Kayınvalidem oğlunu sevmiyor

saakura

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2017
20
4
1
32
merhaba arkadaşlar ,
Ben evleneli birkaç ay oldu. Eşimin ailesini hiçbir şekilde sevemiyorum. Eşimin iki tane kız kardeşi var bunlar ben nişanlıyken özellikle büyük olanı hayatı bana zehir etti. Kısa, bodur (1.62 boyum) şişman diyormuş arkamdan bunları öğrendim (55 kiloyum ) Daha doğrusu kulağıma geldi akrabaları dikkat et onlar ayırmak için her şeyi yapar hayatı bana da zehir ettiler dedi. Evlenirken her şeyi eşim yaptı düğünü bohçaları tüm masrafları o biriktirdi. Kayınbabam 6 bine yakın maaş alır yazlığı evi vs vardır (Allah daha çok versin) eşim tek erkek olmasına rağmen bir kez geçinebiliyor musunuz demedi borç ödüyoruz kiradayız eşim o kadar üzülüyor ki anlatamam . Eşimin ablasına evli olmasına rağmen eşi çok iyi paralar kazanıyor maşallah ama pazarına kadar kayınvalidem yapar. Ben gerçekten çok yorulduğumda bile (çalışıyorum)kayınvalidem kızım hani bir şeyin eksik mi Pazara gidiyorum demez. Sürekli misafir getirirler eve beni daha da zorluyorlar. Onlara gittiğimde İnan'ın ayaklarım ağrıyor işten yorgun geliyorum bide orda hizmet.
Kusura bakmayın uzun oldu eşime nasıl destek olmalıyım? Ona ben üzüldüğümü hiç demiyorum sonuçta ailesi zaten üzülüyor diye . İnan'ın bir gün sevmediler beni hep hor gördüler. Ben gitmesem onlara eşim asla gitmek istemez ben zorluyorum çünkü çok yakın oturuyoruz.
Şimdi ben ne yapayım ? Sizce boşuna mı üzülüyorum ? Ayrıca k.validem oğluna hep çok çirkin der kızı dünyalar güzeli oğlu çok çirkin ve çirkin çocukları sevmezmiş birde erkek çocuklarını o yüzden eşimi sevmiyormuş .

Sevmesin ne olacak ki?

Benim annem de beni pek sevmez, kıymetlisi oğludur, yapacak bir şey yok.

Ben evlat olarak üzerime düşeni yaparım ama hepsi o. Kendimi zorla sevdiremem ya?

Ayrıca eşinizi zorlamayın, adam her şeyin farkındaysa ve gitmek istemiyorsa istemiyordur.

Hem illa gidelim deyip hem de ardından çok yoruluyorum demenin nasıl bir mantığı var? Bence son derece tutarsız.

Ayrıca siz de kabullenin bu durumu, kızları her zaman bir adım önde olacak. Doğru mu derseniz değil ama kabul edin rahat edin.

Onlara öyle yapıldı, bize böyle yapıldı kafasıyla anca kendinizi doldurursunuz, onu da kimse umursamaz. Zira para kv-kp ait, tasarrufu onlarda.

Gidip gidip zorla hizmetçilik etmeyi bırakın derim.

Sevmesin ne olacak ki?

Benim annem de beni pek sevmez, kıymetlisi oğludur, yapacak bir şey yok.

Ben evlat olarak üzerime düşeni yaparım ama hepsi o. Kendimi zorla sevdiremem ya?

Ayrıca eşinizi zorlamayın, adam her şeyin farkındaysa ve gitmek istemiyorsa istemiyordur.

Hem illa gidelim deyip hem de ardından çok yoruluyorum demenin nasıl bir mantığı var? Bence son derece tutarsız.

Ayrıca siz de kabullenin bu durumu, kızları her zaman bir adım önde olacak. Doğru mu derseniz değil ama kabul edin rahat edin.

Onlara öyle yapıldı, bize böyle yapıldı kafasıyla anca kendinizi doldurursunuz, onu da kimse umursamaz. Zira para kv-kp ait, tasarrufu onlarda.

Gidip gidip zorla hizmetçilik etmeyi bırakın derim.
Eğer gitmezsem laf yapıyorlar. Dedesi ebesi ninesi gitmediğimiz zaman bana tonla laf yapıyorlar.

Mazoşist misiniz anlamadım. Sizi adam yerine koymayan aileyle bağı koparmamak için uğraşıyorsunuz. Öyle dedikoducu insanlara gidip hizmet etmek çok mu güzel bir şey? Hayret ettim.
Girmediğimizde inanılmaz problem oluyor tüm sülale laf yapıyor annemlere(kendi anneme babama ) şikayet etmişler beni ve eşimi gelmiyorlar diye.

Eğer gitmezsem laf yapıyorlar. Dedesi ebesi ninesi gitmediğimiz zaman bana tonla laf yapıyorlar.
Girmediğimizde inanılmaz problem oluyor tüm sülale laf yapıyor annemlere(kendi anneme babama ) şikayet etmişler beni ve eşimi gelmiyorlar diye.
E iyi de sizin ebeveynleriniz de bu şikayete kahkaha atmamış mı, gülmekten telefon ellerinden düşmemiş mi?

"Kendi oğlunuza söz geçiremediniz de bizi mi arıyorsunuz, ilahi dünür" dememişler mi?

Siz eşinize "annen bizi benim anneme şikayet etmiş" dediğinizde eşiniz saksı gibi oturdu mu?

Telefonu eline alıp "keyif benim, düzen benim, ne zaman istersem o zaman gelirim, utanmadınız mı beni insanlara rezil etmeye" diye kalaylamadı mı ailesini?

Eğer yapmadıysa sizin bence ileride buna benzer daha çok sorununuz olacaktır.

Düşünüyorum benim annem kv arayıp şikayet edecek, çok ciddi yükselirim, herkes yerini haddini bilecek hayatta.

Ha bu arada dedesi, ebesi, nenesi kimse artık laf yapanlar, niye dinliyorsunuz işinize gelmiyorsa? Kaldı ki kim yani bu insanlar, klan halinde birlikte mi yaşıyorlar ki sizin gidip gitmediğinizden haberleri oluyor? Resmen dış kapının dış mandalı tipler yani. Benim dedem eşime laf edecek, ben de seyredeceğim?

Belli ki yaşlı, gelenekçi insanlar. işler yoğun, rahatsızım, mesaim var vs sıralayın, eşek değillerse anlarlar.

Konunuza son yorumumdur, bence sorunların ilki sizin eşinizi oraya sürükleyip sonra da şikayet etmeniz.

İkinci ve bence daha büyük sıkıntı ise eşinizin kendi ailesine şöyle ağız dolusu bir höst diyememesi.

Adam gibi adam, ağırlığını koyup herkesi susturur. Sizde ortalık karışık, nenesine varana ağzı olan konuşuyor.

Back
X