Kayınvalidem Hastalığını Kullanarak Baskı Kuruyor Hiç Huzurumuz Kalmadı Böyle Nereye Kadar ?

Benim annem de böyle yapiyordu.Babami kaybetmistik.Her fırsatta hasta .Doktor testler vs yapiyor ciddi bir durum yok. Yine doktora gitmek istedi birgün o kadar yorulmustum ki.Ben de sehirde tekim onun yaninda burada eşiniz gibi.Anne dedim sen gercekten hasta olsan bu anlasılir.Babam agırlastiginda onun icin ambulansi cagırdigim gibi gerekirse sana da cagıririm ama senin ciddi birseyin yok.Kacinci kez doktodayiz dedim.Ciddi oldugumu anladi sanırim o gün bugün doktora götür diye darlamiyor.Esiniz anasini ve babasini karsisina alacak ,yapabilirse tabi,evliligim zarar görmeye basladi anne serum vs icin beni tatil günü cagırmayin artik.Yuvami yikacaksiniz ve omür boyu bunu basiniza kakarim diyecek.Biraz da korkutacak.Baba basit seyleri sen de yapabilirsin bir tek ben miyim evladiniz diyecek.Restini cekecek.Yoksa esinizin de gelecegi pek hos görünmüyor

Sorun eşinin sorunu.
Tamam hastalık, aileye destek olmak gerek fakat bunu karısını çocuğunu ihmal etmeden yapmak zorunda.
Arıyorlar napim vs kesinlikle manipülasyon cümleleri. Gerçekten hasta olan ambulansla gitmeyi de kabul edecek bu kadar basit.
Ölümlü dünya ise sana da ölümlü dünya, yarına çıkacağının garantisi var mı? Yok. Sen ve senin çocuğunun kvden önce ölmeyeceği garantili mi? Değil. Niye kv şımarıklığı için ömür harcıyorsun?

Eşinle ciddi konuş.

Ya bakıcı tutulacak, ya gitmemeye alıştıracak.

Sorun eşinin sorunu, eşlik ve babalık görevlerini ihmal ediyor favori evlat olmak için. Sorununa ortak olma sadece çözüm iste. Çözüm kafana yatmazsa da gerçekten boşan. En azından eğlenceden piknikten kocan yüzünden erken dönmek zorunda kalmazsın keyfine bakarsın.
Boyle evlatlar kolay kolay favori evlat olamiyorlar

Merhaba kısaca sizlere bahsetmek paylaşmak içimi dökmek istediğim bir konu var Bu aralar özellikle çok bunaldım her şeyi sorgulama başladım. Eşim ile 9 yıldır evliyiz bir tane evladımız var ikimizde çalışıyoruz İşlerimiz epey yoğun yorucu ve stresli . Eşimin ailesi ile bunca yıl çok sıkıntılar yaşadık yaşamaya devam ediyoruz Ne maddi ne manevi hiç bir desteklerini görmedim bunca yıl gerçekten çok çektik. Ama eşimin bir şeyleri görmesi anlaması ve mesafe ve sınırlarımızı koymamız ile iyi kötü bu günlere geldik. Çok yıprandık tabi ki orası ayrı. Eşimin annesinin kronik rahatsızlıkları var kalp karaciğer tansiyon bunlarla ilgili tedavileri de oldu olmaya devam ediyor vs. Bel fıtığı da ilerledi hayli biraz zor yürüyor işini gücünü zor hallediyor Yaşı da ilerledi kendisi 68 babası ise 73 yaşında Şu an elden ayaktan düşmediler çok şükür babası zaten diridir. Yaş ilerledikçe haliyle iyice hastalık sorunları da artmaya devam ediyor Aynı memlekette yaşıyoruz bir kızı 2 tane daha oğlu var onlar başka şehirdeler.
Burada sadece eşim var. Sorun şu ki annesinin son 1 yıldır hastalığını kullanarak eşimi sürekli bunaltması ona bağımlı hale getirmesi Ne bir özel hayatımız kaldı ne sosyal hayatımız kaldı ne aile hayatımız kaldı diyebilirim Sürekli aradılar mı arayacaklar mı yine bir şey mi oldu ile geçiyor günler Zaten ikimiz de çalışıyoruz kendimize zor yetebiliyoruz Bunu nasıl yapıyorlar biliyor musunuz Babası şu kafada ; bende yoruldum artık sürekli rahatsızlanmasından hastalanmasından onunla ilgilenmekten eşimin işi varmış ailesi çocuğu varmış umurunda bile değil sadece kendini düşünüyor.
En ufak bir rahatsızlığında annen hastalandı çabuk gel annen ölüyor koş yetiş annenin tansiyonu çıktı ateşi çıktı.. eşim o an işini gücünü bırakıyor gidiyor annesini hastaneye götürüyor ( Oysa kendisinin arabası var hastane 10 dk mesafede götürebilir ama götürmüyor götüremezmiş ) bir serum tahlil vs sonra götürüyor geri evine bunun neresi sorun diyebilirsiniz sorun olan bu değil zaten bunu sürekli tekrar etmeleri bu durumu kullanarak bizi sürekli bunaltmaları

