Kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor...

Dedim arkadaşım onuda dedim faydası olmadı.Artık tek çare açıkça söylemek...Nasıl tepki verir bilemiyorum.Yıkıyorum ben elimi nerden biliyosun yıkamadığımı falan derse?Ne diyeceğim
bı kac kere gordum farkettım dersın. yahu ne tepkı wercek utanır utanırsada utansın

anne ne olur kırılma yanlışta anlama ama tuvaletten çıkınca ellerini yıkamadığını farkettim.sadece suyla yıkama olmaz lütfen sabunla.el bu başka birşeye benzemez yemekte yapıyoruz mutfağada giriyoruz.bak evde minik bir çocuk var ve şimdiki çocuklar buluttan nem kapıyor.en ufak şeyden hasta oluyorlar ve bu yüzden sabunda kullanman gerekiyor. biraz dikkat edersen iyi olur.yanlış anlama lütfen kırılırsın diye söyleyemedim ama sen yabancı değilsin sonuçta.ben neyse de başkaları yaptığını falan yemez görünce daha çok üzülürsün.

ay hepsini okuyamadım ama
geçen aynı şey bizde de oldu
ananem elini yıkamazmış:((
benim neden haberim olmadı bugune kadar dedim
hayret bişey
oğlum var daha minick yaa
elini falan öptürüyozz
ayy ne cahillik yaa
kulağıda duymazz
anneme dedim 50 kere söyledi
tuvalette yıkıyorum ya
büyük abdesti yapınca sabunlarım diyormuş
her zaman sabunlanırmı demişşş
ay bayılcam şimdi
antibakteriyal mendil aldık bir müddet sil dedim anneme elini kolunu sürekli
ama olmadı
bayram da onun köyüne gitmiştik sırf gönlü olsun diye
onu da götürdük falan işte neyse yaranamadık ayrı
bunamış artık yaa bişey de denmiyor gerçi
ben dedim anane elini öpmüycem yıkamazsan dedim
başında bekledim orda hep yıkadı
hatta unutup geri döndü .
öyle alışmış
ama zor yani çok yaşlı da değil galiba sizinki
bence açıkça konuşun
temizlik bu ya başka şeye benzermi
tahret de almıyor bence sizinki,
hemen çıktığına göre
el yıkama gereği de duymuyıor doğal olarak

Evet bu şekilde söylemek mantıklı..geçen gün zaten siz benim yaptığım yemeği yemiyorsunuz dedi.Onuda örnek gösteririm.Bir tencere yemek yapmış ne eşim yedi nede ben.Eşim tabi bilmiyor bu durumu ama beğenip yemedi.Koca tencereyi döktü kayınvalidem.İçim almıyor yiyemiyorum diyeceğim açıkça.En azından benim yanımdayken dikkat etsin.Hatta bu yüzden gelmek istemediğimi falanda söylesem çokmu ileri gitmiş olurum?yada onu söylemiyim.

ay hepsini okuyamadım ama
geçen aynı şey bizde de oldu
ananem elini yıkamazmış:((
benim neden haberim olmadı bugune kadar dedim
hayret bişey
oğlum var daha minick yaa
elini falan öptürüyozz
ayy ne cahillik yaa
kulağıda duymazz
anneme dedim 50 kere söyledi
tuvalette yıkıyorum ya
büyük abdesti yapınca sabunlarım diyormuş
her zaman sabunlanırmı demişşş
ay bayılcam şimdi
antibakteriyal mendil aldık bir müddet sil dedim anneme elini kolunu sürekli
ama olmadı
bayram da onun köyüne gitmiştik sırf gönlü olsun diye
onu da götürdük falan işte neyse yaranamadık ayrı
bunamış artık yaa bişey de denmiyor gerçi
ben dedim anane elini öpmüycem yıkamazsan dedim
başında bekledim orda hep yıkadı
hatta unutup geri döndü .
öyle alışmış
ama zor yani çok yaşlı da değil galiba sizinki
bence açıkça konuşun
temizlik bu ya başka şeye benzermi
tahret de almıyor bence sizinki,
hemen çıktığına göre
el yıkama gereği de duymuyıor doğal olarak

O tuvalete girdiğinde kapısında bekler oldum valla.Tuvalet kağıdını kullanıyor sifonu çektiği gibi dışarda..O kuru elleri gördükçe sinirlerim zıplıyor.Sonuşta kağıtlada olsa elini oraya sürüyor aman aman..Anlattıkça bunaldım

antibakteriyal sabun alın bence
bununla yıkamalıymış elleri
diğerleri bir fayda etmiyormuş bazı mikroplara deyin
geçen hastalandı bilmem kimler falan deyin
salgın varmış öyle demiş doktorlar deyin:)

neyse şimdi çıkmak zorundayım.Kayınvalideye gideceğim neyseki bu akşam artık evimizdeyiz şükür.yorumlarınız için sağolun.Müsait bir zamanda onunla konuşacağım

Antibakteriyel sabunda var ama kullanmıyor..Nasıl hasta olmuyor mikrop kapmıyor bilmem

Bağışıklık kazanmıştır pisliğe. Bu yaşında, bu imâlara rağmen hâlen daha bu pislikle yaşıyorsa çocukluktan kalma bir temizlik anlayışı olmadığındandır. O yüzden bu yaştan sonra değişmesi çok zor. Gereksiz görüyor sanırım, artık içeride de mi ellerini kullanacak bir temizlik yapmıyorsa... Öff içim kalktı. Valla arkadaşım, bu uyarılar dolaylı olacak, kalp kırmayacak diye bir şey yok, dışkı ile muhatap olmuş elleriyle muhatap olan sizsiniz. Şu zamana kadar iyi niyetinizden bazı şeyleri tolore etmişsiniz ama yerinizde olsam bu durumu yeni fark etmiş gibi yapar, yeri geldikçe "kusura bakmayın size dokunamam", "kusura bakmayın ben bu yemeği yiyemem içim almaz" falan derdim, aynı ortamda uzak durmaya çalışırdım herhalde. Temiz olmak için ellerini yıkamaya üşeniyorsa da, en azından size geldiğinde veya siz ona gittiğinizde bir zahmet yapardı o psikolojik baskıyla.

