Zaten benim çocuğum hiç babaanneyi görmüyor hep eltimde ama bir olmaz onun çocukları çok abur cubur yiyor birde çok huysuzlar olmaz yani olur yanı yok
Evlendiğimden beri hiç faydasını görmedim ne Zaman yardıma ihtiyacım olsa geri çekildi annem geldi 4yıl küs kaldım yalvar yakar özür diledi ne isterseniz yaparım dediÇocuklar abur cubuk yiyor, huysuzlar...Birlikte bakılmasını istemiyorsunuz ama "onlar yazın kreşe gitsin" deme hakkınız yine de yok.
Bu kadın madem size çektirdi, 1 ay için cocuk bakıp sonra baktım dedirtmeyin. Hazır kadın mesafe koymuşken siz de uzaklaşın, yarım gün kres yarım gün anneanne idare etsin. Madem 4 yıl başkaları için çalıştı, bundan sonra da öyle olsun.
Şimdi de baktirma işte. Bırak çevresi onu ayiplamaya devam etsin. 1 ay baktı diye, sağda solda bakıyorum diye gezecek.Evlendiğimden beri hiç faydasını görmedim ne Zaman yardıma ihtiyacım olsa geri çekildi annem geldi 4yıl küs kaldım yalvar yakar özür diledi ne isterseniz yaparım dedi
Kaynım bile benden için haklı göndeririz demiş.yani ben anlaşılamadım eltim zaten yazın kreşe göndermek istiyordu hatta kreşe çok Baskı yaptı ama benim alıcağımı duyunca oda aldı
Hamile olduğumda eşim ona haber verdi o günden beri hiç aramadı çocuğumun sağlığını bile sormadı
Çocuğa baktırmak için mi barıştınız? Kimse 1 ay için düzenini bozup çocuğunuza bakmak zorunda değil. Hepsine birden bakarım demiş kabul etmiyorsanız kendiniz farklı bir yol bulabilirsiniz.eşimin annesiyle 4 seneden beri görüşmüyorum ve çocuğumu hiç görmediler.çocuğum kışın ameliyat oldu o zaman annesi özür diledi daha öncede barışmak istedi kabul etmedim ama ameliyatta bende büyüklük yapıp affettim ve hiç konuyu açmadım kendiside çok şaşırdı.
çocuğum kreşe gidiyor yazın kreşten aldık.1 ay kendi annem bakıcak,1 ay annem bakıcak diye konuştuk zaten şu an annemde.kayınvalidem eltimin çocuklarınada bakıyor hepsine bir bakarım dedi,öyle olmaz benim çocuğum daha seni düzgün tanımıyor sende onu.onun uyku saati var yemek saati var hepsi bir olmaz dedim.zaten yıllardır onlarinkine bakıyorsun onlar 1 ay kreşe gönderiversinler dedim(kreş yazın açık)tamam dedi.
Ama o günden beri fazla aramıyor,hareketleri değişti bunu benim annemde eşimde fark ediyor.doğduğundan beri Allah razı olsun annem bakıyor ama annemde yoruluyor artık kıyamıyorum.zaten annesinin şimdiye kadar hiç faydasını görmedim.ne zaman bir şey istesek elini ayağını çekiyor,ben hamile kalınca da çekti eltim kıskanıyor oda hayır diyemiyor.
Halbuki barışırken neler dedi çocuğunuza bakarım,ne isterseniz yaparım...çok kararsızım aslında 1 ay hiç vermek istemiyorum.siz olsanız napardınız?
Evlendiğimden beri hiç faydasını görmedim ne Zaman yardıma ihtiyacım olsa geri çekildi annem geldi 4yıl küs kaldım yalvar yakar özür diledi ne isterseniz yaparım dedi
Ne ektiyse onu bicecek:)çocuk baktırmaya gelince paylaşılamayan kayınvalide yaşlanıp elden ayaktan düşünce de paylaşılamayacak mı acaba o geldi aklıma bir oğlan anası olarak :)
inan bana çok haklısın,kanlı davada olsa,çocujkları buna karıştırmamamk lazım,benım ailemdede oldu,asla unutamıyorum,yeğenlerımı görmeden geçen yıllarda çektiğim acıları,rüyalarımdan hiç çıkmadılar,eyyy anne babalar size bişey olsa,görştürmediğniz ınsanlara kalacak çocuklar,çocuklar aile ile büyür,lütfen kendı kavgalarınızı bır kenara bırıkın,çocukların hatrı için,biz gelini başımızın üstünde gezdiyriyoruz,çocukların hatrı için,ablamıda aynı şekılde,ama çocuklarla ilişkimize zarar gelmesin dıye...Herseyı gectım küs olabılırsın ama ne olursa oldun torununu kv 4 yıldır göstermıyorum diyorsun bu nasıl bır vıcdansızlık senınke sorunu ne olursa oldun torunu gormeye hakkı var bencıl dıyen bırcok arkadasa hak verdım dogrusu
seni anlıyorum arkadaşım olaylaarı tam ifade edemedigin için yanlış anlaşılmış olabilirsin yıllarca kayınvaliden eltinin çocuklarına bakmış buraya yorum yazan arkadaşlar sizin kayınvalidenizde yıllarca eltinizin çocuguna baksaydı heralde bir sinirlenme durumunuz sizinde olurdu 1 ay da benimkine baksa derdiniz heralde . neden küstünüz neler yaşadınız neler yaşandı bilmiyorum ama bir şekilde sorunları çözdügünüz iyi olmuş çünkü eşlerimiz kendi ailerleriyle iyi olunca kendileride mutlu oluyor mesefeli bir şekilde göüşmek hiç görüşmemekten herzaman iyidir . onun dışında kayınvalideniz açısından bakınca onada çok kızamıyorum çünkü yıllarca eltin baktırdıysa bir anda ona sırt çevirmekte olmaz yani kayınvaliden bir anda eltine sırrt çeviremez. sonra eltin laf yapar birsürü tartışma çıkar aynı şehirde oturuyorsanız sizde kayınvalidenize verin bence çocugu onlarla beraberde olsa baksın bir süre ayagınızı kesinlikle çekmeyin bakarsa sadece benimkine baksın demeyin siz bırakın beraberce baksın zamanla söyler belki eltinize yavaş yavaş sizinkinede tek başına baklmaya başlar ama bir anda olmaz tabiki ... ama böyle diye çekmeyin kendinizi kesinlikle yıllarca kayınvaliden eltinle görüşmüş bir anda olmaz malesef arkadaşım ..
