• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kalmaya gelicekmiş..

Bence eşini seviyorsan onlara iyi de olsa kötü de olsa katlanacaksın. Dört atanın hakkı birdir demişler; anne-baba , kayınvalide-kayınbaba. Onlara karşı düşüncelerini hareketlerinle belli etmemelisin. Onlarla muhattap olmak zorunda değilim filan gibi düşüncelere sakın takılma çünkü sen eşinle evlendiğin zaman tek o kişiyle değik, ailesiyle de evleniyorsun. Aynı şey eşin için de geçerli. Herkesin bir anne babası var, bu yüzden eşine de eşinin ailesine de saygı duyman gerek bir yerde sen onların evladısın sonuçta. Kendi ailen kadar üstüne düşmeyebilirler hatta düşmezlerde belki de ama bu onlara saygısızlık yapacağın anlamına gelmez. Bırak gelsinler, istedikleri kadar laf etsinler hatta afedersin ağzına bile sıçsalar kapını örttüğünde hepsi dışarda kalıyor. Biz eşimle aileler yüzünden çok tartıştık ama aynı gece yine aynı yatakta yattık. Nolursa olsun kalp kırmaya değmez hiçbir şey unutma. Bak bir de uzaktalarmış. Seni görmeye geliyorlarsa ne güzel, daha ne istiyorsun. Tamam gelinlerin gözünde kaynana bir canavar gibi gözükebilir benim de kaynanamı sevmediğim zamanlar oluyor ama ben daha şu yaşımda kaynanama sesimi yükselttiğimi bilmem. Daha 16 yaşındayım ve evliyim. Tam çocukluk çağımdayken ben bunları kavrayabiliyorsam, sizin de kavranmanız gerek.
Gelinini hiç arayıp sormayanlar var, bak mesela ben ablamın hamileyken bir ekmek alacak parası olmadığını bilirim o zamanlar kayınvalidesiyle altlı-üstlü oturuyorlardı, kaynanası bir kez bile olsun inip aşağı nasılsın kızım aç mısın susuz musun demedi. Ama o bile bunlara rağmen onları evine kabul ediyorsa bizlerin hayli hayli kabul etmesi gerek. Yine de sen bilirsin.

Son düzenleme:
en baştakı cumlene sonuna kadar katılıyorum:46::46:
haytta beklentıyle yasarsak hep üzülen taraf oluruz bırazda guzel seylerı görelım hayatta annem oglunu ve benı özledıgı için bize geliyor dıye dussunursenız daha mutlu olursunuz
yok düğünüme yardım etmedı yok düğünümde elbıse gıymedı evıme geldı yemek yapmadı bunlar hep sızın beklentılerınız onun yapmak zorunlulugu olan seyler deıller

tabi ki beklentilerim..abes bi durum yokki burda...gayet doğal istekler bunlar...neyse siz kavga dövüşe alışmışsınız çok uğraşıyorsunuz ii eğlence oluyor galiba can sıkıntınız çoktur sizin şimdi hadi ii akşamlar size

Bence eşini seviyorsan onlara iyi de olsa kötü de olsa katlanacaksın. Dört atanın hakkı birdir demişler; anne-baba , kayınvalide-kayınbaba. Onlara karşı düşüncelerini hareketlerinle belli etmemelisin. Onlarla muhattap olmak zorunda değilim filan gibi düşüncelere sakın takılma çünkü sen eşinle evlendiğin zaman tek o kişiyle değik, ailesiyle de evleniyorsun. Aynı şey eşin için de geçerli. Herkesin bir anne babası var, bu yüzden eşine de eşinin ailesine de saygı duyman gerek bir yerde sen onların evladısın sonuçta. Kendi ailen kadar üstüne düşmeyebilirler hatta düşmezlerde belki de ama bu onlara saygısızlık yapacağın anlamına gelmez. Bırak gelsinler, istedikleri kadar laf etsinler hatta afedersin ağzına bile sıçsalar kapını örttüğünde hepsi dışarda kalıyor. Biz eşimle aileler yüzünden çok tartıştık ama aynı gece yine aynı yatakta yattık. Nolursa olsun kalp kırmaya değmez hiçbir şey unutma. Bak bir de uzaktalarmış. Seni görmeye geliyorlarsa ne güzel, daha ne istiyorsun. Tamam gelinlerin gözünde kaynana bir canavar gibi gözükebilir benim de kaynanamı sevmediğim zamanlar oluyor ama ben daha şu yaşımda kaynanama sesimi yükselttiğimi bilmem. Daha 16 yaşındayım ve evliyim. Tam çocukluk çağımdayken ben bunları kavrayabiliyorsam, sizin de kavranmanız gerek.
Gelinini hiç arayıp sormayanlar var, bak mesela ben ablamın hamileyken bir ekmek alacak parası olmadığını bilirim o zamanlar kayınvalidesiyle altlı-üstlü oturuyorlardı, kaynanası bir kez bile olsun inip aşağı nasılsın kızım aç mısın susuz musun demedi. Ama o bile bunlara rağmen onları evine kabul ediyorsa bizlerin hayli hayli kabul etmesi gerek. Yine de sen bilirsin.

