• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve mesajı

Neyse en azından “ yaa benimle görüşmezsen evladından böyle bulursun” anafikrinde bişe paylaşmamış. Birde bu çeşitleri var yapıp edip mağduru oynayan.
Siz annesiyseniz oda babanesi bunun bilincinde değil. Muhattap olmayın ve bundan sonra asla özelinizi paylaşmayın

Sonuçta eşiniz görüyor yazılanları.
Ve çocuğunuz eşinizin de çocuğu.
O sinirlenip bişey demiyorsa siz hiç uğraşmayın.
deliyle deli olmayın.
Bu yaşta kadınlar boşluktan heralde azıcık sıyırıyor.

merhaba arkadaşlar. 15 senedir evliyim ve evliliğimin başından beri kayınvalidem ve ailesiyle aram hep mesafeli. Kendisinin yaptığı çok büyük hatalar neticesinde 9 yıl kadar kimseyle görüşmedik. Her görüştüğümüzde de lafla,sözle moral bozmaya çalışır. Yurtdışında yaşadığımız için senede bir defa onda da sadece birkaç gün görüşebiliyoruz. Kendisinin 4 katlı yazlığı olduğu halde biz onun evinde değil otelde kalıyoruz. Neyse çok uzatmayayım. Bu yaz kendisine kızımızın hiperaktivite tedavisi görmeye başladığını anlattık. Kızımda ergenlikten sonra coşan bir dikkat eksikliği başladı ve tabi ergenlik sorunlarıyla birleşince biraz asabilikte eklendi. Senede bir defa gördüğü için olsa gerek kimseye çok fazla yüz vermedi. Kulaklığını takıp müzik dinledi,oyun oynadı daha çok. Tabi kayınvalidem sürekli kızımı inceleyip durdu. Yok niye hiçbirimizle konuşmuyor,neden müzik dinliyor, neden havuza yalnız giriyor ,nden yemek seçiyor,neden tırnak yiyor vs gibi. Kayınvalidemi fb,ins,WhatsApp gibi sosyal medya hesaplarımdan çıkardım yıllar önce. Dün şeytan dürttü eşimin hesabından baktım. Bir sürü mesaj veren salak salak söz paylaşmış ama bir tanesi çok içine oturdu. Aynen yazıyorum” bu tatilde bir kez daha anladım ki çocuk yetiştirmeyi bilmeyen her aile çocuğunun hiperaktif olduğunu iddia ediyor. Yanlış; çocuğun çok şımarık ve bunu tek sorumlusu sensin!!” Aynen bunu paylaşmış. Çok içime oturdu. Sizce ne yapmalıyım? Daha önce yaptığı densizlikler gibi görüp susmalımıyım yoksa kıyameti mi kopartmalıyım? İnanın artık ne yapacağımı şaşırdım. Sağduyumu kaybetmekten korkuyorum. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var
Dün konu açtım.Benim kaynanada sosyal medyadan yürüyo.İnsanın sinirleri bozuluyo ama ben hiç bi şekilde muhattap olmadım.Kendi oğlu annesi için ergen gibi davranıyo diyo düşün.
Eşinize bahsettiniz mi o ne diyo?
Bide burda zaten direkt size lafı demiş dolaylı olarak laf sokmamış.

Dün konu açtım.Benim kaynanada sosyal medyadan yürüyo.İnsanın sinirleri bozuluyo ama ben hiç bi şekilde muhattap olmadım.Kendi oğlu annesi için ergen gibi davranıyo diyo düşün.
Eşinize bahsettiniz mi o ne diyo?
Bide burda zaten direkt size lafı demiş dolaylı olarak laf sokmamış.
Eşim biliyor ve o da üzülüyor ama yapacak birşey yok. Zaten yüm dersi her zaman bendim. Bana laf sokacak diye kendini paralar her zaman

Sonuçta eşiniz görüyor yazılanları.
Ve çocuğunuz eşinizin de çocuğu.
O sinirlenip bişey demiyorsa siz hiç uğraşmayın.
deliyle deli olmayın.
Bu yaşta kadınlar boşluktan heralde azıcık sıyırıyor.
Bize birşey yapamadığı için ancak uzaktan mesaj göndermekle yetiniyor. Bugüne kadar hiç yüzgöz olmadım kendileriyle. Gene öyle yapacağım.

