Kayınvalidem yakınıma taşınıyor...

Kizlari bakabilir aslında sizde yakininiza tasinirlarsa yine yardımcı olabilirsiniz ama sorumluluk kızlarda olmalı bence

Off bence de elin kizina öyle bir sey yikmak hic hos degil gelin kendi istegi ile yaparsa yapar yapmasada zorlamamali. Ama insnain kendisi mecvur gibi boynunun borcu diye görüyor. Ben görmedim hic bir danat kayinvalidesine bakiyor ya da kayinbabasina.
Konusahibi bence yol ariyorlar sana yükleyecekler annelerini

Kızları neden bakmıyor ki. 3 taneler 1 anneye bakamıyorlar mı?
Neden taşındıklarını anlamak için çok düşünmeye gerek yok.

gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
direk olarak yapmam diyeceksin. kaynanan taşındıktan sonra bu mahalleden çok sıkıldım değişiklik istiyorum çok güzel bir yer var oraya taşınalım dersin. başka çare kalmazsa da kaynanaya yüzünü göstermezsin yardımda etmezsin bekar kızları baksın. ama kocan hep senden gizli seninle ilgili işler çeviriyo bu çok kötü bişey

Kendımı bukadar sorumlu hussetmelı ıyım? Yoksa gelirse gelsinler, beni alakadar etmez mi demeliyim..

Valla Kadinin 3 bekar kizi varmis hemde 40-50 yaslarinda yani bu saatten sonra evlenirlermi belli degil onlar neden kendi annelerine bakmiyorlarda size baktiracaklar ben anlamadim ama yaniniza tasiniyor olmalari hic hayra alamet degil. Kizlar neden ayri yasiyorlar ki ? Valla tasinmalarina birsey yapamazsiniz bence ama tasindiktan sonra size kadinin bakimi yikarlarsa o zaman sesinizi cikarin, gelsin kizlari baksin....

Kadin hasta hasta...alzeimer. Bir yemek götürmek cok mu zor ? Kendine yaparken azcik ayirsan nolur? Kendi annen olsa dört dönersin ama dimi kv olunca geliyorlar diye kafayi yiyorsun ustune kalcak diye. Bu nasıl vicdan. Allah biliyor kvdeden nefret ediyorum bi kaşık suda boğasım var ama muhtemelen muhtac olsa bu kadarcigini ben bile yaparım. Sanki ayni eve geliyor kadin ya.

hastayla uğraşmak gerçekten çok zor yıpratıyor insanı bir de siz aynı durumdayken aileniz bakmış
kocama bunu söyler hatasını anlamasını isterdim hemen kabul etmezdim sen bakacaksın sanırım derdim çekilirdim kenara
Ama görünen köy kılavuz istemez iş yine size düşecek
Allah büyük kimseyi aç bırakmayın
haftanın üç dört günü evde ne piştiyse götürürsünüz

Sadece yemekle de bitmez

Durumuz varsa bakıcı tutsunlar tüm kardeşleri ortak ödesin ya da maaşı varsa kv ödesin ya da temizliğe biri gelsin iş yükünüz azalır
İki ev arasında mekik dokursunuz inş okula giden çocuklarınız yoktur onlara daha zor olur

Kizlari baksin diyenler neden 'bekar' kismina vurgu yapiyo anlamadim. Evli olsalardi bakmalari gerekmez miydi? Evli olunca evlat olmuyo mu?

Tabii ki bakmaları gerekiyor öyle ya da böyle bakılacaksa bile herkes eşit şekilde destek olmalı.Ama bekar ve koca çocuk ev vs. başka sorumluluğu olmayan 3 tane kızı dururken gelinin bakması yakışıksız.
Oğlu da evli de olsa evlat onun da bakıma katılması gerek ama böyle durumlarda oğul değil onun eşi bakıyor gelinin üstüne kalıyor bu iş genelde. Yani gelinin hiçbir şekilde sorumluluğu yok varsa da oğlunun var.

Konu sahibinin yerinde olsam bakmam bencil olmak en doğrusu. Zaten kıymet bilen de olmuyor yapmasaydın oluyor adı. Kadını hastayken baba evine yollamışlar üstelik ben olsam nokta kadar acımazdım acıyan acınacak duruma düşüyor bu devirde. Hiç üstünüze vazife etmeyin vicdanınız da rahat olsun merak etmeyin kocanız sizi bu sebeple boşamaz. Eşinizle de tartışmayın bu konuda hiç bi şey olmamış gibi davranın o gelip açsın konuyu sakinc açıklama yapın hastayım yorgunum vs. hatta bi işe girip çalışın bence. Ya da çocuğunuz varsa onu bahane edin bir türlü sıra gelmesin, sinsi davranın biraz. Sakın o yükün altına girmeyin bir girerseniz bir daha çıkamazsınız.

Aslında kayınvalıdeme bakma konuaunda ya da ilgineme konusunda degıl cekıncem. Hiç bi olanak olmasa ben seve seve ılgılenırım ki Zaten oyle de oluyor . Fakat benı geren, bı durumun oEllikle bi gorumcem tarafından organıze edılıyor olması. Ben amelıyat oldugumda eşim hastaneden cıkarken ne yapmak ostersın dedı, evw cıkayım yardımcım gelir dedim. Fakat cevabım karsısında duraklayınca, sen ne dusunuyorsun dedım ve bana '' ben yogunum biliyorsun dedı kı o donem yogundu, annen gıdıp gelecegıne ıatersen 15 gun kadar kal orda dedı. Tamam dedım fakat daha sonra ogrendım kı, goruncem eşime ve tum aileye şunu demiş'' kaç yıllık annesı baksın sakın eve cıkmasın, çişini sen mi yaptırcan demiş'' estagfırullah, cok kotu oluyorum aklıma geldıkce. Şimdi boyle bi kadının organızesı ile ki, eşime '' gelin yemek yapaın cagırın annem yesın'' dedıgını de bildigim için, bu gelişin amacı bana tamamen rahat bozma amaclı gıbı gelıyor e bu da benı cok ofkelendırıyor. Yoksa cıdden iyilik yapmaktan, allahın rızasını kazanmaktan daha gızel bısey olmadıgını bılıyorum. Yıne de tum yorumlarınız ı ın tesekkurler