tşk ederim sana da güzel yorumun için

ben hamilelilik geçirmedim. ama herkezin hamileliği ve acı eşiği farklıdır diye düşünüyorum. duygu durumları bile farklıdır. herkezin herşeye aynı tepki vermesini bekliyemezsiniz ki...

konu sahibi arkadaşı anlıyorum. yoğun duygular yaşıyorsunuz. daha yeni yeni evli olduğunu benimsemişken bebiş bekliyorsunuz... Allah sağlık versin..

tşk ederim cnm..evt 1 senemizi daha geçen hafta bitirdik :)

tabi ki beklentilerim..abes bi durum yokki burda...gayet doğal istekler bunlar...neyse siz kavga dövüşe alışmışsınız çok uğraşıyorsunuz ii eğlence oluyor galiba can sıkıntınız çoktur sizin şimdi hadi ii akşamlar size

bende onu dıyorum sızın beklentılerınız yapmazsa kızmaya hakkınız yok yaparsa mutlu olursunuz
kavga ve dövüşe hiç alısık deılım cnm allahıma bın sukur mutlu ve sağlıklı bır aılem annem gıbı sevdıgım kayınvalıdem ve etrafımda sevdıgım okadar cok ınsan varkı ben sızınde boş şeylerle aılenınızı yıpratmamanızı ıstıyorum

neden son 20 güne kadar otobüsle gidip geldin??doğumdan 8 hafta önce çalışmama gibi bi hakkın vardı ve kullanmadıysan bu kimsenin suçu değil ancak senin suçun..ii anne olmak o çocuğun anne karnındayken bakımıyla beslenmesiyle başlar..şuan önemli olan benim çocuğum..evt hamilelik olağanüstü güzel bir durum,,bu olağanüstü ve güzel durumu kötüleştirmek istemiyorum takedir edersin ki..........

Çok şükür iyiydim çocuğumda oldukça sağlıklıydı. . Kullanmadığım izinleri doğum sonrasına bebeğimle ten temasıyla geçirmek istedim.
Ben iyiysem iyimsersem çocuğumda öyle olur. Kolunu kaldırma bebek düşer ağır iş yapma bebek düşer hızlı yürüme bebek düşer. .Senin deyiminle 2 aylıkken yemek yapma bebek düşer düşüncelerinden oldukça uzak bir hamilelik geçirdim. . :32: Şunuda söyliyim benim kayınvalidemde düğünümde bana hiç destek olmadı . . sürekli Bu düşüncelerle yaşarsam hayat çekilmez hal alır. İçine ferah tutucaksın ki herşey güzel gitsin. . :ssz:

Son düzenleme:
Bu hamileyim nazı beni çıldırtıyo kusura bakmada.hamilesin hasta değil elin kolun tutuyo heralde...bende hamileyim 6,5 aylık hemde ikiz..karnım 9 aylık hamile karnı gibi...ama her akşam 2 ceşit yemeğim ve salatam hazır olur..nolmuş yani sofraya bi tabak fazla koysan.eşinede akıl sır erdiremedim nasıl annesine bahane buldu...sende anne olcaksın...nişanlıyken yaşananlara bişi diyemem ama ayıp etmişsin..hamile kalınca bi haller oluyo bizim kadınlarımıza,öte git denmiyo.bende hamileyim ama ne sinirim var ne asabiyetim...allah eşinize yardım etsin