Eşim bu durumdan dolayı kaç kere izin aldı iş yerinden ben sayamadım bilmiyorum. ( Artık işten izin alamıyorum burada sıkıntı yaşıyorum dediği vakit te hep akşamları hafta sonları aramaya iş yerindeyken hiç aramamaya başladılar .. )
Akşam eve geliyor bir telefon eşim gidiyor saatlerce gelmiyor Acil sırası serum tahlil derken en az 5 saat Kendisi başında bekleyebilir ama eşimi de istiyor yanında her zaman
Bir pazarımız var plan yapıyoruz arkadaşlarla bir telefon geliyor o gün çöp.. Tatile gittik burnumuzdan geldi.. bir çok örnek var.
Geçen hafta çok sevdiğimiz bir arkadaş grubumuz ile pikniğe gidelim dedik sabahtan ama içim hep sıkıntılı biliyorum çünkü başıma geleceği

Babası aradı tabiki öglene doğru ; oğlum annen pek iyi değil halsiz
Eşim : Baba neyi var yine ? bıkmış usanmış bir şekilde
Babası ; Tansiyonu yüksek nabızı yüksek bende götüremem bu halde
Eşiim : o zaman ambulans çağır baba ben şu an uzaktayım gelmem sürer bayağı
Babası : Annen ambulans istemiyor oğlum komşuların duymasını istemiyor sen gel götürelim diyalog aynen bu şekildeydi Anlamanız için örnek vermek istedim Eşim şu an işim var gelemem dediğinde annen ölüyor koş yetiş diye ağlamaya başlayarak onu gelmeye mahkum bırakıyor ( ambulans götür se dahi hastaneye gittikleri zaman yine eşimi arıyor yine onu yanında istiyor ) O piknik masasından mahcup bir şekilde kalktık eşim gitti götürdü bir serum tahlil acilde geçen 4 5 saat geri evine bıraktı geldi . Bizim hayatımız artık hep böyle kadın haftada en az iki kez acilde.. doktorlarda bir şey yapmıyor artık bir serum tamam. dirhem huzurumuz bize ait bir hayatımız kalmadı Eşimle bu durumu konuştum bak senin bir işin var, ailen var çocuğun var biz onlara bağımlı olduk hayatımızı onlara göre yaşamaya başladık bu böyle olmaz hastalanabilir kendisi götüremiyor ise çağırsın ambulansı götürsün hastaneye elzem bir durum olduğu vakit çağırsın seni dedim ( çünkü hastanede tek yaptıkları serum tahlil bu kadar. geri eve gönderiyorlar ) Eşimin söylediği ; ben seni anlıyorum haklısın bende görüyorum neyin ne olduğunu ama hastalık işte bu gitsem olmuyor gitmesem olmuyor bende çok bunaldım diyor ama bir çözüm yok çünkü babası ve annesi bencil insanlar onlara ne söylerse söylesin bu durumu devam ettireceklerini oda biliyor Bu konuyu çözemedik ve 1 yıldır hayatımız bu şekilde devam ediyor Daha bunlar şimdiden böyle ise yarın yaşları ilerleyecek elden ayaktan iyice düşecek annesi o zaman ne olacak diyorum kendime ? Her şey den soğudum inanın b Dir yol bulamıyorum çok mutsuzum yediğim içtiğim gittiğim geldiğim her yer ve her