Kayınvalidem kalmaya gelicekmiş..

Millet yolda, otobüste, işe kostururken doğuruyor ama bizde bir naz bir niyaz. Unutmayın ne kadar cağırırsan o kadar cekersin.

benim şu yazıdan çıkardıklarım pek hoş şeyler değiller seninle ilgili...
yıllanmaya gelmiyomuş zaten bikaç gün kalıp gidecek...
1 yıl olmuş evleneli halaaaa nişanın,düğünün derdindesin...
kimse kimseye yardım etmek zorunda değil...
yardım etmedi diye oğlunun evine gelmeyecek hiiiç değil...
bu hamilelik durumunuda abartıyosun bence...
allah korusun hastalık değil,sakatlık değil bebeğini taşıyosun..

Son düzenleme:

bir daha gelmesinler tabii, hatta aramasinlar da cunku tek hamile konu sahibiydi, kayinvalidesi oglunu agac kavugundan buyumus olarak aldi.

ben de cok kotu bir hamilelik gecirdim hastaneye de gittim dediginiz gibi su dahi icemedim. iste bu yuzden anlamiyorum konu sahibini. bir evlat kolay buyumuyor. anne baba oglunu-kizini ziyarete dahi gidemeyecek artik demek . pes dogrusu

iyilik meleği kesilen yok. herkes neyi nasıl düşünüyorsa o şekilde yazıyor. siz de gerçek hayatta herkesi tanıyorsunuz galiba da burada rol yaptığını düşünüyorsunuz.

Atladığınız nokta şu,gelin hanımkızımıza hiçbir konuda yardımları olmamış.Yani sürekli sıkıntı olmuş :)

Konu sahibi arkadasim. Erkek ailesi nedense ogullari evlendikten sonra oglullarina cok duskun olur. Onceden akillari neredeyse.

Sen hamilesin kafana takma o insanlari. Esin ne guzel ertelemis annesini.

Her doguran anne olmuyor malesef. Oyle olsa 9 gun bayram tatiline gidip bebeginin olmesine sebep olan kadin olmazdi de mi? Cocuklarinin sevgilisi tarafindan istismar edilmesi ve siddete ugramasina sessiz kalan da o cocuklari doguran kadindir ama anne degildir. Ornekler uzar gider.

Iyi anneyse oglunun yuvasinin huzurunu bozmayacak o kadar.

eşimin ailesi sana yapılanlar gibi bizede düğünde ve sonrasında maddi ve manevi destek olmadılar.hatta kayınvalidem ilk gelinini çok sever bunuda hep gözümüze sokar.bana ilgi göstermez.konuşmaz bile benimle.uzun süre küs kaldık tabi.eşim çok perişan oldu onlar bizden uzaklaşınca.hamile kalınca kafama dank etti :)düşündüm benimde oğlum olabilir.ilerde gelinim de beni istemez de oğlumla arama girerse evlerine rica minnet gitmek zorunda kalırsam naparım nasıl incinirim diye...(bizimkiler şehir dışında değil 20 dk uzaklıkta)önce aramızı düzelttim eşime söz verdim asla ailene kötü söz söylemicem saygısızlık yapmıcam diye kocamın mutlu olması her şeye bedel şimdi bize her geldiklerinde yemeklerini de yaparım çayını meyvesini de önlerine götürürüm.evlerine gidince bulaşığını da yıkarım.itiraz etmek kırmak yerine evet siz haklısınız der geçerim. yeterki kocam ailesinden mahrum kalmasın onlarla küs kırgın olup üzülmesin.benimde oğlum ve gelinim ilerde bana yüz çevirmesin inşallah...

İşte bu kadar basit. Akıllı bir kadın sorunu kökünden çözmüş.

nişan düğün sürecinde sorun yaşamayan kimse yoktur herhalde ama ömür boyuda bunlara odaklanarak yaşanılmazki oğullarının evi abartmadıkları sürece tabiki gelip kalacaklar ayrıca kayınvalidenizden anneniz gibi olmasını beklemeyin sen hamilesin otur herşeyi önüne getireyim lafını sadece kendi annenizden duyabilirsiniz kaldıki hamilelik hastalık değildir prenses moduna giripte her eve gelenden hizmet beklemenin anlamı yok

tabi burada incecik bir çizgi var. senin bu yaptığına karşı anlıyorlarsa ve aynı mesafede samimiyetle yaklaşıyorlarsa eyvallah. ama sevgili kocam anasından mahrum kalmayacak diye kendi güzel canımı sıkamam. konu sahibinin konusu seninkinden biraz daha farklı bence.

