kayınvalidem ve görümcelerim

AYSEECE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.989
3
116
İzmir
slm arkadaslar yine ben. diceksiniz simdi ne derdin bitmiyor seninde ayse.ama bu seferki dert olarak değilde sizlere danışıcam.sadece fikrinizi alıcam.simdi sorun yakında eşimin memlekete gidicez. ama kayınvaldemle ve görümcelerimle aram bozuk. gecen gün eşim dediki kayınbabam aramış.demiş ayse aramıyo bizi arasın bi kontorum yok demiş. bende inanın eşimin hatrına aradım. neysekayınbabamla güzelce konuştuk. adamda ne bir tavır ne bir küslük ne bileyuim çok iyi konuştu. ben beni aramıyosunuz baba dedikçe biz kötü olarak düşünmedik kzım kusura bakma dedi.neyse babayla sorunu hallettik gayet iyiydi .kayınbabam dediki akşama anneni bir ara sen dedi o da üzülüyo dedi. neyse insanlık bende kalsın dedim 3aydan sonra aradım. allahım aramaz olaydım. ses öyle soğukki. zorla konuşuyo. salak salak konulardan bahsediyo. 2yıldır gidemedik eşimin memlekete ama benle alakası yok. eşimin izniyle alakalıydı.ama onlar geldi.neymişte bu sefer gelelimmiş öyle bir dediki sanki ben istemiyomda ondan gitmiyoz.neyse biraz konuşup kapattık. ben eşime bişey demedim.ama aradığıma pişman oldum.buzamana kadarki yaptıkları gözle görülmeyecek gibi ama düşününce sinir olursunuz.işte eşimi arayıpta kardesine borcumuz var. 100gr altın yap gönder demesi.parasal konularda baskı yapması ve vermeyincede herkes sizi ayıplıyo demesi.kayınbabam ister yok dersek tamam oğlum der kapatır.sonra bana baska bir kzı aslında eşime düşündüğünü kızın çok güzel olduğunu bahsetmesi.boyumu sorun etmesi.beğenmiyo ve ortamda su gelinde pek güzel uzun boylu diyip durur.sonra oraya gittiğimde hergün iş yaptırması bana. demiyoki sen otur kzım diye.2hafta boyunca hergün yaptık.köy evi olduğu için.evde bir kedi sofra bezinin üstünde yatağın üstünde.pis birde çok. ben ordan geldiğimde 2kg vermiş döndüm.sonra soğuktur.mesela orad bana bir tavuk bile almadınız dedi. halbuki bir gün önce 100 liralık market alışverişi yapıp gelmiştik.ben üniversite mezunuyum. kayınvaldem okuma yazama bile bilmez. köyde yetişmiş.benimde onlar gibi olmamı bekliyo ama nasıl olayım.hep baskalrının dolduruşuna gelir.görümcelerimde okadar soğukturki anlatamam. hadi onuda gectim. biz para vermedik diye büyük görümcem banaağzına geleni söledi. abisi eskiden böyle değilmiş.evlenince değişmiş. destek beklemişler.ya yoksa canımızı alcaklardı inan.abib hakkında bana söylei söyledi. insan değilmiş abisi bilmemne.eskiden olsa evdeki tv yi satar yine para gönderirmiş.ortancı lafını sokar bir havalıdır.aramızda 5 yaş var. bana yenge demek bile istemiyo. sonra mesela aralıkta bize geldiler.kaynımçiçek hastalığı geciriyodu o sıra.bende gecirmemişim .bebek düşünüyoduk. ve benim dikkat etmem lazımdı.o ortamda durmamamm lazımdı. eşim annesine sakın getirme dedi. ama maalesef dinlemedi ve getirdi. eşime tamam demiş. ama getirdi. beni sallamadı yani.nezaman yüz bulsalar para dicekler diye korkuyorum.şimdi arkadaslar gidicez yakında eşimin memlekete. nasıl davranayım sizce nasıl olayım bennnnnnn. aklım karıştı. buarada büyük görümcemle 8aydır konuşmadık hiç.kayınvaldemle 3aYDAN SONRA İLKKEZ KONUŞTUK. ORTANCI GÖRÜMCE DE 3AY OLDU. EVET YARDIMLARINIZI BEKLİYORUMMMMMMMMMMMMM

bence hiç oralı olma seni kötü biliyolarsa sende kötü davranda aklılları başına gelsin bayanssulusmile

tavuk bile almadınız gibi laflarına karşı hemen kaç tavuk alırdı yaptığımız market alışverişi anne ilahi sen çok yaşa emi tadında şeyler söylemek lazım. yaptığınız hiç bir iyiliğin gözardı edilmesine izin vermeyin. hemen bu şekilde yapıştırın cevabı. sizi beğenmiyorlar mı, alsaydınız o kızı madem aklınızda kaldı, oğlunuza laf geçiremediniz mi hay allah gibi sinir bozucu cevaplar verin. ama şakayla karışık yapın. ha coşarlarsa terbiyeyi bozmadan bu söylediğiniz çok ayıp der geçersiniz.

aslında hakılısn. yani lafımı sölücem ama şaka yapar gibi lafımı sokcam. terbiyesizleşirlerse ayıp sizin yaptığınız der gecerim. pekiiş konusında napayım sizce.ev işleri için diyorum. birde görümcelerime karsı nasıl olayım.

bence görümcelere de ne kadar ekmek o kadar köfte, yüzünüze gülerlerse gülersiniz ama hep dikkat edersiniz. evde yapılacak işlere atlamazsınız, onlar yardım isterse kalkarsınız, üstünüze yıkarlarsa, yoruldum deyip geçer oturursunuz. zaten kısa bir tatil, eşimi de göremiyorum çalışırken rahat rahat vs. sürekli tatile geldiğinizi ima edersiniz. yenge demeyene de gerekirse söyleyin. beni sevmediğinden saygı duymadığından mı yenge demiyorsun, yol yordam bilemediğinden mi diye. eşinize çok yansıtmadan yapmaya çalışın ama tepenize çıkarlarsa başka tabi.

kızlar benmi abartıyorum peki. yoksa sizcede sorun varmı ortada. ben bu aralar iyi düşünemiyorumda

valla bendede sabır kalmadı. tepeme çıkarlarsa ben on çıkarım.bıktım usandım. inan yapılanları normalde düşünmek istemiyorum. ama gitmeme az kaldı ya. birde dün o soğuk konuşmanın ardından beni orda ne beklediğini az cok tahmin edebiliyorum.eşim gitmek istemiyo ama nereye kadar olmazzzzzzzz

kendin ol boş ver o kadar kafaya takma laf sokuştururlarsa arkadaşın dediği gibi gülerek şakayla karışık cevaplar ver iş konusunda da yapa bildiğin kadar yap iş yapmayla kimseye birşey olmaz kendini de ezdirme tabi eşinle aranın bozulmamasına dikkat et en önemlisi bu gerisi boşver :1closedeyes:
Allah yardımcın olsun olumunekankayizsmile

sorun olup olmaması karakter meselesi. ben laf işitmeye dayanamam mesela. anneme babama bile bazen kızıyorum ki beni bu yaşa getirmiş insanlar. kimsenin hakkı yoksa bile onların var. yine de şu var, insan biriktirince herşeyi yanlış anlıyor, olumsuz yaklaşıyor. yani ard niyetli gibi geliyor her hareket. çok takma ama takacaksan, kötü hissettiysen içinde tutma bişeyler yap ki sonradan eşine yüklenip ilişkine zarar verme.

doğru diyosun cnm da eğer ben ben olursam insanlara hep gülen hemen herseye atılan biriyim. sonrada cok üzülüyorum. okadar seyin üstüne bişey yapasım yok. birde zaten midem almıyo hiç.bulaşıkları yıkarım. ev temizliğini görümcem kayınvaldem yapsın. kayınvaldem genç daha.49 yasında. görümcem 20 yasında.görümcem oturuyo gidince ben isleniyom. kayınvaldem geziyo.

canım önce sabırlı ol birşey söylemeden önce düşün öyle cevap ver inan bende her memelekete gidişimde eşimle sorunlar yaşıyorum ailesi yüzünden artık memleketimden bile onlar yüzünden nefret ettim ama bazen sabretmek gerekli öfkeyle kalkan zararla oturur yapıcak birşey yok sen iyi ol gerisi onların insanlığına kalmış

eşime bu konuda bişey demem.cünkü onun içinde zor. hem ailesi hem ben.o da farkında bişeylerin. bu yüzden gitmek istemiyo. susmak en büyük ceza derler ya. bu benimkiler için mukafat

şimdi gidicem sadece ailesi değil komşuya kadar para mevzusunu açcaklar. ne desem diye düşünüyorum. para göndermediniz falan deseler.susamamki ben.ya ben göndermek zorundamıyım.kendim zor geciniyom. bebek sorcaklar bitaraftan .hadi ona dicem şey belli. istemiyorum bir kenara 5 milyar atmadan çocuk falan yok dicem. ücretsiz izne ayrılcam para alamıcam mecbur bir kenara para atmam lazım dicem.

kilo problemin varsa iyi zayıflarsın kaydirigubbakcemile3 ne kadar kalmayı düşünüyosunuz

Kimse evlendikten sonra televizyonun satıp, kimseye bakmak zorunda değil, kusura bakmasınlar.
Ve saydığınız birsürü sıkıntılar.
Yine aynı sorun, erkek evladını tapulu mal gibi görmek ve kıymetli olması.
Madem gitmeye karar verdiniz, bunca olaylardan sonra onlardan birşey beklemeyin artık.
Kayınvalidemle konuştum çok soğuktu filan demişsiniz ama olması gereken bu değil mi.
İpler kopmuş artık, siz de böyle olduğunu kabul edip, çok içten davranmayın,
size de hala niye iyi davranmıyorlar diye üzülmeyin.
Bazı ilişkiler malesef sevgi ilişkisinden çıkıp, idare etme ilişkisine dönüyor.
Çok düşmeyin üstlerine, eşinizin hatrına gittiğinizi düşünün,
takmayın, ne halleri varsa görsünler, bir beklenti içine de girmeyin.
Güler yüz göstermiyorlarlarsa, siz de göstermeyin, sıkıntıda yapmayın.
Allah yardımcınız olsun.

haklısın aslında cnm. eşime çok iyi davranıyolar.banada emin ol para göndermediğim için artık istemiyolar.bu iyice gıcığıma gidiyo. ama kayınbabam öyle değil.

işte kötü olan bu. beni artık silmiş durumdalar. eşimede cok iyi davranıyolat. oraya gittiğimde bu durum hiç hoşuma gitmyo.beni salamıcaklar. eşime iyi olcaklar. ben niye giiyomki ozaman ya.birde yapı olarak haksızlığa hiç gelemem ben. ya ben zaten 600 lira gönderdim eksiye girip daha ne yapcam bilmem

Sana dokunmasınlarda varsın silsinler ayseece.
Keşke benimkilerde beni silseler diyorum ben bazen.
Gözüm görmese hiç birini.
Seneden bir görsem de, beni hiç takmasalarda, gelip geçse.
Eşi onların oğulları ona tabi ki iyi olacaklar.
Böyle bir kıyaslamaya girme bence.
Hep tartışılıyor ya gelinden kız olur mu, olmaz.
Sen gelinsin, aynı ilgiyi beklememen lazım malesef.
Beklentilerini şu koşullarda özellikle biraz kısman lazım bence.
Verdikleri zarar dursunda, aman sallamasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…