- 5 Temmuz 2015
- 247
- 206
- 18
- 33
esrarengız bı hava sezıyorumbence sen ne yap biliyomusun,o gelince anlattrı dınle,bol bol dınle,bak işte o zaman çok mutlu olur :)))ben de pek bir fenayım :)öle bizim yaşlı umrecıler
vermeye calısanlardan almadınızmı pekıCanım bizde geçen sene gittik erkekler beyaz kadınların hepsi siyah ferace giyiyordu. Yaşlı genç bütün kadınlar siyah feraceli. Arada farklı renk giyenler de oluyor tabi. Hediye olarak da tavaf patiği, bol bol atlet, bol pantolon çok iyi olur. Etekle imkanı yok gezilmez. Yiyecek konusundada her otel aynı olmuyor,bizim kaldığımız otel öyle çok yıldızlı falan değildi ama temizliği yemegi dört dörtlük dü. Sabah kahvaltı ve akşam yemegi veriliyor öğlen çok acıkılmıyor ama kuruyemiş götürürse baya iyi olur. Leblebi, fındık,badem gibi. Hediye olarak seccade falan almayın bence oradan bir tane seccade alınıyor genelde hep o seccade de kılıyorlar namazını hatıra olarak da saklıyorlar. Ben kimseden hediye kabul etmedim,çünkü kimseye hediye getirmedim zemzem hurma verdim sadece oyüzden bana orada kullanacağım bir hediye gelmediği için ne götürülür konusunda pek yardımcı olamadım.
yok yokki,girsin markete hep türk gıdaları,peynır,filan,ben sadece ekmeği özledim,onada gitsem şişe bölgesıne türk odun fırını varmış,gıtmedım tabıkıde
canım benim kayınvalidem beyaz renk giymiş..uçaktayken tüm kadınlar siyahtı ben ise bayrak gibiydim demişti anlatırken.bana kalırsa koyu renk tülbent,siyah bir ferace,bolca çorap ve iççamaşırı koymak lazım..ve en önemlisi de deri bir kese olsun parası için.. ama onu lütfen söyle göğsünün arasında tutsun..çünkü boynundaki ipi kesip alıyorlarmış..bir de ince bir hırka alırsın oldu bitti :)Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım
Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.
İki sorum var;
1- Benim ona ne yapmam lazım giderken ?
Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?
2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?
Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.
Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.
Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
yedim ama ben orda rahatsız olmamak için çok az ve secici yedım,çok baktım kendıme,çok şükür gram hastalanmadım,görsen benı az yıyorum suyu mu içiyorum,ayaklarıma bakıyorum,belıme başıma,kfc hayatımda orda yeım ilk aç kalmamak için mecbur kaldım,hilton da girişte kek varya,ev keki gibi ondan yedim :)orda hemen yanında donut yedım :)))arada kaçamak,kız pizza hut vardı sonra kaldırmışlar 2005 de ceylanotelın girişinde ordadan pizza yedım :)ama azcık azcık,ayyy çay çay çay,yazıp duruyom,biri anlayacak kım olduğumuel baik yemişmiydin?
çok lezzetliiii..
buradaki popoyese benziyor hatta dahada güzeli:)
yedim ama ben orda rahatsız olmamak için çok az ve secici yedım,çok baktım kendıme,çok şükür gram hastalanmadım,görsen benı az yıyorum suyu mu içiyorum,ayaklarıma bakıyorum,belıme başıma,kfc hayatımda orda yeım ilk aç kalmamak için mecbur kaldım,hilton da girişte kek varya,ev keki gibi ondan yedim :)orda hemen yanında donut yedım :)))arada kaçamak,kız pizza hut vardı sonra kaldırmışlar 2005 de ceylanotelın girişinde ordadan pizza yedım :)ama azcık azcık,ayyy çay çay çay,yazıp duruyom,biri anlayacak kım olduğumu
canım benim kayınvalidem beyaz renk giymiş..uçaktayken tüm kadınlar siyahtı ben ise bayrak gibiydim demişti anlatırken.bana kalırsa koyu renk tülbent,siyah bir ferace,bolca çorap ve iççamaşırı koymak lazım..ve en önemlisi de deri bir kese olsun parası için.. ama onu lütfen söyle göğsünün arasında tutsun..çünkü boynundaki ipi kesip alıyorlarmış..bir de ince bir hırka alırsın oldu bitti :)
geldiğinde de evinde mevlüt okutursa zaten beraber yapılır..sen sadece misafirlere ikramlık bir kaç şey hazırlarsın senin de çocuğun varmış kimse alınmaz.
hayırlısı ile gidip gelsin inşalah canım :)
:))benımki anlaşılır gibime geliyor,ben hiç kılıma bıle açmadım odamda,çok şükür 4 geçti gittiğim ramzan fılan,ama hiççç hastalanmadım,gerçekten çok iyi bakmışsın kendine.. ben hemen hastalanmıştım klimayı bilinçsiz kullanmaktan..
ayaklarım falan su toplamıştı:)))))))))))))))
daha 23 yaşındaydım ondan olsa gerek:)
nasıl anlayacaklar ki sebin kim olduğunu.. bazen benimde aklıma geliyor anlarlar mı ki?
Orda harcaması için cüzi bir dolar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?