B
Neyse en azından “ yaa benimle görüşmezsen evladından böyle bulursun” anafikrinde bişe paylaşmamış. Birde bu çeşitleri var yapıp edip mağduru oynayan.
Siz annesiyseniz oda babanesi bunun bilincinde değil. Muhattap olmayın ve bundan sonra asla özelinizi paylaşmayın
Bundan sonra özel veya genel hiçbir şekilde birşey paylaşmayacağım onunla. Hatta yüzümü de göremeyecek bundan sonra.

merhaba arkadaşlar. 15 senedir evliyim ve evliliğimin başından beri kayınvalidem ve ailesiyle aram hep mesafeli. Kendisinin yaptığı çok büyük hatalar neticesinde 9 yıl kadar kimseyle görüşmedik. Her görüştüğümüzde de lafla,sözle moral bozmaya çalışır. Yurtdışında yaşadığımız için senede bir defa onda da sadece birkaç gün görüşebiliyoruz. Kendisinin 4 katlı yazlığı olduğu halde biz onun evinde değil otelde kalıyoruz. Neyse çok uzatmayayım. Bu yaz kendisine kızımızın hiperaktivite tedavisi görmeye başladığını anlattık. Kızımda ergenlikten sonra coşan bir dikkat eksikliği başladı ve tabi ergenlik sorunlarıyla birleşince biraz asabilikte eklendi. Senede bir defa gördüğü için olsa gerek kimseye çok fazla yüz vermedi. Kulaklığını takıp müzik dinledi,oyun oynadı daha çok. Tabi kayınvalidem sürekli kızımı inceleyip durdu. Yok niye hiçbirimizle konuşmuyor,neden müzik dinliyor, neden havuza yalnız giriyor ,nden yemek seçiyor,neden tırnak yiyor vs gibi. Kayınvalidemi fb,ins,WhatsApp gibi sosyal medya hesaplarımdan çıkardım yıllar önce. Dün şeytan dürttü eşimin hesabından baktım. Bir sürü mesaj veren salak salak söz paylaşmış ama bir tanesi çok içine oturdu. Aynen yazıyorum” bu tatilde bir kez daha anladım ki çocuk yetiştirmeyi bilmeyen her aile çocuğunun hiperaktif olduğunu iddia ediyor. Yanlış; çocuğun çok şımarık ve bunu tek sorumlusu sensin!!” Aynen bunu paylaşmış. Çok içime oturdu. Sizce ne yapmalıyım? Daha önce yaptığı densizlikler gibi görüp susmalımıyım yoksa kıyameti mi kopartmalıyım? İnanın artık ne yapacağımı şaşırdım. Sağduyumu kaybetmekten korkuyorum. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var

Kaynana olduk diye her lafı söyleme hakkını nerden görüyolar acaba kendilerinde? Çok sinir bozucu bi durum.Benimkide benim eşimin rahatsızlığı için hastanede kalıp eve yeni çıktığımız sıra bana facebook yollu laf sokmuştu uyuyorum dinleniyorum diye.İnsan insan mıdır yiyip içip uyuyosa gibi bişey yazmıştı. O gün bu gündür öyle bi soğudum ki mecburen arada bir muhatap olurum sadece

Eskiden, yani sosyal medya yokken bu insanlar birbirlerine nasıl laf sokuyormuş merak ediyorum.
Yaşlı başlı kadın ay çok komik ya ergen çocuklar gibi..
Ben olsam takmazdım. Eşin ne diyor bu konu hakkında?
Sosyal medyadan gönderilen bu tarz mesajlar çok itici geliyor bana. O kadar olay yaşadık asla onları rencide edecek birşey paylaşmadım ben. Herşeyden önce kendime yakıştıramam bunu. Ama o yakıştırıyor demekki . İnsanlar bu mesaj kime diye sorduğunda ne cevap veriyor onu merak ediyorum ben

Çok net olarak bir daha görüşmemek için uğraşırım. Zaten evinde kalmıyormuşsunuz, gittiğiniz zaman da 2 saat yemek için falan uğrayın. Onu da gitmeden önceki son güne falan bırakın. Başka yerleri gezin önceden plan yaptık gibi yansıtın. Değer vermediğinizi gözüne gözüne sokun..

