Kayınvalidem ve eşim...Derdim bitmez benim:((

merhaba,
sayfaların hepsini okumadım ama sizin iyi biri olduğunuzu durup dururken kv niz için böyle şeyler düşünmeyeceğinizi anladım. geçmişte kimbilir neler yaşadınızki onlara karşı gardınızı almış duruyorsunuz. ve hala ne güzel ki onu kırmamaya çalışıyorsunuz.
sanırım eşiniz anlayışlı sizi dinleyen anlayabilen biri.
eşinizle tüm bunları açıkça konuşup onunla hallededin bütün problem olarak gördüğünüz şeyleri eminim oda size hak verecektir.
kv ile direk siz muhattap olursanız kötü olur bu yüzden bırakın bunları eşiniz annesiyle güzel bi şekilde konuşup halletsin.
annenize karşı biraz sanki mahçupluk var içinizde onların istemediği biriyle evlendiğiniz için. şimdide aslında evlenmeden önce onların size olabilecek diye söylediği şeyleri yaşıyorsunuz. ama inanın annenize herşeyi anlatmamanızın faydası var hiç arkadaşınız yoksa bile burada bizimle paylaşın. anneniz anlattığınız hiçbirşeyi unutmaz ve evladı üzüldüğü için o daha çok üzülür.
bunlar şimdilik küçük problemler konuşarak halledersiniz.
eşiniz bebeğinizle birlikte çok mutlu olun...
sevgiler,

canım madem rahatsız oluyorsun kv yanında yapcaz gidecez gelecez deme
biraz siyasi ol idare et yoksa hevesin kursağında kalır
tecrübe konuşuyor

Insan once birsey yapinca Allah rizasi icin yapmali... Esiniz ne hayirli vlatmiski annesini kiz kardesini yanliz birakmiyor erkeksiz Ev dedirtmiyor kendi tabiriyle.... Eger esiniz her gittiginde ailesi size karsi dilduruyor olsaydi her eve geldigininde evinde huzursuzluk cikartiyor olsaydi size hak verirdim.... Ama yanlissiniz evlat buyutmek okadar kolaymi... Sirf esiniz gormeye gidiyor diye rahatsiz oluyorsunuz... K.v size sunu yemeye davet edin demesinde ne var bazén benim annem bile der su geldi davet et ayip olmasin yada ara bir hal hatirini sor.... Bu eve mudahale etmek mi oluyor.... Allah kimseyi yanlizliga muhtac etmesin benim anneannem de yanliz yasiyor esim hep der annem yanliz yasayacak bende basimi yastiga koyup rahat yatacam oyle mi.... Yanlizlik gercekten zor helede yanliz degilken yanlizliga mahkum kalmak.... Ben asla kv yasamak istemem ama bir basina kalsa asla vijdanim el vermez sonucta kimin yarin ne olacagi belli degil.... Insan once bir seyleri Allah rizasi icin sonrada kendi ahireti icin yapar....

Gerçekten zor şeyler yaşadığınız.bende bunları yaşamaktan korkuyorum.Başta nasıl tepki verirsn öyle gidiyor.Zaten bu korkum nedeniyle nasıl cvp vermem gerektiğini soruyorum.Çoğu arkadaş beni anlamasa da anlayanların da olması beni mutlu ediyor.İşin ters tarafı doktor alttan muayene etmiyor ve hamilelik süresince terslik olamdıkça da etmeyeceğini söyledi.Tabi bunu eşim de duydu.Hamile olsamda olmasamda o saate kadar k.v de olmak istemiyorum.Nerdeyse 12 saatim orda geçiyor.Bu saatten sonra iş çıkışı eve gidip akşam k.v me gelmeye nasıl çevirecem durumu oda muamma.Offf Offffffffff

Çok tşk ederim arkadaşım o senin iyiliğin.Tabikide k.v durup dururken gardımı almıyorum.Öyle çok bir kötülüğünü görmedim ama çok otoriter dediğim dedik,ben anneyim nasıl istersem öyle olacak diyen biri.Onun ısrarı karşısında ne kadar istemiyorum desen de ısrar eder ve sonunda saygısızlık yapmamak için mecbur kalır tmm dersin.Bunlar beni ondan soğutuyor.

