Kayınvalidem her gün evime geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1.5 yıldan sonra veryansın ederseniz yanlış anlaşılırsınız tabiki.Başında kabullenip sonradan rahatsız olunca haliyle kayinvalidenizi çıkarınız için kullandığınızı düşündüm bende.
Kendinize ait alan istemeniz normal.Bunun için de bu saatten sonra yapılacak şey ikinci çocuk icin bakıcı tutmak istediğinizi söyleyerek,kayinvalidenizin sürekli kalmasına engel olmalısınız.
Evet en mantıklısı bu aynen. En azıyla ilerisi için... Ben başta da eşimle konuştum bu konuyu tabiki. Yeni açmadım aslında. Alışsın yavaştan kendi evinde kalır dedi. Sonra yazın gitti uzun bir süre yoktu. Sonra sadece akşamları kalmaya başladı. Derken şimdi gün ortası evine uğruyor geri geliyor. Tüm yaz artı şuan bakımla ilgili bir durum yok. Eşim konuşmasına rağmen böyle bir tutum sergiledi. Görüşünüz için teşekkür ederim. Enazıyla bahanesi olmaz.

Ben bunun minnet olduğunu düşünmüyorum. Zaten bakıcısı olan bir çocuk. Kendi torununa bakmak istedi. Kalkıp hayır bakamazsın desem eşimle de sorun yaşardım. Sonuçta vefat olayını ve bu duruma dönüşmemizi tahmin edemezdim.
Maalesef bu is boyle oluyor. Birinden ne kadar cok yardim alirsan(kendi rizasiyla bile olsa) o kadar hayatina karisma hakkini kendinde görüyor. Once esinizle konusun ozel alanin kalmadigindan, cocugu bakiciya vermekten bahsedin sonra esiniz kaynvalidenize iletsin bu karari ve sebebini(en onemlisi sebebini belirtmesi)

Bu detayi keske konuda belirtseydiniz. Eşinizle tekrar konusun o da net olarak konuşsun annesiyle olmuyor böyle desin
Evet haklısınız. Eski bakıcıyla devam edeceğimizi söylemekle başlayıp konuşmalıyız. Gerçekten onu da kırmak istemiyorum. Seviyorum da. Bana hiçbir zararı yok. Ama bir bunalma geliyor bana ... Normal mi bilemiyorum şuan zaten karışık duygular içerisindeyim. Heyecan, doğum stresi, iki çocuğa yetme duygusu...

Maalesef bu is boyle oluyor. Birinden ne kadar cok yardim alirsan(kendi rizasiyla bile olsa) o kadar hayatina karisma hakkini kendinde görüyor. Once esinizle konusun ozel alanin kalmadigindan, cocugu bakiciya vermekten bahsedin sonra esiniz kaynvalidenize iletsin bu karari ve sebebini(en onemlisi sebebini belirtmesi)
Evet bunu tahmin etmeliydim. Doğru söylüyorsunuz. Çok kırılacak eminim ki... Ben varken başkasına baktırıyorlar diye düşünecek. Kızımın da yası kücük onu başlattık anaokuluna diye bile çok üzüldü. Ama bu şekilde de devam edemiyoruz.

Madem doğru olan bu doğurduklarında ileride sana aynısını yapar. Sen de tek başına evinde izlersin televizyonunu. Zararı olsa bir şey demem kadın evin içinde ses var diye gelmiş laf bulunmamalı
Ben onun yalnız kalmasına da üzülüyorum. Ama kendi işini görebilecek birisi. Bir rahatsızlığı yok. Maddi bir sorunu da yok. Ben olsam ben de çocuğumun yanına temelli yerleşmezdim diyorum. Sık sık gelsin sorun değil. Çat kapı gelsin sorun değil ama her gün geldiği zaman ben bunalıyorum. Bunu da konuştu eşim. Yine geliyor. Kırmak üzmek istediğim birisi değil. O yüzden fikir almak istedim zaten.

Bu arada kayınvalideniz evinde kalıyor diye niye üzüldünuz başta alışmış sizin evinizde kalmaya benim babannem de yanlız kalıyor zamanla alıştı . Evine alışmazsa sonrası böyle oluyor eşinizle kötü olmak istememjşsiniz ama bu şekilde devam ederse daha kötü olacaksiniz.

Evet bunu tahmin etmeliydim. Doğru söylüyorsunuz. Çok kırılacak eminim ki... Ben varken başkasına baktırıyorlar diye düşünecek. Kızımın da yası kücük onu başlattık anaokuluna diye bile çok üzüldü. Ama bu şekilde de devam edemiyoruz.
Sen artik yorulma, dinlen istedik gibi guzel cumleleri araya ilistirin. Ayni evde olmuyor. Ben bu yil 2 kez ayni evde kaldim birisi dogum digeri ziyaretti, yok olmuyor.

Bu arada kayınvalideniz evinde kalıyor diye niye üzüldünuz başta alışmış sizin evinizde kalmaya benim babannem de yanlız kalıyor zamanla alıştı . Evine alışmazsa sonrası böyle oluyor eşinizle kötü olmak istememjşsiniz ama bu şekilde devam ederse daha kötü olacaksiniz.
Ben üzülmedim.kendisi evde kalamadığını, korktuğunu ve sürekli ağladığını söyledi kendi evinde. Ben yalnız olduğu için üzüldüğümü belirttim.

Kısa bir süre sonra gidecek aslında. Ben çalışmaya başlayınca geri dönecek.

