annenizde iyice abartmış size olsun kızım diyeceğini olayı körüklemiş.bana göre haksızsınız.eve gelecek misafir içinde belki yeni evli falandır o yüzden çağır demiştir bunda da bişey yok bence.hoşlanmıyosanız o misafirden güzelce aynı ortamda olmak istemiyorum dersiniz olur biter.ama genel itibariyle eşinize kavuşmak için herşeye baştan tamam diyip sonra değişir ümidiyle değişmediğini annesine kızkardeşine bağlı olduğunu gördükçe kafanıza olmıcak şeyleride takıp kendinizi ve eşinizi bunaltıyorsunuz gibi
Ev konusunda bence geri adım atmayın, kayınvalidesiyle yakın olup da mutluluktan ucan tek bi kişi görmedim.
Sonradan birbirinize gireceğinize şimdi tavrı koyun. Sonra o evi yaptırıp kavga dövüs başka yere tasınmak daha büyük travma bence.
Hem şimdi hamilesin, sonra emzireceksin falan.. Bunları eşine karşı iyi kullan derim. Stres oluyorum, üzülünce kramp giriyo, sütüm azalıyo.. bunlar süper etkili sözler istediğini yaptırmakta
doktor muayenesini de bence bırak gelmek istiyosa gelsin. Onun da torunu olucak, kalp atışlarını duymak istemesi falan gayet normal bence
Bence sen ortada ciddi bir durum yokken fazla gaza gelmişsin ,tavrını almışsın ,bunun ne sana ne eşine bir faydası yok ...
Malesef evlilik sadece evlendiğin kişiyle olmuyor tüm ailesiyle evleniyorsun öncelikle bunu kabullen ,
Sen nasıl kendi anneni düşünürsen eşinde kendi annesini düşünecek ,örneğin annen hasta olsa sende kalmasına sesin çıkmaz ama kayınvalide gelse sinir olursun
Biraz empati yap ,aileninde dolduruşuna geliyorsun ...
Eşin tek çocukda olabilirdi ,evlenerek aile büyür sadece belliki kayınvalidenin kötü bir yanıda yok,hamilelikten ötürü sanırım fazla gerginsin
Tekrar bir psikologa gitseniz iyi olucak , bazı durumları kabullenmek tek çözüm olabiliyor ...
Sonuçta kayınvaliden biraz daha yaşlansa tamamen sizinlede yaşamak zorunda kalabilir ,bu tavrınla ancak yıpranırsın kaybedersin
Tam okumadınız galiba.Ben eşime kavuşma ümidiyle herşeye tamam demedim.Tam aksine k.v ile aynı ev aynı bina yada yakın oturmak istemediğimi.Bunun kendi annesinden kaynaklanmadığını kim olursa olsun böyle yapacağımı söyledim.Bu istememe nedenimi de şöyle anlattım: İnsan yeri geliyor annesi bile anlaşamayıp kavga ediyor ve küsüyor.Ama kan bağı olduğu için küslük dargınlık hepsi unutuluyor.Annen 4 4lük olabilir.Ama farklı kişilikleriz ve ben başka bir ailede büyüdüm.Bu da anlaşamama olasılığımız olduğu gösteriyor.1000 de 1 bile olsa dargınlık olmasına ne gerek var.Aynı yerde dip dibe olup 1 yıl 2 yıl çok samimi olup sonra tartışıp ömür boyu görüşmemek yada hep içinde bir kırgınlık olup soğuk uzak davranıp görüşmek,birbirimize gelirken ayağımızın geri geri gitmesi ama senin için katlanmaya çalışmamaız yerine Mesafeli olalım saygıyı sevgiyi yitirmeyelim ömür boyu görüşelim dedim.Haaa ona şu seçeneğide verdim.Aşkım ben yapamam annemden ayrılamam aynı evde yada binada olmak istiyorum dersen sana kızmam.İkimizde birbirimizin kölesi olmak için evlenmiyoruz.Bu işi baştan bitirelim evlendikten sonra nasıl olsa kabul ettiririm diye sakın düşünme dedim.Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.Yani evlenince değişir diye düşünen ben değilim muhtemelen eşim.Benim kızgınlığım evlenmeden önce bana tamam dediği şeylerde eşimin yavaş yavaş caydığını görmek...
