Kayınvalidem ve kayınpederim "kaltak" dedi bebegime!

bazı insanlar çocukları severeken saçmasapan kelimeler kullanabiliyorlar..kötü bir niyetle söylememişlerdir .. biz de kzııma cadı deriz mesela .. tabi kaltak çok ağır bir kelime .. bence eşinize onu kırmadan çıtlatın.. o söylesin annesine ... ağız alışkanlıkları varsa işiniz çok zor ama .. muhtemelen bebğiniz de alışacaktır

eğer eşi normal, ailem sevdiği için öyle diyor derse, bu şekilde davranılmayı hakediyor demektir.
iyi güldüm ama buna :)

kişi ismiyle müsemmadır derler, ben her kelimenin insanda karşılığı olduğuna inanırım.
küfüre tahammülüm sıfırdır.
canım, gülüm vb, nazar korkusu varsa çirkin, böceğim diye bir sürü alternatif varken en edepsiz kelimelerle konuşanın iyi niyetine inanamam ben.
alışkanlıksa değiştirmeli. benim rahmetli dayım da çok küfürlü konuşurdu, yanında dk bile kalamazdım, o kadar kötü bir alışkanlık ki, ölüm döşeğinde bile küfrederek öldü adam. Allah affetsin.
konu sahibi bu konuda taviz vermeyin sakın. gerekirse hepsiyle tartışın ama asla müsamaha göstermeyin ve aile ile aranıza mesafe koyun. çocuğunuzun ilk kelimeler kaltak, o...pu, fahişe falan olmasın. babaya da arkadaşın yazdığı gibi kavat vs derse hoşuna gider mi eşinin?

bizim memelekette bir teyze vardi. Cocuklari severken, orasini burasini yogurur, kaltak derdi, sevgi sozcugu olaraktan.
koca kadin oldum, bugun gene gorse, gene der muhtemelen.
cok sey etmemek lazim.

Benim eski kv torunlarini sirfinti diye severdi ki kizlar 10 ve 16 yasinda..!!!! Ayrica bebekken erkek gibi ana avrat kufur etmeyi ogretmis,neymis cok guzel.oluyormus yarim konusurken kufur etmeleri. Or....pu kelimesi de gayet herkese sevgi sozcuguydu. Bir kere dugune giderken bana guzel olmusun seni o....pu dedi,bende kisi kendi.gibi bilir herkesi dedim......
Asla sevmem boyle konusanlari,uyarin. Cunku siz uyarsanizda ayni kafada devam edecekler bunlarin seviye bu cunku. Oyle cocuk mu sevilirmis allah askina.

Kaynana kaltak dedi bişey demedim. Kayınpeder de dedi ona da diyemedim. Eşime söyleyemem şimdiden kötü olmiyim.
Anlaşılan siz bu kaltak olayına o kadar da kızmamışsınız. Kızsanız herşey çok farklı olurdu.

İlk günden değil ilk dakikadan kötü olurdum o şahıslarla. Bebeğime kaltak diyenin o saniye alnını karışlarım. Çok sinirlendim şuan

gülme krizine girdim sinirim gitti bir anda

mutlaka uyarılmalı isterse kötü olun, olun da uzaklaşsınlar..iki gün sonra çoçuk konuşmaya başlayınca bu kelimeleri çocuğa öğretmeye çalışırlar marifet gibi dayımlar da öyleydi bizim küçük kuzenlere şerefsiz..kahpe o.. vs öğretiyorlardı yani hiç sevmem allahtan uzaktalar..

Isimle iffetli olunsaydi en başta İffet (filmdeki İffet tabi) iffetli olurdu

Bunun dışında eğer benim bebeğime suss kaltakk derken yakalasaydim o evi tepelerine yikardim.
Abartmiyorum gercekten cunku dayanamiyorum boyle seylere.sizin de alttan almamaniz gerekiyor..

vallahi bu supermis
gunaydin serefsizlerrrr.
nasilsiniz namussuzlarrr.
ahhh baba sende az pez....nk degilsin
annemde aksama kadar or...pu gibi gezmis alisveris etmis felan

eşinize sunu sorun
kız buyudugunde
ona kaltak dıyene ne tepkı vereceksın?
kendı dedesı atası derse ınsanlar neler der? de...
cocugunuda onlara asla verme aglarsa odadan cık baska odaya gır onları duyma
cocuk ele avuca geldıgındede pek bı arada bulundurma da kızın ahlakı karakterı bozulmasın
ne tuhaf ınsanlar var ya

benim çocuğum yok henüz ama o tarz kelimeleri sevgi ifade etmek için kullanan insanlar var çevremde malesef
ama çocuğuma deseler uyarırım,en azından eşime söylerim sanırım
canınızı sıkmayın siz,dediğiniz gibi loğusasınız daha.bazı insanlar cahilliklerinden neyin kötü neyin iyi olduğunu düşünemiyorlar.onlarda öyle alışmış.dediğim gibi düzgün bi lisanla sizde uyarabilirsiniz,eşinizde.sakın sakın kafaya takıp da kendinizi hasta etmeyin tmm mı
ismiyle büyüsün yavrucuğunuzda,Allah analı babalı büytsün

aaaaaa şunlara bak el kadar çocuğa töbe töbe. bassaydın yaygarayı ağızları bozuksada düzeltsinler.

İsim üzerinden iffet bulma değil o, annenin temennisi, mesela benim oğlumun adı Metehan, bildiğiniz üzre büyük Türk hükümdarı, ben de atalarına layık bir Türk çocuğu olmasını dilediğim için bu ismi koydum,her anne baba kendi için anlamlı olan ismi çocuğuna koyar kimi annesinin babasının ismini kimisi benim gibi bir Türk büyüğü ismi kimisi dini anlamlı isimler, torununa küfür eden insanlar varken seçilen isme takılmak sayfa sayısını artırır gereksiz yere

Küfür konusuna hiç girmeyeceğim arkadaşım.
Ama buradaki asıl sorunun 1 aylık bebeği susmadığı ağladığı için bağırılması olacaktı bence! Çirkin sözden koruyayım derken psikolojisini bozduracaksın. Bence genel yaklaşımlarında sıkıntı var.
Bunu çözmeye çalış canım.
1 aylık bebeğe bağırmak kızmak ne demek ya.
Şaka gibi.

Daha yeni içlerine giriyorum demiş huylarını bilse belki evlilik kararı almazdı bilemeyiz

Șașırmıș bir șekilde eșine sor sizlerde öyle mi sevilir çocuk diye, belki onlara normaldir eșin bile farkında değildir, uyar ben alıșkın değilim de lűtfen bu tarz konușulmasın de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…