Fazla takılma ve hamileliğinin keyfine var canım.
İlk önce bu uzun yazıya katlanabilip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben sıkıntılarını kafaya takan kendi kendini yiyen bir yapıya sahibim. Pek kimseyle dertleşmem. Ancak artık o kadar doldum ki sizinle paylaşamadan edemedim.
Tabii ki sıkıntı eşim ve k.validem.Ben yaklaşık 1 yıl 8 aylık evliyim.Evlenmeden önce ailem eşimi istememişlerdi.Çünkü eşimin babası vefat etmiş k.validem ve görümceme eşim hem çalışıp hem okuyarak bakmış.Ailem bu nedenle sürekli eşimin ailesine bağımlı kalmak zorunda olacağımız ayrı bir yuva olamayacağımızı ve kendi başımıza özgürce plan yapamayacağımızı söylemişlerdi.Bense benim de babam olmayabilirdi.Ozaman benimle kimse evlenmeyecekmiydi ilerde aynı şeyin benim başıma gelmeyeceği ne malum diyerek aileme kızmıştım.Sonunda kabul etmek durumunda kaldılar evlendik.
Ancak ben eşimle k.v bir arada oturmayacağımı uygun bir dille güzelce anlattım.Oda anladı ve zaten annesinin de böyle bir şey istemediğini söyledi.Her neyse sonuçta ailelere arabayla 15 dk uzaklıkta bir yerde oturuyoruz şuan.Ancak geçenlerde k.v bir konuşma yaptı bütün sinirim alt üst oldu.Görümcem 2 ay sonra nişanlanacak.O yüzden k.v min eski müstakil evinde tadilat yapılacak.Bununla ilgili konuşurken k.v bu eve fazla masraf yapmaya gerek yok zaten kendi yıkılacak kardeşinizde evlenince burayı yıktırıp bi 3 katlı ev yaptırırsınız bende anne olarak ufak bir katkı yaparım dedi.Sonra bana dönüp demi kızım dedi.Ben ne diyeceğimi bilemeyip ozaman gelsin konuşuruz dedim.E heralde evlat olarak bir şeyler yaparsınız dedi.Beynimden kaynar sular döküldü resmen çöktüm.Bir hafta önce de görümcem sevgilisinin annenin evini yıktıralım nasıl olsa abinlerde ev almaya niyetli bizde alacağız birlikte ev yaptıralım annemede en üst katı veririz dediğini söylemişti.Ben ciddiye almamıştım ama k.v de söyleyince aklım başıma geldi.Eve dönerken eşime söyledim.Annen ciddi yada değil ben şimdiden söyleyeyim.Böyle bir şeyi kesinlikle istemiyorum.Annenleri heveslenmesine izin verme dedim.Tabiki eşim bozuldu.Ne kadar da korkuyorsun annemle bi arada olcam diye dedi.Bende evlenmeden önce bunları söylediğimi ve bunları bilerek evlendiğini söyledim.Derken tabi aramızda bir soğukluk oldu.
Kendi kendime kızıyorum şimdi neden hazır cevap değilim k.v bu konuşmayı yaptığında onu kırmadan istemediğimi belli etmeliydim.Ama hala düşündüğüm halde onu kırmadan nasıl bir cvp verebilirdim o an bilemiyorum.
Şimdi ise sürekli ozaman gelecek diye korkuyorum ve canım çok sıkılıyor.Çünkü eşim annesine çok çok düşkün.Mesela tatil günlerimiz farklı zamanlarda.Ben bayan olmama rağmen tatil günlerimde annemlere koşmam evimin sorumluluklarını yerine getiririm eşim ise erkenden ailesinin yanına gider.Buna çok bozuluyorum yuva olamadığımızı düşünüyorum.Gerçi önceden benide sürüklerdi akşama kadar k.v de olurduk.Terapiye gitmiştik.Şimdi ben işten çıktım mı çarşıda buluşup birlikte vakit geçiriyoruz ama hala annesi gile gitmekten tamamen vazgeçmedi.Neden olarak da bana annesinin dul ve bekar bir kız kardeşinin orda olduğunu çevreden uygun görünmeyeceği için gözükmesi gerektiğini söyledi.Bende bişi diyemedim.
