kayınvalidem ve kızıma bakma sorunu

Ay sizin çocuğunuz minik bir prenses, dünyanın en kıymetli çocuğu eltinizinki mülteci bebesi dimi?
Anneniz de kayınvalideniz de çocuğunuza bakmak zorunda değil. Kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değiller. Kendi istekleriyle bakıyorlarsa ya da bakacaklarsa onlara kul köle olmanız, minnet duymanız gerekir. Ama siz çocuğuma bakacaksan şartlarım var diye kadını dumur etmişsiniz anladığım kadarıyla. Çocuğunuza bakacak kadın, o sizin şartlarınıza değil siz onunkilere uyacaksınız bu durumda. İşinize gelmiyorsa paraya kıyıp çok kıymetli prenses kızınıza dadı tutacaksınız ya da kreşe kollayacaksınız.

Eltinin yaptığı yanlış tamam...
Ve benimde oğlum var 6 yaşında annem büyüttü kayınvaldem hiç bakmadı ayda yılda bir gün...Oğlum ne onların yemeklerini yer nede rahat eder...Evet annelerimiz zorlanıyor ama yapacak çokta birşey yok...Ben öyle bir ortama çocuğumu vermem annenize elinizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışsın bakmaya devam etsin...Kayınvaldeniz bakmıyor, eltiniz sizin inadınıza işler yapıyor diye canınızı sıkmayın kendinizi yormaktan başkja birşey değil...

sizin sadece benimkine baksın demeniz bencillik... Yoksa sizinkine bakmasın demiyor kimse ama diğerleri kreşe gitsin bi ay demeniz hakkınız olmayan bir şey bence... Artı zaten çocuklar bir aradayken mutlu...
Kaynım bile benden için haklı göndeririz demiş.yani ben anlaşılamadım eltim zaten yazın kreşe göndermek istiyordu hatta kreşe çok Baskı yaptı ama benim alıcağımı duyunca oda aldı

Çok şükür beni anlayan birisi çıktı

Mülteci bebesi

Ama hanımefendi kadın bakmıcam dememiş,
Sizin benimkine tek bakın onlar kreşe versin demeniz yanlış
Zaten benim çocuğum hiç babaanneyi görmüyor hep eltimde ama bir olmaz onun çocukları çok abur cubur yiyor birde çok huysuzlar olmaz yani olur yanı yok

Kv'niz eltinizin çocuklarına çok baktığını, biraz da sizin cocugunuza bakması gerektigini düşünmüyor. Oyle dusunseydi gelir bebeginize bakardı zaten. Bence baktirmak için ugrasmayin. Anneniz baksın, yoruluyorsa da yanına gelcek kardesiniz vs biri yok mu?

siz başkasının çocuğu için kreşe versin onlar gibi bir emrivakiyi nasıl yapabiliyorsunuz? ee mesafeyi haketmişsiniz.
Neden benim eltim hep bana hep bana derken iyi ya ortalığı ayaklandırırken iyi ben ama. Ayıp olmasın diye diye bu hale geldim

Kaynana yaşattı elti yaşattı bir çocuk sizde var kaynanami affetmedim yeni affettim büyüklük bende..bi zahmet bakıcı tutun o vakit

peki neden torununu hic gostermediniz babanneye onun torunu degilmi bakiversin diyorsunuz b sini bilmiyor diyorsunuz sizinle sorunu olabilir simdimi babannesi oldugu akliniza geldi
Hamile olduğumda eşim ona haber verdi o günden beri hiç aramadı çocuğumun sağlığını bile sormadı

Çocuklar abur cubuk yiyor, huysuzlar...Birlikte bakılmasını istemiyorsunuz ama "onlar yazın kreşe gitsin" deme hakkınız yine de yok.

Bu kadın madem size çektirdi, 1 ay için cocuk bakıp sonra baktım dedirtmeyin. Hazır kadın mesafe koymuşken siz de uzaklaşın, yarım gün kres yarım gün anneanne idare etsin. Madem 4 yıl başkaları için çalıştı, bundan sonra da öyle olsun.

Neden benim eltim hep bana hep bana derken iyi ya ortalığı ayaklandırırken iyi ben ama. Ayıp olmasın diye diye bu hale geldim
elti sizin çocuğunuzu kendi çocuklarıyla baktırmak istemese yine aynı şeyi düşünürüm. çünkü çok bir seçenek yok. hepsinin babaannesi o. belki eltinizle ne yaşadıysanız bilmiyoruz haklısınız ama sizin eltiyle olan sorunları çocuklara yansıtmanız hata. yazdığınız cümle de hissedilen de bu. o çocuklarını kreşe versin demek ne ? sanki eşya onlar ya da sanki sizden fikir istendi? nasıl bu kadar müdahil olabiliyorsunuz? bu kısımdan ötürü haksız bulunuyorsunuz.

Evet düşünmüyor malesef

seni anlıyorum arkadaşım olaylaarı tam ifade edemedigin için yanlış anlaşılmış olabilirsin yıllarca kayınvaliden eltinin çocuklarına bakmış buraya yorum yazan arkadaşlar sizin kayınvalidenizde yıllarca eltinizin çocuguna baksaydı heralde bir sinirlenme durumunuz sizinde olurdu 1 ay da benimkine baksa derdiniz heralde . neden küstünüz neler yaşadınız neler yaşandı bilmiyorum ama bir şekilde sorunları çözdügünüz iyi olmuş çünkü eşlerimiz kendi ailerleriyle iyi olunca kendileride mutlu oluyor mesefeli bir şekilde göüşmek hiç görüşmemekten herzaman iyidir . onun dışında kayınvalideniz açısından bakınca onada çok kızamıyorum çünkü yıllarca eltin baktırdıysa bir anda ona sırt çevirmekte olmaz yani kayınvaliden bir anda eltine sırrt çeviremez. sonra eltin laf yapar birsürü tartışma çıkar aynı şehirde oturuyorsanız sizde kayınvalidenize verin bence çocugu onlarla beraberde olsa baksın bir süre ayagınızı kesinlikle çekmeyin bakarsa sadece benimkine baksın demeyin siz bırakın beraberce baksın zamanla söyler belki eltinize yavaş yavaş sizinkinede tek başına baklmaya başlar ama bir anda olmaz tabiki ... ama böyle diye çekmeyin kendinizi kesinlikle yıllarca kayınvaliden eltinle görüşmüş bir anda olmaz malesef arkadaşım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…