Eşim beni dinler anlar ama anlamak istemez annesiyle ilgili tüm konuşmalarım isteklerim kanına dokunuyor.Sonunda da kavga ediyoruz.Çünkü annesinin binde biri kadar beni düünmediği hissine kapılıp kahroluyorum.Kendimi bu aileye gelin değilde üvey evlat olarak alınmış gibi hissedip ailemi özlüyorum ve pişman oluyorum evlendiğime.Bu da bizim yuvamızı etkiliyor tabi..

Aileme mahçupluk olayına gelince.Bunu hiç düşünmemiştim yada farkında değildim diyeyim.Sayenizde farkına vardım.Annem k.v beğenmediğini daha biz nişanlanmadan gördüğünde beğenmemiş.Benim canımı sıkan otoriter tavrını ta ozaman ilk görüşte teşhis etmişti.Aşkın gözü kör mü diyelim yoksa eşimle çocuk yaşta başlayan flört döneminin uzunluğu ve sırf bu yüzden birbirimizden kopmak istememek mi diyelim bilmiyorum.sanırım ailemin önceden teşhis ettiği sıkıntıları yaşayıp hem kendimi hemde onları üzmekten korkuyorum.

canım madem rahatsız oluyorsun kv yanında yapcaz gidecez gelecez deme
biraz siyasi ol idare et yoksa hevesin kursağında kalır
tecrübe konuşuyor

Ben demesem de o soruyor nasıl cvp vermicen.Hadi belli değil bakalım duruma göre diye savuşturdum.Eşimle zaten her dk konuşup görüşüyorlar.O zaten herşeyimizi anlatıyor ki..
Tatil günleri k.v oluyo ordan doktora gelirse peşine takılır die erteledim.Bugün gidecektik.Öğle arasında gene annesine gidecekmiş ordan gelecekmiş doktora napıyım şimdi kaçışım yok eşim sayesinde.Şimdi eşime de bişi diyemiyorum haberi yok annesinin gelmek istediğinden.Araryıp annen gelmek istiyodu gelmesin mi dicem(((

Siz beni okadar yanlış anlamışsınız ki...Tek değilsiniz ama sizin gibi bir çok arkadaş da öyle anlamış.Ancak bütün sayfaları okusaydınız bu yanlışlığı düzeltmek için verdiğim cvpları okumuş ve doğrusunu anlamış olacaktınız.Evet Allah kimseyi yanlız bırakmasın.Ancak ben evlenmeden öncede k.v min yanlız kalacağı belliydi.Ben ozaman eşimle konuşup k.v ile yaşayamayacağımı anlatmıştım.Eşimde kabul etti ve k.v min de istemediğini söyledi.Ancak evlenince işlerin değişmesi benim canımı sıkıyor.Ben önce tmm deyip sonra hayır demedim.Ayrıca k.v min kardeşleri ve anne babası aynı binada oturuyorlar.K.v min de kendine ait olan dairesi kirada.ve en küçük kardeşinin de eşi yok.Onların yanına taşına bilecekken tek seçenek bizi görüyor gibi davranması bana art niyetlilik olarak geliyor.Çünkü benim düşüncemi k.v de evlenmeden önceden biliyordu.Ayrıca yanlış anladığınız en önemli şey ben eşimin annesine gitmesine kızmıyorum.Ama tatil günlerimiz aynı değil.Benim tatil günümde eşim ta akşam geliyor.Ama eşimin tatil gününde ben yarım gün çalışıyorum.En uzun vakit geçirebileceğimiz tek zaman eşimin izin günü.Ama onun yerine eşim annesnde ben evimde oluyoruz.Ben orda kendim yemek yerken o ailesiyle yiyor.Sizin içinize sinermiydi çok merak ediyorum..

