Kayinvalidem ve oyunları

Namaz kılması Kuran okuması ayrı olarak değerlendirilmeli.İnsan namaz kılıyor Kuran okuyor diye çok adil,çok iyi olacak yada olur diyemiyoruz.Olmasını temenni ediyoruz ama olmuyor.
Öyle ama.insan düşünmeden.edemiyor o kadar ibadet maneviyat laflrini hic.mi guclendirmiyor nefislerine hukmedemiyorlar.mi bende hic.hoşlanmam herşeyin dine bağlanmasından ama beni acigim.diye eleştirince beklentim büyük oluyor iste

Öyle ama.insan düşünmeden.edemiyor o kadar ibadet maneviyat laflrini hic.mi guclendirmiyor nefislerine hukmedemiyorlar.mi bende hic.hoşlanmam herşeyin dine bağlanmasından ama beni acigim.diye eleştirince beklentim büyük oluyor iste
Ancak hakkıyla yapıldığında sakınabilir diye düşünüyorum.
Birgün yolda yürüken iki amca camiye namaza gidiyordu.Ve amcanın bir tanesi namazı kılıyorum ama Allah vardır herhalde gibi bişey söyledi.Şimdi yapılanla düşünülen ne kadar tezat değil mi?Bu düşüncedeki bir insan ne kadar huşu içinde olabilir ki diye düşünüyorum.
Eşimde genelde bak namaz kılıyor,bak hacı ama yaptıklarına bak der.Ben onlarında insan olduğu ve nefislerinin olduğunu yinelerim.
Allah günahlarımı affetsin.İmanımızı güçlendirsin,hidayet nasip etsin.

Namaz kılması Kuran okuması ayrı olarak değerlendirilmeli.İnsan namaz kılıyor Kuran okuyor diye çok adil,çok iyi olacak yada olur diyemiyoruz.Olmasını temenni ediyoruz ama olmuyor.
bence de namaz kilmasi hic onemli degil benimki de kocami doldurup ustume saliyordu sonra kendisi biz kavga ederken odasina gecip fiti fiti kuran okuyup hatım ındırıyodu
ne okursa okusun ben hakkımı helal etmıyorum
ha dersenız kı kocanızda dolmasaydı dıye dogru ben esımı de suclu buluyorum ve bu konuda aklıma geldıkce esımı de affedemıyorum ama bız daha yenı evlıydık ve bı bosluktaydık daha bırbırımızı yenı tanıyorudk
tabıkı esımde suclu ama bızım kı de ole namz kılar kuran okur ama herseye karısır her lafı soyler kalp kırar
hıc de dusunmez bunun kalbı kırıldı dıye

bence de namaz kilmasi hic onemli degil benimki de kocami doldurup ustume saliyordu sonra kendisi biz kavga ederken odasina gecip fiti fiti kuran okuyup hatım ındırıyodu
ne okursa okusun ben hakkımı helal etmıyorum
ha dersenız kı kocanızda dolmasaydı dıye dogru ben esımı de suclu buluyorum ve bu konuda aklıma geldıkce esımı de affedemıyorum ama bız daha yenı evlıydık ve bı bosluktaydık daha bırbırımızı yenı tanıyorudk
tabıkı esımde suclu ama bızım kı de ole namz kılar kuran okur ama herseye karısır her lafı soyler kalp kırar
hıc de dusunmez bunun kalbı kırıldı dıye

Çok garip bizimki de hacı habire namaz kuran aksama kadar dedikodu yapıyor ama ben söylüyorum yüzüne diyorum okuduğun kuranin kildigin namazın sevabi da gitti...Allah affetsin..

Back
X