Birde kayınvalidem ufaktan çaktırmadan evimize karışıyor.Mesela eşimin teyze kızını yemeğe çağırırsanız iyi olur diyo ben bakarız diyorum ama sinir oluyorum sana ne ya benim evime kimi çağırıp çağırmayacağımdan.Yine hazır cvp olamadığım için ağzının payını tatlı tatlı veremiyorum.Bi kaç gün sonra aynı şeyi eşim söylüyor.Annen mi söyletiyor bunu diyorum yeminler edip hayır diyor.Böyle şeyler de var.Uffff anlat anlat bitmez.Böyle durumlarda ne yapacağımı bilemiyorum nasıl cvp vereceğim.Cvp veremeyince eşimle konuşuyorum sonra sen ne istiyorsun benim annemden oluyo.Ne yapacağım ben ya yardım edin((
benim size hak verdiğim tek nokta görümcen ve kayınvalidenle aynı apartmanda oturmayı istememen oldu.
Onun dışında eşinin annesine gitmesi çok normal, hatta tersi anormal olurdu, üstelik kadıncağız dul, kızıda evlenecek yalnız kalacak bence kendinizi biraz onn yerine koyun tek varlıkları evlatları sonuçta, onlarda eşleri yüzünden kadını ziyarete bile gitmezse bu nankörlük olmazmı?
sizde hamileymişsiniz Allah bağışlasın evladınızı, ama en basitinden sırf 9 ay karında o çocuğu taşımak, ağrılar sancılar uykusuzluklar çekmek bile annelik hakkının ne büyük olduğunu gösterir, eşiniz evlendi diye şimdi annesine sırtını mı dönsün? belki ben kastettiğinizi yanlış anlamış olabilirim, "benimle çarşıda geziyor ama arada annesine gitmek istiyor tamamen kesmiş durumda değil yani" dediğinizden şunu anladım annesine gitme olayını tamamen kesmesini istemişsiniz bu çok zor ve çok bencilce bi isteklütfen böyle istemeyin ben gerçekten üzüldüm kayınvalidenize, çok kötü fettan bir insan olsa, size karşı eşinizi doldursa anlardım ama öyle birşeyden bahsetmemişsiniz. Hatta oda sizinle beraber oturmak istememiş burdanda anlayışlı bir insan olduğu çıkıyor.
Birde terapiye gitmiştik ondan sonra eşim biraz azalttı annesine gitmeyi yazmışsınız, buda şunu gösteriyorki eşiniz sizinle mutlu olmak istiyor, sadece annesine gidip sizi ihmal etmek istemiyor, kendini değiştirmiş yani. Bu durumlarda sadece tek taraf kendini değiştirmez o annesine gitmeyi azaltıp sizinle vakit geçirmeye başlamış, sizde aynı şekilde onunla annesine gidip güzel vakit geçirmeye çalışmalısınız.
Kayınvalidenizin ufaktan evinize karışmaya başladığını yazmışsınız, bu bana göre çok normal, onlar büyükleriniz ve elbette talepleri olacak sizden, benimde annemde kayınvalidemde der bana şunu ara geçmiş olsun de, bunu ara halini hatrını sor diye, biz evlatları olduğumuz için kendi akrabalarına karşı bizim düşünceli olduğumuzu görmek istiyorlar, benim gelinim böle misafir ağırlar gibisinden..
Buraya yazdığınız dertleriniz büyük sıkıntılar değil tatlı dertler, siz eşinizle herşeyi yaşamak istiyorsunuz ama bazen ufak mutluluklarınızı kayınvalidenizle yaşarsanız, eşiniz sizden daha memnun olur, bu yine olumlu bir şekilde size yansır..