kv nizde ne kadar anlayışsızmış ne işi var sizin dr kontrolünüzde.doktorun işi belli mi olur bende karından dinlicek die gittim tam olarak sesleri duyamadı işi garantiye alalım die alttan muayene etti.sizdede böyle bir şey olabilir.böyle bir durum olmasa bile özel bir anınız.eşiniz ve size ait. öncelikle bu rahatsızlığınızı eşinize uygun bir dille anlatın.olaya müdahale etsin. net olun. kararlı olun.

ama her konuyuda eşinize aksettirmeyin derim.bazı konularda artık kv nize cevap vermeyi öğrenmelisiniz.yoksa eşinizle aranız kötü olun.

Canım cicim doktora söyle gece geç yatıyom işe gidiyom dinlenemiyorum böyle böyle doktorda her gebe gb sizinde dinlenmeniz gerektiğini o saate kadar oturmamanız gerektiğini söyler çünkü her doktor gebe kadının dinlenmesini tavsiye eder eşinde duymuş olur.Sana bir tüyo vereyimmi ben eşime istediğim şeyi tam sex öncesi hani kur vakitleri vardır oynaşırsın felan o zaman söylerim işte akşam annen böle böle dedi bişi demedim ayıp olur diye ama ben böle böle düşünüyorum benim yerime sen izah etsen ben söylersem kalbi kırılabir sen oğlusun sana alınmaz filen oda ertesi gün hemen uygular.sende bu yöntemi doktoru gitmeden uygula istersen bakalım ne olcak işte senle başbaşa olmak istiyom aşkım filen de adamın aklını çelsene kardeşim.hem kv doktora ne zaman gidilceni saatini vs. söyleme.Eşine de son dk söyleyiver'' aşkım gece geç yatınca yorgunluktan unutmuşum işte çok yoruluyorum felan de pembe yalanlardan kim ölmüş kız''

[,]Valla öle alıştırmışsınız yavaş yavaş naz yap yoruluyom eve gitmem gerek filen gb.Ben 8 yıllık evliyim 6 yaşında kızım var 4 gün önce düşük yaptım malesef 5 haftalık gebeydim. şimdi işten gelince çıkıyom yukarı yemeğe kadar yatıyom eşimde bi üstüme düşüyo çarşıda ne varsa meyve eve toplayıp geliyo sen yeterki iyileş ben evi bile temizlerim diyo.Akşam eşim yoktu kız yemek yemek istemedi kaynanın kaynatanın yanında estim gürledim kimse benim bilgim dışında yemek vermicek yemek zamanında yenir diye çığrındım durdum(haklıyım yemek sorunumuz var bıktım artık benim kız yemek ymeği sevmez).İşten çıkınca mesela eve geç eşini sonra ara aşkım ben eve geçtim sanki biraz ağrım var gibiydi yatıyom filen de doktormu bilecek.ayrıca gebeler ağrı olması normal canım ben 5 ay sancı çekmiştim kızımda. kaynana bişi diyine hı hı de geç sonra yatak vakti eşine annen böle düşünüyormuş ama ben böle böle düşünüyorum sen ner dersin sende benim gb düşünmüyonmu aşkım böle daha iyi olmazmı diye so rsenin fikrini eşine daha iyi göster ayrıca kayınvalidenden elinizi hemen çekme yavaş yavaş haftada 1 gitcek gün işte yoruldum işte ağrım var işte şu bu bahane bul sonra yavas yavaş 2-3 çıkar ben yemeği yer yemez bulaşığı yıkayıp etrafı topluyom vın yukarı evime vala ister çıplak yat ister donsuz dolaş gelmez öle alıştırtım 1-2 defa sen ölesin sen bölesin filen dedi bende cevabını verdim eşim beğenmiş almış kime düşer laf söylemek diye.Bişi olduğu zaman mustafa kızar sana diyo kaynanam bişi olmaz gece 2 öper 1 severim işimi tatlıya bağlarım ben canım sen beni düşünme derim.allah benim kaynanmı düşmanıma vermesin evimin eşyasından tadilatına giyeceğim kıyafete kadar karışır ben gene gözüne soka soka yaparım yapcamı oda anlar artık.Zamanla bağışıklık kazandım sanırım.
UZUN OLDU SANIRIM ''EŞİNE GECELERİ KUR YAPMAYI DENE BÖLE MESELELERİ SÖYLİCENCE CANIM BAKALIM NE OLACAK

