• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve azarlamaları

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Merhaba kızlar,daha önce açtığım konuda kayınvalidemle aramın genel olarak iyi olduğunu ama bazı konularda kendince şöyle yap böyle yap dediğinden ve bu durumdan rahatsız olduğumdan bahsetmiştim.Bir konuda objektif düşüncelere ihtiyacım var şöyle ki; kayınvalidem eşime kırıldığı ve kızdığı konularda bir nevi benden hıncını alıyor.Şöyle örnekleyeyim; cuma günü anneannemi ziyarete gittik eşimle beni arıyor ben de o vakit mutfakta bulaşık yıkıyordum eşim açtı telefonu, annesi eşimle konuşmuş ve memleketle ilgili bir şeyler anlatmış uzatmış galiba eşim de anne yeter gereksiz konulardan konuşacaksak kapatıyorum ben demiş ki gerçekten kayınvalidemin bazı konuları uzatma huyu vardır.Ertesi gün kendisini aradım eşimin babası memleketteydi bir kaç gün kalacak ben de evde tek kalmasın -abileri evde bu arada gündüz yalnız sadece-diye aradım akşam seni alalım gel bizde kal diyecektim, ama daha telefonu açtığım gibi x benimle nasıl konuşuyor da onun psikolojisi bozulmuş da örf adeti unutmuş da saymaya başladı.Anne dedim benim haberim yok ne oldu ,işte o gün aradığından bahsetti dedim biliyorum ama ben açamadım işim vardı seni sonra aradım da sen açmadın dedim.Bu defa sen niye açmadın telefonu diye bağırmaya başladı.Açıklamaya yapmaya çalıştım dinlemedi ,evlendikten sonra x dengesiz oldu, yok onu babasına abisine şikayet edicem demeye başladı.Anne ben bilmiyorum dedim ister bil ister bilme kapatıyorum teli dedi kapadı.Şaşırdım kaldım, ben konuşmadan lafları ağzıma tıktı.Daha önce de aynı durumla karşılaştım ; ama ertesi gün bir şey olmamış gibi konuşunca boşver dedim kapadım mevzuyu;ama yine aynı olay olunca çok kırıldım ve kızdım.Sizce ne yapmalıyım?

cok yüz vermişsiniz. O sizi arayana kadar bir daha aramayın. o telefonu sizin kapatmanız gerekirken yaşına hürmeten devam etmişsiniz. Ama hürmetin de bir sınırı vardır. Eminim önceki olayda da ertesi gün gene siz aradınız. Aramayın. O sizi arasın. Aradığında da kısa ve soğuk konuşun.
Şimdiye kadar herkes alttan aldığı için kimse hatasını söylemediği için bu duruma gelmiş. Artık birinin dur demesi lazım. Saygı ile kendini ezdirmek arasında baya kalın bir çizgi var.

cok yüz vermişsiniz. O sizi arayana kadar bir daha aramayın. o telefonu sizin kapatmanız gerekirken yaşına hürmeten devam etmişsiniz. Ama hürmetin de bir sınırı vardır. Eminim önceki olayda da ertesi gün gene siz aradınız. Aramayın. O sizi arasın. Aradığında da kısa ve soğuk konuşun.
Şimdiye kadar herkes alttan aldığı için kimse hatasını söylemediği için bu duruma gelmiş. Artık birinin dur demesi lazım. Saygı ile kendini ezdirmek arasında baya kalın bir çizgi var.
Yok hayır kendi aradı, benim anlayamadığım mevzu da işte bu zaten.Önceki gün sayıyor sonra hiçbir şey olamamış gibi çağırıyor ya da arıyor,aptala dönüyorum sonra.

Yok hayır kendi aradı, benim anlayamadığım mevzu da işte bu zaten.Önceki gün sayıyor sonra hiçbir şey olamamış gibi çağırıyor ya da arıyor,aptala dönüyorum sonra.

Açmayın. Açmak zorunda değilsiniz. İşiniz vardı çok geç gördünüz.
Yani yaşlı olmak size saygısızlık yapma hakkını vermiyor kimseye. Ne demek evlendikten sonra çok değişti. Hep senden sonra böyle oldu demek. Ayıp yani.

Oğlu ile arasında geçen öyle bir konuşmanın ertesi günü asla kalkıp aramazdım. Hem de gel bizde kal demeye! Umrumda bile olmazdı. Ne böyle bir teklifte bulunurdum ne de bu kadar azar işitip yüzüme telefon kapattırırdım. Kendiniz kaşınmışsınız.

