Eşinin içi içini yemeyecek öncelikle bunu aşacak. 1 senedir acile gidip geldiğine göre, eşin gitmedi diye ölmeyeceği belli. Hastalıkları varsa elbet ölecek ama bunun sebebi eşinin acile götürmemesi olmayacak. Ölecek insan zaten ambulans çağırır gider, uzaktaki oğlunun gelmesini beklemez.
Eşinin mesleği ne bilmiyorum, şehir dışına geçici görevlendirmesi olsa? Özel sektörse mesela şehir dışında şube açıyor olsunlar, toparlayana kadar eşin işin başında duracak olsa? Kamu ise yine uydurulur bir şey, geçici görevlendirme yapıldı, tayin durumu var deseniz. Aradıklarında bilmem kaç saat uzakta ki şehirde olduğunu söyleyecek. İzin alamam vermiyorlar diyecek. Baya uzak bir yer seçmeniz gerek bunun için.
Diğer yolu şu, tatil planınızda, gezmenizde telefonları kapatacaksınız. Kapatınca kendinizi güvende hissetmiyorsanız, yine gittiğiniz yeri size en uzak yer olarak seçin. Arabayla 10 saat olsun, uçak zaten bulamadık der. Yani gitmek istemeyene seçenek çok ama eşiniz saçma bir vicdan yapıyor.
Düşüncenizde haklısınız, uzun yıllar yaşarlarsa hayatın zindana döner, bunlar yanınıza yerleşmek bile ister. Ben eşimden soğurdum buna çözüm bulamadığı için. Ben açık sözlüyümdür, kendi ailemde yaşasam bunu, evliliğim mahvoldu beni aramayın her şeye, ambulansla gidin, hastanede başınızda bekleyeceğim diye boşanmak üzereyim ve kimse kusura bakmasın abarttınız artık derim. Çünkü bahsettiğiniz şey çok fazla.