şeyim de artık onların baskısı var dirlik vermiyorlar :( bu durum 1 yıldır beni artık çok yıprattı yada ben yanlış düşünüyorum bencillik yapıyorum bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz ? Böyle nereye kadar bu durum eşimden soğumama boşanmayı bile düşünür hale gelmeme neden oldu Ben bi akşam evimde huzurla geçiremeyeceksem eşim le oturup bir bardak çayı ağız tadı ile içip sohbet edemeyeceksem evli olmanın ne anlamı var ki ?
Diğer kardeşleri ile bu durumu paylaştı fakat değişen bir şey yok haliyle başka şehirdeler gelip başka şehirden gelip de acile götüremezler. Şu an elden ayaktan düşmedikleri için bir hastane acil meselesi yüzünden onlarla da bir yol bulunamadı Hep kendime yüklendim biliyor musunuz hastalık bu dedim böyle düşünme dedim.. herkesin başına gelebilir dedim ama yok bende çıkmazsa girdim

Eşim ilk başlarda bana hep tepki gösterdi napıyım annem babam hastalık bu gitmeyim mi gelmeyim mi gitmemin sana ne sakıncası var burada bir ben varım ellerinden tutacak yarın bizim başımıza da gelecek dedikçe ben hep kendime yüklendim hep kendimi suçladım hep kendimi yıprandım ve artık psikolojik olarak da hiç iyi değilim..

BAŞKA ŞEHİRE TAŞINMAK BİZİ KURTARIR BU DURUMDAN KURTULURUZ FAKAT ŞU DURUMDA TAYİN İSTEYEMEM ÇÜNKÜ BİR MAZERETİM OLMASI GEREKİYOR EŞ DURUM VS VE TAYİNİ ÇOK ZOR BİR KURUMDA ÇALIŞIYORUM
Allah yardımcınız olsun ama düzelmez bu durum tamamen psikolojik o kadının ki
Sizin rahat etmenizi mutlu olmanızı istemiyor kıskanıyor ondan yapıyor

Ailede bir hasta varsa uzaktan herkes konuşur ama basina gelen anlar. Cok zor.
Tum hayatınızın odağı o hasta birey oluyor. Hele ki tek çocuksanız bir işte bile çalışmak lükstür. Allahtan esinizin kardeşleri var.
Yillarca boyle giden aileler biliyorum. Hastaya da zor taşıyana da ne diyeyim

Valla eşinizin biraz içi içini yesin bişey olmaz. Küçük çocuk değil bu koca adam, gayet de duygularıyla başa çıkabilir. Kayinvalidenizin numara yaptığı çok belli, benim babaannem 76 yaşında yalnız yasiyor, tansiyonu çıkarsa bi limonlu su alıyor, şekeri çıkarsa iğnesini vuruyor. Ancak bayılacak gibi olursa abimi arıyor. Eşinizin çok ciddi bir sınır koyması ve "bu kadın haftada üç gün ölecek duruma gelmiyor heralde, siz başında dur ben gelmiycem" deyip telefonu kapatması dışında bir çözüm yolu da yok gibi görünüyor. Eşinizin kardeşleriyle falan değil direkt eşinizle ciddi ciddi konuşup boşanma düşüncenizi de dile getirin. "Ben zaten çok bunaldım beni bu durumda yalnız mi bırakacaksin" manipülasyonlarina da kanmayın. Sorun eşinizin hayır diyememesi, dese de direnememesi.