bak ne güzel demil cevap vermeyi öğrenmelisin yoksa seni hep ezer geçer özel anınız filen kalmaz yanınız da hep çanta gb taşınır.valla eşim bana kendisi dedi ne derlerse karşılık verme gel bana söyle ben gereken cevabı veririm sen kötü olma der bende uygularım arada kv bana der ben sana dersem ne olursa gidiyon oğluma kelimesi kelimesine söylüyon diyo bende ben kendimi ezdirmeye gelmedimoğlun istiyo bende anlatıyom ayrıca yalan mı anlatıyorum ben kendi kötülüklerimi de anlatıyom yalan gizli saklı yoktur bizim evde sende bana 2 de 1 bana laf sokup durma diyom zaten kaynımın bu 3. evliliği diğer 2 gelin laçmış dayanamış eltimle ben toplam 4 yani.1. gelin kötü 2. gelin kötü 3. gelin kötü 4 te mi kötü

[ bazıları yadırgayabilir ama aramızda gizli saklı yoktur içimizdeki dona kadar biliriz birbirimizi 8 yıllık evliliğimiz maşallah ilk günkü heyecanımız halen var yılda 1-2 kavgamız olur oda ottan çöpten.şimdiye kadar ne ben ona ne o bana salak bile dememiştir birbirimize okadar değer verir hale kaynata kv yanında beni dudaktan öper sarılır saçımı okşar onlarda kudur hala siz eskimedinizmi derler eşimde'' BEN ONU ÖLENE KADAR BÖLE SEVECEM O BENİM HATUNUM'' DER yere çakılırlar evinnde işinin rast gitmesini istiyorsan evde avcuna alacan dışarda aslan kesilmesine müsaade edecen canım. not:Eşim benden 10 yaş büyüktür ailesindeki dengeyi korumayı başarır o varken ama.ben düşük yaptım bi kere kızım geçmiş olsun üzülme bidaha olur demedi 2 gün ağladım neye ağlıyon sen diye sormadı bile beni zerre kadar haz etmez kendi kızı yok 2 oğlu var malesef.

Çok hoşsun ya...Walla sizin gibi olabilirim inş.iyi fikirler gelmeye başladı:))

bende aynen sizin gibi düşünüyorum.K.v bana sorduğunda eşim yoktu.Onun hala bu istekten haberi olmadığını düşünüyorum.o yüzden ona annen gelmek istedi bişey diyemedim ama istemiyoru diyemedim.Bugün gideceğiz.Arayıp haber vermedim kayınvalideme bakalım eşimden öğrenip peşine taılıp gelir hala arsızlık yapar mı bilmiyorum.İşte öle bişi olursa ozaman eşimle de bozuşuruz.Sonuçta ben söylemesem de onunda akıl etmesi lazım en azından onun annesi geliyorsa benim anneminde gelmesi gerektiğini...Şu cvp verme işini bi halletsem zaten hiç bişi umrumda olmayacak da....

