Kayınvalidem ve Ev Taşıma Derdi

seyhan_2433

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
113
194
53
Merhaba, biz biraz alelacele bir kararla bugün taşınıyoruz. Taşınacağımız belliydi ancak bu kadar çabuk olacağını bilmediğimden hazırlıksız yakalandım. Evin temizliğini halletmeye çalıştım, eşyalarımı toparladım bugün de hala taşınma devam ediyor.

Sorunum şu ki kayınvalidem inatla gelip yardım etmek istiyor. Bu bir dert değil diyeceksiniz belki ama, bizim iş yapma şekillerimiz farklı, temizlik yapma anlayışımız farklı, ayrıca kayınvalidem kötü niyetli olmasa da şunu şöyle yapalım, bunu böyle yapalım diyince ben sinirleniyorum. Bir de laf sokma amacıyla olmasa da bazen beni kıracak şeyler söylediği için çok bir araya gelmek istemiyorum. Geriliyorum onunlayken.

İş mevzusunda da Kendi kafama göre yapmak istiyorum ama onaylamayan bakışlarını görünce kesin modum düşecek. Ayrıca ben çalıştığım için ev işlerinde ancak bir bulaşık yıkayacak bir çay demleyecek kadar yardımcıyım ona. Haliyle gelip bir şey yapmasını, bir şekilde borçlanmayı istemiyorum. Hep söylüyorum anne buyur gel, otur konuşalım ben de işimi yapayım bir yandan ama olmuyor. Küsüyor. Hatta ağlıyor falan. E gel o zaman yardıma diyorum bu sefer de beni bozuyor.

Kötü olmak istemiyorum, ama istediği olmayınca ağlayıp, küsmesinden de hoşlanmıyorum. Eşim de bozuluyor. Bu sefer görüşmeyin o zaman diyor. İçten olmasa da diyor.Benim için görüşüp görüşmemek de sorun değil ama aile ilişkileri çok sıkı fıkı, (gelinleri kayınvalide ile yaşıyor hep) yokluğum hemen olay oluyor. Onlardan farklı olmamı, uyum sağlamama istediğimi yadırgıyorlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Oturup konuşsam mı?

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

ağlama ve küsme karşısında yapacak pek birşeyi yok bence

yeni taşınmış biri olarak eğer iş yapacağından eminsen ,ben olsam çağırırdım nasıl yapıyorsa yapsın yeter ki yapsın amaa eminseniz ,benim kaynanam geldi anca saksı indirdi 4. kattan aşağı ,zaten taşıycaklar adamlar gelmiş sen bana kutularda yardım etsene boşalan odaların süpürülmesinde yardım etsene yook annemle canımız çıktı bizim de apar topar oldu çünkü ...bir de sırnaşıklar ille de herşeyinin içinde olacaklar maksat millete yardıma gittim diye anlatsın

Çalışan kadınsan çok işine yaramaz mi yardım etmesi,en azından ortalıkta döküntü kalmaz sonra sen kafana göre yerlestirirsin

Benzer duyguları yaşıyoruz, bende annem hariç kimseyle iş yapmayı istemem. Kv de yardım teklifinde bulunur devamlı. Kelin ilacı olsa başına sürer, konuş dicem de benimki gibi ağlıyomuş..

Aynı benim gibisiniz. Ben de borçlu kalmamak için yardım kabul etmezdim. İşime karisilmasindanda hiç ama hiç hoşlanmam ben farklı yaparım başkası farklı. Ben kimseye yardım etmem kimseden de yardım almam. Beni tanıyanlar yardım kabul etmedigimi çok iyi bilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…