Evliliğimizde 1 yılımızı tamamladık 7 aylık hamileyim.Eşimin ailesi bize 5 6 saat uzaklıkta oturuyor.Bu aralar zaten sinirlerim bozuk hamilelik yaşayanlar bilirler,evde yabancı birine daha tahammülüm yok kafama göre oturup kalkıyorum vs.. Çalışan bir bayanım öğretmenim,doğum iznine 1 ay var şuan yorulduğumu hissettiğim için rapor bile aldım.Ki ailesinin bundan haberi olmamasına rağmen yani çalıştığımı bilmelerine rağmen annesi iki üç günlüğüne(belki daha fazla bilmiyorum)buraya gelmek istemiş.İii tmm güzel bize yardım edicekmiş,ama sorun şu ki kayınvalidem gelir gelmez kendini yatağa attığı gibi hadi kalkıp yemek yapayım demez gidene kadar.Yemek yapmayı bilmez.Yani bana ayak bağı olmuş olucak bu halimle.Yazın da ramazanın hemen öncesinde 2 aylık filan hamileyken eşiyle gelip 2 gece kaldılar o bana değil ben ona yemek yaptım.Yani daha geleli çok bi zaman geçmedi.ramazanı ise biz sefil perişan geçirdik,ben bulantılardan mutfaga giremedim eşim yorgunluktan,o bir ay nasıl geçti bir ben bilirim..
Geldiği zaman kesin sinirlerim bozulacak,çünkü her aklıma gelişlerinde ne nişanlanırken ne evlenirken zerre kadar yardımlarının dokunmadığını hatırlıyorum.Eşimle tartıştık 2 gün konuşmadık yok bayramda ben hiç memleketine gidelim dememişim(hamileyim ve rahatsızdım)dememi beklermiş oysaki ben de benden böyle bir şey istememi beklemesini tuhaf karşıladım.böyle bir dönemde beni de anlamasını bekliyorum.Biz onalrdan ne maddi ne manevi hiçbir destek görmedik,bir seneden fazla nişanlı kaldık.O kadar keyiflerine düşkünler ki anlatamam.Nişan alışverişine geldiler ellerinde 5 kuruş olmadan.Eee,neden geliyorsunuz ozaman ??Tabi ben sonradan öğrendim hep bunları.Uzunca bi zaman daha kredi borcu ödiycez elimiz kolumuz bağlı neyseki kiraya çıkmadık babamın evinde oturuyoruz babamın arabasını kullanıyoruz.Bunları bilmelerine rağmen dünya umurlarında değil.Hadi paran yoktu bir şey yapamadın çeyiz de mi yapamadın bir yastık biir yorgan,o kadar süre nişanlı kaldık bir bohça hazırlayamadın mı,bu kadar mı acizsin?Hep borcum var alacağım var babası anlatır durur.Bekar evindeyken oğluna hiç gelip kalmışlığın yardımın oldu mu?Hayır.Şimdi oğlumsun canımsın özledim dersen ben de inanmam benim canımı sıkarsan işte ondan sonra ben kötü gelin olurum.Eşim şehirdışına falan gidiyorum işlerim var demek zorunda kaldı iyi ozaman sonra gelirim,kışın gelirim demez mi.Ve kaç gündür oğullarını hiç arayıp sormuyorlar.Küstüler galiba.İyi de buna ne hakkınız var??Buna da daha fazla gıcıklanıyorum.Şimdi ben haksızmıyım?Böyle bir aileye iyi niyet sergilemek istemiyorum..
yanlıs anlamayın sizde kesinlikle halısınız sizinde hakkınız var tabi hic yardımcı olmamıslar size destek olmamıslar calısıyorsunuz hamilesinizde oda tamam kesinlikle ikinci bi kisi size agır gelir boyle bi durumda ama zaten 2 gun kalıp gidecekler bence bu sure zarfında dişinizi sıkın uzakmıssınızda anladıgım kadarıyla sıkta gelmiyolar bence daha kotu durumda olanda var mesela ben inanın sıkın dişinizi olsun bitsin zaten umursuz insanlara laf anlatamazsınız ugrasmayın bosa