Merhaba
Bence kaynananız psikolojik sorun yaşıyor. Benim ananem öyleydi. Habire hastanede tansiyon fırladı yok başı döndü yok birşey oldu. Sanırım yaşlandıkça tek kalma ve ölüm korkusuyla alakalı. Belki panik atak gibi bir şey bile geçiriyor olabilir. Zaman içinde ananem yatağa mahkum oldu malesef ve evde 1 2 saat bile yalniz bırakmamız onun tamamen ruh haline bağlı olmaya başladı. Bence eşiniz onu surekli hastaneye boyle goturecegine bir psikiyatriye götürsün. Orda bir degerlendirilsin. Bir nebze iyi gelir belki sürekli cagirmaktan vazgeçer. Sizin icin cok zor bir durum sizi cok iyi anlıyorum. Ananemin 10 çocuğu vardı 10 çocuğundan sadece 2 kızı baktı biri annem biri teyzemdi. Allah herkese vicdan versin. Size tek diyeceğim elden ayaktan olurda duserlerse sakın evlerinden cikartıp kendi yaniniza almak gibi bir hata yapmayın. Tek çocuk sizinde eşiniz degilmis.her evladı üstüne düşeni yapsın yaninda olamıyor olabilirler. O zaman maddi açıdan destekte bulunup sizin özel günlerinizde zamanlarınızda huzur bulmanız icin birini ayarlasinlar. Surekli siz surekli siz nereye kadar. Sizinde kendi ailenize var. Sizin bozuluyorsa huzurunuz birazda diğerlerinin bozulsun. Onlarında annesi babası. Ağaç kavugundan çıkmadilarya.

Son düzenleme:
Simdi okudum diğer kardesler yanasmiyorlarmis ayaktalar iste yatalak değiller diye bakıcı tutmaya. Bende sizin yerinizde olsam miras kalacak varsa illaki vardir. Sattirin faize koyun ordan gelen parayla yakindan birini tutun hastane işlerine o gitsin gelsin. Onlar eşinizi aradımı eşinizden o kişiyi arasın ucreti neyse versin o kişi ilgilensin. Diger kardeşlerden avuçlarını yalansin bir zırnık bile biraktirmayin onlara miras olarak.

Yaşlıların malı kıymetli olur eşiniz desin ben yapamiyorum. Beni isten atıyorlar mecbur sizin iste arabadir arsamidir vs birsey saticaz faize koyucaz o parayla size baktircaz.bunlar diger cocuklarida arar muhtemelen bize boyle dedi sattiriyor diye. Kimse birsey diyemez diyen olursada çözüm bulun dersiniz.

Bence de psikiyatriye götürülmeli kayınvalideniz. Bunu kurtulmak olarak bakmayın vücudun sürekli böyle serum ilaç ıvır zıvır alması da iyi değil. Bi limon suyuyla düşecek tansiyon için ne gerek var serum verilmesine. Kadının kolları nasıl dayanıyor sürekli delinmeye. İtiraz ederse anne bi sürü kronik hastalığın var acildeki doktor psikiyatride görsün dedi dersiniz. Yine kabul etmezse biz benim kayınvalideyi bacağın ağrıyo doktora göstermeye götürüyoruz diye götürüyoruz istediğimiz yere. Yani bu hastalık mevzusundan nasıl darlandığınızı anlıyorum bizde kendi kayınvalidem için benzer bi süreçten geçiyoruz hastanede yatıyor şu an yatışa kadar 10 günde 5 kez İstanbul'da Avrupa Anadolu arasında mekik dokuduk ki İstanbul'da yaşayan bunun ne anlama geldiğini iyi bilir. O süreçte harcadığımız para da az değil. Neyse gözüm yok kadın iyi olsun da çünkü cidden artık son noktada bu yatışta iyi gelmezse daha yapacak bişey kalmıyo yazık. Kesinlikle bi psikolojik değerlendirmeden geçmeli. Eşinize bunu söyleyin.

