• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem işini çok biliyor

Kızınıza gül gibi bakıyormuş anneniz. Kayınvalidenizde ilgilenmeyiversin ne olacak. Belliki kadın diğer torunlara baktığı için yorulmuş daha fazla sorumluluk almak istemiyor. Sizin çocuğunuza bakmasını istediğinizi bildiği için öbürlerine de bakmak istemiyorum yoruldum diyor. Bence diğer torunlarada bakmak istemiyor. Kadın arada derede kalmış. Kendi işini gücünü yapacağı dinleneceği izin gününde neden sizin çocuğunuza gelip baksın. O zaman hiç dinlenememiş olur.
Bence sizin çocuğunuzla vakit geçirsin istiyorsanız onunda sizinde izinli olduğunuz bi günde bi program yapın. Pikniğe falan gidin. Kahvaltı yapın beraber. Her iki tarafında gönlü olur

Ben küs değilim ki sadece kızgınım

Ben oturda çocuğuma bak demiyorum
Annem bakıyor saolsun
Ama en azından insan hafta sonu bir kahvaltıya gelir çağırır
Çay içmeye gelir
Kızımı alır 2 saat parkta oynatır
Ne bileyim birşeyler yapmaya çalışır

Yaz ayında telefon dahi etmiyor

Ederse de komşu gibi konuşuyor
Ben ne yapayım bu durumda
Onlarınki torunda benim kızım ne
Biz sürekli onun tepesinde değiliz ki

Benimki de yapmaz,
Hatta benim kizim bir gun, anne ben tombikleri hic sevmiyorum dedi, neden dedim, babaannem tombik ve yaşlı oldugu icin hic benimle oynamiyor, anannem genc hep benimle oynuyor dedi, durdum dusundum, degil oynamak, kizim 5.5 yildir babannesiyle 10 dk yalniz kalmamistir ki, kayinvalidem bize gelir, kar, kış da olsa, kizim hasta da olsa ekmek almaya dahi kizimla cikarim, babannesi de demez cocuk bende dursun diye.
Demek ki fitrati boyle diyip geciyorum ben, siz de oyle yapin doldurmayin kendinizi, kacan sizin huzurunuz olacak.

Bence çok haklısın kayınvaliden başta evlat sonra da torun ayrımı yapmış...herkesin şartları zor yardımcı olacaksa adil olmak durumunda...olamıyorsa da sonuçlarına katlanır.Çünkü kayınvaliden bir seçim yapmış ve onları seçmiş o zaman siz mesafe koyunca da niye demesin...

Eşin de destekmiş ne güzel.Seni, eşini ve çocuğunu merak etmeyeni değer vermeyeni sen de sil at düşünme boşver

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp duruyoruz.

Beklentim var tabi ki 1 gün de olsa ilgilenmesi bakması
Üzerinde baskı hissettiği için değil
Yardım etmek istemediği için aramıyor
Bizde 7/24 birşey istemiyoruz herhalde

Ama diğer torununu bırak 1 gün 2saat bile görmeye tenezzül etmeyen bir kadına dicem birşeyim zaten Yok

Mecbur değil evet
Yorgun olan insanda kimseyi istemez
Kendi evinde dinlenir
Ben böyle düşünüyorum

Sen böyle düşünüyorsun ama o da pazar günü de dinleneyim diye düşünüyordur. Zaten yorulduğunu bıktığını söylüyormuş. Haftanın diğer günleri torun bakan valideye al boş gününde de benim çocuğuma bak diye beklenti içine giremezdim ben, hele ki çocuğuma zaten bakılıyorsa ve torun baktığı için şikayet ediyorsa hiç teklif dahi etmem. Senin bu beklentinin de farkında bu yüzden aramıyor bence. Kusura bakma ama ortada bakıcı gibi kullanılan bir kayınvalide var ve onu düşünen kimse yok. Sırf diğer torununa bakmadı diye ayrım yapan torun kayıran babaanne olarak görülüyor. Gelinleri işini daha çok biliyor bence. Bir de şu var ki tü kaka ilan edilen kayınvalide den beklenti içine girilmesini de zerre anlamıyorum. Bende böyle düşünüyorum.