Çocuğumuzun bakıcısı vardı esasen. Çocuğa o bakmıyordu. Geçen yıl yaşadığımız yere yerleştiler. Haliyle ben bakarım artık dedi. İşimizi görme gibi bir durum yok yani. Çocuğa 3 gün öğlene kadar bakıyordu sadece. Eşi vefat edince yalnız kalmak istemedi. Önce gündüz kendi evinde akşam uyumaya bize geliyordu. Sonra baktım işler değişti. Tabi yeni bebek durumunu eşimle konuştum. Bu şekilde olacaksa bakmasın dedim. Eski bakıcımızla devam ederiz dedim. O da annesiyle konuştu. Dediğim gibi 3 gün evine gidip yine geri geldi. Ben çözüm önerisi ve fikri olan arkadaşlardan yorum istiyorum.
Gelen yorumlara göre durumu mu değiştiriyorsunuz? Bunu niye ilk mesaja yazmadınız zira ilk yazdığınızla hiç alakası yok bu yorumun.

Ben üzülmedim.kendisi evde kalamadığını, korktuğunu ve sürekli ağladığını söyledi kendi evinde. Ben yalnız olduğu için üzüldüğümü belirttim.
Işte şimdi de sizin evinizi kendi evi gibi görüyor eşiniz ne konuştu bilmiyorum ama çok net birşey soylememiş belli ki siz baya birlikte yaşıyorsunuz kv arada uğradığı bir ev var sadece . Bence lohusa sendromunu bahane edin bundan sonra kesinlikle yardım kabul etmeyin

Gelen yorumlara göre durumu mu değiştiriyorsunuz? Bunu niye ilk mesaja yazmadınız zira ilk yazdığınızla hiç alakası yok bu yorumun.
Ben herhangi bir kişilik bozukluğuna sahip birisi değilim. Tüm yorumları da okuyamadım. Kısaca şuanki durumu anlattım. Kızım 4 yaşında. 4 yıldır birlikte yaşasaydık zaten bu konuyu açmazdım. Kızıma baktığı süre 7-8 ay. Ondan önce bakıcı vardı. Araya iki yaz tatili girdi. Hemen hemen bir buçuk yıl oluyor bu durum. Arada gitti tabiki sürekli evde değil. Yazları ve ara tatilleri farklı bir şehirde geçirdi ama genel durum bu

Işte şimdi de sizin evinizi kendi evi gibi görüyor eşiniz ne konuştu bilmiyorum ama çok net birşey soylememiş belli ki siz baya birlikte yaşıyorsunuz kv arada uğradığı bir ev var sadece . Bence lohusa sendromunu bahane edin bundan sonra kesinlikle yardım kabul etmeyin
Eşim söyle söylemiş. Lillypot zaten hamilelik sürecinde biliyorsun. Bunalmıs durumda. Sürekli beraber kalmamızdan rahatsız oluyor demiş. Daha nasıl söylenir bilemiyorum

Ben herhangi bir kişilik bozukluğuna sahip birisi değilim. Tüm yorumları da okuyamadım. Kısaca şuanki durumu anlattım. Kızım 4 yaşında. 4 yıldır birlikte yaşasaydık zaten bu konuyu açmazdım. Kızıma baktığı süre 7-8 ay. Ondan önce bakıcı vardı. Araya iki yaz tatili girdi. Hemen hemen bir buçuk yıl oluyor bu durum. Arada gitti tabiki sürekli evde değil. Yazları ve ara tatilleri farklı bir şehirde geçirdi ama genel durum bu
Size kişilik bozukluğu mu var dedim? Konuyu açtığınız mesaj ortada sanki ayrıntıları düzgün yazdınız da biz çarpıttık. Siz ne yazarsanız ona göre yorum yapıyoruz.

İlk hamileliğimde de lohusayken 1 hafta kalıp gitmişti. O zaman aynı şehirde değildik ama... Eşi de vardı...

Size kişilik bozukluğu mu var dedim? Konuyu açtığınız mesaj ortada sanki ayrıntıları düzgün yazdınız da biz çarpıttık. Siz ne yazarsanız ona göre yorum yapıyoruz.
Hayır niye konuyu değiştireyim ki...eksik yazmışım yani.

Hayır niye konuyu değiştireyim ki...eksik yazmışım yani.
Ayrıntı önemli ama şimdi ilk mesajınızda sanki kvye çocuk baktırıp işiniz bitince gitmesini istiyormuşsunuz gibi algılanıyor. Yorumlara bakarsanız çoğunluğun böyle anladığını görebilirsiniz.
Tekrar açıkladığınız mesaj çok farklı. Siz bakıcı baksın isterken sizin isteğiniz dışında kv bakmış ikisi çok farklı bir durum.

Eşim söyle söylemiş. Lillypot zaten hamilelik sürecinde biliyorsun. Bunalmıs durumda. Sürekli beraber kalmamızdan rahatsız oluyor demiş. Daha nasıl söylenir bilemiyorum
Valla eşinize de söyleyin iyice bunaldım artık bu şekilde yaşamak istemiyorum herkes kendi düzeninde yaşasın başka çocuğu yok mu ? Bir an önce kendi evinde yaşaması lazım alışması lazım . Hadi haftada iki kez geldi torunlarıyla oturur siz kırkıncı haftada her işinizi kendiniz yapıyorsunuz e yemek yesin evi batmıyor fatura gelmiyor bu şekilde olmaz .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X