Merhaba kısaca sizlere bahsetmek paylaşmak içimi dökmek istediğim bir konu var Bu aralar özellikle çok bunaldım her şeyi sorgulama başladım. Eşim ile 9 yıldır evliyiz bir tane evladımız var ikimizde çalışıyoruz İşlerimiz epey yoğun yorucu ve stresli . Eşimin ailesi ile bunca yıl çok sıkıntılar yaşadık yaşamaya devam ediyoruz Ne maddi ne manevi hiç bir desteklerini görmedim bunca yıl gerçekten çok çektik. Ama eşimin bir şeyleri görmesi anlaması ve mesafe ve sınırlarımızı koymamız ile iyi kötü bu günlere geldik. Çok yıprandık tabi ki orası ayrı. Eşimin annesinin kronik rahatsızlıkları var kalp karaciğer tansiyon bunlarla ilgili tedavileri de oldu olmaya devam ediyor vs. Bel fıtığı da ilerledi hayli biraz zor yürüyor işini gücünü zor hallediyor Yaşı da ilerledi kendisi 68 babası ise 73 yaşında Şu an elden ayaktan düşmediler çok şükür babası zaten diridir. Yaş ilerledikçe haliyle iyice hastalık sorunları da artmaya devam ediyor Aynı memlekette yaşıyoruz bir kızı 2 tane daha oğlu var onlar başka şehirdeler.
Burada sadece eşim var. Sorun şu ki annesinin son 1 yıldır hastalığını kullanarak eşimi sürekli bunaltması ona bağımlı hale getirmesi Ne bir özel hayatımız kaldı ne sosyal hayatımız kaldı ne aile hayatımız kaldı diyebilirim Sürekli aradılar mı arayacaklar mı yine bir şey mi oldu ile geçiyor günler Zaten ikimiz de çalışıyoruz kendimize zor yetebiliyoruz Bunu nasıl yapıyorlar biliyor musunuz Babası şu kafada ; bende yoruldum artık sürekli rahatsızlanmasından hastalanmasından onunla ilgilenmekten eşimin işi varmış ailesi çocuğu varmış umurunda bile değil sadece kendini düşünüyor.
En ufak bir rahatsızlığında annen hastalandı çabuk gel annen ölüyor koş yetiş annenin tansiyonu çıktı ateşi çıktı.. eşim o an işini gücünü bırakıyor gidiyor annesini hastaneye götürüyor ( Oysa kendisinin arabası var hastane 10 dk mesafede götürebilir ama götürmüyor götüremezmiş ) bir serum tahlil vs sonra götürüyor geri evine bunun neresi sorun diyebilirsiniz sorun olan bu değil zaten bunu sürekli tekrar etmeleri bu durumu kullanarak bizi sürekli bunaltmaları

Eşim bu durumdan dolayı kaç kere izin aldı iş yerinden ben sayamadım bilmiyorum. ( Artık işten izin alamıyorum burada sıkıntı yaşıyorum dediği vakit te hep akşamları hafta sonları aramaya iş yerindeyken hiç aramamaya başladılar .. )
Akşam eve geliyor bir telefon eşim gidiyor saatlerce gelmiyor Acil sırası serum tahlil derken en az 5 saat Kendisi başında bekleyebilir ama eşimi de istiyor yanında her zaman
Bir pazarımız var plan yapıyoruz arkadaşlarla bir telefon geliyor o gün çöp.. Tatile gittik burnumuzdan geldi.. bir çok örnek var.
Geçen hafta çok sevdiğimiz bir arkadaş grubumuz ile pikniğe gidelim dedik sabahtan ama içim hep sıkıntılı biliyorum çünkü başıma geleceği

