Kayınvalidem ve kayınpederim "kaltak" dedi bebegime!

Esine soyle onlari uyarsin eger devam ederlerse ona göre bir cozum bulursun. Çok edepsizlermis gercekten

Ne demek ilk günden şikayetçi olmak istemiyorum ya. Laf çarpma falan değil ki bu direk küfür etmiş bırak siz kötü olun şu lafları demesinler ya çocukta küçük yaşta öğrenip böyle büyüyecek.

Çok ileri gitmişler öyle birşey asla denmemeli... Nasıl bir terbiyesizlik keşke baştan beri tavrını koysaydın ona cesaret edemezlerdi hiç olmadı artık koy... Zararın neresinden dönersen kardır...

ay abartmayın lütfen . çoğu kişi o sözü bebek severken kullanır kız bebekse . iffetsiz olmaz çocuğun kaltak denilince .ayrıca iffet ne ya kime göre neye göre ?
Hanimefendi iffet bizim dilimizde erdem edep demek. Cok afedersiniz kaltak in anlamida direkt olarak iffetsiz demektir. Kiz bebeklere daha o yasta kaltak derseniz beynine yerlestirir ve iffetsizligi normallestirirsiniz.. Cocuklarla iletisim adabi denen birsey var..

hehe evet haklısın . ufacık birşeyi büyütüyorsunuz . heralde onalrda dedesi ve babannesi çocuğun . dediğin özellikte olmasını istemezler .

Ben de bazen kucuk kiz cocuklarini cok guzel masallah kahpe yaa cok canlar yakicak diye severim ama sizin kiziniza ne sekilde soyledikleri onemli ben gulerek soylerim mesela onlar ciddi soyluyosa uyarmakta fayda var

Muhtemelen sizinde o kelimeye dil alışkanlığınız var. İleride kayınvalide olursanız gelininizde benzeri bir konu açacak buraya kesin.

Seni öle iyi anlıyorumki arkadaşım benim kendi babam diyordu ben alına,darıla vaz geçirdim.
KV sağolsun Zilli deseler bile kızıyor kendisi fırfırlı diye seviyor kızımı
Bence KV anne çok kötü bi laf değilmi niye diyorsunuz öle bi anlam veremiyorum diyin
Ya aslında bu lafın başka bi anlamı vardı bi bakim ben yanlışmı biliyorum

hehe evet haklısın . ufacık birşeyi büyütüyorsunuz . heralde onalrda dedesi ve babannesi çocuğun . dediğin özellikte olmasını istemezler .
Biz de burada cocugun kotu olmasini istiyorlar demiyoruz. Daha dikkatli olmalilar. Eski insanlar simdi ki bilgiye sahip olamadiklari icin cocugu neyin etkileyecegini bilemiyorlar ve uyarilmasi gerek.. Bu ufak birsey asla degil. Gayet buyutulecek birsey. Mantiginizi anlayabilmis degilim..

sende al çocuğunu kucağına ağladığında sus kaltağın torunu de. bu ne ya kov kardeşim kov şu terbiyesizleri. terbiyesizle yerbiyesiz olunmaz ama dinsizin aklından imansız gelir

bu eşlerin tayinleri de hep anacıklarının babacıklarının olduğu şehire çıkar zaten
ya olan huzurunuzu niye bozdunuz konuyu tam okumadım ama insallah iyice diplerinde hergun gorusecek sekılde cok yakın oturmuyorsunuzdur

bence de iyi düşünmüşsünüz eşinize şikayet etmeyin hemde hiç
ama kendilerine söyleyin bu nasıl sevmek boyle dıye

isim konusuna takanlar olmuş bence cok sacma valla insanın agzından cıkan lafları cımbızla cekıp alıyorlar

Ohaaa artık, terbiyesiz hadsizler cahiller. Ağızları küfürlü başka şey sebiye kaltak demek başka.

Kötü olun efendim, kötü olun. Gerekirse bağırıp resti çekip çıkın. Bebeğime kaltak diyecekler ben de susacağım. Bugün susarsan yarın bebeğin ilk anne değil kaltak, fahişe, amk falan der.. Önleminizi alın, bırakın kötü olun. Daha ilkinden susarsanız daha çok şey işitirsiniz...

Nutkum tutuldu !!

Ufacik bebek nasil olurda o kelime kullanilarak sevilir.. kizdiginda dese hadi neyse dicem ama yok yok o bile cok agir..

Bence esinizle konuşun, onun yaninda boyle konustuunda esiniz mudahale etsin. O uyarsin..

kayınvalidene gidip "anne, babam geçen kızıma "kaltak" dedi, çok ağırıma gitti, el kadar bebeğe söylenecek laf mı" deyin.
sanki onun dediğini duymamış gibi.
başta bu şekilde bir uyarın derim.
anlamazlarsa açık açık konuşun, baktın değişmiyor az görüşürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…