Kayınvalidem ve eşim...Derdim bitmez benim:((

Tam okumadınız galiba.Ben eşime kavuşma ümidiyle herşeye tamam demedim.Tam aksine k.v ile aynı ev aynı bina yada yakın oturmak istemediğimi.Bunun kendi annesinden kaynaklanmadığını kim olursa olsun böyle yapacağımı söyledim.Bu istememe nedenimi de şöyle anlattım: İnsan yeri geliyor annesi bile anlaşamayıp kavga ediyor ve küsüyor.Ama kan bağı olduğu için küslük dargınlık hepsi unutuluyor.Annen 4 4lük olabilir.Ama farklı kişilikleriz ve ben başka bir ailede büyüdüm.Bu da anlaşamama olasılığımız olduğu gösteriyor.1000 de 1 bile olsa dargınlık olmasına ne gerek var.Aynı yerde dip dibe olup 1 yıl 2 yıl çok samimi olup sonra tartışıp ömür boyu görüşmemek yada hep içinde bir kırgınlık olup soğuk uzak davranıp görüşmek,birbirimize gelirken ayağımızın geri geri gitmesi ama senin için katlanmaya çalışmamaız yerine Mesafeli olalım saygıyı sevgiyi yitirmeyelim ömür boyu görüşelim dedim.Haaa ona şu seçeneğide verdim.Aşkım ben yapamam annemden ayrılamam aynı evde yada binada olmak istiyorum dersen sana kızmam.İkimizde birbirimizin kölesi olmak için evlenmiyoruz.Bu işi baştan bitirelim evlendikten sonra nasıl olsa kabul ettiririm diye sakın düşünme dedim.Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.Yani evlenince değişir diye düşünen ben değilim muhtemelen eşim.Benim kızgınlığım evlenmeden önce bana tamam dediği şeylerde eşimin yavaş yavaş caydığını görmek...

Çok tşk ederim.Bende aynen sen gibi düşünüyorum.:))

Kızı varken yaşlanan k.v lerin gelininde kalmasını anlayamamışımdır hiç bir zaman(( İnş böyle bir durum olmaz die dua etmekten başka çarem yok:SSS

onca yazdığım şeyden sadece bunumu anladınız!!!ben sadece abarttığını düşünüyorum.anneninde sana bu konuda hak vererek seni kışkırttığını düşünüyorum.sende nasıl anlamak istersen anla.bi arkadaşın dediği gibi etkili!!! sözlerle kocanı düzelt o zaman ...

aynı apartmanda oturma konusunda seninle aynı görüşteyim.çünkü en ufak kavganızı duyacak.evler altlı üstlü olacağı için çat kapı gelecek ve aradaki resmiyet azaldığı için yüz göz olma durumları olacak.ama kv'nin sağlık sorunları varsa ya da kirada çok zorlanıyorsanız mecburiyetten belki kabul edersin.anladığım kadarıyla eşini çok seviyorsun ne güzel bebeğiniz de olacak.onun ve bebeğin hatrına doktor kontollerinden birine onu da götürebilirsin.ilk sefere eşinle git ama sonrakilerden birine onu da götür.o da sevinsin.eşinin anne ve ablasını korumaya çalışması güzel ama dediğin gibi abartıyorsa bu da boğucu.bebek olunca düzeniniz iyi anlamda değişecektir endişelenme.anneler günü de geliyor.o da senin annen.anneyle kız arada atışır diyelim.hepsi zamanla düzelecek canını sıkma:)))

Çok tşk ederim canım.İçime su serptin yorunlarınla:))

Kızı varken yaşlanan k.v lerin gelininde kalmasını anlayamamışımdır hiç bir zaman(( İnş böyle bir durum olmaz die dua etmekten başka çarem yok:SSS

Her zaman erkek evladın yanıdır ,

Senin annen yanına gelse eşine ezine karşı ezilirsin ...

Anandamı çeyizine dahil diye söylense içine oturur ,insanın oğlu dururken kızının yanına gitmesi hiç yakışık almaz

Sizde anne olucaksınız ,umarım etme bulma dünyasında yaşadığımızı unutmayıp biraz empati yapıyorsunuzdur ...