kızın da ileride ona göre davranır canım. bak mesela ben babaannemle çok yakın büyüdüm onlarda büyüdüm diyebilirim şimdi hasta oldumu benim kadar hiç bir torunu koşturmuyor peşinde. hstaneye yattı ben gittim görmeye. diğerleri ancak telefondan ki aynı şehirdeyiz. anneleri de hastane de idi ama kendileri aramakla yetindi

Bence çok haklısın kayınvaliden başta evlat sonra da torun ayrımı yapmış...herkesin şartları zor yardımcı olacaksa adil olmak durumunda...olamıyorsa da sonuçlarına katlanır.Çünkü kayınvaliden bir seçim yapmış ve onları seçmiş o zaman siz mesafe koyunca da niye demesin...

Eşin de destekmiş ne güzel.Seni, eşini ve çocuğunu merak etmeyeni değer vermeyeni sen de sil at düşünme boşver
Ben de bunu diyorum işte
Yardımcı olucaksa adil olsun
Mesela birazda tersi olsun
Benimkine baksın
Onların çocuklarına gelince Yorgunum desin
Bakalım ne yapıcaklar

Ooo ben öleyim o zaman. Kendi öz annem bile doğumumda hastanede yanımda kalmamış, sonrasında da bir bardak su ne bana lohusalığım da vermiş, ne de çocuğuma bakmamış insandır.
Altlı üstlü otururken beş dk anneme bırakıp duş alamamışımdır, hadi çabuk ol vs vs demesinden.
Küs müyüm değilim, kızgın hiç değilim.
Yok gibi benim için.
Şimdi oğlum 13 aylık oldu, bir işim olsun da baksın diye can atar.
Bakkala giderken bile yanıma alırım bırakmam. Hazır büyümüş mis gibi dertsiz çocuk, ihtiyacım varken yoktu, ne zorluk çekmişim ben.
Şimdi eksik olsun, olsa ne olmasa ne.
Ama gelsin görsün sevsin asla engel olmam.
Kv de de öyle.
Velhasıl samimi olma, ama ağırına da gitmesin.,
İsteyen istediği zaman gelsin görsün de geç..

Bir de şunu anlamıyorum, zaten kv den senin kızınla çok vakit geçirmiyormuş, çocuk onu unutuyormuş.
Yani kızını doğru düzgün tanımıyor bile denebilir.
E sen böyle bir durumda zaten kadın bakayım dese bile nasıl gönül rahatlığıyla birakçan kızını. Ben olsam zaten bırakamam.
He babaanne sevgisi görsün istiyorsam en azından ben işteyken değil, benim yanımda görsün isterdim yani.
Bence sizinki babaanne sevgisinden ziyade, banane onunkine bakıyor, benimkine niye bakmıyor tribi gibi geldi.
Yarın bir gün kardeşinizin bir çocuğu olsa anneniz sizin izinli gününüzde de o toruna mı bakacak hiç dinlenmeden.
Bir de böyle düşünün.

Seni aşırı derece haksiz gördüm.eltinin kendi annesi neden bakmıyor demişsin.eltinin annesi torununa bakmak zorunda değil.demek ki eltinin annesi bakmak istememiş.yada kendi annesiyle eltin anlaşamayacağını düşünmüş.e senin annen kabul etmiş.senin ihtiyacın yok kayinvalidene.ihtiyacın olsa bile yine bir kadıncağızın zorunluluğu yok.eltinin izin günlerinde de bırakın rahat nefes alsın.ayrica sizden yasca büyük biri sonuçta ayağınıza beklemeyin siz götürün çocuğunuzu.çocuğunuzun babaane sevgisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız.kadın gerçekten yoruluyordur.isterse 10. torununa bakar bu sizi ilgilendirmez.bence siz kv görüşememek için bahane arıyorsunuz.ayrıcada kıskançsınız

Anlamadigim Annem Hergün kizima bakiyor kV izinli bir günde kizima baksin Annem dinlensin diyorsunuz. Ee tamamda kayinvalideye Yazik degilmi? O ne zaman dinlenecek?? Ayrimcilik konusunda bisey diyemiyorum hakli Olabilirsiniz.

