• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem işini çok biliyor

iyi de hem eltinin çocuğuna hem sizin çocuğunuza mı baksın. şımarıklık sizinki...

. Derdinizi paylaştınız bende yorum yaptım.sizi desteklemeyince kv nizle aynı kafa yapısında olmuyorum hanımefendi.Ayrica çocuğunuz 5 yaşındaymış anaokulu yaşında sizin yerinizde olsam kv me minnet etmem annemide yormam ama ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin sizin derdiniz eltinizi kiskanmaniz kendinizi değersiz hissetmeniz bence
Ben ne yazıyorum siz ne yazıyorsunuz

Okul döneminde zaten okula gidiyor
Yaz döneminden bahsediyorum
Anlatabildim mi
Kreş dönemi geldiği çocuğunu kreşe göndermeyen
Kayınvalideme çocuğunu zorla baktıran da eltim

Önce yazdıklarımı iyi okuyun

Eltimi de kıskanıyormuyum kızıyor muyum
Ne düşünürseniz düşünün

Öncelikle yok 1 günü torununa ayırsın istiyorum mavallarını bir kenara bırakın. Kadına en baştan diğer torunlarına baktın benimkine de bakacaksın diye baskı uyguladığınız için aranız açılmış kadın sizden özür dileyip bakacağım demiş hatta. Esas sorununuz bu: Eltiniziniz çocuklarına bakıp sizin çocuğunuza bakmamasi. Zerre kadını düşünen yok. Öyle baskı kurulmuş ki üstüne. Sizin çocuğunuz kreşe gidiyor diğer zamanlarda anneniz bakıyor neden kayınvalideniz üzerinde baskı kuruyorsunuz ki. Bu kadın kaç parçaya bölünecek üzerinde hep torun bakma baskısı. Bari siz anlayışlı olun. Sırf bu yüzden araya mesafe koymalar falan yanlış. Eltimin çocuklarına baktığı için benimkine bakamıyor diye düşünmek varken torun ayırıyorlarla kendinizi dolduruyorsunuz.
Çocuğuma bakmadığı için küsmedim
Hamileliğimde küstüm ben

Eşimde dahil ben şimdi haklı gördü
Barışmak istedi barıştım
Ben ondan birşey istemedim
Beni mi çocuğum üzerinde bir hakkı yoktur
Allah ta muhtaç etmesin
O zaman elli yaşında kadın gelip çocuk gibi bana eltimi anlatmıcak
Yok bakamıcam yok yoruldum demicek

Yıllardır hep onlara faydası oldu
Hiç sesimi çıkarmadım

Kışında aramasın o zaman sormasın
Madem yorgun
Hiç aramasın
Mevsimlik mi oluyor babaannelik

haftanın altı günü ananne baksın kaln bi rgünde de babanne mi baksın? ben anlamadım derdinizi.
Neyini anlamadınız
5 gün çalışıyorum
Zaten annemde
En azından pazar (çarşı)olduğu gün alsa ilgilense
Annemde pazarlığını görse yaşam işini görse

Kızımda babaannesiyle vaki yeni geçirse kötü mü
Ötekiler torun ya
E benim kızımda torun

Neyini anlamadınız
5 gün çalışıyorum
Zaten annemde
En azından pazar (çarşı)olduğu gün alsa ilgilense
Annemde pazarlığını görse yaşam işini görse

Kızımda babaannesiyle vaki yeni geçirse kötü mü
Ötekiler torun ya
E benim kızımda torun

iyi de hem diğerlerine hem sizinkine nasıl baksın? kadının canı yok mu? o da bi gün boş kalayım dmeiyo mudur sizce?

bakiyor olmasi torununu cok sevdiği anlamina gelmez bence. Eltiyle alakali bir durum olabilir, huzursuzluk cikmasin diyordur. çocuklarla bas edemeyip parka goturuyordur. ben asil kayinvalidenize acidim. her aradiginda cocuga bak diyorsaniz, aramaz tabi kadin. torun sevgisini yasayamamis. herkes bir yandan bak diye cekistiriyor. kaliteli vakit demenizi de hic samimi bulmuyorum kusura bakmayin. ayrimcilikla alakali bir durum degil bana kalirsa. o cocuklarla o kadar vakit geciriyorsa tabi ki bahsedecek. gelinler kadini bir rahat biraksa... ayrica annen bakıyor diye kv de bakcak degil. ben mesela oyle anac bir tip degilim, cocuklara karsi canim cicim degilim, kendi cocuklarima zor bakiyorum. bakmisim buyutmusum yas ilerlemis artik cocuklari sadece ozledigimde sevmek istiyorum ama ne o gelin izin gunumde cocuk bakmadim diye gostermeyecekmis. bunun icin kusmek cocugu gostermemek. iyi valla.

Kayınvalideniz zaten torununu kışın arayıp soruyomuş. Yazın belki sizden bekliyodur. Vakit geçirmesini bu kadar çok istiyorsanız hafta tatilinizde kızınızı alıp siz neden gitmiyorsunuz ? Kadına da yazık hiç mi tatil yapmasın. Annenizin 1 gün bari rahat olmasını istiyosunuz ama kayınvalidenize o tatili çok görüyosunuz. Belki ayrımcılık yapan sizsinizdir.

