Kayınvalidem Hastalığını Kullanarak Baskı Kuruyor Hiç Huzurumuz Kalmadı Böyle Nereye Kadar ?

Eşinizin ailesi boşanmanızı ve oğullarının tamamen onların kölesi olmasını istiyor bence. Eşiniz akşamları telefonu kapatacak. Haftasonu da uzak yerlere iki gün kaçın. Arayınca da gelemem desin ama iş eşinizde bitiyor. Mesela eşiniz bir gün desin ki: baba çok izin aldığım için işten çıkardılar. Bu ay ödeme çok. Bana 20.000 vermeniz laızm. Bakın bakalım tekrar arıyorlar mı? Böylelerinin parası çok tatlıdır
evet öyle zaten boşanmamızı istiyorlar ve sadece onlara baksın onlarla ilgilensin istiyorlar. biz neyiz ki zaten öyle değil mi eşim önce hep tepki gösterir di gitmeyim mi hastalık bu napıyım gitsem ne olur gibi bende hep kendimi suçladm

ruhen iyi değilim zaten gerçekten sinir hastası oldum çok yıprandım.. haklısınız
Direkt söyledim kusura bakmayın 😔 annem de kendi ailesi ile ilgili bu şekildeydi babam da annemin ailesi ile çok uğraştı. Elde var bir rahmetli annem ağır hasta. Annemin sürekli hasta ailesi şimdilerde turp gibi.

bende düşünemiyorum ve artık büyük bir çıkmaza girdim böyle bir hayat geçer mi ömür geçer mi evlilik sürer mi bu yüzden evlilik biter mi ? hep böyle kafayla konuşuyorum iyi değilim ileride daha da kötü olacak biliyorum
Bence eşiniz 1 yıldır böyleyse değişmez.
Zaten belliki vicdan yapıyor, aynı şehirde yaşayan tek çocuk olmanın verdiği bir sorumluluk var onun üzerinde.
Annesine birşey olsa “diğer kardeşlerim kimbilir ne der” düşüncesine kapiliyor.

evet öyle zaten boşanmamızı istiyorlar ve sadece onlara baksın onlarla ilgilensin istiyorlar. biz neyiz ki zaten öyle değil mi eşim önce hep tepki gösterir di gitmeyim mi hastalık bu napıyım gitsem ne olur gibi bende hep kendimi suçladm
O zaman taşınacaksınız. Her şeyi göze alıp gideceksiniz. Peki annesi hastaneye gittiğinde gerçekten gitmesi gerektiğini hissediyor musunuz? Yani doktorlar da iyi ki getirmiştiniz der mi mesela

Zaten belliki vicdan yapıyor, aynı şehirde yaşayan tek çocuk olmanın verdiği bir sorumluluk var onun üzerinde.
peki bir çıkış yolu var mı sizce ? :( bende artık değişeceğini sanmıyorum bir şeylerin boşanmak mı dersiniz tek çözüm

onu da denedik ve yine başa döndük durum fayda etmiyor hiç bir şey haklısınız eşim gitse bi dert gitmese bi dert yarın gitmediği vakit bir şey olduğu zaman ömür boyu vicdan azabı biz bu döngüden çıkamıyoruz :( sanırım çıkamayacağız gibi de görünüyor
Eşin terapi alsın. Kimse çocuğu hastaneye götürmedi diye ölmez

O zaman taşınacaksınız. Her şeyi göze alıp gideceksiniz. Peki annesi hastaneye gittiğinde gerçekten gitmesi gerektiğini hissediyor musunuz? Yani doktorlar da iyi ki getirmiştiniz der mi mesela
şu an taşınma durumumuz yok tayin isteyebileceğim bir mazeretim yok çünkü yoksa asla durmam doktorlar bir şey demiyor iğne ilaç serum yazık gönderiyorlar bu kadar hayır düşünmüyorum çünkü başında babası var altında arabaları var çağırsa gelecek ambulans da var eşime ihtiyaç yok ama yanımızda dursun diye çağırıyor işte.. böyle böyle 1 yıl geçmiş gerçekten inanamıyorum :(

peki bir çıkış yolu var mı sizce ? :( bende artık değişeceğini sanmıyorum bir şeylerin boşanmak mı dersiniz tek çözüm
Başka bir şey olmadigina emin misin? Yani boşanmak için başka bir sebebin var mı? Eşinden mi sogudun?
Sorun sadece kayinvalide ise bunun çözümü bence taşınmak… diyorumya şimdiden boyleyse sonrası daha zor olacak yıllar geçtikçe size daha muhtaç olacak ve bu seni yıpratacak.