İdare edemeyeceğin birşey yok canım bence ama karakterini ortaya koymanın tam zamanı çünkü bir dönüm noktası ve şimdi çözülür çözülürse eşinle konuş tatlı tatlı anlat doktora seninle gitmek istiyorum bizim bebeğimiz diye yada ben seninle özgür ve başbaşa olmak istiyorum ev ev üstüne olmaz diye eğer birlikte oturursak kendi kendimize yaşamamız mümkün değil burası bizim yuvamız olsun onlar senin ailen tabiiki yanlarında olacaksın gidersin görürsün ama bizim kendi ailemiz burası artık diye anlat tatlı tatlı kv denle hiç konuşma bu tarz konuları çünkü oğlunu kışkırtır eninde sonunda sen eşinden mesulsun eşinde senden konuşan konuşsun sen boşver kendi aileni düşün kocan senin bu konuları konuşacağın tek kişi :26:
neden bu kadar basit şeyler için kendini bu kadar üzüyosunki?
ben kayınvaldem gelsin bana yerleşsin diye gözünün içine bakıyorum daha 2 yıllık evli olmama rağmen
o da der şuraya gitsek iyi oluır şunu çağırsak iyi olur diye ben kabul ederim
hatta ben derim anne bişey yapmam gerekirse bana söyle unutup atlayıp düşünemeyebilirim diye
ben hamileyken her kontrolüme gelirdi kayınvaldem bende isterdim benim çocuğumsa onunda torunu
hatta gel nolur beni yanlız bırakma derdim (benim bebeğim rahatsızdı kaybettik 5.ayımda)
bizimkilerinde oturdukları ev kentsel dönüşüme gircek inşallah
daha dün dedim anne ya karşılıklı ev alalım ya altlı üstlü diye
oda istemezdi önceden çok yakın oturmayı
olsun yaşlı insan onlar
hem büyüklerimizin hayır dualarını almak ne kadar öneml benim için bi bilsen
üstelik şu konunun altını çizeyim ben ünivers,ite mezunuyum bankacıyım
niye bunu söylüyorum hani gerikafalı filan düşünülmesin gayet modern düşünceliyim
ama şunuda biliyorumki cennet anaların ayakları altında biz ne kadar onlara hürmet edersek
rabbim her konuda bizede nimetlerini yağdırır
bu kadar sıkmayın kendinizi
ne güzel hepiniz aynı apartmanda olcaksınız bak bebeğinde olucakmış yardımcı olur tecrübelerini aktarır
her aynı yerde oturan anlaşamaz diye bi kural yok sen içini ferah tut güzel arkadaşım.
ev konusunda hklısın bencee kayınvalıdene soyleyecegın seylerı soyle yoksa yapmaya devam edıyolarr bı yerde haddını bıldırmelısın benımkıde aynı yapıyodu su an caıp bı mesafe koydum onceden gereklı gereksız seylerı vır vır anlatırdı artık mumkun oldugunca goz goze gelmıyorum ve oda anlatamıyor ve artık bırazda yaptıgı sacmalıklara yavastan kızıyorum kımselerde agzını acıp laf dıyemıyor cunku o kadının nası oldunu bılıyolarr bence hıc cekınme onlar bazı seylerı yaparkn cekınmıyolar bız susuyoruz aceba yapmazmı bıdaha dıy devamını getırıyolar bnce dedıgım gıbı yap tavrını koyy
peki aynı binada yada yakınında oturmak istemediğimi,onun çağır dediği misafiri şuan çağıramayacağımı ve bebeğime annemin bakmasını istediğimi k.v me nasıl söyleyebilirim?
uygun bı dılle acık ıfade ıle mesela dekı anne ben annamle konustum bebege annem bakacak sende arada gelır gorursun falan de ev konusundada ben fazla kalabalıgı gıdenı gelenı sevmem de anlar o bencee canım
Anladım canım çok sağol.işte şimdi şimdi sıkıntım çözülüyor:))
Evet idare edemeyeceğim bişey yok ama sorun şu ki be idare etmesini bilemiyorum.Terapiye gittiğimizde terapist benim k.v yüzünden eşimle konuşmama çok kızmıştı.Senin k.v ilgili sorunu varsa bundan eşine ne demişti.Senin k.v sölediğin şeye k.v tmm demeyecekse eşin bunu ona nasıl kabul ettirecek demişti.Eşini böyle bir nedenle araya sokman çok yanlış sorunun kiminleyse sen çözmelisin demişti.maddi durumdan terapiye devam edemedik.Ancak şimdi eşime söylemem doğru olmaz die k.v cevap vermem gerektiğini düşünüyorum.Ama onu kırmadan nasıl söyleyebiirim bunu bilemiyorum.O yüzden de hyr diyemediğim için ben üzülüyorum.
