Kayınvalidem ve eşim...Derdim bitmez benim:((

breeze85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
165
3
46
Denizli
İlk önce bu uzun yazıya katlanabilip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben sıkıntılarını kafaya takan kendi kendini yiyen bir yapıya sahibim. Pek kimseyle dertleşmem. Ancak artık o kadar doldum ki sizinle paylaşamadan edemedim.
Tabii ki sıkıntı eşim ve k.validem.Ben yaklaşık 1 yıl 8 aylık evliyim.Evlenmeden önce ailem eşimi istememişlerdi.Çünkü eşimin babası vefat etmiş k.validem ve görümceme eşim hem çalışıp hem okuyarak bakmış.Ailem bu nedenle sürekli eşimin ailesine bağımlı kalmak zorunda olacağımız ayrı bir yuva olamayacağımızı ve kendi başımıza özgürce plan yapamayacağımızı söylemişlerdi.Bense benim de babam olmayabilirdi.Ozaman benimle kimse evlenmeyecekmiydi ilerde aynı şeyin benim başıma gelmeyeceği ne malum diyerek aileme kızmıştım.Sonunda kabul etmek durumunda kaldılar evlendik.
Ancak ben eşimle k.v bir arada oturmayacağımı uygun bir dille güzelce anlattım.Oda anladı ve zaten annesinin de böyle bir şey istemediğini söyledi.Her neyse sonuçta ailelere arabayla 15 dk uzaklıkta bir yerde oturuyoruz şuan.Ancak geçenlerde k.v bir konuşma yaptı bütün sinirim alt üst oldu.Görümcem 2 ay sonra nişanlanacak.O yüzden k.v min eski müstakil evinde tadilat yapılacak.Bununla ilgili konuşurken k.v bu eve fazla masraf yapmaya gerek yok zaten kendi yıkılacak kardeşinizde evlenince burayı yıktırıp bi 3 katlı ev yaptırırsınız bende anne olarak ufak bir katkı yaparım dedi.Sonra bana dönüp demi kızım dedi.Ben ne diyeceğimi bilemeyip ozaman gelsin konuşuruz dedim.E heralde evlat olarak bir şeyler yaparsınız dedi.Beynimden kaynar sular döküldü resmen çöktüm.Bir hafta önce de görümcem sevgilisinin annenin evini yıktıralım nasıl olsa abinlerde ev almaya niyetli bizde alacağız birlikte ev yaptıralım annemede en üst katı veririz dediğini söylemişti.Ben ciddiye almamıştım ama k.v de söyleyince aklım başıma geldi.Eve dönerken eşime söyledim.Annen ciddi yada değil ben şimdiden söyleyeyim.Böyle bir şeyi kesinlikle istemiyorum.Annenleri heveslenmesine izin verme dedim.Tabiki eşim bozuldu.Ne kadar da korkuyorsun annemle bi arada olcam diye dedi.Bende evlenmeden önce bunları söylediğimi ve bunları bilerek evlendiğini söyledim.Derken tabi aramızda bir soğukluk oldu.
Kendi kendime kızıyorum şimdi neden hazır cevap değilim k.v bu konuşmayı yaptığında onu kırmadan istemediğimi belli etmeliydim.Ama hala düşündüğüm halde onu kırmadan nasıl bir cvp verebilirdim o an bilemiyorum.
Şimdi ise sürekli ozaman gelecek diye korkuyorum ve canım çok sıkılıyor.Çünkü eşim annesine çok çok düşkün.Mesela tatil günlerimiz farklı zamanlarda.Ben bayan olmama rağmen tatil günlerimde annemlere koşmam evimin sorumluluklarını yerine getiririm eşim ise erkenden ailesinin yanına gider.Buna çok bozuluyorum yuva olamadığımızı düşünüyorum.Gerçi önceden benide sürüklerdi akşama kadar k.v de olurduk.Terapiye gitmiştik.Şimdi ben işten çıktım mı çarşıda buluşup birlikte vakit geçiriyoruz ama hala annesi gile gitmekten tamamen vazgeçmedi.Neden olarak da bana annesinin dul ve bekar bir kız kardeşinin orda olduğunu çevreden uygun görünmeyeceği için gözükmesi gerektiğini söyledi.Bende bişi diyemedim.
Birde kayınvalidem ufaktan çaktırmadan evimize karışıyor.Mesela eşimin teyze kızını yemeğe çağırırsanız iyi olur diyo ben bakarız diyorum ama sinir oluyorum sana ne ya benim evime kimi çağırıp çağırmayacağımdan.Yine hazır cvp olamadığım için ağzının payını tatlı tatlı veremiyorum.Bi kaç gün sonra aynı şeyi eşim söylüyor.Annen mi söyletiyor bunu diyorum yeminler edip hayır diyor.Böyle şeyler de var.Uffff anlat anlat bitmez.Böyle durumlarda ne yapacağımı bilemiyorum nasıl cvp vereceğim.Cvp veremeyince eşimle konuşuyorum sonra sen ne istiyorsun benim annemden oluyo.Ne yapacağım ben ya yardım edin((

