Kayınvalidem ve Kayınpederimin Israrı

gecedengelen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
48
23
3
39
Merhaba hanımlar
5 yıllık iyi giden bir evliliğim var ve oğlum iki yaşına girmek üzere.
Kayınvalidem ve kayınpederim normalde iyi insanlardır bana karşı hiçbir kötü lafları sözleri yoktur. Aynı mahallede olmamıza rağmen eşimin işleri yoğun ve genelde geç geldiği için 10 günde bir yada iki haftada bir görüşürüz.

Aslında ben buraya taşındığımız zamanlar çocuğumu alıp giderdim bazen akşam kocam geç de olsa gelirdi orada yemek yer eve gelirdik. Ama haftada bir bile gitsem olsa kayınpederim bebeğime "Oğlum seni annen hiç bize getirmiyor, öğlenleri getirse senle oynasak." derdi. Akşam evimize giderken kayınvalidem ve kayınpeder sürekli "Neden bizde kalmıyorsunuz, burada yatalım derler ısrar ederler." Oğluma sürekli " Gitme sen burda yat derler." Oğlum 2 yaşına girmek üzere daha çok kelime kuramıyor ve tamam diyor gece evimize dönüyoruz.
İki gün önce yine akşam eşimle gittik ve sürekli evimize dönerken aynı ısrar
Bize: "Burada yatın neden eve gidiyorsunuz?"
Oğluma: "Oğlum burda kal sen burada yat hadi gitme"
Biz kapıdan çıkıp merdivenlerden inerken bile kayınvalidem "Kalacaktınız burada ya olmadı böyle neden gidiyorsunuz."
Evet benim tek derdim bu ve ısrarlardan bıktım.
Eşime diyorum ben söylesem de onlar ısrar edecek herkese öyle yapıyorlar diyor.
Ben kayınvalidemle konuşsam: "Anne oğluma ısrar etmeyin ileride her gittiği evde kalmak isteyecek. İyilik değil kötülük yapmış oluyorsunuz." desem acaba kırılır mı?
Aramızda laf söz olmadı şimdiye kadar olsun da istemem hanımlar bana bir akıl verin.

Benim kvmde benim oğluma aynı şeyi yapıyor bu akşam burada kal burada yatarsın vs diyor sürekli dediği için ben bu duruma artık sinir olmaya başladım ama benim oğlum 5 yasında olduğu için onunla konuşabiliyorum
Ama bence siz değil de Eşiniz uyarsa daha iyi olur

Eşin konuşsun. Ya anne baba, Allah sizler başımızdan eksik etmesin ama nolur bu kalma hususun lafını etmeyin artık. Biz de bir aileyiz, herkesin kendi düzeni var; ben gece karımı da çocuğumu da evimde yanımda görmek istiyorum, sabah kendi evim de uyanmayı tercih ediyorum desin.

Araniz iyiyse tatlılıkla söyleyin madem. Gittiği her yerde kalmak istiyor anne evden soguyor çocuk öyle sözler söylemeyin lütfen vs. Diyebilirsiniz KV kp milleti hep ayni anlaşılan benimkilerde söyler söylenir ama ben kizarim ne münasebet evim şurası ve ben nerde çocuklar orda derim inş.biz boyle KV kp olmayız yaa

Haklısınız ama kötülük yapıyorsunuz ağır bir cümle..
Bu ısrarlarınız karşısında çok üzülüyorum..
Çünkü evimizde rahat ediyoruz..
Ve çocuğumun da kuralları olması gerektiğine inanıyorum gibi cümleler kursanız incitmeden..
Onlar sizi çok seviyorlar demek ki..
Bazı insanlar fazla ısrarcı..

çocuğu sadece on günde bir akşamları mı görüyolar?

eğer öyleyse ise yazık yani özlüyolardır, vakit geçirmek istiyolardır. arada bir kalsanız bi de arada bir öğlen götürseniz bi zararı olmaz bence. başka bi kötülükleri yokmuş size nasıl olsa.

