• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem neden böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iyi aksamlar arkadaslar,

ben okudum,calistim ve ayaklarimin üzerinde durdukdan sonra babam ve annemin onayindan sonra evlendim. Severek evlendim ve cok da seviyoruz birbirimizi. Kiradan cikdik,esimle calisarak,biriktirerek ev sahibi olduk cok sükür.
Kayinvalidemler ev görmeye geldi. Bir kez güzel olmus,cok begendim vs demedi. Sadece soguk bir sekilde „güle güle oturun“. ya ben senden bes kurus almadan sabah aksam esimle calisarak ev sahibi olmusum, bu tribin kime?

Simdi ise Hamileyim 8 aylik,
haftada 2 kez kayinvalidemi ziyaret ederim,arar sorarim. Ya bir kez sadece birkez bana bebek nasil,sen nasilsin,hamilelik nasil gidiyor neden sormaz bir insan-hele bir anne dedigim kadin? Bazi günler cok agliyorum cok doluyorum.
Esimin yengesinden tutun amcalarina kadar ararlar sorarlar,bi ihtiyaciniz varmi diye,yengeleri arar,caninin cektigi bisey varsa sakin cekinme söyle,ev temizligine yetisemiyorsan haber ver vs vs.
Annem babam ablam hergün ararlar sorarlar beni. Kayinvalidem ve kayinbabam hic sormazlar.

Bazen diyesim var „ Cocuk cocuk diyordunuz alin size torun geliyor“
. Ama bu ilgisizlik neyin nesi cözemedim.

Sizlerde durumlar nasildi? Arar sorarlarmiydi?ilgi gösterirlermiydi?
bana hic hamileymisim gibi davranmiyorlar. Sanki hic bisey yokmus gibi.Aceba utaniyorlarmi diyorum, yok neden utansinlar ki ama degilmi?
Insanin kendi annesi ve babasi cok daha farkli gercekden bunu anladim ben. Ayirt etmeyim diyorum her iki tarafi da sadece BIR anne baba diye göreyim diyorum,yok olmuyor. Illaki bisey oluyor.
Çok beklentiye girip kendinizi gereksiz yere üzüyorsunuz

İnsanlardan bu derece beklentiye girecek ne yaşıyosunuz? Nefret ederim benden beklentisi olan insanlardan mesela, bu benim hareket alanımı kısıtlar çünkü, o insana karşı rahat olamam, mecburiyetten yaparım beklediğini ille yapcaksam. Da neden ? Beklentisiz yaşayamıyo bazıları gerçekten burda çok var böylesi. Ne sen bişey bekle ne de o, herkes içinden geldiği gibi, yaşayın gidin işte zormu
Tabiki oyle sıfır beklenti olmalı herkese karsı . Ama sımdıye kadar iyiyse ve durduk yere hassas bir donemde boyle oluyorsa ınsan sorgular bunu bence. yıne kafaya takmamak lazım tabi cunku herkesten her sey beklenir.

Evet yapisi soguk ama sadece bana karsi soguk. Disardakiler cevredekilere öyle degil. Esimin kuzeni de hamile bi ilgi bi ilgi gösteriyor aklin sasar. Kuzeni de tabiki de heryerde kv min bu ilgisini ,tatliligini anlatiyor.
O gün sevdigi börekleri cörekleri yollamis (ellerine saglik kayinvalidemin:)) ben bunlari beklemiyorum. Sadece esimin de sasirdigi gibi bize baya soguk ve ilgisiz. Disardakilere dedigim gibi bi sicak bi sicak,sanarsinki iki farkli kisi bunlar
Heee o zaman başka tabiii. O zaman mesafe koymanın vakti gelmiş. O size nasılsa sizde ona öyle davranın. Haftada 2 kere gitmeyin mesela. Sürekli de aramayın. Ne kadar uzak o kadar iyi valla

Tabiki oyle sıfır beklenti olmalı herkese karsı . Ama sımdıye kadar iyiyse ve durduk yere hassas bir donemde boyle oluyorsa ınsan sorgular bunu bence. yıne kafaya takmamak lazım tabi cunku herkesten her sey beklenir.
Ama kadının genel tavrı bu gibi, baştan öyleymiş gibi anladım ben, değilse de salmalı o ona nasılsa öyle davransın