Çalışıyorsunuz sanırım part tıme çalışıyorsunuz herhalde cuma günü öğlen 2 buçukta çıktığınıza göre neden direkt kaynana gidiyorsunuz eşinizde mi öğlen çıkıyor işten siz eşiniz yoksa yanınızsa eve gidin uyuyun sonra eşinizle gidin akşam hem gece 2-3 e kadar oturmayı sizde görüyorum ne alaka yanii bu insanların da uykusu gelmiyor mu ya da eşinizin benim uykum geldi diyebilirsiniz bunda birşey yok ki. Biz de çalışıyoruz hemde akşama kadar haftanın 5 günü kaynanamın bir oğlu daha var yurtdşına burada akrabaları da yok her hafta pazartesi gideriz her zaman çook acil birşey olursa erteleriz şu gün gelicez derin öyle şu gün gelin olayı yoktur. Annesine gidiyor diye sizi düşünmediğine neden kanaat getiriyorsunuz. Arada o uğrasın annesine başka günlerde sen gitme yemek yapıcam ütüm var de vs. Bir bakıp gelecek sonuçta. Zaten her hafta misafir de çağırmıyorsunuzdur kaynanam şu gelsin dediğinde de tepki veriyorsunuz sanırım çok misafi glmiyor size hafta 7 gün bunun 4 gününü gündüzden geceye eşiniz kaynananızda mı geçiriyor ki 3 gün kalıyor bize diyorsunuz. İnanın dert değil söyledikleriniz şurada yazılanları bir okuyun aynı evin içinde yaşayanlar var, kaynanası çat kapı gelenler, herşeyine karışanlar, ayırmak isteyenler neler neler evliliğimden birşey anlamadım diyecek kadar içiçe bir durum yok hele annenize bunları hiç anlatmayın aralarında sorun olur arada siz kalırsınız asla bunu yapmayın hatayo orda yapmışsınız doğal olarak o sizi tutup onlara karşı tepkili olacak ben anneme kızdığım birşey olsa da kaynanamla ilgili kötü hiçbirşey anlatmam eşimle hallederim.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. her ikiside evlat kızında da kalır oğlunda da sırf kızı baksın ya da sırf oğlu baksın diye birşey olamaz. Kızının yanında damat evinde olur rahat edemez ama öbür türlü kendi oğlunun evidir rahat eder. Beraber çalışıyor olsanız bile erkek egemen toplumda annenin yanı erkek evladının yanıdır neden elin adamının evinde bırkasın ki annesini ama bu demek değil ki bir evladın bşına yıksın öbürü hiç ilgilenmesin kız evlatta ilgilenir orada da kalır şimdiden bunları düşünmeniz de emteresan sizin anneniz de aynı durumda olabilirdi anneniz size gelse eşiniz istemese laf söylese ay inşallah başıma öyle birşey gelmez kaynanam bende kalmaz dese hoşunuza gider mi. Ben de başka şehirdeyim annem erkek kardeşimle oturuyor evlenince de beraber oturacaklar kardeşim annemi tek bırakmaz annem bize gelince o kadar da rahat etmiyor damat var onun evi. Ama oğlunun yanında rahat eder ancak bana da gelecek kalacak tabii ki. Herkes geleceğin kaynanasıdır bunu unutmayın. Sizinde bir oğlunuz olup gelininiz sizi istemezse başıma kalmaz inşallah derse siz bu sözlerinizi hatırlamak zorunda kalmazsınız umarım. Bu dünya devir daim her zaman. Lütfen abartıp bu şekilde olumsuz düşüncelerle kendinizi üzmeyin kendinize de evliliğinize de zarar verirsiniz daha ılımlı olmaya olayara olumlu tarafından bakmaya çalışın.

