Kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor...

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
4 yıllık evliyim ve yeni farkettim..Önce acaba benmi yanlış anlıyorum dedim sonra takibe aldım.Evet kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor kızlar ya gözlerimle gördüm...Üff midem bulandı ya...Bu zamana kadar hiç dikkatimi çekmemişti. 2 seferdir bize kalmaya geliyor.Tuvaleti kullanıyor ama ellerini yıkamadan çıkıyor.Önce şüphelendim ama emin olamadım.Bu haftada biz onda kaldık 2 gece.İyice emin oldum.Şimdi ben onun yaptığı yemeği falan nasıl yerim minik oğlum var 2,5 yaşında iyice huylandım şu an.Normaldede aşırı temiz değildir pek dikkat etmez ama ben evine gittiğimizde yemekleri falan kendim yapıp bulaşığı yıkıyor yada etrafta birşey varsa temizliyordum içime sinmiyordu sonuçta çocukta var.Ama yeri geliyor onun pişirdiğini yıkadığını da yiyoruz.Şimdi ne yapayım ben?

Evet şoktayım zaten hala.Oğluma annem bakıyor. Ben çalışıyorum ama bazen anneminde işi oluyor yada hasta falan olduğunda zor durumlarda kayınvalidemede bırakıyoruz mecburen.Üff düşünmek bile istemiyorum.Geçen kaldığımızda resmen takip ettim.Tuvaletten çıktı sifonu çekti hemen çıktı.Lavabosu dışarda suyu açsa sesini duyacağım yok açmadı suyu elini yıkamadı.Zaten bende oralarda bekliyorum dolanıyorum bişey yapar gibi.Elleri kupkuru havluya falan silme yok direk içeri geçti.Zaten yıkamayınca niye havlu kullansınki dimi?
Daha öncede dikkatimi çekiyordu bir tane havlusu var ama hep aynı havlu lavaboda asılı ve tertemiz hiç silinmiş gibi değil.Bende diyorum kendi kendime havluyu sık sık yıkayıp asıyor galiba diye..Meğerse kullanmıyormuş ta o yüzden aynı havlu temiz bir şekilde duruyormuş..

Benim yaptığım bi olayı aktarayım sana kuzenimin 2 aylık bebeişi var ve çocuk çok huysuz felanda değil benim bebeişin yanında melek gibi çocuk çok ağlıyo diye emziğini 1 aydır lokuma batırıp veriyormuş bende yaptığının yanlış olduğunu anlatmak için bir makale okuduğumu ve bu olayın böbrekler üzerinde ve diş çıkarmada sorunlar yarattığından bahsettim

bence sende bi sohbet anında tuvalleten sonra ellerin yıkanmaması sonucu çocuklara geçen parazitin zehirli ishale neden olduğu konusunda bilgi ver etkili olacaktır

%100 eminseniz yıkamadığında size geldiği bir zamanda lavaboya havlu koymayın lavaboya gittiğinde kapıda havluyla bekleyip
ay anne havlu koymayı unutmuşum ellerin ıslak kalacak yıkadıktan sonra kurulyamadın değil mi sen rahat rahat ellerini yıka ben havlunu tutarım deyip başında bekleyin..
sonra da
çocuk küçük ya havluyu sık sık değiştiriyorum bakteri üremesin mikrop geçmesin ellerimizden diye bizim bir arkadaşın bakıcısı hiç el yıkamaz aynı havluyu 1 hafta kullanırmış çocuk dizanteri olmuş onu duyunca hergün değiştiriyorum havluyu koymayı da unutuyorum hatta oğlunu bile takip ediyorum yıkıyor musun elini çocuk hasta olmasın diyorum bebek miyim ben ellerimi tabiiki yıkıyorum yavruma zarar gelsin ister miyim hiç hem öyle pis pis gezilir mi diyor derim
mesajı alır zaten almazsa da iş başa düşer demektir,
eğer eşiniz laftan anlayan biri ise
eşinize canım yanlış anlama da yaşlılıktan herhalde annen lavabodan çıkınca elini yıkamayı unutuyor, yoksa temiz kadınıdır bilirim ama yaşlılıktan aklından çıkıyor herhalde dikkat edip sen uyarsan olur mu yoksa ben dersem alınır canı sıkılır, Allah korusun hasta olur hepatit kapar deyin