*annecim çocuk altını ıslatıyor gece uykusunda. bez çıkarma alıştırmaları yapıyoruz bu ara.aman ne koltugun ne yatagin kalır* deyin.korksun.uykusunda kalkip halıya yapmış geçen gün çocuk deyine hatta.hem kirmamis hem korkutmuş olursunuz.alıştımi diye her sordugunda;yok alısmadı dersiniz. Küçük zaten. ..

Az mı görüyorlar

Valla iyiki benim Kv vs değilsiniz o yaşlarda iken 2-3 ayda bir belki görürlerdi aynı şehirdeyiz

Alıntıyı sizden yaptım ama başkaları da yazmış ben gaddarım galiba çok az görüşmüşüm

Madem ki aranız iyi bence kırmayın onları. .güzel bir şekilde konuşun. .yada birşey söylemeyin..nasıl olsa zorla tutmuyorlar sizi. .
Konuşsam kırılır diye korkuyorum konuşmasam da yine her gittiğimde aynı sorunu yaşayacağım biliyorum
O ısrarı iyilik zannediyorlar malesef
Kesinlikle
Eşim genelde takmıyor ve ben dediğim zaman iyilik yaptık sanıyorlar sen bişey deme zaten orada kalmıyoruz ki diyor
Eşim dese bunu kesinlikle darılır kayınvalidem ağlamaya başlar bu konularda çok hassas şehir dışındayken biz gelirdik iki ayda bir giderken ağlardı. Eşim genelde aileler büyüklerimiz kırmayalım der. Benim aileme karşı da aynı şekildedir. Tamam de istediğini yap der.

Kümes bile olsa insanın kendi evi gibisi yok' derseniz belki bir nebze anlayış gösterirler mi acaba
Öyle desem saygısızlık olur gibi Geliyor
Bende sanırım çocuğun yeri annesinin yanıdır diyeceğim bu gidişle demekki bi bizde yokmuş ya
Olabilir aslında bu şekilde söylemek istiyorum. Her seferinde aynı şey bıktım.

Ben bunda kötü niyet göremedim tabiki ama sinir bozucu bir durum.
Anca bunu güzelce konuşarak halledebilirsiniz ama yine tepki alabilirsiniz alıngan yapıları varsa buna da hazırlıklı ol derim.

Anne şimdi daha küçük ama biraz büyüsün o zaman bırakırım deyin bence.
5-6 yaşına gelince 1 geceyi aşmamak kaydıyla kalabilir diye düşünüyorum.
O akşam da siz eşinizle sinema, tiyatro, dışarıda yemek vs gibi şeyler yapabilirsiniz.

Hem size iyi olur hem onlara.

"Biraz daha büyüsün, sonra" anahtar cümle.

Bunun sebebi de istediğim zaman o evden çıkamam mesela kahvaltıya gidersem gece yatana kadar kalmak zorundayım yada öğlen gidip geleyim desem asla bırakmazlar.
Aynı mahallede oturup görme sıklığı çok az gercekten üzüldüm. Yani onlar gelsinler bi öğlen mesela sen davet et. Özlüyorlardır yazık bence
Bize de geliyorlar hatta ben öyle daha rahat ederim bu kez de giderken hadi gidelim bizde yatalım derler oğlumu kucaklarına alıp sürekli hadi oğlum bizde yatalım diyorlar. Dediğim gibi öğlen gidip gelme şansım yok gittiğim gün tamamını orda geçirmem için ısrar ediyorlar.

Bence bu kadar iyi insanların torunlarını daha fazla görmeye hakları var. Birazcık fedakarlık yapsanız empati kurup kendinizi onların yerine koysanız. Torunlarıyla daha çok vakit geçirmek isteyen ömrünün belki son demlerinde insanlar. Siz gündüzleri biraz daha fazla görüşseniz. Mesela bazen çocuğu onlara bıraksanız ama gece başka yerde yatamadığınızı söyleseniz bütün sorun çözülür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…