Kayınvalidem her gün evime geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lillypot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
1.220
1.009
133
35
Merhaba arkadaşlar, 7 yıllık evliyim. Çalışıyorum normalde. Şuan doğum iznindeyim hamileyim. Kayinpederim geçen yıl vefat etti. Kayınvalidem bakıyordu çocuğuma. 1.5 yıldır kayınvalidem bizde. Arada kendi evinde de kalıyor. Evdeki tüm işleri ben yapıyorum. Ev düzenimin bozulmasından hoşlanmayan biriyim. 9 aylık hamileyim. Sabah kalkıyor kahvaltı yapıyor, uzanıp TV seyrediyor. Evine gidiyor. Akşam dönüyor, yemek yiyor uzanıp TV seyrediyor. Ben kendime ait bir alan hissedemiyorum. İlk çocuğum şuan okula başladı yani bakım amacı gibi bir durum da yok. Eşimle bu durumu konuştum. Annesiyle konuştu. 3 gün kendi evinde kalıp tekrar aynı düzene döndü. Bana zararı dokunan laf sokan biri değil ama sürekli onunla yaşamak istemiyorum. Kısa bir süre sonra gidecek aslında. Ben çalışmaya başlayınca geri dönecek. Sizce ben hormonlar filan abartıyor muyum? Siz olsanız nasıl bir çözüm yolu bulursunuz?

Hormonlarla ilgisi yok haklısınız.
Kötü biri olmasına da gerek yok rahatsız olmanız için zaten herkes kendine ait özel alan ister çünkü.
Muhtemelen sizde rahat ediyor konforlu geliyor ya da yalnız kalmak istemiyor evinde.
Kırmadan anne bugün bana gelme uzanıp dinlenecegim evde yalnız kalmaya ihtiyacım var diyebilirsiniz.Bakalim ne diyecek.İsrar ederse de yalnız kalma istwsiginizi vurgulayın ısrarla.

Çocuğa bakacağı için bence bişey demeyin alınır küser bakmaz çocuğa

Ev düzeninizin bozulmasından hoşlanmadığınızı söylemişsiniz ama kadın zaten 1,5 yıldır sizde kalıyormuş. Düzen mi var? Ya da yeni düzeniniz bu zaten?
Anlatımınızdan anlaşılmıyor,kadın zaten büyük çocuğa mı bakıyordu? Şimdi doğumdan sonra siz işe dönünce bebeğe kim bakacak?
Yani siz sadece çocuklara baksın gitsin istiyorsanız bakıcı tutun.

Cocuklarina baktirip sonra cocuklar okul cagina "Biz artik özel hayatimizi istiyoruz" diyenlerdensiniz galiba. Madem istemiyorsunuz bundan sonra cocuk felan baktirmayin isinizi kendiniz görün..ona göre mesafe ayarlarsiniz.
Artık bakıcılık durum olmadığına büyük olan okula başladığına göre kalmasına gerek yok(!) Öbür çocuk doğunca işe dönülmesi gerektiğinde bakması için çağrılır, şimdilik gitsin. Aslında konu sahibine hak verebilirdim;ama kaynana çocuk bakarken bu durum sorun olmuyor muydu ki işi bitince artık gitsen moduna girilmiş. Ben üzüldüm. Ben olsam ne toruna bakarım ne kalırdım.

Artık bakıcılık durum olmadığına büyük olan okula başladığına göre kalmasına gerek yok(!) Öbür çocuk doğunca işe dönülmesi gerektiğinde bakması için çağrılır, şimdilik gitsin. Aslında konu sahibine hak verebilirdim;ama kaynana çocuk bakarken bu durum sorun olmuyor muydu ki işi bitince artık gitsen moduna girilmiş. Ben üzüldüm. Ben olsam ne toruna bakarım ne kalırdım.

Eh insallah o zaman kadina ise gidip gelir gibi maas da veriyorlardir. Kendi cevremdede görüyorum böyle aile büyükleri "ise yaradiklari" süre yanlarinda tuttup, sonrada itekleyeni. Bir tanesi hatta cocuga söyletmisti "biz artik yatili misafir istemiyoruz" diye. Kastettigi ona 6 sene bakan babaannesi

Eh insallah o zaman kadina ise gidip gelir gibi maas da veriyorlardir. Kendi cevremdede görüyorum böyle aile büyükleri "ise yaradiklari" süre yanlarinda tuttup, sonrada itekleyeni. Bir tanesi hatta cocuga söyletmisti "biz artik yatili misafir istemiyoruz" diye. Kastettigi ona 6 sene bakan babaannesi
Maaşını verdiklerini hiç sanmıyorum kv leri çantada keklik sanıyorlar
Yazık ya köprüyü geçene kadar sonrası nankörlük

Çocuğunuzu büyüttünüz tabi şuan için ihtiyaç yok.Size zararıda yokmuş,ben çocuğuma bu kadar emeği olan birinden rahatsız olmazdım.Yanlız kalmış,gelip sizinle yemek istiyir.Ben hoşgörüyle karşılardım Ki benim kv min bu kadar emeğide yoktu üzerinde yinede hiç rahatsız olmadım sık gelip gitmesinden oglununda evi sonuçta.

Maaşını verdiklerini hiç sanmıyorum kv leri çantada keklik sanıyorlar
Yazık ya köprüyü geçene kadar sonrası nankörlük
Aynı şeyi düşündüm.Çocugunu büyütürken aynı rahatsızlığı duymamıştır çünkû ihtiyacı vardı.
Ben iki kızımıda bakıcılarla büyüttüm.
Hala daha ilk bakıcımı arar sorarım gelip gider falan

Kadın tek başına ve yaşlı, belli ki sıkılıyor yalnız geliyor. Acıdım kadına

Madem kendi düzeniniz var ee çocuk baktırırken nerdeydi o düzen niye rahatsız olmadınız? İşinize yararken iyi bu kadın, işiniz bitince mi rahatsız olmaya başladınız? Çocuğa bakmış olmasının manevi hatırına bir şey dememelisiniz, şu yaptığınız çok ayıp. O kadın size ihtiyacınız varken desteğini vermiş çocuğunuza bakmış madem, siz de aile büyüğü olarak ona hürmet etmelisiniz.

Kayınvalideli konularda pek az hak veririm validelere😅
Herkes çekirdek aile kendi düzeninde yaşamalı bence de. Ama böyle büyükleri kullanıyormuş gibi, nankörlük ediliyormuş gibi olan konularda insan üzülüyor açıkcası. Yaşlı insanlar çocuk bakmak zorunda değil. Yani özellikle böyle dayatma gibi sadece bakıcıymış gibi davranılıyorsa bu çok zalimce.

Tam da kayinpederin vefat ettigi donemde cocugunuza baktirmak icin kayinvalideyi evinize alirsaniz boyle başınıza kalir iste. Paraya kıyıp bakici tutmaniz lazimdi. Geçmiş olsun, kadin evi kendisinin saniyor artik. Baya sert cikmaniz , arayi falan bozmanız lazim kurtulmak icin. Ona da eşiniz yanasmaz zaten, esinizle de araniz bozulur sonuc olarak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X