Babası aradı tabiki öglene doğru ; oğlum annen pek iyi değil halsiz
Eşim : Baba neyi var yine ? bıkmış usanmış bir şekilde
Babası ; Tansiyonu yüksek nabızı yüksek bende götüremem bu halde
Eşiim : o zaman ambulans çağır baba ben şu an uzaktayım gelmem sürer bayağı
Babası : Annen ambulans istemiyor oğlum komşuların duymasını istemiyor sen gel götürelim diyalog aynen bu şekildeydi Anlamanız için örnek vermek istedim Eşim şu an işim var gelemem dediğinde annen ölüyor koş yetiş diye ağlamaya başlayarak onu gelmeye mahkum bırakıyor ( ambulans götür se dahi hastaneye gittikleri zaman yine eşimi arıyor yine onu yanında istiyor ) O piknik masasından mahcup bir şekilde kalktık eşim gitti götürdü bir serum tahlil acilde geçen 4 5 saat geri evine bıraktı geldi . Bizim hayatımız artık hep böyle kadın haftada en az iki kez acilde.. doktorlarda bir şey yapmıyor artık bir serum tamam. dirhem huzurumuz bize ait bir hayatımız kalmadı Eşimle bu durumu konuştum bak senin bir işin var, ailen var çocuğun var biz onlara bağımlı olduk hayatımızı onlara göre yaşamaya başladık bu böyle olmaz hastalanabilir kendisi götüremiyor ise çağırsın ambulansı götürsün hastaneye elzem bir durum olduğu vakit çağırsın seni dedim ( çünkü hastanede tek yaptıkları serum tahlil bu kadar. geri eve gönderiyorlar ) Eşimin söylediği ; ben seni anlıyorum haklısın bende görüyorum neyin ne olduğunu ama hastalık işte bu gitsem olmuyor gitmesem olmuyor bende çok bunaldım diyor ama bir çözüm yok çünkü babası ve annesi bencil insanlar onlara ne söylerse söylesin bu durumu devam ettireceklerini oda biliyor Bu konuyu çözemedik ve 1 yıldır hayatımız bu şekilde devam ediyor Daha bunlar şimdiden böyle ise yarın yaşları ilerleyecek elden ayaktan iyice düşecek annesi o zaman ne olacak diyorum kendime ? Her şey den soğudum inanın b Dir yol bulamıyorum çok mutsuzum yediğim içtiğim gittiğim geldiğim her yer ve her şeyim de artık onların baskısı var dirlik vermiyorlar :( bu durum 1 yıldır beni artık çok yıprattı yada ben yanlış düşünüyorum bencillik yapıyorum bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz ? Böyle nereye kadar bu durum eşimden soğumama boşanmayı bile düşünür hale gelmeme neden oldu Ben bi akşam evimde huzurla geçiremeyeceksem eşim le oturup bir bardak çayı ağız tadı ile içip sohbet edemeyeceksem evli olmanın ne anlamı var ki ?
Diğer kardeşleri ile bu durumu paylaştı fakat değişen bir şey yok haliyle başka şehirdeler gelip başka şehirden gelip de acile götüremezler. Şu an elden ayaktan düşmedikleri için bir hastane acil meselesi yüzünden onlarla da bir yol bulunamadı Hep kendime yüklendim biliyor musunuz hastalık bu dedim böyle düşünme dedim.. herkesin başına gelebilir dedim ama yok bende çıkmazsa girdim

Eşim ilk başlarda bana hep tepki gösterdi napıyım annem babam hastalık bu gitmeyim mi gelmeyim mi gitmemin sana ne sakıncası var burada bir ben varım ellerinden tutacak yarın bizim başımıza da gelecek dedikçe ben hep kendime yüklendim hep kendimi suçladım hep kendimi yıprandım ve artık psikolojik olarak da hiç iyi değilim..