Bunu da anlatmazsam çatlarım.Ben şuan hamileyim.Bebeğimin kalp atışını dinlemek için doktora gidecektik.Bana demesinmi bende geleyimmi.Yine o an nasıl cvp vereceğimi bilemedim ve sen bilirsin geleceksen gel dedim kalbini kırmamak için.Ama benim kalbim kırıldı.Bu bizim ilk bebeğimiz ilk heyecanımız.Bizde ilk defa kalp atışını duyacağız tabikide eşimle başbaşa olmak istiyorum.Tamam oda heyecanlı ilk torunu ama bence fedakar olması gereken o ben değilim.Şimdi sırf o yüzden eşimin tatil gününde gideceğimiz doktor muayenesini erteledim.Çünkü eşim tatil gününden k.v de olacak doktora ordan gelecek.Doktora peşine takılıp gelecek diye eşimin çalıştığı güne erteledim.Ki 4 gözle bu günü bekliyordum.Şimdi yine gelmek isterse ne yapacağım bilmiyorum. Zaten k.v min gelip annemin gelmemesi beni daha çok uyuz edeceği için acaba eşimle konuşsam mı diyorum.Annen gelecekse benim anneme de söyleyelim oda gelsin sonuçta haksızlık olur gerçi bu kadar kalabalık muayeneye girmek ne kadar uygun olur bilmiyorum ben seninle böyle bir günde başbaşa olmak isterdim diyeyim diyorum.Bilmiyorum uygun olur mu?

ev konusunda haklısın mümkünse ayrı olsun burda çok sıkıntı yaşayanların konularını okuduk..
diğer türlü yanlış düşünüyorsun başlarında babaları yok ve eşiniz baba rolünde görüyor kendisini
seni evliliğini evinizi ihmal etmediği sürece gitmesinde sıkınıtı olmaz...
muayene meselesinde kararsız kaldım bi an düşündüm sanki bende eşimle başbaşa gitmek isterdim
diğer muayenede götürürsünüz sizde

okuduklarimdan anladigim kadari ile kv nizin bir kötülügünü görmemisiniz..onunda ilk heyecani torununun kalp sesini o da duymak istemis ne var bunda anlamadim..unutmayin sevincler paylasildikca cogalir..siz daha bebeginizin kalbinin sesini onunla paylasmak istemiyorsunuz, unuttugunuz bir sey var! kocanizda onun bebegi ve o onu sizinle paylasiyor...onun sucu sirf kv olmak! gelecekte sizinde olacaginiz gibi...lütfen kimseye ön yargiyla yaklasmayin, hayati hem size hem baskalarina zehir etmeyin...

Evet bende burda ev konusundaki sıkıntıları çok okudum.Bir de kayınvalidemin çok müdahaleci olması gereği çok sıkıntı yaşarız gibi geliyor.
Kardeşi de evlendiğinde k.v yalnız kalınca eşim annesine gitmeyi onunla beraber olmayı sık sık bize getirmeyi bizde kalmasını abartacak gibi geliyor.Tmm eşimi de anlıyorum ama ben böyle ayrı bir yuvamız planlarımız olduğunu idrak edemiyorum ki.Görümcem evlenince rahat baş başa plan da yapamıcaz bu gidişle.
Muayene içinde ben şimdi nasıl sen şimdi gelme bi sonrakinde gelirsin diyebilirim ki?