Tabii ki bakmaları gerekiyor öyle ya da böyle bakılacaksa bile herkes eşit şekilde destek olmalı.Ama bekar ve koca çocuk ev vs. başka sorumluluğu olmayan 3 tane kızı dururken gelinin bakması yakışıksız.
Oğlu da evli de olsa evlat onun da bakıma katılması gerek ama böyle durumlarda oğul değil onun eşi bakıyor gelinin üstüne kalıyor bu iş genelde. Yani gelinin hiçbir şekilde sorumluluğu yok varsa da oğlunun var.

Konu sahibinin yerinde olsam bakmam bencil olmak en doğrusu. Zaten kıymet bilen de olmuyor yapmasaydın oluyor adı. Kadını hastayken baba evine yollamışlar üstelik ben olsam nokta kadar acımazdım acıyan acınacak duruma düşüyor bu devirde. Hiç üstünüze vazife etmeyin vicdanınız da rahat olsun merak etmeyin kocanız sizi bu sebeple boşamaz. Eşinizle de tartışmayın bu konuda hiç bi şey olmamış gibi davranın o gelip açsın konuyu sakinc açıklama yapın hastayım yorgunum vs. hatta bi işe girip çalışın bence. Ya da çocuğunuz varsa onu bahane edin bir türlü sıra gelmesin, sinsi davranın biraz. Sakın o yükün altına girmeyin bir girerseniz bir daha çıkamazsınız.
Gebeyim 5 aylık

Teşh
Alzheimer öyle kendi kendine koyabileceğiniz bir teşhis değil. Önce doktora götürün. Zaten başlangıç durumundaysa ilaçla 3-4 sene normal hayatına devam edebilir. Hastalık ilerledikten sonra ise bir insanın evde tek başına bakması mümkün değildir. O zaman başka bişey düşünürsünüz.
teşhisi kondu. İlaç kullanıyor. Kayınvalıdemı aeverım, aslında bu tasam ve paniğim bunu amaçlı yapıyor olmaları. Kayınvalıdem zaten istemıyor gelmek, kaldıgı yerdekı komsularınınbırakmak ıstemıyor ama dedıhım gıbı amaçı getırıyorlar

gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye

Anlayamadım madem 3 kiz var bekar onlar bakabilir yani. Evli olsalar belki manileri var dicez. Yada benmi yanlış anlıyorum ?
Yada nolcak canım yemeği biraz fazla yapıp yollasaniz eksilmezki aksine bereketlenir.

Muhtemelen onun için taşınıyorlar da şöyle düşün aynı evde yaşamaktan iyidir. Arada uğrayıp eşin ihtiyacını görür filan. Ben yaşlı bir insana evimde bakmaktansa yakından ev tutma taraftarıyım. Böylece hem sorumluluklar yerine geliyor hem özel hayata zarar gelmiyor.

Ne kadar kızgın olursam olayım yemeğini yapamayacak kadar yaşlı ve hasta olan kayınvalidem için yemek yapardım. Evinin düzenlenmesine,bulaşığına falanda yardım ederdim. Fazlasını yapmazdım sanırım. Bilemiycem. Sonuçta hayır duası almak için bir fırsat diye de düşünülebilir. Ama istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz..

Bence esinizle acik acik konusun bunun boyle oldugunu dusunuyorum deyin zaten hamileymissinizde . Hatta esinize kizlarinin yanina tasinsa daha iyi olur kimse onlar gibi bakamaz hemde aklimiz kalmamis olur deyin. Ama bebce acik konusmakta yarar var

Aslında kayınvalıdeme bakma konuaunda ya da ilgineme konusunda degıl cekıncem. Hiç bi olanak olmasa ben seve seve ılgılenırım ki Zaten oyle de oluyor . Fakat benı geren, bı durumun oEllikle bi gorumcem tarafından organıze edılıyor olması. Ben amelıyat oldugumda eşim hastaneden cıkarken ne yapmak ostersın dedı, evw cıkayım yardımcım gelir dedim. Fakat cevabım karsısında duraklayınca, sen ne dusunuyorsun dedım ve bana '' ben yogunum biliyorsun dedı kı o donem yogundu, annen gıdıp gelecegıne ıatersen 15 gun kadar kal orda dedı. Tamam dedım fakat daha sonra ogrendım kı, goruncem eşime ve tum aileye şunu demiş'' kaç yıllık annesı baksın sakın eve cıkmasın, çişini sen mi yaptırcan demiş'' estagfırullah, cok kotu oluyorum aklıma geldıkce. Şimdi boyle bi kadının organızesı ile ki, eşime '' gelin yemek yapaın cagırın annem yesın'' dedıgını de bildigim için, bu gelişin amacı bana tamamen rahat bozma amaclı gıbı gelıyor e bu da benı cok ofkelendırıyor. Yoksa cıdden iyilik yapmaktan, allahın rızasını kazanmaktan daha gızel bısey olmadıgını bılıyorum. Yıne de tum yorumlarınız ı ın tesekkurler
Görümcen tam bir gÖRÜMCEK gibi ağ örüyor. Ameliyat olmuşsam altımı değiştirmek de çişimi yaptırmak da, kusmuğumu temizlemek de anneme değil eşime düşer. Eşinde de suç var

Back
X