Arkadaşım yorumun için tşk ederim.Seni gerçekten alkışlıyorum.Benin elinde mesleği olup kocasına muhtaç olmayıp da böyle bir gelin olan ne gördüm ne duydum şimdiye kadar.Bu kadar büyük bir yüreğinin olması ne güzel.Ama şurdan çıkıp önüme çıkan ilk 100 evli bayana sorsam senin gibisi 1 tane belki çıkar.
Sanırım biraz yetiştirme tarzıyla alakalı.Belkide bir erkek kardeşin vardır.Ama ben senin gibi olamam.Çünkü benim için bu kadar fedakarlık yapmış büyütmüş beslemiş okutmuş bir sürü masraf yapmış elimi sıcak sudan soğuk suya tutmamış anneme haksızlık ediyormuşum gibi gelir.Böyyle bir imkanı olsa direk annemi seçerdim.Bu kadar emeğinin karşılığında keyfini süremeden evlendim ve bu keyfi kayınvalidemin sürmesi beni vicdanen rahatsız eder.Senin kayınvalidene yaptıklarını ben anneme yapmak isterdim ama haksızlık olmasın diye ona bile yapamıyorum.
Evet bebeğim olacak ona kimin bakacağı da zaten kaos olmuş durumda.Bana kalsa annem baksın isterim.Bebeğimi istediğim gibi yetiştirmem konusunda annem destekcim olur çünkü ama k.v ise kendi istediği gibi yetiştirme konusunda beni yönlendirmekten başka bişi yapmaz.iyi bir noktaya değindin.Bak buda benim başka bir derdim.Eşim dönüşümlü bakmalarını istiyor ama buda pedagoglar tarafından önerilmiyor.Bunu da eşime ve kayınvalideme annemin bakmasını istiyorum diye nasıl sölyeceğim de bir başka merak konusu...
Evet tahmin ettiğiniz gibi beni yanlış anlamışsınız.Ben eşim çok sık ailesiyle birlikte olup beni ihmal ettiği ve evdeki sorumlluklarını bile yapmadığı için sinir krizleri geçirmeye başlamıştım.Daha sonra terapiye gittik ve eşimin bu durumları düzeldi.Eşimin beni ihmal etmesi nedeniyle ben k.v me kinlenmiştim o yüzden hiç gitmese benim için daha iyiydi ama terapi sonucu bende düzeldim ve eşim şimdi gerektiği kadar gidiyor.Demek istediğim buydu.
Aslında benim sıkıntım istemediğim şeyler olduğunda k.v mi kırmadan ona nasıl hayır diyebilirim.Ben sizlere bunları danışmak istemiştim ama olay çok başka boyutlara geldi.
Mesela onun çağır dediği kişiyi ben şu ara çağırmak istemiyorum diyelim ona kırmadan nasıl cvp verebilirim.Ev olayında da aynı onu kırmadan ne diyebilirim.Doğru olanın eşini arada bırakmadan k.v ye söylemek olarak düşündüğüm için bunu soruyorum.Yoksa eşimle kavga gürültü bu konular konuşulup kabullendirilir.Ama b sefer hem k.v nedenini bilmediği için bana düşman olur hemde eşim iki sevdiği insan arasında kalmış olur.
Bence siz durumu açıkca izah edin, mesela anneciğim ben sizi seviyorum sizinle birlikte olmaktan memnunum ama çok yakın oturursak aramız bozulur diye korkuyorum etraftan hep duyuyorum gelin kaynana kavgalarını, sizinle öyle olmak istemiyorum gibi açıklayabilirsiniz bence..
peki aynı binada yada yakınında oturmak istemediğimi,onun çağır dediği misafiri şuan çağıramayacağımı ve bebeğime annemin bakmasını istediğimi k.v me nasıl söyleyebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?