erkek evladın yanıdır deniyorda erkek evlat mı bakıyor ? sabah çıkıp akşam geliyor bütün gün gelini bakıyor.. ayrıca ben nasıl ki eşimin annesine bakarken laf söylemiyorsam o da benim annem evimdeyken laf söyleyemez yok öyle bi dünya.. biz 5 kardeşiz hiçte erkek kız diye evlatlık vazifelerimizi ayırmadık. empati herkes yapabilseydi zaten bu durumda olunmazdı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Böyle konularda artık nedense hep "Allahım benim de 26 yaşında olmasına rağmen ailecek hala daha üstüne titrediğimiz bir erkek kardeşim var. İlerde hayırlı, ağaç kovuğundan çıktığını düşünmeyen, onun yolunda canını verebilecek, binbir fedakarlıklarla büyütmüş bir ailesi olduğunu göz ardı etmeyen vicdanlı bir gelin nasip et" diyorum içimden.

Benim eşimin ailesiyle Allaha şükür hiçbir problemim yok. Hatta kv'me teşekkür borçluyum bence böyle bir çocuk yetiştirdiği için. Biliyorum benim annem gibi hatta her anne gibi o da ne fedakarlıklarla büyüttü eşimi. Yavrusunun yavrusu ne çok önemli olacaktır onun için. Ne kadar heyecanlanacaktır. Aynı benim annem de olacağı gibi.

İşte diğer taraftan kardeşimi düşünüyorum; annem, babam, ben, hatta eniştesi için o kadar önemli ki o da. O kadar gözbebeğimiz ki. Ne hayallerimiz var onun için. Ama şimdi düşünüyorum da ilerde evlense; gelin hanım kalkıp da annene yakın olmak istemiyorum, torununun kalp atışını duyup napacak, ben baş başa gitmek istiyorum vs.. diyecek... Ne acı ya.. Allah hiçbir anneye yaşatmasın.. (Ha tabi herşeye karışan, gelinini kıskanan, burada çokça okuduğumuz o ard niyetli kayınvalideleri de tabi ki Allah hiçbir geline vermesin o başka..)

Özetle benim annem ard niyetsizce, sırf içten gelen bir istekle torununun kalp atışını duymak için gitmek istiyosa bu onun en doğal hakkıdır. Elbette benim kayınvalidem için de aynısı geçerlidir. Bu gereksiz kaprislerle engellenmeye çalışılıyosa evet başlıkta da olduğu gibi "senin derdin bitmez arkadaş"..

bencede ortada bi sorun yok gibi , kayinvalidenizin falancilari cagir demesi oek tabii bi durum büüykler der ne var ki bunda.
torunun kalbini dinlemek istemeside.

siz belkide özel hayatinizin sinirlari ihlal edecek diye korkuyorsunuz, birazda önyargi var annenizin yakalasimida hic hos olamamis,
ayrica bencede anneye hersey anlatilmaz.

okudugum kadariyla kayinvalideniz kötü niyetli biri degil, düsmez kalkmaz bir Allah ne olacagimiz belli degil merhametli olun kalbinizi karatmayin.

erkek evlat meselesine gelince, böyle bir kaide yok, belki bu kültürümüze ait bir vazife. orda bakmada kasit maddiyat, yani kizinin evinde kalirsa eniste bakmis olacak evinin gecimini erkek sagladigi icin, oldukca geleneksel bakis acisi.

ben böyle dusunmuyorum, bencede en iyi kiz cocugu bakar , bi arkadasin dedigi gibi eger calismiyorsa aksama kadar evde olan kadin, gelin mi daha merhametldiri kiz mi tabiki kiz cocugu daha merhametlidir.

ayrica gelinin öyle bir mecburiyeti yok bakarsa kendi icinden gelir fedakardir bakmazsa kimse birsey diyemez.

Son düzenleme:

Kayınvalideniz degil eşiniz sorun yaşatan.Gündüz 2 den gece 2 ye pesss...Hemde hamile kadına...Buraya kadar bende sizin büyüttügünüzü sandım ama birikim.1 yıl 8 ay ve hala eşiniz evlendigini anlayamamış....Organik göbek bağı koparamayan bir eş daha...Allah kolaylık versin...Kayınvalidenizin görümcenizin bir suçu yok bence.esiniz sizin ve ailesinin arasında dengeyi gözetmeyi illa ki ögrenecektir.ama kaç yıl sonra ???