Oğlu ile arasında geçen öyle bir konuşmanın ertesi günü asla kalkıp aramazdım. Hem de gel bizde kal demeye! Umrumda bile olmazdı. Ne böyle bir teklifte bulunurdum ne de bu kadar azar işitip yüzüme telefon kapattırırdım. Kendiniz kaşınmışsınız.
Eşimle annesinin telefonda o şekilde konuştuğunu bilmiyordum ki, ben mutfaktaydım o zaman.Eşim de annemle aramızda şu şekilde bir konuşma geçti demedi açıkçası.

Sizi azarladığında anne eşimle aranızdaki mevzuyu ikiniz halledin,beni karıştırmayın diyerek cevabını vermelisiniz, hatta bidaha aramamanız gerekiyor ki anlasın hatasını.
Yok hayır zaten çok fazla kırıldım ve kızdım, inanın konuşmaya fırsat bırakmadı kendi söylendi ondan sonra da görüşürüz dedi kapadı telefonu.

Eşimle annesinin telefonda o şekilde konuştuğunu bilmiyordum ki, ben mutfaktaydım o zaman.Eşim de annemle aramızda şu şekilde bir konuşma geçti demedi açıkçası.

Bilmeden kavganın ortasına düşmüşsünüz o zaman. Eşinize söylemediniz mi peki anneni arayalım da gelsin bizde kalsın diye? Belki o zaman söylerdi, tartıştık, arama boşver falan derdi. Eşinizden habersiz annesini niye yatıya çağırıyorsunuz ki?

Bu üslup ile birşey yazmak için yazacağınıza iyi okuyun konuyu. Konu sahibinin esi ile kayinvalidesi arasinda geçen muhabbetten haberi yok ve kayinvalide kendisi aramış.

Yani yaşlı olmak size saygısızlık yapma hakkını vermiyor kimseye. Ne demek evlendikten sonra çok değişti. Hep senden sonra böyle oldu demek. Ayıp yani.
Kesinlikle haklısınız, ki kendisine daha önce de söyledim, senden dolayı mı demek istiyorsun anne diye yok yanlış anladın bilmem ne diyip kapadı üzerini.Telefonu açmayınca siz benim telefonumu niye açmıyorsunuz da ben seni kızım gibi seviyorum da sen aramıyorsun da diye söylenmeye devam ediyor maalesef, çok yoruldum bu tavırlarından.

Bu üslup ile birşey yazmak için yazacağınıza iyi okuyun konuyu. Konu sahibinin esi ile kayinvalidesi arasinda geçen muhabbetten haberi yok ve kayinvalide kendisi aramış.

Ah öyle mi! Siz bir iyice okuyun bakalım kim kimi aramış? Ayrıca konu sahibi bizzat burada, bir düzeltme yapılacaksa o yapar. Size düşen nedir? Üslup konusunda ise önce bir aynaya bakın derim. İki kişinin konuşmasının arasına giren saldırgan bir üçüncü şahıssınız şu an.

Ah öyle mi! Siz bir iyice okuyun bakalım kim kimi aramış? Ayrıca konu sahibi bizzat burada, bir düzeltme yapılacaksa o yapar. Size düşen nedir? Üslup konusunda ise önce bir aynaya bakın derim. İki kişinin konuşmasının arasına giren saldırgan bir üçüncü şahıssınız şu an.

:) Komiksiniz. Şu mesajınızla bile ne kadar saldırgan olduğunuzu belli ediyorsunuz. Iyi forumlar hanımefendi :)

Yok zaten aralarına girmem de eşime ne zaman kızsa telefonda beni azarlıyor ve hep evlendikten sonra x değişti diyip duruyor.
Çünkü seni suçluyor oglu melekmis evlenince sen onun huyunu bozdun demeye getiriyor..o kv yi hafife alma derim hep alttan aldigin icin sana saydirmayi hak görüyor.

Katiliyorum hep bizden buyukler diye yapilan saygisizliklarini sindirmemizi bekliyorlar bende de var bi tane oyle.Ben kendimi savundum mu cevap verdim mi vay ben terbiyesiz oluyorum ben saygısız oluyorum ona cevap veriyorum diye..Herkes haddini bilecek.Hic birsey olmamis gibi davranmasi da tam sinir bozucu.

bence yine hiç bişey olmamış gibi konuşmaya yeltenirse sen kırıldığına dair göstereceğin tavır için geri adım atma. Yoksa bu durum alışkanlık halini alacak demekle kalmıyorum, daha da ileri boyuta gidecek haberin olsun.. Seninle istediği gibi konuşamayacağını, senin günah keçisi olmadığını anlatman lazım.

Back
X