K.v yaptıkları kötülükmü değil mi hiç böyle düşünmedim.Kimse kimseye kötülük etmek istemez heralde.Ama beni huzursuz eden hareketleri var.ararmızda mesafe varken misafirime karışıyor.Bir de aynı binadayken düşünemiyorum bile.Tabiki mutluluk paylaştıkça çoğalır ancak siz mutluluğunuzu paylaşmak istediğiniz zaman çoğalır.Ben eşimle başbaşa olmak istiyorum bu bizim ilkimiz.Zaten bu mutluluğu onunla da konuşarak paylaşacağız.
Ben bugün çok doluydum ilk defa anneme de anlattım olanları.Aynı size anlattığım gibi.Annem de çok sinirlendi.Sizin ayrı bir yuvanız var ne yapacağınızı yönlendiröeye hakkı yok.Ben yapıyormuyum yemeğe şunu al bunu al diye bu ne saçma şey dedi.Muayene işi içinde çok anlayışsız olduğunu siz gençsiniz başbaşa bazı mutlulukları yaşar biz ailelere de anlatır paylaşırsınız.Böyle emir vaki yapıp kuyruğunda dolaşmanın bir mantığı yok dedi.Ben zaten kızgındım annemde benimle aynı şeyleri düşündüğünü söyleyince biraz daha kızdım k.v me.
Ancak şunu söyleyeyim.Evet o bebeğini benimle paylaşıyor ama inanın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek olsa paylaşmazdı.Bir nevi mecburiyetten.Bunu az çok hissedebiliyorum.K.v okadar oğluna düşkün ki inanın bunu görümcem bile söylüyor. Abes olacak ama bende de ..... olsaydı keşke ne oğluymuş be der hep.

kaynananın durumunu bilerek evlenmişsin.izin günlerinde eşinin annesine gitmesini neden garipsiyorsun ki.eşin o ailenin de erkeği.onları elbette gözetmesi gerekir.

bana göre,kaynanamın kontrollerimde yanımda olması sorun değildir.istiyorsan sen de anneni çağır.doktorlar bu gibi durumlara ses çıkarmıyor,heyecanlı olunduğunu bildikleri için.

ev konusunda haklısın.herkes uzak olsun,uzaktan gidin gelin.bu arada annene her şeyini anlatma,sen kaynananla iyi olursun annen unutmaz

Sanirim hamilelikten dolayi biraz fazla kafaya takiyorsunuz kayinvalidenizin her hareketini.
Bence biraz akisina birakin.bana fazla anormal gelmedi kayinvalideniz.kendinize bosuna stres yapmayin.
Sadece ev konusunda kesin haklisiniz diyorum.
Bebek konusunda biraz daha esnek olun kendi annenizide cagirin ben olsaydim oyle yapardim.

Herkes böyle söylediğine göre ben abartıyorum sanırım.Peki evime gelen misafirler hakkındaki tavrına ne diyorsunuz.
Bir de ev konusunda eşimle mi konuşmalıyım k.v le mi?Bu durumu nasıl anlatabilirim istemiyorum diye?

Bence ev konusunu esinizle halletmelisiniz ilk once
Evi yaptiracak maddi guc varmi o da onemli
Bebekte olacak zorlanabiliriz deyin.
Ev yaptirmak kolay bisey degil
Veya 2 katli bina yapilsin
Gorumce kendikini yaptirsin
Anneye yapilan da size kalir vefat halinde allah korusun da.
Ama anne otursun.siz gecmeyin hic.ilerde satip kendi evinize de gecebilirsiniz.ama ortak olarak pay alinacaksa esinizinde katkisi olmali onda yani bide boyle dusunun.
Evine sunu cagir bunu davet et dediginde anne sen davet et bizde sana gelelim de aklima baska bisey gelmedi canim :))
Yada hamilelikten dolayi kendimi iyi hissetmiyorum,eskisi gibi degilim yoruluyorum cok cabuk misafir agirlayamiyorum eskisi gibi diyerek tatli dille de halledebilirsiniz canim.