Zaten hemen çocuğu götürüp test yaptırdım parazit falan çıkmadı ama doktor her 3 çocuktan 1 inde görüldüğünü ve 1 defaya mahsus olmak üzere kullanması gerektiğini söyleyince reçeteye yazdı ve içirdik..

%100 eminseniz yıkamadığında size geldiği bir zamanda lavaboya havlu koymayın lavaboya gittiğinde kapıda havluyla bekleyip
ay anne havlu koymayı unutmuşum ellerin ıslak kalacak yıkadıktan sonra kurulyamadın değil mi sen rahat rahat ellerini yıka ben havlunu tutarım deyip başında bekleyin..
sonra da
çocuk küçük ya havluyu sık sık değiştiriyorum bakteri üremesin mikrop geçmesin ellerimizden diye bizim bir arkadaşın bakıcısı hiç el yıkamaz aynı havluyu 1 hafta kullanırmış çocuk dizanteri olmuş onu duyunca hergün değiştiriyorum havluyu koymayı da unutuyorum hatta oğlunu bile takip ediyorum yıkıyor musun elini çocuk hasta olmasın diyorum bebek miyim ben ellerimi tabiiki yıkıyorum yavruma zarar gelsin ister miyim hiç hem öyle pis pis gezilir mi diyor derim
mesajı alır zaten almazsa da iş başa düşer demektir,
eğer eşiniz laftan anlayan biri ise
eşinize canım yanlış anlama da yaşlılıktan herhalde annen lavabodan çıkınca elini yıkamayı unutuyor, yoksa temiz kadınıdır bilirim ama yaşlılıktan aklından çıkıyor herhalde dikkat edip sen uyarsan olur mu yoksa ben dersem alınır canı sıkılır, Allah korusun hasta olur hepatit kapar deyin

Bize geldiğinde öyle yapayım bari.Bakalım ne diyecek.Öyle ki ben oğlumu tuvalete alıştırma sürecindeyim şu an ve her zaman çıkınca oğluma ellrini yıkatıp kuruluyoruz.Yıkamazsa mikrop kapacağını pis olacağını falan anlatıyorum.Kayınvalidemde görüyor bunları..Hiçmi düşünmüyor bilmiyorum ya üşeniyormu nedir?Bundan sonra onun elinden asla oğluma birşey yedirmeyeceğim daha çok dikkate edeceğim...

4 yıllık evliyim ve yeni farkettim..Önce acaba benmi yanlış anlıyorum dedim sonra takibe aldım.Evet kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor kızlar ya gözlerimle gördüm...Üff midem bulandı ya...Bu zamana kadar hiç dikkatimi çekmemişti. 2 seferdir bize kalmaya geliyor.Tuvaleti kullanıyor ama ellerini yıkamadan çıkıyor.Önce şüphelendim ama emin olamadım.Bu haftada biz onda kaldık 2 gece.İyice emin oldum.Şimdi ben onun yaptığı yemeği falan nasıl yerim minik oğlum var 2,5 yaşında iyice huylandım şu an.Normaldede aşırı temiz değildir pek dikkat etmez ama ben evine gittiğimizde yemekleri falan kendim yapıp bulaşığı yıkıyor yada etrafta birşey varsa temizliyordum içime sinmiyordu sonuçta çocukta var.Ama yeri geliyor onun pişirdiğini yıkadığını da yiyoruz.Şimdi ne yapayım ben?