Evet ifade edemedim çok saolun yorumunuz içinseni anlıyorum arkadaşım olaylaarı tam ifade edemedigin için yanlış anlaşılmış olabilirsin yıllarca kayınvaliden eltinin çocuklarına bakmış buraya yorum yazan arkadaşlar sizin kayınvalidenizde yıllarca eltinizin çocuguna baksaydı heralde bir sinirlenme durumunuz sizinde olurdu 1 ay da benimkine baksa derdiniz heralde . neden küstünüz neler yaşadınız neler yaşandı bilmiyorum ama bir şekilde sorunları çözdügünüz iyi olmuş çünkü eşlerimiz kendi ailerleriyle iyi olunca kendileride mutlu oluyor mesefeli bir şekilde göüşmek hiç görüşmemekten herzaman iyidir . onun dışında kayınvalideniz açısından bakınca onada çok kızamıyorum çünkü yıllarca eltin baktırdıysa bir anda ona sırt çevirmekte olmaz yani kayınvaliden bir anda eltine sırrt çeviremez. sonra eltin laf yapar birsürü tartışma çıkar aynı şehirde oturuyorsanız sizde kayınvalidenize verin bence çocugu onlarla beraberde olsa baksın bir süre ayagınızı kesinlikle çekmeyin bakarsa sadece benimkine baksın demeyin siz bırakın beraberce baksın zamanla söyler belki eltinize yavaş yavaş sizinkinede tek başına baklmaya başlar ama bir anda olmaz tabiki ... ama böyle diye çekmeyin kendinizi kesinlikle yıllarca kayınvaliden eltinle görüşmüş bir anda olmaz malesef arkadaşım ..
Ya bi sen doğurdun sanki .o zaman yıllarca onunkine baksın çünkü benim eşim evlat değil benim çocuğumda başka torun
ÖZEL Sektörde çalışan anneler var çocugunu baktırmaya çok fazla ihtiyacı olan anneler ve maddi durumu dadı tutmaya müsait olmayan bir çok insan var ihtiyaç doğrultusunda kayınvalideden böyle talepleri olan kişilerden bahsettim Sizden bahsetmedim.Bence de bencillik, yanlış düşünüyorsunuz ben hiç de sinirlenmiyorum. Valla benim kayınvalidem çalışıyor. Serbest meslek, kendi işyeri var. İşyerinde de kendi evinde de eltimin çocuğuna bakıyor yıllardır. Eltim ise ev hanımı.. Ben de serbest çalışıyorum, kendim bakıyorum oğluma, evet çok da zorlanıyorum. Konu sahibi arkadaşınki gibi eltimin çocuğu inanılmaz huysuz ve oğlumu hırpalayan bir çocuk. Kimseye emri vaki yapıp o çocuğun da düzenini bozup kendi çocuğuma baktırmayı düşünmedim. Bu istek bencillikten başka birşey değil. Kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil, bakamayacaksan çocuk planlarını erteleyeceksin bana göre. Kendi annem de çalışıyor, bakıcım da yok. Şu an evden çalıştığım için iş için çıkmam gerektiğinde annemi arayıp müsaitse bırakıyorum, değilse işimi ona göre ayarlamaya çalışıyorum. Çalışmaya başladığımda da kimseyi zora sokmayı düşünmüyorum, kreşe vermeyi planlıyorum ha illa oğlum kreşte rahat edemez diyorsam da evimde bakıcı tutar baktırırım. Babanneler anneanneler çocuk bakmak için var değiller, torun sevmek için varlar. Vakitleri vardır, müsaitlerdir, kendileri talep ederler ve şartlar da kendimce uygunsa amenna ama benim talebimle, benim şartlarımla, benim istediğim gibi olacak denmemeli.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım madem bunca yıldır görüşmemişsin, çocuğun babannesini bilmiyormuş da şimdi ne oldu? Ne yaşanmışsa yaşanmış geçmişte, şu an affetmişsen geçmişe sünger çekeceksin. Onu bunu yaşattılar diyorsan eğer arkalarından; bu samimi bir barışma değildir, masum bir görüşme de değildir. Menfaat çıkar ilişkileriyle dolu bir görüşme olur. Ve farkındamısın bilmiyorum ama bence kızını şu an koz olarak kullanıyorsun resmen. Ya sadece benimki olacak, ya da benimki olmayacak hayatınızda diyorsun resmen. Bence tek taraflı bakma, ötekiler de çocuk ve senin çocuğunun hayatında olmayan b, o çocukların hayatlarının babannesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?