururuz ya saat 12-1 olur burda yatın bu gün oğlumla uyuyim ben der... eşimde ben yabancı yatakya yatamam dediği zaman küserdi... ama ben iplemeye iplemeye artık bunların hiç birini yaşamıyoruz sende tınlama eşinle iyi ol onu avcunun içine al gerisi dış kapının mandalı bile değil...
kıskanç kaynana zordur çok zor. hiç bişiye benzemez.
Offf yaa benim kayınvalideyede çok benziyor sinir oluyorum valla okudukça Allah böyle kayınvalidesi olan herkese yardım etsin evinin huzurunu bozmasın Allahim böyle kayinvalideleride ıslah etsin ....
Kendi kv me benzettim... Cevap vermeyeceksin, saygısızlık etmeyeceksin, eşini düşüneceksin ama arada ezilen üzülen hep sen olacaksın. İyi düşün yolun başındasın.
Bu yollardan geçmiş biri olarak tavsiyem şu : Sana yaptığı saygısızlıkları asla görmezden gelme, saygısızlık yapma ama uygun ve net bir dille cevabını yapıştır. Eşin de üzülürse bende üzülüyorum ne yapmamı bekliyorsun de ve konu açılınca herşeyi anlat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?