canım sen gelin olarak maddi açıdan destek olmadılar hatta köstek oldular diye gönül koyabilirsin bu nedenlerden ötürü gelmesinler diye düşünebilirsin ama eşin böyle düşünmez eğer bu gelmesi 2-3 gün ise katlan derim, ama kendinide yorma tabi neticede senin karnı burnunda olduğunu bilerek geliyo hem yardım içinde gelmiş bi işin ucundan tutsun tutmuyosa sende vur kafayı yat, yerinde olsam öyle yaparım

maddi açıdan destek olmamalarını anlarım ama köstek olurlarsa izin verildiği sürece köstek olurlar. kapıları kapatırsanız kendini yesin dursun. ama ailelerden maddi destek beklentisine giren evli insanları anlamıyorum.

canım bu yanlış bi mantık bence, ha durumu vardır eli cebine gitmez o onun terbiyesizliği ve görgüsüzlüğü neticede yapıyosa oğluna da yapıyo değil mi, ama durumu olmayanları düşün, bi katkısı olmadı diye çocuğunun evine gelmeyecek mi?

Abartılı bir tepki olmuş sizinkisi .Eşinizi kırmayın onun annesi ve kalacağı sürede 2-3 gün hadi olsun bir hafta ..

bazı yaşlı kadınlar okumadığı halde hamilelik lle her ayrıntıyı bilir bir büyük olarak her derde deva olur, ve gelini fazla üzmez bazısıda elinden birşey gelmez birde hizmet ister , o artık birazda kaynananın vicdanına kalmış bundan sonrası ya üzecek yada üzerzine düşeni yapacak

Kayinvalidemle aram cok iyi degildir ki ben ayni evde yasiyorum ancak anlasmaya calisiyorum fedakarlik yapanda alttan alanda haklida olsa susanda ben oluyorum kv gozunde gelinlerin statusunu ne yaparsan yap degistiremezsin surekli bie cephe hali benden baska kimseyi uzmez esimle sorun yasamamak adina bazi seyleri gormezden geliyorum ha esimde sonuna kadar korur beni cok asamayacagm bir sorun olmadigii surece esimede soylemem kimi kime sikayet edeyim anneyi ogluna kesmek bana yakismaz sende bi kac gun idare et ayri evdesin avantajin var bende cik sorunlu bir hamilelik yasadim sunu unutma BUDA GECECEK o yuzden kendi kendini yeme esinide uzme evlilik sabir gerektirir iki gun sabretsen incilerin dokulmeyecek merak etme onlar eski devrin insanlari o zamanki gibi hizmet beklerler sana evde kostur hizmet et diyemem ancak evine gelen tanri misafirinden annen olan birinden guler yuzunu esirgeme mutluluklar

arkadasım esın bı bahane bulsun dedıgın o adamın annesı kzın annesınde esı gelmesın dese o zaaman burayı yıkarsınız vay efendım kızın annesıne gelmesın demıssınız dıye o bır anne unutmayalım
bende hamılelık geçırdım kaç kerede serum yedım ama hep kendı ısımı kendım yaptım kımseden beklentıye gırmedım 2 tabak fazla koymak bu kadar zor deıl
ama konu sahibine nişanda düğünde maddi olarak yardım etmemişler,2 aylık hamileyken onlara yemek yapmış. bu durumda nasıl gelirler?hükmen anne babalıktan düştüler..
her ıkısıde bellı bır yası geçmıs ve çalısan ınsanlar kımse kımseye yardım etmek zorunda degıl hedıye yapmak ısterlerse yaparlar nısanda dugunde yardım etsınler ama evıme gelmesınler ne guzel bır dusunce
ayrıca 2 aylık hamıleyken esının annesı gelmıs ve ev sahıbı onlara yemek yapmış aman tanrım ne buyuk bır suç
Atladığınız nokta şu,gelin hanımkızımıza hiçbir konuda yardımları olmamış.Yani sürekli sıkıntı olmuş :)

cnm daha bır senelık evlıler ve bırbırıne yakın mesafade deıller ne kadar sıkıntı olmus olabılırler konu sahıbesının yazdıgına gore sorun sadece oglunun eıne glmek ıstemelerı

Ah ah bu kadar seyi sorun edenler buyuk promlerlerin altindan nasil kalkarlar bilemedim anne bu ya ne kadar kotu olursa olsun o adami buyutmus bir anne

çok sert buldum seni
tamam hamilesin de kadın aylarca gelmiyomuş ki
bende ilk okuyunca 2 3 ay kalcak sandım
halin olmazsa kalkmayıverirsin
eşin de ne adammış he annesini arayıp şehir dışına gidicem diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…