• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hamile ve sorunları

5 mi :KK57:
42 yaşında

kv normal değil de konu sahibi normal mi sanki
konudaki her şey saçma
Burda benim ne anormalliği mi gördünüz acaba ayrıca 4.çocuğu olacak

kv ye üzüldüm.
kp kaç yaşında?
genelde böyle 18 yaş altıyla evlenen adamlar büyük oluyor.
geçenlerde bir kadınla tanıştım 16 yaşında anne baba imzasıyla evlenmiş kocası 30 küsür yaşındaymış evlendiklerinde. o imzayı atan baba da 16 yaşında çocukla sevişen adamda sapıktır benim gözümde. daha kendileri çocukken çocukları olmuş bu kadınların birde.
kp bir zahmet nerede istiyorsa yaptırsın kadının doğumunu.

kv ye üzüldüm.
kp kaç yaşında?
genelde böyle 18 yaş altıyla evlenen adamlar büyük oluyor.
geçenlerde bir kadınla tanıştım 16 yaşında anne baba imzasıyla evlenmiş kocası 30 küsür yaşındaymış evlendiklerinde. o imzayı atan baba da 16 yaşında çocukla sevişen adamda sapıktır benim gözümde. daha kendileri çocukken çocukları olmuş bu kadınların birde.
kp bir zahmet nerede istiyorsa yaptırsın kadının doğumunu.
48 yaşında

Eşimin birikimi vardı kayınpederimin evi vardı sattı o şekilde evlendik eşim 15 yaşından beri hep çalışıp hem okumuş şuan durumumuz gayet iyi
Siz evlenin diye ev mi sattı? Yani o zaman sizden doğum ve hastane parası istemelerini çok garip karşılamadım ben. Ev diyosunuz yahu ev satmış insanlar.

Siz evlenin diye ev mi sattı? Yani o zaman sizden doğum ve hastane parası istemelerini çok garip karşılamadım ben. Ev diyosunuz yahu ev satmış insanlar.
Zamanında evi alırken paranın yarısını eşim verdiği için sattı

Zamanında evi alırken paranın yarısını eşim verdiği için sattı
E yine de çok fazla. Yarım ev parası az değil ki. Ayrıca eşiniz 22 yaşında evlenmiş, ev ondan da önce alınmış. Küçücük yaşında ev için ciddi bir para verebildiğini düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibi olsa bile yarım ev parası az değil. İnsanlar sizin için düzenli kira gelirinden feragat etmiş. Bu büyük bir fedakarlık. Yaşınız çok küçükmüş kendi paranız olunca evlenin de diyebilirlerdi. Şu an beklentide olmaları garip değil.

E yine de çok fazla. Yarım ev parası az değil ki. Ayrıca eşiniz 22 yaşında evlenmiş, ev ondan da önce alınmış. Küçücük yaşında ev için ciddi bir para verebildiğini düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibi olsa bile yarım ev parası az değil. İnsanlar sizin için düzenli kira gelirinden feragat etmiş. Bu büyük bir fedakarlık. Yaşınız çok küçükmüş kendi paranız olunca evlenin de diyebilirlerdi. Şu an beklentide olmaları garip değil.
Eşim 23 yaşındaydı evlendiğimizde 8 yıl çalışmışlığı vardı ev 17 yaşındayken alınmış ve orduda şehrin merkezinden uzakta bir yerdi öyle çok pahalı da değildi zaten

Hiç şaşırtmıyor bu tip kv modeli. Uzak durun a'dan z'ye ne yapsanız kıskanıp o da yapacak.
Sırf bende var diye espresso makinesi aldı ve eminimki hiç kullanmıyordur süs gibi duruyor

Sırf bende var diye espresso makinesi aldı ve eminimki hiç kullanmıyordur süs gibi duruyor
Çevremde var böyle kv tipleri biri gelini araba değiştirme haberini almış gitmiş kocasına şirket imkanlarını kullandırarak vergi indirimi ile sıfır araba aldırmış. Halbuki şirkette çalışan oğlu babası gitmiyor bile şirkete.

Niye patlasın ki doğu ve güneydoğuda çok yaygın bir durum zaten. Bu demek değil ki memleketin diğer illerinde hiç yok. Arada istisnalar olsa da bu olayın en fazla örneğini oralarda görüyoruz.

Çok kesin konuşmuş o yüzden.

Erken yaşta evlilik ülkenin her yerinde yaygın Ege’nin de Trakya’nın da Karadeniz’in de içanadolunun da. Hayatta hiçbir amacı olmayan çoğu genç kız 18-19 olmadan evlenip çocuk yapıyor.

Yine küçük yaşta evlilik de geçmişte aynı şekilde her yerde yaygındı. Doğulu diye kimse kızını 13-14 yaşında evlendirmiyor. Yok değil var ama genelleme yapacak kadar fazla değil.

Yani böyle bir ailenin içine doğup büyüyen , aynı döngüyü bir şekilde kendi de devam ettiren biri ben ne alakayım demez gibi geliyor bana ama, dese bile sadece maddi konu için diyor yani, olayın vahametini gördüğü için değil.

Eşiniz de daha 24 yaşında çocuk kendi bebeği de var ,kazancı anca size yetiyordur,babasıyla ne konuşacak mesela kardeşimin doğumunu karşılayamayacağım babacığım kusura bakma mı diyecek?

Aksinin mümkün olmadığını bilmiyor mu ana babası , 24 yaşında ki çocuğun eti ne butu ne , elinde olanı da çekirdek ailesine çocuğuna yetirecek zaten mümkünse.
Abartmayın 24 yaş çocuk değil.

Eşim 23 yaşındaydı evlendiğimizde 8 yıl çalışmışlığı vardı ev 17 yaşındayken alınmış ve orduda şehrin merkezinden uzakta bir yerdi öyle çok pahalı da değildi zaten
17 yaşında ve 2 yıldır çalışan bir çocuğun yarım ev parası verebildiğine inanmıyorum ben isterse ev uzayda olsun. Ayrıca ordan çok para gelmediyse keşke eşiniz biraz daha para biriktirseydi öyle evlenseydiniz. Bu şekilde aileler fedakarlık yaparak evlendirince beklentileri yüksek olabiliyor.

Ayrıca kayınvalideniz kayınvalide gibi değil elti gibi aynı.

Eşimin birikimi vardı kayınpederimin evi vardı sattı o şekilde evlendik eşim 15 yaşından beri hep çalışıp hem okumuş şuan durumumuz gayet iyi
İyi tamam bahar hanım siz öyle diyorsanız öyledir, kayınpeder de keşke sizi evlendirebilmek için evini satmasaymış şimdi yeni doğana sermaye yapardı.

Allah durumunuzu baki eylesin, 15 yaşında hem okumuş hem çalışıp kazanmış şükür , o zaman şu an durumunuz gayet iyi ise kayınpederinize sizi evlendirebilmek için sattığı ev parasını geri ödeyin, o da doğacak çocuğuna harcasın o zaman.

Back
X