Kayınvalideniz zaten torununu kışın arayıp soruyomuş. Yazın belki sizden bekliyodur. Vakit geçirmesini bu kadar çok istiyorsanız hafta tatilinizde kızınızı alıp siz neden gitmiyorsunuz ? Kadına da yazık hiç mi tatil yapmasın. Annenizin 1 gün bari rahat olmasını istiyosunuz ama kayınvalidenize o tatili çok görüyosunuz. Belki ayrımcılık yapan sizsinizdir.
Annem zaten torununa bakıyor
Yazın niye benden bekliyor ki
Ben kaç kere aradım
Geçen yazda aynısını yaptı

Ve eltimin annesi de burda o bakıcak demişti
Bakabilir
Onlar evlendiğindem beri anneme güveniyorlar

Tatil yapmam istiyorsa eltimin arkasından konuşacağına yüzüne annen baksın ben bakamıcam diyebilir

Bizim vicdanımız rahat valla
Herşeyi onlara yaptılar
Eşimin babası ile eltim küs

Para yüzünden
Harcadılar paralarını
Şimdi küstüler

Onlar düşünsün
Annesi de öyle olursa doyar

Ben de hak ettikleri değeri vericem artık

Ben kaç kere aradım

Bakabilir

Tatil yapmam istiyorsa eltimin arkasından konuşacağına yüzüne annen baksın ben bakamıcam diyebilir

Herşeyi onlara yaptılar

Para yüzünden
Harcadılar paralarını
Şimdi küstüler

Onlar düşünsün

Dağ dağa küser, dağın haberi olmaz.. Sonraaaa sizin ona kırgınlığınızı bilmeden, siz konuşmayı kestiğiniz için pat diye sizi haksız çıkarır bu ortam.

En iyi k.v. ile olan ilişkinizi siz bilirsiniz çünkü bazı şeyler tek sebeple gelişmez önceleri vardır.
Benim size tavsiyem bunu açık açık k.validenize söylemeniz ve gönül koyacaksanızda ondan sonra koymanız olur..
Bunu yapın ki sonra gelinim ve oğlum benimle konuşmuyor demesin bilsin yaptığı davranışın iki elti arasında bir adaletsizlik yarattığını ki belki telafi eder.

Çocuğuma bakmadığı için küsmedim
Hamileliğimde küstüm ben

Eşimde dahil ben şimdi haklı gördü
Barışmak istedi barıştım
Ben ondan birşey istemedim
Beni mi çocuğum üzerinde bir hakkı yoktur
Allah ta muhtaç etmesin
O zaman elli yaşında kadın gelip çocuk gibi bana eltimi anlatmıcak
Yok bakamıcam yok yoruldum demicek

Yıllardır hep onlara faydası oldu
Hiç sesimi çıkarmadım

Kışında aramasın o zaman sormasın
Madem yorgun
Hiç aramasın
Mevsimlik mi oluyor babaannelik

Üzerinde baskı hissettiği için aramıyordur. Beklentim yok diyorsunuz ama bal gibi de beklenti içindesiniz. Çocuğunuzun babaannesinin bakma zorunluluğu yok. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş zaten bu kadın hiç dinlenmeyecek mi?

Ben kaç kere aradım

Bakabilir

Herşeyi onlara yaptılar

Para yüzünden
Harcadılar paralarını
Şimdi küstüler

Onlar düşünsün

Kayınvalidenizde çocuk bakıyomuş. Yani ikisi aynı durumda. Zaman geçirmelerini çok istediğiniz, buna önem verdiğiniz için siz arayın diyorum.
Hem siz niye bi kıyaslama içindesiniz, kendinizi boşuna üzüyosunuz bence boşverin vakit geçirmesinler. Kızınız size değil babannesine karşı soğuk olur. Bu kadar büyütülecek bir mesele değil onların yakınlığı.

benim kayınvalidem de bir gün kızıma bakmadı,
bakmamak bir yana, geleceğini haber vermek için aradığında hastayım gelirsen iyi olur dedim diye gelmekten vazgeçti :)
ama inanın bu nedenle küsmek, kızmak aklıma bile gelmedi,
kayınvalidem bana ya da kızıma bayılmak, bakmak, destek olmak zorunda değil ki, koskoca kadın, nasıl rahat ediyorsa onu yapar, kalkıp da görümcemin kızına 3 sene baktın benimkine 1 saat bakmadın desem, bu beklentim önce bana absürt gelir.