Bu hamileyim nazı beni çıldırtıyo kusura bakmada.hamilesin hasta değil elin kolun tutuyo heralde...bende hamileyim 6,5 aylık hemde ikiz..karnım 9 aylık hamile karnı gibi...ama her akşam 2 ceşit yemeğim ve salatam hazır olur..nolmuş yani sofraya bi tabak fazla koysan.eşinede akıl sır erdiremedim nasıl annesine bahane buldu...sende anne olcaksın...nişanlıyken yaşananlara bişi diyemem ama ayıp etmişsin..hamile kalınca bi haller oluyo bizim kadınlarımıza,öte git denmiyo.bende hamileyim ama ne sinirim var ne asabiyetim...allah eşinize yardım etsin

al sende kalsın ozaman kayınvalide,,çalışmıyosun galiba,,bi fazla tabak koyarsın sofraya,,

ben evladıma bunları yapmam ki..gücüme gidiyor..ama iyiliklerime karşın nankörlük yaparsa herkes gibi küserim tabiki..

Anlattıklarınıza göre yapmadıkları ya da yapamadıkları bilemiyiz maddi yardımdan dolayı bu kadar çok dolusunuz..
Sizin gibi kaçta kadın var biliyormusunuz? Kimse bişey yapmak zorundada değil..
Ha hakaret var saygısızlık var de anlarım ama maddiyat için birilerinin gönlünü kırmayı aklım almıyor..
Çok fazla beklenti içindesiniz dediğim gibi gücünüz yettiğince herşeyi kendiniz yapın zira hep bişeyler beklemek sizi hayal kırıklığına ve nefrete sürüklüyor..

Konunuzu okudum evlilik hazırlığı yapılırken yardımcı olmamışlar tamam haklısınız çok sinir bozucu..ama siz artık anne olacaksınız..bir evladı annesinden bu şekilde uzaklaştırmayın..soğutmayın..öyle iyi kayınvalide kayınpeder olan insanlar var ki..ama yine de yaranamazlar..çünkü adı kayınvalide kayınpederdir..tamam sizinkiler sizi üzmüşlerdir..siz de evladınızı evlendirdiğiniz zaman elinizden gelen her şeyi yaptığınız halde istenmezseniz ve evladınız size karısı ya da kocaası istemedi diye gelme diyebilir..ne olursa olsun bir annenin ahını almayın bence..olur ya tutar...siz evde yemek yapmyıor musunuz şu an ?? muhtemeln aç yaşamıyosunuzz herhalde değil mi ?? e ortaya iki tabak daha fazla koymanızın neresi kötü ??istemeyebilirsiniz ama eşinizin annesi ve babası onlar..aynı şekilde sizin eşinizde sizin ailenizi istemeyebilir ama sizin aileniz onlar..empati yapın bence..öğretmensiniz ne kadar gzel bir mesleğiniz var...

Gerçekten insanlar neden kaynana kayınpeder aa öcü gibi yaklaşırlar olaylara anlamıyorum anlayamıycamda büyük konuşmak istemem ama yazdıgınızı okuyormusunuz bir karşı tarafa geçip okuyun başlıgı okuyunca dedim herhalde bütün kış onlardalar hamilelikten sanırım hormonlarınız ters tepki veriyor alınıyorsunuz ama yazmadan geçemedim.Bohça yapmamış yardım etmemiş olabilir gerçekten parası yok olamazmı aileninizinde böyle olabilirdi kendi oglunun evine gelmek istiyor ona bile izin verilmiyor dünyanın sonu gibi görünüyor ee kimseye ihtiyacınız yoksa geldiginde yemek yapmasa bile ne olacakki siz yaptıgınızdan koyarsınız bir kap yemek bu kadar zor olamaz anne o iş yapmasın yatsın oglunun gelinin evine geliyor sizin annenizden hizmetmi bekliyorsunuz illa hamilelikten sanırımda hamilesiniz Allah korusun yatalak hasta degilsinizki.Sadece kendinizi karşı tarafın yerine koyun birde sizin ailenize aynısı yapılsa ne hissederdiniz bir düşünün bizimde yarın çocuklarımız olacak inşallah biz yapalımki çocuklarımızdanda öyle görelim :34:

al sende kalsın ozaman kayınvalide,,çalışmıyosun galiba,,bi fazla tabak koyarsın sofraya,,

işte orda dur haddini bil!!!aklın kıt mı senin nedir salak şeyler.........

çok mu canın çekti....

haddımı bılıcek naptımkı kocanla sorunun oldugunda napıcanı merak ettım cocuk gıbı bırılerıne verıyosun ya kv
neyı canımmı çektı anlayamadım bu arada

Back
X