Çocuğunuzla ilgili bir şey sorarsa gayet iyi deyip geçin. Malzeme vermeyin..

Ben olsam aciktan soylemezdim ama lafi falan açılınca sosyal medyadan laf sokanlara verir veristirirdim. Ne cahilliklerini birakirdim ne ozguvensizliklerini. Ha ben kullanmiyorum ama ozellikle yaşı buyukler bı halt zannediyolar falan da derdim. Vallaha yapardım.

Biz iyi anne baba değilmişiz gibi bir tablo çizmiş. Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz çocuğumuz için ama o çok başka yaraflardan bakmış olaya.
Tamam ben kv'nizin subliminalini anladım da, eşiniz elbette görmüştür bunu. O ne dedi? "Amaan boşver annem işte" mi dedi? yoksa en az sizin kırılıp kızdığınız kadar o da tepki verdi mi?

Sizi anlıyorum eşiniz de annesinin hatalarını biliyor ki hala evlisiniz yoksa 15 sene zor . Bence eşinize anlatın durumu . Şimdiki nesil farklı çok farklı siz ne yaparsanız yapın genele uyuyorlar . Sizin lafınız fayda etmiyor . Bir eğitimci olarak bunu diyebilirim . Bollukta ve ayağına taş değmesin mantığıyla büyütüyor herkes . Siz belki öyle yapmadınız ama çevrede bunu gördü. Aldırış etmeyin bubu anlayacak zihniyeti yok o kadının . Kendinize de telkin verin . Siz böyle olmasını istemediniz sizin elinizde de olmadı belki. Kızınıza odaklanın bu anlamda . Aşılması gereken zorlu bir süreç . Kızınızın umrumda değildir ergenlik gereği ama yine de babanesinin böyle düşündüğünü duymasın

Tamam ben kv'nizin subliminalini anladım da, eşiniz elbette görmüştür bunu. O ne dedi? "Amaan boşver annem işte" mi dedi? yoksa en az sizin kırılıp kızdığınız kadar o da tepki verdi mi?
Görüşmüyor uzun zamandır. Ama dün mesajı gösterince çok çok üzüldü . Yapacak birşey yok. Söylesek “size söylemedim ortaya konuştum “deyip sıyrılır biliyoruz. O yüzden muhatap olmamaya karar berdik.

• Beğen
Reactions: csi
Bende sürekli kv ve görümcemle ilgili dertleri sıkıntıları yazardım kötülük anlamında değil onların üzüntüleriyle üzülürdüm kendi annem ablam gibi sever sayardım ama bende geçtiğimiz günlerde eşime söylediklerinden benden nefret ettiklerini anladım.Bir insan sizi sevmiyorsa altına döşek üstüne yorgan olsanız da sevmez.Ki eşim onlara kızdığında ben hep susturdum annen kardeşin dedim ama kv eşime onu benim doldurduğumu söylemiş maalesef.

O yüzden hiç üzülmeyin. Kaynana kaynana gelin de gelindir. Siz en başta en güzelini yapıp mesafe koymuşsunuz ben ne yazık ki çok geç fark ettim.

Benim oğlumda 4 yaşında o da hiperaktive tedavisi görüyor bu beyinle ilgili birşey anneyle ne alakası var hangi anne çocuğunun hastalığını yada kötülüğünü ister kendi gibi sanmıştır sizi öyle görmesi normal.

Onlar dış kapının dış mandalı o oraya utanıp bunu yazıyorsa siz de cevabını aynı şekilde verin başka dilden anlamaz böyle insanlar.

Aman ne uğraşacaksın dur durduğun yerde lüzumsuz İnsanların lüzumsuz lâfları işte kayda almaya deymez keyfiniizi kaçırmayın ve bazen görmemek duymamak söylememek kâfi gelir

Back
X