Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

Canim nerede kalacagini bir ogren.
Babaannem de gitti bir kac kez.
Yemek sorunu hic yasamadigini soylemisti.
Kaldiklari otellerle alakali olabilir.
Tur sirketi falan birden fazla mi degil mi bilmiyorum. Babaannem hizmet turla gitti her gidisinde. Onlarin anlasmali otelleri yemek konusunda sorunsuz sanirim.

Bu arada babaannem de beyaz ekru vs elbiselerle gidip siyah ferace almisti ordan. Hatta ilk gidiste 7 kiz kardes beraber gittiler. Donduklerinde hepsi simsiyah. Biz sok

Evine temizlikci gonderirsin. Geldiginde yemegini yaparsin. Ugurlarsin karsilarsin. Yeter.

Para kismini direk sor. Yanlis anlasilmaya musait geliyor o bana. Babaannem kabul etmemisti ihtiyacim yok olana verin seklinde...

Aklima sey geldi ya, babaannemle benim kv konusurken babannem bu kurban bayramini kutsal topraklarda geciricem dedi. Kvde aaa hacca mi gidiyorsun falan dedi. Ben bos bakiyorum cunku cikmadi hac biliyorum. Babaannem demesin mi "yok dubaiye gidiyorum bana orasi da kutsal geliyor."

benim bir arkadaşım gitmişti. o da güzel giyinir ve genç henüz 20 li yaşlarında.

neyse uzun bir tunik baya uzun bol ve altına bol bir pantolon diktirmiş aynı renk ikisi de.. çok güzel duruyordu. nurlanmış derler ya aynen öyle. kıyafeti falan baya etkilemişti duruşunu. öyle bir takım diktirilebilir. rahat olur elbiseden daha kolay olur

herkesın ne hissder bılemem,benım ıkı yakınım uzakdoğuya gitti,biri diyorki aç kaldım,hayvaları calı pişiriyorlar kokuyor,diğeri diyorki ahhh ne güzle ağaçlar çiçkeler meyveler var görsen endulus diyor,ikiside yanyana gitti,benım otelde endonezler var,bizim türkler ayyyy kokuyor bılmem ne yemekleri,bende ne yıyorlar dıye ıncelıyorum kültürü,bakış açısı,

altına pantolon giymiştim ince tiril tiril olan kumaşlardan..

Kilolu degilse siyah ferace al cunku herkes siyah ferace giyiyor. Tavaf patiği alabilirsin. Çok hafif terlik ya da ayakkabı alabilirsin.

çünkü orda hep siyah giyiyorlar. beyaz giyenler garip geliyordur. onlarda kendilerini çıplak gibi hissetmiştirler.. :)

tabiki parasına göre herşey ama doğruya doğru 2 kez gittim 4 yıldızlıydı ama sıcak hava ve müşterilerin odada yemek pişirmesinden dolayı odalarda böcek vardı..

bunda saklanacak ne var anlamadım
yavrum düz mantıkla okuyan sanacak ayyyy pis 4 yıldızlı,5 yıdızlıya para yetmezse filan filan,ben kralın sarayının karşısında 3 yıldız da kaldım bir seferınde muhteşem ötesi idi,

yavrum düz mantıkla okuyan sanacak ayyyy pis 4 yıldızlı,5 yıdızlıya para yetmezse filan filan,ben kralın sarayının karşısında 3 yıldız da kaldım bir seferınde muhteşem ötesi idi,

benim hurçlara konursa çamaşırlar daha temiz ve derli toplu duruyor tedbir amaçlı söylemiştim.. savunmaya geçmenize hiç gerek yok.. ben sadece kendi yaşadığım tecrübeleri yazdım

Bence adet yerini bulsun demek burda sacmalik. Onun yerine " annecim su gun tatilim gel gidelim eksiklerini alalim" demek daha guzel. Beraber gidersinz, hatta tesettur butiklerindede sorarsiniz siz biliyomsunz neler lazim umreye diye. Gider carsidan alirsiniz. Damat bohcasi hazirlamak gibi yok seccade yok tesbih olmaz. Siz yabancimisimizda adete gore yol aliyosnz? Siz ev sahibisiniz.