BAŞKA ŞEHİRE TAŞINMAK BİZİ KURTARIR BU DURUMDAN KURTULURUZ FAKAT ŞU DURUMDA TAYİN İSTEYEMEM ÇÜNKÜ BİR MAZERETİM OLMASI GEREKİYOR EŞ DURUM VS VE TAYİNİ ÇOK ZOR BİR KURUMDA ÇALIŞIYORUM
Ben sizin yerinize olsam kayınvalidemi psikolojik tedavi olması konusunda ikna etmeye çalışırdım.Belki de kadın kendiside baş edemeyecek bir durumun içindedir

Vicdan azabı da bir yere kadar.

Doktordan rica edilse, bu kadar gelme al şu ilacı kullan dese olmaz mı?

Veya taksi durağından bir taksiyle anlaşsın eşiniz, sorun araba değil biliyorum ama bu kadar sık gelemeyeceğini acil durumda o taksiciyi aramalarını falan söylesin.
Madem komşular ambulansı duymayacaklar.

Yani kusura bakmayın ama herkes ambulans demiş, ne ambulansı ya siz keyif yapacaksınız aile saadetiniz bozulmayacak diye çözümünüz ambulans çağarmak mı? Hastalık hastası aciliyeti olmayan, kapısında arabası yakını olan insanlar AMBULANS hizmeti mi kullanacak.
İlla ambulans istiyosanız özel ambulans tutucak paşa paşa parasını vereceksiniz. Bıktık sizin gibi zihniyetlerden ya ota boka ambulans çağaranlar yüzünden yetişemiyoruz. İnsanlar gerçekten ölüyor ve biz yetemiyoruz.
Konu umrumda değil çok sinirlendim, herkeste biraz aklını başına alsın yorum yaparken. Böyle keyfi çağırın diyenler yakınınızın kalbi tutsa çoluk çocuğunuza bir şey olsa ambulans başka bölgeden çıksa ne hissedeceksiniz onu düşünün.

Maşallah ,daha 2 erkek bir kız kardeş varmış.Toplamda 4 çocuğu var kv ve kp nizin.Hepsi ile bir araya gelip konuşmanız gerekiyor bu durumu.Ya yaşadığınız yere dönemsel olarak gelip ,sıra sıra kalıp yardımda bulunacaklar ,ya da bir yardımcı kadın tutulacak, bu tip durumlarda da o ilgilenecek ve maaşı 4 e bölüp ödeyeceksiniz .Ben taşının diyecektim ama taşınsanız hem sizden kötüsü olmaz ,bütün emekleriniz de göz ardı edilir ,hem de tayini çok zor bir bölüm diyorsunuz.Yardımcı,ortak maaşlı kadın tek çözümdür size.

Vicdan azabı da bir yere kadar.

Doktordan rica edilse, bu kadar gelme al şu ilacı kullan dese olmaz mı?

Veya taksi durağından bir taksiyle anlaşsın eşiniz, sorun araba değil biliyorum ama bu kadar sık gelemeyeceğini acil durumda o taksiciyi aramalarını falan söylesin.
Madem komşular ambulansı duymayacaklar.
Ama hastanede de ilgi bekleniyor ,sadece ulaşım değil ki sorun.Orda da koşturma gerekiyor ,yok tahlili al ,yok tahliye götür,sıra bekle vs.

ruhen iyi değilim zaten gerçekten sinir hastası oldum çok yıprandım.. haklısınız
Acil diğer kardeşlerle görüşün bu durumu ,uslüpluca anlatın derdinizi .Ya gelecekler ,dönem dönem, sıra ,sıra kalacaklar ya da yardımcı kadın tutacaksınız ortak maaşlı.Biz 3 kız kardeştik, rahmetli anneciğim için böyle yaptık.