Benim kayinvalidem de aynıydı canım insan bekliyo gercekten de bazen nasılsın denilmeyi ben hamileyken her işini yaptırırdı bende deliyim ya yapardım kanamam yada rahatsızlığımda oldumu anasına gitti de oldu derdi çocuk doğdu sevmeye gelince seviyo bi isim olsun bak diyorum durmaz diyo anneme bırakırım hep millete anneannesini benden çok görüyo diye laf eder bide hiiiiic takmıyorum ama artik sende öyle yap

Ama kadının genel tavrı bu gibi, baştan öyleymiş gibi anladım ben, değilse de salmalı o ona nasılsa öyle davransın
Ben de sankı durduk yere oldu gıbı anladım severım sayarım haftada 2 kez gıderım gıbı konustugu ıcın araları ıyı gıbı dusundum. Zaten degılse beklentiye gırmek hata olur. Her turlu cok da beklememek lazım ya sonra boyle kafaya takılıyor

yok canim esimin kuzeni de hamile. Bir ilgi bir ilgi anlatamam. Gecen börek cörek yollamis. Disardakilere cok farkli cok cok sicak,kendimde gördüm. Tanimasam diycemki nekadar sicakkanli bir kadin. Ben soguk yapisi var saniyordum ama bana ve esime farkli davraniyor ve disardakilere cok cok farkli. Ve bir tek ben degil,bunu esimde fark etti. Cözemiyorum annemi diyor.
Anlatabildimmi

Kadın size ne yapıyor? Başınıza mı çöreklendi, her gün evinize mi geliyor, işinize, eşinizle ilişkinize mi karışıyor?
Yapısı soğuk demek ki. Sizi sevmiyor da olabilir, sevmek zorunda da değil.
Hayatınızın minimum 25 senesinde tanımadığınız insanlara karşı ne kadar çok beklenti içindesiniz ya çok ilginç. Neymiş, göbek sevmiyormuş, torunuyla konuşmuyormuş.
Büyümeden çocuk yapmasaymışsınız keşke.

Allahım bana nolur böyle gelin verme. Bana ilgi göster diye bir sonraki sefer ağlayın olur mu? Ben senden yardım almadan.... kısmı da iğrenç. Yaptığınız marifet değil. Normal olanı o. Evlenmeyi bilen insan bir zahmet evini kurmayı da bilsin. Kuracak gücü yoksa evlenmesin. Hiç sevmem mıç mıç. Bu ne ya? Beni aramıyor, sormuyor diye şımarık triplerine bak. Dizine de yatırsın mı? Sevmemiştir sizi belki. Zorunda mı? Gayet medeni bir şekilde oğlu istediği için tamam demiştir. Senin hayatın demiştir olgun davranıp. Yoksa senin şu şımarık hallerin başka alanlara da illa ki yansımıştır farketmiştir kadın belki de.

yok canim esimin kuzeni de hamile. Bir ilgi bir ilgi anlatamam. Gecen börek cörek yollamis. Disardakilere cok farkli cok cok sicak,kendimde gördüm. Tanimasam diycemki nekadar sicakkanli bir kadin. Ben soguk yapisi var saniyordum ama bana ve esime farkli davraniyor ve disardakilere cok cok farkli. Ve bir tek ben degil,bunu esimde fark etti. Cözemiyorum annemi diyor.
Anlatabildimmi
Anladım o zaman diğer dediğime geliyo, belki sevmiyo konu sahibini zorunda da değil, bi saygısızlığı varsa o ayrı ama sevmeyebilir

Ben de sankı durduk yere oldu gıbı anladım severım sayarım haftada 2 kez gıderım gıbı konustugu ıcın araları ıyı gıbı dusundum. Zaten degılse beklentiye gırmek hata olur. Her turlu cok da beklememek lazım ya sonra boyle kafaya takılıyor

yok aramiz cok iyi ama soguk yapisi var evet ama bana karsi sadece . yukarda yazdigim gibi,esimin kuzeni de hamile ona cok cok ilgi gösteriyor sanki kendi kiziymis gibi. Sadece ben birsey yapmamisken bana soguk olmasi esime soguk olmasi kafamizda soru isareti acti. Esimde cözemedi annesini. Hamilelikden beri böyle. Kirmadikda üzmedikde hic.