Son düzenleme:
Ben burada öyle dertler okudum ki başlığınıdaki gibi çok bir sorunn göremedim açıkçası. Aynı yerde oturmak istemeyebilirsiniz müdahele olabilir diye tamam onu anlayabiliyorum ama ev alacaksınız zateb yıkılır yapılır geçer oturursunuz diye söylemişler siz eşinize bunu söyleyin o annesiyle konuşsun bu konuyu. Misafire karışmak gibi değilde hani kaynanalar hep söyler işte teyzeni amcanı yemeğe alsanız iyi olur diye hani böyle bir teklif beklerler diye demiştir bana da kaynanam demişti eşimin teyzesi gelmişti başka şehirde oturuyor işte bir yemeğe çağırın iyi olur diye ya da komşuları çağıralım apartmandan evi görmek istiyorlar diye. Bende tamam dedim çağırdım ne olacak ki. Sizin ailenizden de eve gelme talebi olanlar olmuştur. Benim annemde babamdan ayrı kardşeim annemden uzak olsa tatil günlerinde gidip gelmese yoklamasa başında bir erkek olduğunu hissettirmese önce ben bozulurum bende başka şehirde yaşıyorum. Doğru söylüyor eşiniz bu konuda bir gözükmesi lazım haftada bir de olsa. Çk önyargılı düşünüyorsunuz kaynananız olduğu için ama bakın evlenmeden önce annenize benim de babam olmayabilirdi diye cevap vermişsiniz o açıdan düşünün. Kalp atışı konusunda da art niyet göremedim ben o da merak etmiştir heyecanlanıyordur daha bir çok muayeneniz olacak eşinizle daha çok gidersiniz kırmayın bence ben düşündüm de kaynanamın öyle bir talebi olsa ben kabul ederdim eşimle yalnız olsam ne olacak dr olacak yine yanımızda kaynanam ne rahatsızlık verecek en fazxla ağlarım eşimin elşni tutarım falan bunu da kaynanamın yanında da yaparım yani. Bence boş yere evinizin huzurunu böyle şeylerle bozmayon daha fazla müdaheleler olursa cevabınızı verirsiniz eşinizle konuşursunuz.

canım benim sen çağırmadığın sürece hangi misafir sana gelir ki!
kayınvaliden dediği zaman uygun bir dille bende cağırmayı düşünüyorum ama şimdi değil
zamanı geldiğinde davetimi yapaım dersin...
ev konusunda haklısın diğer konular da sanırım biraz dolmuşsun pekte dert edilecek bir konu değiller

"Eşiniz de onun bebeği ve o da sizinle paylaşıyor" derken?
Kadınlar üzerinde mülkiyet sahibi olmak için mi doğuruyorlar çocuklarını size göre?
Oğlunu, evlendiği kadınla/karısıyla paylaşmıyor, o adam hayatını geçirmek, yuva kurmak için bir kadın seçmiş ve onunla evlenmiş. Bu başka bir şey, annesiyle ilişkisi başka bir şey.

O zaman siz oğlunuzla kendiniz evlenin, kimseyle paylaşmamış olursunuz bebeğinizi.

annenizde iyice abartmış size olsun kızım diyeceğini olayı körüklemiş.bana göre haksızsınız.eve gelecek misafir içinde belki yeni evli falandır o yüzden çağır demiştir bunda da bişey yok bence.hoşlanmıyosanız o misafirden güzelce aynı ortamda olmak istemiyorum dersiniz olur biter.ama genel itibariyle eşinize kavuşmak için herşeye baştan tamam diyip sonra değişir ümidiyle değişmediğini annesine kızkardeşine bağlı olduğunu gördükçe kafanıza olmıcak şeyleride takıp kendinizi ve eşinizi bunaltıyorsunuz gibi