çok abartıyorsunuz gibime geldi.burda onca şey yaşayan insanların kv lerini bir okuyun.bir anne olarak sadece tavsiyelerde bulunuyor ama onun yaptıgı her şey sizin sinirlerinize dokunuyor.eşinizin ailesine sahip çıkmasını takdir ediyorum.onlara karşı da sorumlulukları var.

doktora sizinle gelmesi olayına ise heyecanından diye düşünün.benimde annem çok tuttururdu ben de geleyim diye.

biraz hoş görü ve pozitif düşünceler bence hayatınızı çok kolaylaştıracak.

Bazı arkadaşlar bana sivri dille ve kırıcı bir şekilde yaptığımın yanlışlığını göstermeye çalışırken bazıları bunu tatlı dille ve mantıklı bir şekilde yapmış.Bazı arkadaşlar ise bana katılmış.Hepsine yorunları için teşekkür ederim.
Benim başlığıma,kendimce sıkıntı ettiğim olaylara sivri dille yaklaşıp ilerde seninde başına gelecek etme bulma dünyası empati yap diyenlere sözüm.Sayın sivri dilli kalp kırıcı konuşan deyim yerindeyse beddua eder gibi konuşan arkadaşlar bende sizin bana önerdiğiniz gibi biraz empati yapmanızı rica ediyorum.Bekara karı boşamak kolay gelirmiş, sizde başınıza gelmemiş bir olay için baya emin konuşuyorsunuz ama umarım sizin kayınpederlerinize allah uzun ömür versinde günün birinde kaybederseniz ufak da olsa buna benzer sorunlar yaşamazsınız.
Hiç kimse bana katılmak zorunda değil tabiki zaten bu forumlar bunun için.Ama en azından saygı duyup karşısında düşman görmüş gibi değil de kardeşi en yakın arkadaşı varmış gibi konuşmalı.
Sizin sayenizde burada çevremde uzak yakın demeden bu sıkıntımı anlattığım insanlar oldu.Ne hikmetse buna benzer durum yaşayan insanlar bana fazlasıyla hak verirken, erkek kardeşi,oğlu olanlar yada kayınpederi sağlıklı ve oğluna gelinine baskı yapmayan onları özgür bırakan kayınvalide ve kayınpedere sahip bayanlar ne varki bunda senin başına da gelebilir gibi konuşuyor.Çünkü emin ki kendi bşına böyle bir şey gelmeyecek.Ben de bu nedenle iyi kötü tüm yorumları değerlendirip kendime bir yok çizeceğim.
Evet bebek olayını abartmış olabilirim.Misafir olayına kızmamın nedeni yönlendirilmekten hoşlanmamam.Kalp kırmamak için herşeye tamam dedikçe bu durumların artmasıydı.Demekki hayır demesini öğrenmem gerekiyor.Kalbi kırılmasın die düşünürken kendimin kırılmasına izin veriyorum.
İlerde bir gün benimde başıma gelirse.Yani eşim ölürse(ALLAH ACISINI GÖSTERMESİN) ve kayınvalidem gibi bütün kardeşlerim annem ve babam aynı binada otururken kendime ait daire kiradaysa kiracıyı çıkarır kardeşlerimin annemin babamın yakınına giderim.Annem babam benden yaşlı ve kendi evlerinde bakıma ihtiyacı olmadan yaşayabiliyorlarsa ben hayli hayli yaşarım çünkü onlardan daha gencim.Ben annem ve babama bakmayıp bunu gelinimden isteyip beklemem.Evlatlarımdan onların evinde kalıp bana bakmalarını değil, beni arayıp sormalarını,ihtiyacım olduğunda ben söylemeden koşmalarını,evlat yolu gözletmemelerini beklerim.Yoksa ne gelinimin yanında nede damadımın yanında rahat ederim.Ama birini seçmem gerekse kızımı seçerim.Çünkü bana bakacak olan damat yada oğlum olmayacak gelinim ya da kızım olacak.kendi büyüttüğüm huyunu tüğünü bildiğim kızım varken gelinimin yanında rahat edemem.Artık eskisi gibi değil kadın da çalışıyor erkek de.Önceden erkeğin üzerinde büyük bir yük varken artık bayanların üzerinde büyük yük.Ev işi çalışma hayatı...Zaten bunu gören bir eş ekstradan annesine bakılması için tek seçenek olarak eşini ortaya koyuyorsa bu gerçekten yıkıcıdır.Çünkü seçenek sadece gelin değil,kız kardeş var,anne baba ve kardeşler hepsi bi arada...Tüm bunlara rağmen inatla gidilmiyorsa ben bunda art niyet ararım...Bütün suç eşimin ben bunun farkına vardım sayenizde...
Haaa birde kayınvalidem 45inde genç yani.En azından benim annemden genç.Şuana kadar evin bütün işlerini görümceme yaptırıyor.Kendisi orda otururken görümcem iki dk koltuğa oturamıyor ev işinden.Görümcem diyor ki evlenince ben senin evin kokar artık diyo k.v me.Oda güzelce eşek değilsiniz ya 2 kızsınız evimi temizler yemeğimi yapar bulaşıklarımı makinaya koyar,çamaşırlarımı yıkar asar ütülersiniz heralde diyor.ben anlamıyorum işin gücün yok eli ayağın tutuyor.Ben çalışacağım evimin işi duracak gelip senin işini yapacağım.Ben zamanında bunları da duyduğum için k.v me hiç bişy yapasım yok.Eğer kendi annem gibi onda biraz fedakarlık,anlayış görseydim herşeyine koşardım.Şimdi kendi kızı diyor ben haftada bir gelir temizliğini yaparım die ses çıkarmıyor.İnsan kendi kızına kıyabilip bu eziyeti yapıyorsa........Ben annemden hiç böyle şey görmedim.Benimde görümcem yaşında kız kardeşim var ama annem işini kendi yapar,alışverişini kendi yapar,faturalarını kendi öder evini çekip çevirip ki başında sözde babam var.Ama benim k.v mim bütün işlerini oğlu ve kızı yapar.Kendisi sadece oturur ve yatar.