Diğer kardeşlerle konuşup anneye bir hasta bakıcı tutmayı teklif edin. Tansiyon vırt zırt için durmandan acile mi gidilir? Koca kadın her seferinde gitmeye, tahlil vermeye de üşenmiyor. Hem hastaneyi gereksiz meşgul ediyor, hem sizi yoruyor. Komşular duymasın diye dertlendiğine de çok da acillik değil zaten. Binsin taksiye gitsin. Ya da madem her hafta böyle fenalaşıyor, hastaneye yatırmayı teklif edin bakalım ne diyecek.

Pikniğe tatile gezmeye gideceğiniz zaman eşinde sende telefonlarınızı kapatın.Yeni bir hat alıp size gerçekten çok çok acil ölüm yangın kaza...bir durum olduğunda ulaşabilecek birkaç kişiye verin Şu durumda tek çözüm o geldi aklıma

+ Telefonla arayıp koş yetiş dediklerinde, "eşiniz 1 saate geliyorum" desin ama gitmesin.
Ambulansı arasın, ambulansı aradığını da ana-babasına söylemesin, onlara sürpriz olsun :))
Daha sonrasında "ben yetişemedim, uzaktaydım,panik yapmayın diye haber vermedim, o yüzden ambulans yolladım" diye kıvırsın.
Bir de bunu deneyin, ne kaybedersiniz ki?

Başka bir şey olmadigina emin misin? Yani boşanmak için başka bir sebebin var mı? Eşinden mi sogudun?
Sorun sadece kayinvalide ise bunun çözümü bence taşınmak… diyorumya şimdiden boyleyse sonrası daha zor olacak yıllar geçtikçe size daha muhtaç olacak ve bu seni yıpratacak.
evet eminim.. ama bu durum yüzünden eşimden soğudum tabi bunu hissedebiliyorum artık ama bu olay yüzünden taşınmamız mümkün değil diye yazmıştım tayin istemem gerekli onu da isteyecek mazeretim yok

Diğer kardeşlerle konuşup anneye bir hasta bakıcı tutmayı teklif edin. Tansiyon vırt zırt için durmandan acile mi gidilir? Koca kadın her seferinde gitmeye, tahlil vermeye de üşenmiyor. Hem hastaneyi gereksiz meşgul ediyor, hem sizi yoruyor. Komşular duymasın diye dertlendiğine de çok da acillik değil zaten. Binsin taksiye gitsin. Ya da madem her hafta böyle fenalaşıyor, hastaneye yatırmayı teklif edin bakalım ne diyecek.
Eşim dedi zaten anne komşular mı önemli sağlığın mı önemli çağır gelsin götürsünler diye ama anlamıyor kadın eğer sen bunu düşünüyor isen o an gerçekten hasta değilsin yada gerçekten acillik değilsin ciddi değilsin tek yaptığın insanların hayatını zindan etmek doktor yatış vermiyor ki çünkü normal diyorlar yaşına göre bir serum tahlil tamam.. aynen üşenmiyor da ben gerçekten anlamıyorum dile kolay 1 yıl oldu hiç mi bıkmadınız işin kötüsü bunlar iyice yaşlanacak daha şimdiden böyle ise ilerisi bizim için çok karanlık eşim le çok kez konuştuk bir çözüm yolu bulamadık bulamıyoruz artık tek çözüm yolu diyorum ki ya kabullen ya boşan kendime

annen ölüyor koş yetiş diye ağlamaya başlayarak onu gelmeye mahkum bırakıyor
O zaman diğer çocuklarını da araması gerekmez mi ya madem ölüyor? Siz arayın diğerlerini koşun anneniz ölüyor yetişin ölmeden diye, 1-2 sefer uzaktan gelip dönünce belki onlar da bir çözüm bulmaya çalışır.