Kardeşler gelemiyorsa da birkaç hafta birkaç hafta yanlarına alabilirler.
Allah sağlık sıhhat versin 30 yıl daha bu düzen sürebilir.

Kardeşler gelemiyorsa da birkaç hafta birkaç hafta yanlarına alabilirler.
Allah sağlık sıhhat versin 30 yıl daha bu düzen sürebilir.
Evet,ben de onu yazdım ,ya kardeşler sıra sıra gelip kalacak, iş bölümü olacak ,ya da yardımcı tutup maaşı bölüşecekler ,sonuçta 4 kişiler az değiller,ya da sizin dediğiniz gibi,kv ve kp gidip 1 er ay sırayla 4 kardeşin evinde yaşayacaklar.Bunun çözümü bu yani,chat gbt ye sorsan bu üçünü der .Bu sebep yüzünden boşanılır mı hiç? Umurlarında olmaz diğer kardeşlerin ,herkes hayatına bakar ve kv de yaşamaya devam eder.Olan konu sahibine olur.

kadın hastalığının saatini bile ayarlıyabiliyor ( oğlu işten izin alamıyor artık diye akşamları yada hafta sonu hasta oluyor ) o sebeple birşey olmaz ona eşiniz boşuna kafaya takmasın.
çözüm nasıl olur sizde kendi hayatınızı yaşamaya başlayın akşam hafta sonu eşinizle değil başka arkadaşlarınızla falan program yapın seni ararlar zaten katılamazsın deyin böyle böyle aydınlanmasını ummaktan başka yolu yok.

kadın hastalığının saatini bile ayarlıyabiliyor ( oğlu işten izin alamıyor artık diye akşamları yada hafta sonu hasta oluyor ) o sebeple birşey olmaz ona eşiniz boşuna kafaya takmasın.
çözüm nasıl olur sizde kendi hayatınızı yaşamaya başlayın akşam hafta sonu eşinizle değil başka arkadaşlarınızla falan program yapın seni ararlar zaten katılamazsın deyin böyle böyle aydınlanmasını ummaktan başka yolu yok.
Tamam ,olur diyebilir ama eşi.Herkes aynı tepkiyi vermez buna.Sonra evlilikleri bozulur.Asıl çözüm; diğer kardeşlerin de elini taşın altına koymasıdır. Eşi tek çocuk değil.

Sırayla evinize alin diyen olmus sakin oyle birsey yapmayın. Yarında oburgun kavga ederler almıyoruz derler o zaman ne yapacaksiniz. Hep sizde kalabilir. Annemin kardesleri oyle yapti suanki duruma bile çözüm bulamıyorlar ayakta oldukları halde. Yatalak vs olsa hic kimse almak istemez. Yatalak birine bakmak kolaymi altından alacaksın herseyini bakimi var banyosu var. Hastanesi var. Kendi evlerinde kalsınlar annesine bakmak isteyende gitsin annesinin babasının evinde baksın. Yaşlılar bazen tuttrur gitmem der etmem der. Cocuk gibi oluyorlar zaten hasta eder kendini ayilir bayılır zorla kalır. Zaten herseyde sizin esinizi arıyor. Baska sehire gidip kalmak zor gelir. Yaniniza alirsaniz digerleri der iste gelemiyoruz edemiyoruz. Zaten kalabalıksıniz vs vs . Gelende misafir gibi gelir oturur hizmet bekler üstüne. Evlerinde kalsın bakıcı tutulsun para eşit bölünsün herkes üstüne duseni yapsin. Kimsede isini bırakıp bir kaç ay annesine bakıp dönmek icin gelmez. siz huzursuz olacaginiza ne miras kalsın ne birsey alin parayı baktirin yukarıda da yazdığım gibi. Tabiki yanina gider gelir elinizi ustunden çekmezsiniz. Herkesin kafası rahat olur onlarda rahat eder insanın kendi evi gibisi var mi.

Back
X