başka birini örnek vererek,bu durumun ne kadar iğrenç olduğundan bahsedin bir sohbet esnasında,belki utanırda:26: elini yıkar koskoca kadın....:20:

esinizede söyleyin bence..hos bir durum degil.sizin yerinizde olsam bende rahatsiz olurdum..benim esim cok titizdir..ayni durum basimiza gelse bende esime söylesem annesini hemen uyarir...sonucta bir bebek bu..cok dikkatli olmasi lazim..benim annnemde abimin kizina bakti arada bende bakiyordum..bizim gelin sürekli söyle böyle derdi ..biz zaten dikkatliydik ama kadinin yinede aklina geldikce uyarirdi..normal yani.senin cocugun ..bakiyor madem wc den sonra el yikamamak ne demek yaa...ben olsam kayin validenin yaptigi hicbirseyi yiyemem artik..

Yanlış olsada belki sifonu çekmeden önce ellerini yıkıyordur.. Belki tuvalette başka birşey yapıyordur elini yıkamak gerekmiyordur o an. Yani ne bileyim içerde olup biteni bilmiyorsunuz, kapı kapalı gözlerinizle görmüyorsunuz; yargılamak doğru değil ki.

Canım kapı kapalım tamam içeriyi görmüyorum ama Sifonu çekiyor sesini duyuyorum.Lavabo dışarda orayı görüyorum. çıkıyor ama elini yıkamıyor..4 defa takip ettim hiçbirinde de elini yıkamadı.:59:
Dün mutfakta yere birşeyler döküldü.Bulaşık süngeriyle halıyı sildi gözümün öününde..Zaten bu tuvalet olayınada kafayı taktım ya.Açıkça söyledim ben bu süngeri atıyorum yenisini çıkardım dedim..

Yanlış olsada belki sifonu çekmeden önce ellerini yıkıyordur.. Belki tuvalette başka birşey yapıyordur elini yıkamak gerekmiyordur o an. Yani ne bileyim içerde olup biteni bilmiyorsunuz, kapı kapalı gözlerinizle görmüyorsunuz; yargılamak doğru değil ki.

tuvaletin kapısını açarken ellerini kullanmıyormu ki:52:.

tuvaletin kapısını açarken ellerini kullanmıyormu ki:52:.

Umumi tuvalet mi orası? Elini yıkadı, kurukladı, kapıyı actı, geri dönüp ellerini yıkayıp kapıyı da ayağıyla mı kapatacak?

Hijyen teyze kesildi herkes :63:

Umumi tuvalet mi orası? Elini yıkadı, kurukladı, kapıyı actı, geri dönüp ellerini yıkayıp kapıyı da ayağıyla mı kapatacak?

Hijyen teyze kesildi herkes :63:

sadece umumi tuvalette mi çift kapı var.

Aman neyse... içim kalktı zaten. konu sahibi arkadaş emin kendisinden.

konu sahibi arkadaşım, eşin annesinin bu durumunu biliyordur herhalde. bence eşini kırmadan anlat, annesini uyarsın. senin birşey demen kırabilir kadını.

bence acık acık uyarın.kayınvalıdenız alısmıs ellerını yıkamamaya .sız uyarmadıkca da yıkamayacak .onun elınden hıc bırsey yemesenız bıle ,o nun ellerını yıkamadıgını dusundukce bu durum sızı ıyıce delırtır ve kayınvalıdenıze karsı iyice sogarsınız .

Eşinize söyleyerek halledebilirsiniz.
Eşimi kaynı da maalesef el yıkama alışkanlığı vardı ve
bazen klozetin kenarlarını pis görüyordum defalarca
sonun da eşimi uyardım hatta eşime temizlettim ki bir daha olmasın
diye.

Eşiniz sanki farketmiş gibi kendi ağzından
" anne sen nasıl elii yıkamazsın bizim evimizde miniğimiz var hiç olmazsa burada özen gözter
bak sonra sende hastalanırsın kıyamam sana " gibi uyarıcı hem de dokundurucu mesaj verebilir.

Back
X