+ Telefonla arayıp koş yetiş dediklerinde, "eşiniz 1 saate geliyorum" desin ama gitmesin.
Ambulansı arasın, ambulansı aradığını da ana-babasına söylemesin, onlara sürpriz olsun :))
Daha sonrasında "ben yetişemedim, uzaktaydım,panik yapmayın diye haber vermedim, o yüzden ambulans yolladım" diye kıvırsın.
bunu da denedi eşim biliyor musunuz ambulansı aradı ama babası hastaneye varır varmaz eşimi yine aradı yani ambulans da götürse eşimi yanında istiyor sende gel diyor.

Hastalık olunca el kol bağlanıyor tabi ama iş eşinizde bitiyor. Eşiniz içinde çok zor olsa gerek gelemiyorum demek ama artık işler rayından çıkmış, her seferinde ortada doğru düzgün bir hastalık bile yokken, bu şekilde yüklenilmesi hoş değil, eşiniz bir şekilde sağlam durup hayır demeyi öğrenmeli, bu eşiği atlamalı.
sizce nasıl olsa bu durum normal olurdu eşimin açısından bakıyorum o da diyor du hep napıyım gitmeyim mi ? hastalık bu tabi ki yanında olacağım burada bir evladı ben varım acile gidip gelmem seni neden bu kadar rahatsız ediyor annem orada acil de iken eğlenmeye evimde oturmaya vs devam mı ediyim hep derdi ilk başlarda şimdi haklısına döndü mevzu.. Bu ambulans olayını da eşim bundan sonra ambulansı arayın dedi. ben her zaman gelemem dedi bu kez de ne yaptılar biliyor musunuz ambulans götürdü ama babası biz ambulansla geldik annen çok kötü acildeyiz şimdi gel yani adam her türlü yanında istiyor. gelemem de diyemiyor gitmese içi içini yiyor.. öyle çıkmaz bir durum ki. basit gibi görünen bir olay bile nasıl çıkmazsa döndü benim aklım almıyor

bunu da denediğimize göre başka bir yol gelmiyor değil mi artık aklınıza öyle bunalmışım ki biraz burada duygularımı ifade edince nefes aldığımı hissettim.

kesinlikle öyle ve işin daha zor tarafı ne biliyor musunuz bu insanlar daha şimdiden böyle yarın iyice yaşlanacaklar o vakit daha zor olacak tabi geleceği kimse bilemez rabbim bilir.. ama ben artık çok bunaldım ya kabulleneceğim yada boşanacağım diyorum başka bir yol vardır belki diye içimi dökmek paylaşmak yanlış bir karar almak istemedim :( sağlıklı düşünemediğimin farkındayım çünkü

bunu da denediğimize göre başka bir yol gelmiyor değil mi artık aklınıza öyle bunalmışım ki biraz burada duygularımı ifade edince nefes aldığımı hissettim.

Başka yol gelmedi aklıma açıkçası.. Belki daha tecrübeli biri çıkar, farklı bir yöntem önerir diye takipteyim ben de..
Eşiniz, iş yerini falan bahane edemiyor mu, "toplantıdayım, açamıyorum,telefonu duymadım, izin vermiyorlar" veya "para yetmiyor, tatil günlerinde de ek işe başladım,ben çıkamıyorum ama diğer kardeşimi arayıp çağırıyorum bir sürü sizinle kalsınlar" vs. gibi bir şey yapsa işe yarar mı, ne dersiniz?

onu da konuştuk şu an elden ayaktan düşmedikleri için kimse yanaşmıyor bizde tek başımıza bakıcı parası bi hayli fazla karşılamamız çok zor. Hem bakıcı olsa bile inanın hastane için yine arar.
Kimse yanaşmıyor diye bir durum yok, eşiniz kardeşleriyle sert konuşacak.
O zaman bir zahmet dönüşümlü olarak gelip birer ay yanlarında kalsınlar yada anne babalarını yanlarına alsınlar.
Durumu net bir şekilde izah edin, mecbur yanaşacaklar başka çözümü yok.

Back
X