Uzak durması daha iyi.Bırak sormasın.
Benim kaynanam köydeydi doğumumda.Annem yanıma gelecekti.Aradım dedim benim annem gelecek ama sende gel anne babaanne olarak yanımızda dur.Tabi havalara uçarak geldi.
Bende çok severdim.Dedim onu yok saymış olmayayım.
Geldiğinde daha farklı yüzünü gösterdi bana çagırmasaydım belki o yüzünü görmez öyle devam ederdim.
Bunları düşünüp canini sıkma.Bebeğine doğumuna odaklan.Temizlik için kadın tutma imkanın varsa öyle yap.

Allahım bana nolur böyle gelin verme. Bana ilgi göster diye bir sonraki sefer ağlayın olur mu? Ben senden yardım almadan.... kısmı da iğrenç. Yaptığınız marifet değil. Normal olanı o. Evlenmeyi bilen insan bir zahmet evini kurmayı da bilsin. Kuracak gücü yoksa evlenmesin. Hiç sevmem mıç mıç. Bu ne ya? Beni aramıyor, sormuyor diye şımarık triplerine bak. Dizine de yatırsın mı? Sevmemiştir sizi belki. Zorunda mı? Gayet medeni bir şekilde oğlu istediği için tamam demiştir. Senin hayatın demiştir olgun davranıp. Yoksa senin şu şımarık hallerin başka alanlara da illa ki yansımıştır farketmiştir kadın belki de.

ayy daha oğluşumu doğurmadan gelinimin böyle olmasından korktum bende😄 çünkü bende soğuk olurum yani elin kızı banane, sayarım tamam ama sevmeyebilirim yani, beklentiye girerse bide böyle yandık valla, yok aramıyo gelmiyo etmiyo diye

Hamilesin diye neden ilgi bekliyorsun ki kayınvalidenden? Ya da farklı davranmasını?
Kadın güle güle oturun demiş, ne desin?
Bu beklentilere girip boşuna kendini germe, kimi insan nettir, iltifat etmez, ne biliyim bana tuhaf geldi, hamilelik ile ilgili olduğunu düşünüyorum bu hassaslığın.

Ummadigim insanlardan ilgiyi görürsem kayinvalidemden görmesem evet sasiriyorum üzülüyorum.
Alakam olmadigim insanlar esime ve bana soruyorlar. Ya bir kez sor,doktor randevun nezaman,hersey yolundami,karnimi sev oksa konus torununla bu ne sogukluk
Pardon da karnınızı nie sevip okşayıp konuşsun yanii şahsen ben hiç hoşlanmam eşim bazen ellemeye çalışır saçmalama istersen derim

Allahdan hic simarik hallerim olmadi:)
ayy daha oğluşumu doğurmadan gelinimin böyle olmasından korktum bende😄 çünkü bende soğuk olurum yani elin kızı banane, sayarım tamam ama sevmeyebilirim yani, beklentiye girerse bide böyle yandık valla, yok aramıyo gelmiyo etmiyo diye

simdiden elin kizi diyebiliyorsaniz birsey diyemem:) gelin yandi desenize:) Allahdan her kaynana ayni degil anne kiz olanlarda cok var:))

Benim kayinvalidem de aynıydı canım insan bekliyo gercekten de bazen nasılsın denilmeyi ben hamileyken her işini yaptırırdı bende deliyim ya yapardım kanamam yada rahatsızlığımda oldumu anasına gitti de oldu derdi çocuk doğdu sevmeye gelince seviyo bi isim olsun bak diyorum durmaz diyo anneme bırakırım hep millete anneannesini benden çok görüyo diye laf eder bide hiiiiic takmıyorum ama artik sende öyle yap

sende simdi laf yeme burda simarik gelin derler sanada niye kaynanin isini yaptin😂

Allahdan hic simarik hallerim olmadi:)

simdiden elin kizi diyebiliyorsaniz birsey diyemem:) gelin yandi desenize:) Allahdan her kaynana ayni degil anne kiz olanlarda cok var:))
Kimse kimsenin sonradan annesi veya kızı olamaz, ne kadar sevse de olamaaaz, buna ihtiyaç duyulması psikolojik bir problem olabilir ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X