Beklenti değil hanım efendi
Kışında gelmesin o zaman madem sevmiyor özlemiyor kışında gelmesin
Kayınvalide kışın gelicek Özlücek
Yazın elini ayağını kesicek
Bu işini bilme değil de ne

Ben mi fesadım
10 senelik evliyim
Daha bir faydası olmadı
Benim kızım hasta oldu hiç haberi olmadı

Diğer torununu ağzından düşürmüyor
Onları bir başka seviyor
Sevmese iki çocuğuna bakmaz
Kreş zamanı geldiği halde
Ben artık bakanından kreşe zamanı da geldi dinlenicem diyebilir

Bize hiç öyle demiyor
Bakamıcam söylücem kreşe göndersinler yoruldum diyor
Ama yüzlerine söylemiyor

Eltim bizim kızımızla biraz ilgilensin hazmedemiyor
Bilip bilmeden yargılamayın

Benim kızıma düşkün değin bu bariz
Siz ne derseniz deyin
Bir torununa senelerce bakıp
Diğerine 1 günü bile çok görüyorsa
Bu ayrımcılıktır.

Tüm cevaplar aslinda ilk paragrafta sakli. Daha fazla bisey demiyecegem zira zaten dinleyen yok.

Evet, mesela ben.

Cocuklar babaannede yada anneannede buyumek icin dogmuyor ilk olarak. Bu dunyadan beklentilerini bebege onlar veremez. "Ama calisiyorum. Durumumuz yok. Mecburi sartlarim var." durumlarini da cocuk olduktan sonra ortaya ciktiysa anlayabiliyorum. Cocuk onceside boyleydiyse cocuk yapmak icin beklenebilir. Cunku yazik cocuklara.

İkinci olarakta bakan varsa Allah razi olsun. Bakmayandan da olsun, cunku cocuk sizin cocugunuz. Bakmak zorunda degil. Kadin zaten bakmis buyutmus sizde onunla evlenmissiniz. Eltiniz belkide daha samimi ve yakin ki kayinvalidenize, rica etmesini bilmis. Oda kabul etmis.

Bunları söylerken diğer toruna bakıldığını hesaba kattınız mı?konu sahibinin derdi niye benim çocuğuma bakmıyo değil, diğer toruna bakıp konu sahibininkine bakmaması.

Üzerinde baskı hissettiği için aramıyordur. Beklentim yok diyorsunuz ama bal gibi de beklenti içindesiniz. Çocuğunuzun babaannesinin bakma zorunluluğu yok. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş zaten bu kadın hiç dinlenmeyecek mi?
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp duruyoruz

Beklentim var tabi ki 1 gün de olsa ilgilenmesi bakması
Üzerinde baskı hissettiği için değil
Yardım etmek istemediği için aramıyor
Bizde 7/24 birşey istemiyoruz herhalde

Ama diğer torununu bırak 1 gün 2saat bile görmeye tenezzül etmeyen bir kadına dicem birşeyim zaten Yok

Mecbur değil evet
Yorgun olan insanda kimseyi istemez
Kendi evinde dinlenir
Ben böyle düşünüyorum

Bunları söylerken diğer toruna bakıldığını hesaba kattınız mı?konu sahibinin derdi niye benim çocuğuma bakmıyo değil, diğer toruna bakıp konu sahibininkine bakmaması.
Aynen öyle
Teşekkür ederim tam ifade etmişsiniz

benim kayınvalidem de bir gün kızıma bakmadı,
bakmamak bir yana, geleceğini haber vermek için aradığında hastayım gelirsen iyi olur dedim diye gelmekten vazgeçti :)
ama inanın bu nedenle küsmek, kızmak aklıma bile gelmedi,
kayınvalidem bana ya da kızıma bayılmak, bakmak, destek olmak zorunda değil ki, koskoca kadın, nasıl rahat ediyorsa onu yapar, kalkıp da görümcemin kızına 3 sene baktın benimkine 1 saat bakmadın desem, bu beklentim önce bana absürt gelir.
Ben küs değilim ki sadece kızgınım

Ben oturda çocuğuma bak demiyorum
Annem bakıyor saolsun
Ama en azından insan hafta sonu bir kahvaltıya gelir çağırır
Çay içmeye gelir
Kızımı alır 2 saat parkta oynatır
Ne bileyim birşeyler yapmaya çalışır

Yaz ayında telefon dahi etmiyor

Ederse de komşu gibi konuşuyor
Ben ne yapayım bu durumda
Onlarınki torunda benim kızım ne
Biz sürekli onun tepesinde değiliz ki

Ev içi durumu bilemem ama şöyle söyleyeyim annem abimin çocuklarına bakıyor benim. Yedirir, içirir, gül gibi bakar. Ama yengeme ne zaman sorsan hep birşey eksik. Annesi baksaymış böyle olmazmış falan. Annemde kırmadan tamam kızım annen baksın artik dedi. Şimdi annesi bakiyor geçen gün anneme geldi "ayy anne senin gibi kimse bakamıyor" çocuklarima dedi. Beni yanlış anlamayın nolur. Belki aradaki baglantiyi kuramadiniz. Mesela ilk çocuğunuza bakıldıgı zaman bunu kayınvalidenize teklif ettinizmi? Yada çocuğu alıp kayınvalidenize gittinizmi? Benimki tamamiyle bir tahmin. Umarım kırmamışımdır sizi..

Back
X