malesefki toplum olarak birtek naz evlada geciyor....ben tamamiyle yanliz oldugunu dusundum....eger kendi oturdugu binada ailesinden birileri varsa kv size haksizlik etmis oluyor bir bakima.....ayri gun gecirmek tabiki icime sinmez ama esinizde bunun bir orta yolunu bulmali yeri geldimi beraber giderim yeri geldimi yanliz gider yeri geldimi disarda beraber zaman gecinirim..... ben evliligim boyunca sunu cok iyi anladim erkek kendi ailesine saygi sevgi duyuyorsa inanin kendi esine karsida oyle yada benim esim oyle birtek.... gorumcemin kocasi beyin kanamasindan vefaat etti bir kac ay once....esim isini gucunu birakip ayni gun turkiyeye gitti....her hafta sonu kesin arar....birgun sordum neden bukadar cok ariyorsun sonucta yapabilecegin birsey yok ablan colugu cocuguyla ortada kalmadi kucakta bebegi yok....esimin demesi ben aradigimda vijdanen cok rahatliyorum....esim kendince cok hakli....bende hic ses etmiyorum....esinizde bir bakima vijdanini rahatlatmaya calisiyor erkek psikolojisiyle kadinlarin psikolojisi ayni degil....allah herkesin yuvasini beterinden korusun.....benim esimde ailesine cok duskun bazen bu duskunluge kizsamda sonucta ailesi....bazen diyorum 2 oglum da esime cekse ki sorumsuz bir cocuk olmasa.... sorumluluk nedir bilse....evlat yetistirmek buyutmek gercekten ko:lay degil....onlar icin okadar seylerimizden odun veriyoruzki....ben cocuklarim bakicida buyumesin diye bir adam akilli dil kursuna gidemeim anneme baktirdigim zamanda bile zar zor ehliyetimi aldim.... onlar icin cok seyimden vazgectim.....onlarda buyudugu zaman iste benim evladim bu diye gururlanmak ister.... birde onca emege karsilik sorumsuz bir evlat dusun anaya babaya saygisiz esine karsi sevgisiz sorumsuz cocuklariyla ilgilenmeyen.... bir acidan cok sanslisiniz cunku ailesine size bagli bir esiniz var....eminimki cocugunada cok duskun bir baba olacak....

su konuda size cok hak veriyorum bende olsam ilk kontrolume esimle yanliz gitmek isterim....insan o anki mutlulugunu baskalari yaninda doyasiya yasayamiyor heleki sizden yasca buyuk olan birisinden....

ev konusunda sonuna kadar haklısınız zaten, doktor kontrolüne gelince, ben değil kayınvalidemle, annemle bile gitmezdim ilk kontrollere, çünkü ilk kontrollerde eşinizle cinsel ilişki sıklığınıza varıncaya kadar birçok özel konu konuşuluyor, ne işi var eşinizden başka birinin???

demekki herkes aynı şeyleri yaşayabılıyor.. bende aynı olayı anlattım hamileyim bebeğimi ilk görmeye gittiğimizde kayınvalidemde peşimize takıldı bende gelicem dedi gittik ve bebeğimin kesesini gördük. doktor iki hafta sonraya gün verdi o gün hem bebeğimi hemde kalp atışlarını duyacaktık ben tabiki eşimle birlikte gitmek istedim o gün kayınvalidem beni aradı bende geleyim mi dedi bende gerek yok biz çıkınca seni ararız dedim tamam haber verin mutlaka dedi hastanaye bir gittim kayınvalidem bendenn önce gitmiş ve orda oturuyor nasıl sinir oldum anlatamam beynimden vurulmuşa döndüm suratım dokuz karış oldu doktorun yanın 3 kişi girdik doktor dalga gecti bütün aile gelmişsiniz diye gelin geln ama hep gelmeyin dedi gençlerin özel konuşmak isteyecek şeyleri olabilir heycanlısınız anlıyorum ama sizde onları anlayın dedi o zaman doktorumu daha çok sevdim çünkü benim söyleyemediklerimi o söylemişti.. Seni çok iyi anlıyorum..

kayınvalideniz açısından şanssız olailirsiniz belki ama en önemli kişide eşiniz açısından çok şanslısınız.Kayınvalideniz nasıl olursa olsun böyle bir eşiniz olduğu sürece asla ezilmez mutsuz olmazsınız.Aslında çok şanslısınız.Böyle bir eş herkese nasip olsun...

cevap verebiliyor olman dünyanın en güzel şeyi...İnşallah bir gün hatta en yakın zamanda bende böyle olurum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…