Çok zor bilirim, zamanında ev arkadaşlarımla az kavga etmemişizdir temizlikle ilgili konularda. Bazı ailelerde en basit şeyler, kişisel temizlik, mutfak ve banyo gereçleri ayrımı falan öğretilmiyor sanırım. Eşiniz annesine benzemediği için çok şanslısınız. Sabırlar diliyorum.

Sonucu merak ettim doğrusu,sık el yıkama takıntılı biri olarak...

alıp karşınıza açıkça konuşun. bu kadar önemli bir konuyu niye ima edip anlamasını bekleyesiniz ki? küçücük bir çocuğun sağlığı söz konusu. benim kayınpederim dikkat etmez kişisel hijyenine. domuz gribi furyasında öyle bir korkmuştuk ki açık açık söyledik çocuğu kucağa alıp sevmeyin, öpmeyin, ellerinizi sık sık yıkayın vs diye. kayınvalidemler 6-7 ay küs kaldılar. hiç geri adım atmadım. çok severim kayınvalidemi ama kimsenin kalp kırgınlığı çocuğumun sağlığından önemli değil. sizin kayınvalideniz de torununu doya doya sevmek istiyorsa bir takım kurallara uymak zorunda. hele ki tuvaletten sonra el yıkamamak hiç kabul edilemez. ben olsam kıyameti koparmıştım şimdiye.

Son düzenleme:
Sizin gelin olarak dikkatinizi cekmis esinizin nasil dikkatini cekmez hic mi denk gelmedi acaba bekarken ayni evde yasamiyorlarmiydi onca sene farketmemesi ilginc ya da kadin ozman yikiyormuydu acaba dicem ama hic sanma
Sonuct annesinin yemeklerini yiyodu

Ayol kadın gelmiş kaç yaşına, bu yaşına kadar yıkamamış yüzünü elini bu yaştan sonrada yıkamaz. İşin zor arkadaşım.:19:

üf midem bulandı,aynı benim k.validem oda ellerini yıkamaz,o kadar piski mutfak dolabı kurtlanmıştı birkeresinde,kendi sağlıklarınıda düşünmüyorlar

Kayınvalidemin evine çok sık gitmiyoruz artık.2-3 haftada bir kere ancak.Yanlız kalıp konuşma fırsatı hala bulamadım.Aynı alışkanlığı devam ediyor.Bazen yıkıyor bazen yıkamıyor anlamıyorum.Canı isteyince yıkıyor sanırım.:44:
Evine gittiğimizdede zaten mutfak işlerini yemek vs. hep kendim yapıyorum.Başka türlü içim almıyor.

bende aynı dertten yakınıyorum bende farkettim ellerini yıkamadığını ayrıca pis pis bırakıyo, tiksiniyorum hiç içim almıyo ve geldimi senenin yarısını bende geçiriyo ya nefret ediyorum ondan daha ne pis şeyler var anlatamam burda :(((

bende aynı dertten yakınıyorum bende farkettim ellerini yıkamadığını ayrıca pis pis bırakıyo, tiksiniyorum hiç içim almıyo ve geldimi senenin yarısını bende geçiriyo ya nefret ediyorum ondan daha ne pis şeyler var anlatamam burda :(((

Yok kayınvalidem evime gelip kalmaz.Bizde çok nadir gidip kalıyoruz.Ama tabi görüştüğümüz zamanlar ciddi bir sıkıntı oluyor bildiğim için huylanıyorum herşeyden.Ama yıkadığınıda gördüm yani buraya konu açtıktan sonra yıkamadığınıda.Bilmiyorum ya..Kızı,oğlu hiç farketmemişler sanırım.

K.validenize sabun alin evine gittiginiz zaman lavobanin oraya koyun hattakoyarken anne sana sabun aldim yeni cikmisbunlar cokguzel kokuyo falan deyin sonra wc den cikip yiamadigini fark ettiginizde nasil anne guzel kokuoyomu sabun degin yok yikamadim derse kendi kendine itiraf etmis olur sizde icinizdekileri soylersiniz ama yikamdigi halde yikadim guzeldi sabun derse o zaman isiniz zor.

Ne yapacağımı bilemiyorum arkadaşlar.Dün yine gördüm wc den çıktı gitti mutfak lavabosuna ellerini sadece suyla yıkadı sonrada yüzünü.Ardından bulaşık süngeriyle bulaşıklar vardı tezgahta onları yıkamaya başladı.O an tepki göstermeliydim bendede hata oldu.Ne yapıyorsun sen anne demeliydim.Ama acelem vardı çıkmak zorundaydım.Huylu huyundan vazgeçmiyor ne desen boş.Oğluma baktı mecburen 2 hafta.Sık sık tembihledim elini yıkamadan oğluma bişey yedirme.Hastalanmasın dikkat et dedim.Yok dikkat ediyorum ben zaten elimle ona bişey yedirmiyorum diyor.Ama dikkat etmediğine eminim yani.

Back
X