Bence hiçte abartmiyorsun. Daha nişanliyken tavrini koymussun yakinda dahi oturmak istemediğini belirtmissin. Şuan yan çizen sen değil eşindir.
Hiç sevmem öyle vicik vicik ilişkileri, neymiş o sanki sözleşme imzalanmiş gibi şu gün şu saaten şu saate kadar kv ye gidilecek. Olduuu, başka?
Arkadaşim taviz verme bukadar, hamilesin üstelik. Çok istiyorsa eşin gitsin ama sen gitme herseferinde. Yarin bebeğin doğdundadami gece 2lere kadar oturacak eşin? Ozaman birde geç oldu çocuk uyudu burda kalin israrlarida olur emin ol. Bence mesafeni şimdiden ayarla.
Birde yok dr.a bende geleyim kalp atişarini duyayim vs. olaylarina ne gerek var. Torunu için heyecanlaniyor ve seviniyordur tabii bir babaane olarak ama bunu dr. kontröllüne gelmedende yapabilir. Hem siz isteseydiniz teklif ederdiniz zaten kendisinin baliklama atlamasina gerek yok.
Bende istemem ne kv ne kendi annemi kontröllerimde, eşimlen gider geliriz başka kimseye gerek yok. Hem yeri geliyor dr altan muyane ediyor ozaman eşime bile çikarmisin diyorum kaldiki kv de gelecek. Olacak iş değil

Beni anladığınıza sevindim.Buradaki çoğu yorum beni taşlayacak nitelikteydi.Kendimi baya kötü bir insan olarak gösterdiğimi kendimi ifade edemediğimi düşünmüştüm.Demekki kendimi anlatabilmişim...

Özelden bana msj yazan arkadaşlar.Yeterince yorumum olmadığı için cvp veremiyorum size.Ama msjlarınızla gözümü biraz daha açtığınız için çok teşekkür ediyorum.gerçektn bazı yorumlar beni çok üzmüştü sağolun.Umarım msjımı görüyorsunuzdur da msjınıza cvp gelmediğini düşünmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…