aynı apartmanda oturma konusunda seninle aynı görüşteyim.çünkü en ufak kavganızı duyacak.evler altlı üstlü olacağı için çat kapı gelecek ve aradaki resmiyet azaldığı için yüz göz olma durumları olacak.ama kv'nin sağlık sorunları varsa ya da kirada çok zorlanıyorsanız mecburiyetten belki kabul edersin.anladığım kadarıyla eşini çok seviyorsun ne güzel bebeğiniz de olacak.onun ve bebeğin hatrına doktor kontollerinden birine onu da götürebilirsin.ilk sefere eşinle git ama sonrakilerden birine onu da götür.o da sevinsin.eşinin anne ve ablasını korumaya çalışması güzel ama dediğin gibi abartıyorsa bu da boğucu.bebek olunca düzeniniz iyi anlamda değişecektir endişelenme.anneler günü de geliyor.o da senin annen.anneyle kız arada atışır diyelim.hepsi zamanla düzelecek canını sıkma:)))
Kızı varken yaşlanan k.v lerin gelininde kalmasını anlayamamışımdır hiç bir zaman(( İnş böyle bir durum olmaz die dua etmekten başka çarem yok:SSS
Ben hiç annesine gitmesin demiyorum ki.Gitsin tabiki...Eşimle ilk evlendiğimizde k.v haftanın bir günü bana bir günü annenlere gidin.Bu günleri belirleyin ki gelecek biri olduğu zaman biz şu günler annemde şu günler k.v de deyin demişti.Perşembe cuma mübarek günler bu günleri istediğin gibi seç dedi.Ben babam çalıştığı için cumayı seçmiştim annemlere neyse sonra k.v beğenmedi cuma ona gitmemizi istedi.Neyse başta mantıklı geldi kabul ettim ama şimdi böyle mecburiyetten gidiyormuşum sık boğaz ediyorlarmış gibi geliyor.Geç yatabileceğim 2 günüm var onunda bir gününü sağ olsun k.v le geçiriyorum.Cuma günü işten çıkıyorum işten çıkar çıkmaz k.v me.Saat öğlen 2 buçukta orda oluyorum.Saat gece 2ye 3 e kadar da uykudan ölsem dahi kçv lerde oturuyoruz.Eşime ne kadar söylesemde uykun gelince uzan diyor ve erken kalkmayı kabul etmiyor.EEE bunun dışındada tatil gününün 2 gününü orda geçirdiğini ve benide yanında sürüklediğini düşünürsek çekilmiyor.Bir gün de annemlerde geçiriyoruz haftanın 3 günü eşimle bana kalıyo ama oda gelen falan oldu mu hiç birlikte vakit geçiremiyoruz.Benim derdim annesini düşünmesin değil ama biraz da bizi düşünsün...Biz daha bir buçuk yıllık evliyiz ama sanki 20 yıllık evliymişiz gibi davranıyor.Hiç bişi anlamadım evliliğimden...
Kızı varken yaşlanan k.v lerin gelininde kalmasını anlayamamışımdır hiç bir zaman(( İnş böyle bir durum olmaz die dua etmekten başka çarem yok:SSS
Her zaman erkek evladın yanıdır ,
Senin annen yanına gelse eşine ezine karşı ezilirsin ...
Anandamı çeyizine dahil diye söylense içine oturur ,insanın oğlu dururken kızının yanına gitmesi hiç yakışık almaz
Sizde anne olucaksınız ,umarım etme bulma dünyasında yaşadığımızı unutmayıp biraz empati yapıyorsunuzdur ...