Eski is yerimdeki arkadasin anne babasida umreye gitmisti. Kiz calistigimz magazadan 5 6 tane beyaz tisort aldi babasina. Orasi cok sicakmis terledikce giyer giyer atar demisti. Ama annesine neler aldi haberim yok. Tabi umrenin sicakliginida bilmiyorum su an.

benim hurçlara konursa çamaşırlar daha temiz ve derli toplu duruyor tedbir amaçlı söylemiştim.. savunmaya geçmenize hiç gerek yok.. ben sadece kendi yaşadığım tecrübeleri yazdım
savunma değil,sen nasıl tecrübenı yazıyorsan bende yazıyorum,sen öle algılamışın,yanı şu konuda bıle atar var,neyse arkadaşım sen anlat tecrübelerını bana müsade

hırka alsın,medıneyede üşüyecek,mutlka hırka şart,bak o zaman sana dua eder
Kayıvalidem sever benı yahu
uzuldum bılıyormsuun suanda
cunku epey hazırlıgı , alısverişi varmıs
2-3 hafta kaldı gitmesine
Çok utandım suanda kendimden

canım benim annemde kapalı değil ama o tarz elbiseler almıştı giderken .. orda rahat oluyor sanırım.. birde çok terlendiği için bol atlet lazım..

Kayıvalidem sever benı yahu
uzuldum bılıyormsuun suanda
cunku epey hazırlıgı , alısverişi varmıs
2-3 hafta kaldı gitmesine
Çok utandım suanda kendimden
kız nıye,millet abartıyor bızım mıllet,hiç abartılcak bişey yok,ınan buna,ya bişey dıcem olmucak,sen türkiye hacıları harıç diğerleırnın mütevaziliğini görsen,kanaatını görsen,hiç takma,payına düşenı yaşayıp görecek,rahat ol,ben bir defasında 5 ,35 eve geldim bavul hazırladım,10 da uçakda idim,anadoludnan avrupaya geçtim havalimanına

Oteller guzel ve temiz ama soylemedikce carsaf vb degistirilmiyor orada adet bu sekilde
Mekke ve medinede 3 yildizli otel gormedim ozellikle de merkezde...
Genelde 5 yildizlidir. Standart genelde aynidir. Yenek sorunu asla yok. Hala kulakdan dolma bilgilerle yaşlılarin uzun yillar onceki tecrubelerini aktardiklari icin boyle saniliyor.
Al baik soylenisi elbeyk terbiyeli tavuk yemeden gelmeyin sadece orada var ve cok ünlüdür. Turkish bazak restorantlar var adana urfa kebap turk parasıyla 12-13 tl... cok guzel izgara tavuk 8-9 tl ve asla buradaki tavuklar gibi degil...
Kabenin karşısında simit sarayıda var

Benim kvler hacca yeni gidip geldiler
Ona hiç bişi almadım (aklıma hiç gelmedi)
Ama tanıdıKlar bir sürü şey getirdiler

Görümcemle evi temizledik yemekleri yaptık gelir gelmez yemek yediler

Sonra aldıkları hurma tülbent seccade onları poşetledik

Görümcem çocukları okula gitmek zorunda olduğu için evine gitti

Ben her gün kV lere gittim gelen giden misafire hizmet ettim hep

selam biz de umreye gideceğiz.
bizim buralarda adet umreye gideni yemeğe davet etmekmiş. yakın akrabalarımız akşam yemeğine davet ettiler. sen de öyle bi davet yapabilirsin. ve harçlık verilirmiş ben de bilmiyordum. bi miktar da para verebilirsin. zaten ondan sonra onun sana oralardan hediyeler getirmesi gerekiyor. Giderken ihtiyaç duyacağı tespih seccade tülbent tavaf patiği vb de alabilirsin almadıysa

yok yokki,girsin markete hep türk gıdaları,peynır,filan,ben sadece ekmeği özledim,onada gitsem şişe bölgesıne türk odun fırını varmış,gıtmedım tabıkıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…