Bence eşini seviyorsan onlara iyi de olsa kötü de olsa katlanacaksın. Dört atanın hakkı birdir demişler; anne-baba , kayınvalide-kayınbaba. Onlara karşı düşüncelerini hareketlerinle belli etmemelisin. Onlarla muhattap olmak zorunda değilim filan gibi düşüncelere sakın takılma çünkü sen eşinle evlendiğin zaman tek o kişiyle değik, ailesiyle de evleniyorsun. Aynı şey eşin için de geçerli. Herkesin bir anne babası var, bu yüzden eşine de eşinin ailesine de saygı duyman gerek bir yerde sen onların evladısın sonuçta. Kendi ailen kadar üstüne düşmeyebilirler hatta düşmezlerde belki de ama bu onlara saygısızlık yapacağın anlamına gelmez. Bırak gelsinler, istedikleri kadar laf etsinler hatta afedersin ağzına bile sıçsalar kapını örttüğünde hepsi dışarda kalıyor. Biz eşimle aileler yüzünden çok tartıştık ama aynı gece yine aynı yatakta yattık. Nolursa olsun kalp kırmaya değmez hiçbir şey unutma. Bak bir de uzaktalarmış. Seni görmeye geliyorlarsa ne güzel, daha ne istiyorsun. Tamam gelinlerin gözünde kaynana bir canavar gibi gözükebilir benim de kaynanamı sevmediğim zamanlar oluyor ama ben daha şu yaşımda kaynanama sesimi yükselttiğimi bilmem. Daha 16 yaşındayım ve evliyim. Tam çocukluk çağımdayken ben bunları kavrayabiliyorsam, sizin de kavranmanız gerek.
Gelinini hiç arayıp sormayanlar var, bak mesela ben ablamın hamileyken bir ekmek alacak parası olmadığını bilirim o zamanlar kayınvalidesiyle altlı-üstlü oturuyorlardı, kaynanası bir kez bile olsun inip aşağı nasılsın kızım aç mısın susuz musun demedi. Ama o bile bunlara rağmen onları evine kabul ediyorsa bizlerin hayli hayli kabul etmesi gerek. Yine de sen bilirsin.
Gelinini hiç arayıp sormayanlar var, bak mesela ben ablamın hamileyken bir ekmek alacak parası olmadığını bilirim o zamanlar kayınvalidesiyle altlı-üstlü oturuyorlardı, kaynanası bir kez bile olsun inip aşağı nasılsın kızım aç mısın susuz musun demedi. Ama o bile bunlara rağmen onları evine kabul ediyorsa bizlerin hayli hayli kabul etmesi gerek. Yine de sen bilirsin.
Son düzenleme: