- 5 Nisan 2010
- 892
- 863
- 303
- Konu Sahibi insanbirbulmaca
-
:))))))))))iffetli olsun diye betül koymuşsunuz rahime koysaydınız iffetsizmi olacaktı?
Çok ileri gitmişler öyle birşey asla denmemeli... Nasıl bir terbiyesizlik keşke baştan beri tavrını koysaydın ona cesaret edemezlerdi hiç olmadı artık koy... Zararın neresinden dönersen kardır...Esimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
Hanimefendi iffet bizim dilimizde erdem edep demek. Cok afedersiniz kaltak in anlamida direkt olarak iffetsiz demektir. Kiz bebeklere daha o yasta kaltak derseniz beynine yerlestirir ve iffetsizligi normallestirirsiniz.. Cocuklarla iletisim adabi denen birsey var..ay abartmayın lütfen . çoğu kişi o sözü bebek severken kullanır kız bebekse . iffetsiz olmaz çocuğun kaltak denilince .ayrıca iffet ne ya kime göre neye göre ?
hehe evet haklısın . ufacık birşeyi büyütüyorsunuz . heralde onalrda dedesi ve babannesi çocuğun . dediğin özellikte olmasını istemezler .Hanimefendi iffet bizim dilimizde erdem edep demek. Cok afedersiniz kaltak in anlamida direkt olarak iffetsiz demektir. Kiz bebeklere daha o yasta kaltak derseniz beynine yerlestirir ve iffetsizligi normallestirirsiniz.. Cocuklarla iletisim adabi denen birsey var..
Ben de bazen kucuk kiz cocuklarini cok guzel masallah kahpe yaa cok canlar yakicak diye severimama sizin kiziniza ne sekilde soyledikleri onemli ben gulerek soylerim mesela onlar ciddi soyluyosa uyarmakta fayda var
Biz de burada cocugun kotu olmasini istiyorlar demiyoruz. Daha dikkatli olmalilar. Eski insanlar simdi ki bilgiye sahip olamadiklari icin cocugu neyin etkileyecegini bilemiyorlar ve uyarilmasi gerek.. Bu ufak birsey asla degil. Gayet buyutulecek birsey. Mantiginizi anlayabilmis degilim..hehe evet haklısın . ufacık birşeyi büyütüyorsunuz . heralde onalrda dedesi ve babannesi çocuğun . dediğin özellikte olmasını istemezler .
Ne alaka ya bi de 34 kisi begenmis. Rahimenin kelime anlami iffetsiz degil. Sirf espiri olsun diye ...iffetli olsun diye betül koymuşsunuz rahime koysaydınız iffetsizmi olacaktı?
Tebrik ediyorum sizi gercekten. Bana cok guzel yardimci olup boyle mantikli(!)bir soru sordugunuz için.laf olsun diye konusanlar gibi sizde yorum olsun diye yorum yapanlardansiniz galiba.
sende al çocuğunu kucağına ağladığında sus kaltağın torunu de. bu ne ya kov kardeşim kov şu terbiyesizleri. terbiyesizle yerbiyesiz olunmaz ama dinsizin aklından imansız gelirEsimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
Esimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
Ayyy ne kadar ibretlik bir tespit.Rahime isminin anlamini bi arastirsaydiniz once.iffetli olsun diye betül koymuşsunuz rahime koysaydınız iffetsizmi olacaktı?
Ben onu rahimenin anlami iffetsiz diye yazmadim betul le iffetlilik ne alaka diye yazdim 34 kisi anlamiski ondan begenmisNe alaka ya bi de 34 kisi begenmis. Rahimenin kelime anlami iffetsiz degil. Sirf espiri olsun diye ...
H2o cugum senin yorumlarini hatirlattirma simdi bana satasacak baska birini bulBos ver canim her konuda görüyorum tuhaf tuhaf yorumlar yapiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?