• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem mi haksız?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.505
11.353
498
Objektif yorumlara ihtiyacım var.Şimdi geçtiğimiz hafta arabamız arıza yaptı ve eşim telefonunu sattı masrafı karşılamak için çünkü araba taksidimiz vardı.Eşim evdeki yedek telefonu kullanıyor.Kayınvalidem ise yurtdışından kızı 200 tl lik akıllı telefon almıştı ekranı kırıldı ama çalışıyor.Eşim onu istemiş idarelik ama kayınvalidem "olur ama geri isterim "demiş.Eşimde bozulmuş ve almaktan vazgeçmiş.Bana bugün anlattı.
Gel gelelim bugünde benim telefonumun ekran kartı yanmış ve garantisi bittiği için 700 tl lik masraf çıkardı.Almasına alırız ama ancak önümüzdeki ay.Evdeki yedek telefonu eşim kullandığı için yedek telefonumuz yok.Kayınvalideme gittim akşam istedim dedim durum böyle.Geri isterim ama dedi.Yahu bende bi tasın bile kalmadı ki neden diyip duruyosun?kaldıki eşim ona çok şey yaptı sonuçta oğlu yapacak.ben dünya kadar eşya verdim lafını etmedim.ayıp değilmi sizce lafını etmesi.şimdi çok zoruma gidiyor.sizce yarın gidip vermelimiyim?eşimde rahatsız oldu bende

Daha önce demiş,şimdi de diyecekti zaten.
Onun malı,ona göre ayıp değilse başkasına laf düşmez gibi geliyor bana.
Öbür aya kadar idare etmeniz mantıklı,ama malı o kadar kıymetli ki kadının,sizin de bu aralar telefon bozulmaları mevcut,onunki de bozulursa bin yıl söylenir sanki.

Daha önce demiş,şimdi de diyecekti zaten.
Onun malı,ona göre ayıp değilse başkasına laf düşmez gibi geliyor bana.
Öbür aya kadar idare etmeniz mantıklı,ama malı o kadar kıymetli ki kadının,sizin de bu aralar telefon bozulmaları mevcut,onunki de bozulursa bin yıl söylenir sanki.
aynen nasıl bi şans anlamadık gitti.araba masraf çıkardı.telefonum telef oldu.zaten canım skkın yani durumlarıda biliyor.dedim anne ekranı kırık tel zaten kullanmam.oda yok kızımın hatırası dedi.ama ayıp değilmi ya

Eşine demiş zaten geri isterim diye bozulmuş. Oğluna diyen sana demez mi. Bunu duyacağınızı az çok bilmeliydiniz istemeden önce. Telefonsuz kalsaydınızda istememeniz gerekirdi.

Demekki buyu bu buyutme kullan ver
Biliyormusun insan karsisindakini oldugu gibi kabullenmeli yoksa hayat cekilmez

Allaseniz bırakın yaşlı kadının telefonunu, veresi yokmuş işte, bir de ikinciye isteyip bozulup duruyorsunuz?
Şurada epey ikinci el temiz ve idarelik yedek telefon dolu:
sahibinden.com

Eşine demiş zaten geri isterim diye bozulmuş. Oğluna diyen sana demez mi. Bunu duyacağınızı az çok bilmeliydiniz istemeden önce. Telefonsuz kalsaydınızda istememeniz gerekirdi.
telefonsuz nasıl kalayım?çalışıyorum.eşimle gün içinde haberleşiyoruz.iş yerinde telefonumu aktıf kullanıyorum.sonra ailem şehir dışında tek iletişimimiz telefon.normalde aramız çok iyidir.anne aşk olsun kırık telefonu zaten kullanmam dedim ama vakitsiz oldu hepi topu 1 ay dedim.yok kızım kızımın hatırası ya ondan dedi.altı üstü tel almış ekranı kırıldığı için kullanmıyor oysa.hatıra falan bahane geldi

Bu söylem bazılarına doğru gelir bazılarına yanlış..Bence geri isterim demesine gerek yoktu, zaten mutlaka geri verirdiniz. Bence 50 liralık takoz telefonlardan alın, mühim olan konuşmak iletişim kurmak, hem de evinizde yedekte durur. Benim de yedekte duruyor hatta 40 liraya almıştım, bazen iphone bile sapıtıyor ama o sapasağlam valla:))

Geri verin, kullanmayın. Zaten ekran kırık diyorsunuz, sizdeyken kullanılmaz hale gelirse hem söylenecek hem de bir telefon daha almanız gerekecek. Tuşlu telefonlar satılıyor 100-200 liraya, alın onlardan kullanın. Sonra da yedek telefonunuz olsun, evde dursun.

Büyük bir problem yok, vermem dememiş sonuç itibari ile veririm ama geri alırım demiş ki o da manevi değeri olduğu için yoksa 200 tllik telefonu o kadar önemseyeceğini düşünmüyorum...

Almışsınız artık geri vermek ayıp olur, baştan hiç almasaydın olabilrdi...

Allaseniz bırakın yaşlı kadının telefonunu, veresi yokmuş işte, bir de ikinciye isteyip bozulup duruyorsunuz?
Şurada epey ikinci el temiz ve idarelik yedek telefon dolu:
sahibinden.com
ah güvenipte insan alamıyorki.hem hepi topu 1 ay istedim.çok üst üste geldi maddiyat olarak bu ay çok skştk yani mecbur kaldık

İyi gene veriyor.. Ben dikiş makinasını odunc istemiştim kursa gideyim diye olmaz sen simdi acemisin bozarsin hediye o hatıra bana dediydi... Hala bozugum bu lafina... Dünya mali ya nolur geri gelmese nolur bozulsa sanki ölürken yaninda götürebilecek... Hayır para etse içim yanmicak miras diye düşünsün kırık bi telefon napcak acaba hatiraymis la havle...:işsiz:

Büyük bir problem yok, vermem dememiş sonuç itibari ile veririm ama geri alırım demiş ki o da manevi değeri olduğu için yoksa 200 tllik telefonu o kadar önemseyeceğini düşünmüyorum...

Almışsınız artık geri vermek ayıp olur, baştan hiç almasaydın olabilrdi...
almış bulunduk.aslında başta pek takmadım ama eşim çok alındı gurur yaptı.yüzsüzlük ben demi sorayım dedim:) valla bu ay çok ters zamandayız.biraz mecbur kaldık

böyle şeyler geldimi üst üste gelir zaten.
bazı insanların eşyası kıymetli olur.
özellikle yaşlılar teknolojik eşyalara bizden daha çok kıymet veriyorlar.
fazla takilmamak lazım.
vermiş sonuçta.en yakın zamanda teşekkür edip iade edin.başına bir iş gelmeden telefonun:)

Back
X