Sen böyle düşünüyorsun ama o da pazar günü de dinleneyim diye düşünüyordur. Zaten yorulduğunu bıktığını söylüyormuş. Haftanın diğer günleri torun bakan valideye al boş gününde de benim çocuğuma bak diye beklenti içine giremezdim ben, hele ki çocuğuma zaten bakılıyorsa ve torun baktığı için şikayet ediyorsa hiç teklif dahi etmem. Senin bu beklentinin de farkında bu yüzden aramıyor bence. Kusura bakma ama ortada bakıcı gibi kullanılan bir kayınvalide var ve onu düşünen kimse yok. Sırf diğer torununa bakmadı diye ayrım yapan torun kayıran babaanne olarak görülüyor. Gelinleri işini daha çok biliyor bence. Bir de şu var ki tü kaka ilan edilen kayınvalide den beklenti içine girilmesini de zerre anlamıyorum. Bende böyle düşünüyorum.
Hala aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz
Ne yaşandığını bilmeden ezilen kayınvalide moduna soktunuz
Beni de acımasız gelin

Yorulduysa diğer gelinin annesine bakmasını isteyip
Birazda benim kızıma vakit ayırmasını istemek acımasızlık

İlgi göstermeye gelince görmeyi bırak telefon dahi etmeyen kayınvalide iyi
Benim istediğim de beklenti değil fedakarlık
Ama anlayana

Seni aşırı derece haksiz gördüm.eltinin kendi annesi neden bakmıyor demişsin.eltinin annesi torununa bakmak zorunda değil.demek ki eltinin annesi bakmak istememiş.yada kendi annesiyle eltin anlaşamayacağını düşünmüş.e senin annen kabul etmiş.senin ihtiyacın yok kayinvalidene.ihtiyacın olsa bile yine bir kadıncağızın zorunluluğu yok.eltinin izin günlerinde de bırakın rahat nefes alsın.ayrica sizden yasca büyük biri sonuçta ayağınıza beklemeyin siz götürün çocuğunuzu.çocuğunuzun babaane sevgisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız.kadın gerçekten yoruluyordur.isterse 10. torununa bakar bu sizi ilgilendirmez.bence siz kv görüşememek için bahane arıyorsunuz.ayrıcada kıskançsınız
O ona bakmak zorunda değil bu buna bakmak zorunda değil
Ne güzel ya herkes keyfine göre baksın
Bütün emeğini enerjisini ilgisini sevgisini
Onların çocuklarına versin

Sonda benim çocuğumda torun onada vakit ayır deyince kadın yorgun
Ya bakmasın o zaman
Onların çocuğuna bakarken yoruluyor zaten

Biz mi yoruyoruz
Kışın ararken gelirken hiç yorgun olmuyor
Ne saçma
Kıskançlıktan çok kızgınlık benim ki

O ona bakmak zorunda değil bu buna bakmak zorunda değil
Ne güzel ya herkes keyfine göre baksın
Bütün emeğini enerjisini ilgisini sevgisini
Onların çocuklarına versin

Sonda benim çocuğumda torun onada vakit ayır deyince kadın yorgun
Ya bakmasın o zaman
Onların çocuğuna bakarken yoruluyor zaten

Biz mi yoruyoruz
Kışın ararken gelirken hiç yorgun olmuyor
Ne saçma
Kıskançlıktan çok kızgınlık benim ki
Ya bence yorma kendini konuyu kapattir.Ne desen bos.Mecbur degilciler daha fazla germesin seni.