Ben hiç annesine gitmesin demiyorum ki.Gitsin tabiki...Eşimle ilk evlendiğimizde k.v haftanın bir günü bana bir günü annenlere gidin.Bu günleri belirleyin ki gelecek biri olduğu zaman biz şu günler annemde şu günler k.v de deyin demişti.Perşembe cuma mübarek günler bu günleri istediğin gibi seç dedi.Ben babam çalıştığı için cumayı seçmiştim annemlere neyse sonra k.v beğenmedi cuma ona gitmemizi istedi.Neyse başta mantıklı geldi kabul ettim ama şimdi böyle mecburiyetten gidiyormuşum sık boğaz ediyorlarmış gibi geliyor.Geç yatabileceğim 2 günüm var onunda bir gününü sağ olsun k.v le geçiriyorum.Cuma günü işten çıkıyorum işten çıkar çıkmaz k.v me.Saat öğlen 2 buçukta orda oluyorum.Saat gece 2ye 3 e kadar da uykudan ölsem dahi kçv lerde oturuyoruz.Eşime ne kadar söylesemde uykun gelince uzan diyor ve erken kalkmayı kabul etmiyor.EEE bunun dışındada tatil gününün 2 gününü orda geçirdiğini ve benide yanında sürüklediğini düşünürsek çekilmiyor.Bir gün de annemlerde geçiriyoruz haftanın 3 günü eşimle bana kalıyo ama oda gelen falan oldu mu hiç birlikte vakit geçiremiyoruz.Benim derdim annesini düşünmesin değil ama biraz da bizi düşünsün...Biz daha bir buçuk yıllık evliyiz ama sanki 20 yıllık evliymişiz gibi davranıyor.Hiç bişi anlamadım evliliğimden...
Bunu da anlatmazsam çatlarım.Ben şuan hamileyim.Bebeğimin kalp atışını dinlemek için doktora gidecektik.Bana demesinmi bende geleyimmi.Yine o an nasıl cvp vereceğimi bilemedim ve sen bilirsin geleceksen gel dedim kalbini kırmamak için.Ama benim kalbim kırıldı.Bu bizim ilk bebeğimiz ilk heyecanımız.Bizde ilk defa kalp atışını duyacağız tabikide eşimle başbaşa olmak istiyorum.Tamam oda heyecanlı ilk torunu ama bence fedakar olması gereken o ben değilim.Şimdi sırf o yüzden eşimin tatil gününde gideceğimiz doktor muayenesini erteledim.Çünkü eşim tatil gününden k.v de olacak doktora ordan gelecek.Doktora peşine takılıp gelecek diye eşimin çalıştığı güne erteledim.Ki 4 gözle bu günü bekliyordum.Şimdi yine gelmek isterse ne yapacağım bilmiyorum. Zaten k.v min gelip annemin gelmemesi beni daha çok uyuz edeceği için acaba eşimle konuşsam mı diyorum.Annen gelecekse benim anneme de söyleyelim oda gelsin sonuçta haksızlık olur gerçi bu kadar kalabalık muayeneye girmek ne kadar uygun olur bilmiyorum ben seninle böyle bir günde başbaşa olmak isterdim diyeyim diyorum.Bilmiyorum uygun olur mu?
Bence hiçte abartmiyorsun. Daha nişanliyken tavrini koymussun yakinda dahi oturmak istemediğini belirtmissin. Şuan yan çizen sen değil eşindir.
Hiç sevmem öyle vicik vicik ilişkileri, neymiş o sanki sözleşme imzalanmiş gibi şu gün şu saaten şu saate kadar kv ye gidilecek. Olduuu, başka?
Arkadaşim taviz verme bukadar, hamilesin üstelik. Çok istiyorsa eşin gitsin ama sen gitme herseferinde. Yarin bebeğin doğdundadami gece 2lere kadar oturacak eşin? Ozaman birde geç oldu çocuk uyudu burda kalin israrlarida olur emin ol. Bence mesafeni şimdiden ayarla.
Birde yok dr.a bende geleyim kalp atişarini duyayim vs. olaylarina ne gerek var. Torunu için heyecanlaniyor ve seviniyordur tabii bir babaane olarak ama bunu dr. kontröllüne gelmedende yapabilir. Hem siz isteseydiniz teklif ederdiniz zaten kendisinin baliklama atlamasina gerek yok.
Bende istemem ne kv ne kendi annemi kontröllerimde, eşimlen gider geliriz başka kimseye gerek yok. Hem yeri geliyor dr altan muyane ediyor ozaman eşime bile çikarmisin diyorum kaldiki kv de gelecek. Olacak iş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?