Biz 5-6 ay ev satın almak için ev aradık.Kiraya para vereceğimize kredi çeker alırız die düşünmüştük.Ev parasının 3de biri kadar yok bile birikimimiz.Ama bütçemize uygun beğendiğimiz bir ev olmadı.Şimdi hamilelik de olduğu için sıkıldığımız ve bulamadığımız için de ev işini erteledik biraz daha birikim yapalım dedik.
Görümcem de nasıl olsa siz ev bulamadınız kredi çekçeksiniz burası için çekersiniz diye geveledi.Biz o eve destek olursak kirada kalmak zorunda oluruz.Bir daha ev alamayız(

Ben hiç annesine gitmesin demiyorum ki.Gitsin tabiki...Eşimle ilk evlendiğimizde k.v haftanın bir günü bana bir günü annenlere gidin.Bu günleri belirleyin ki gelecek biri olduğu zaman biz şu günler annemde şu günler k.v de deyin demişti.Perşembe cuma mübarek günler bu günleri istediğin gibi seç dedi.Ben babam çalıştığı için cumayı seçmiştim annemlere neyse sonra k.v beğenmedi cuma ona gitmemizi istedi.Neyse başta mantıklı geldi kabul ettim ama şimdi böyle mecburiyetten gidiyormuşum sık boğaz ediyorlarmış gibi geliyor.Geç yatabileceğim 2 günüm var onunda bir gününü sağ olsun k.v le geçiriyorum.Cuma günü işten çıkıyorum işten çıkar çıkmaz k.v me.Saat öğlen 2 buçukta orda oluyorum.Saat gece 2ye 3 e kadar da uykudan ölsem dahi kçv lerde oturuyoruz.Eşime ne kadar söylesemde uykun gelince uzan diyor ve erken kalkmayı kabul etmiyor.EEE bunun dışındada tatil gününün 2 gününü orda geçirdiğini ve benide yanında sürüklediğini düşünürsek çekilmiyor.Bir gün de annemlerde geçiriyoruz haftanın 3 günü eşimle bana kalıyo ama oda gelen falan oldu mu hiç birlikte vakit geçiremiyoruz.Benim derdim annesini düşünmesin değil ama biraz da bizi düşünsün...Biz daha bir buçuk yıllık evliyiz ama sanki 20 yıllık evliymişiz gibi davranıyor.Hiç bişi anlamadım evliliğimden...

Evet hiç böyle düşünmemiştim sağol:)

Ev konusunda bence geri adım atmayın, kayınvalidesiyle yakın olup da mutluluktan ucan tek bi kişi görmedim.
Sonradan birbirinize gireceğinize şimdi tavrı koyun. Sonra o evi yaptırıp kavga dövüs başka yere tasınmak daha büyük travma bence.
Hem şimdi hamilesin, sonra emzireceksin falan.. Bunları eşine karşı iyi kullan derim. Stres oluyorum, üzülünce kramp giriyo, sütüm azalıyo.. bunlar süper etkili sözler istediğini yaptırmakta
doktor muayenesini de bence bırak gelmek istiyosa gelsin. Onun da torunu olucak, kalp atışlarını duymak istemesi falan gayet normal bence

Bence sen ortada ciddi bir durum yokken fazla gaza gelmişsin ,tavrını almışsın ,bunun ne sana ne eşine bir faydası yok ...

Malesef evlilik sadece evlendiğin kişiyle olmuyor tüm ailesiyle evleniyorsun öncelikle bunu kabullen ,

Sen nasıl kendi anneni düşünürsen eşinde kendi annesini düşünecek ,örneğin annen hasta olsa sende kalmasına sesin çıkmaz ama kayınvalide gelse sinir olursun

Biraz empati yap ,aileninde dolduruşuna geliyorsun ...

Eşin tek çocukda olabilirdi ,evlenerek aile büyür sadece belliki kayınvalidenin kötü bir yanıda yok,hamilelikten ötürü sanırım fazla gerginsin

Tekrar bir psikologa gitseniz iyi olucak , bazı durumları kabullenmek tek çözüm olabiliyor ...

Sonuçta kayınvaliden biraz daha yaşlansa tamamen sizinlede yaşamak zorunda kalabilir ,bu tavrınla ancak yıpranırsın kaybedersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…