Eltinin çocuğuna bakıyorsa o bahsettiğin birgündede kadın dinleniyordur. Mecbur değil çocuğunuza bakmaya.

Evlat ayırmak büyük günah.şahsen bu ayrıma yaptığım tek şey bana hangi konuda yardımcı oluyorlarsa bende o konuda yardımcı olurum. Kimin peşinde koşuyorsa kimin hayatını kolaylaştırmak için kendinden ödün veriyorsa o görecek kv işini gücünü vs. Allah görüyor öteki tarafta hesaplaşsınlar oğullarıyla.

Anlamadigim Annem Hergün kizima bakiyor kV izinli bir günde kizima baksin Annem dinlensin diyorsunuz. Ee tamamda kayinvalideye Yazik degilmi? O ne zaman dinlenecek?? Ayrimcilik konusunda bisey diyemiyorum hakli Olabilirsiniz.
Enerjisini tamamen onlara harcamıcak o zaman
kayınvalidem baksa annemde biraz dinlenir

Eltimin de annesi burda bakıcam demiş
Oda bakabilir
Ona da verebilirler
Ya da kreşe verebilirler
Ben kızımı özel kreşe verdim tam gün
Kredi ödediğimiz halde gönderdik
Onlarda yapabilir
Koskoca kadını eve kapatıp çocuğuna baktırmak ne

Benim annem kızım doğduğundan beri ilgileniyor saolsun
Ama babaanne hayatta sağ ama sanki hiç yokmuş gibi

Evlat ayırmak büyük günah.şahsen bu ayrıma yaptığım tek şey bana hangi konuda yardımcı oluyorlarsa bende o konuda yardımcı olurum. Kimin peşinde koşuyorsa kimin hayatını kolaylaştırmak için kendinden ödün veriyorsa o görecek kv işini gücünü vs. Allah görüyor öteki tarafta hesaplaşsınlar oğullarıyla.
Günah tabiki
Ama insanlar da ayrımcılık yaptığını kabul etmiyor nedense
Söyleyince kıskanç fesat diyorlar
Kendilerine bakmıyorlar hiç

Günah tabiki
Ama insanlar da ayrımcılık yaptığını kabul etmiyor nedense
Söyleyince kıskanç fesat diyorlar
Kendilerine bakmıyorlar hiç
Evet kabul etmiyorlar, ben bunu bizzat söyledim günah dedim sen namaz kılan kuran okuyan kadınsın dedim. Yok ben yapmam diyor hatta mangalda kül bırakmaz eşime çok değwr verirmiş bilmemne. Anlamıyor. O yüzden kendimi onun için asla yormam. Bakmasın çocuğunuza yarın işi düşecek size, ozaman dersin ki k. Bakma anne hiçç vaktim yok vs. gitsin kime hizmet ettiyse ondan beklesin.cidden gebe değilsin kv mutlu ol bence

Evet kabul etmiyorlar, ben bunu bizzat söyledim günah dedim sen namaz kılan kuran okuyan kadınsın dedim. Yok ben yapmam diyor hatta mangalda kül bırakmaz eşime çok değwr verirmiş bilmemne. Anlamıyor. O yüzden kendimi onun için asla yormam. Bakmasın çocuğunuza yarın işi düşecek size, ozaman dersin ki k. Bakma anne hiçç vaktim yok vs. gitsin kime hizmet ettiyse ondan beklesin.cidden gebe değilsin kv mutlu ol bence
Kayınvalideyle 4 sene küsmüş. 1 değil iki değil 4 sene. Dört sene benimle konuşmayan için tırnağımı oynatmam. Bakmamakta çok haklı. Yaşlanınca bakmama meselesine gelince de . kayınvalide dünyayı serse önüne yine bakmaz. Kendi çocuğuna bakmıyor kayınvalideye mi bakacak. Allah kimseyi elden düşürmesin gelinlerin eline bırakmasını amin.

Back
X