Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Bana daha cok kibir gibi geldi
Bunlar gittiler yediler orda kadına bilerek rencide etmek icin su böregini kim yaptı diye sordular kadında itiraf edemeyip yalan söyledi sonra teyzeyle anne arkalarından biz ona sunu bunu yaptık o bize hazır almıs vs diye doldurdular bu kızı

Bana da öyle geldi yoksa ayni masada niye tekrar tekrar sorulur. Allah damat aileyede sabır versin. Bunun daha düğünü, bayramı, doğumu felan var

Bana da öyle geldi yoksa ayni masada niye tekrar tekrar sorulur. Allah damat aileyede sabır versin. Bunun daha düğünü, bayramı, doğumu felan var
Hayır bide gidip eşine diyecekmiş

Nasıl bi cümle kuracak acaba ; hayatım annen bize neden kek pogaca kısır börek yapmıyor bi dahakie bize yemek kendisi yapsın

Hayır bide gidip eşine diyecekmiş

Nasıl bi cümle kuracak acaba ; hayatım annen bize neden kek pogaca kısır börek yapmıyor bi dahakie bize yemek kendisi yapsın

Aklıma şimdi geldi.. Gecen sefer gittigimde kayinvalidem bize iki gün arka arkaya ayni corbayi içirdi. Eşim hele bi eve gelsin bunun hesabını sorucam. Tembelliğe gerek yok. Totosunu kaldırıp yeni corba yapsın bana ne

Valla Allah baska dert vermesin

Ailenizin bütün üyeleri de sizin gibi kendilerini evine davet eden önüne nimet koyan insanlara burun kıvıran tiplerse yalan söylemesine şaşmamalı. Kimse size yemek hazırlamak zorunda değil. Aç mı bıraktı sizi çağırıp. Gayet yemek koymuş sofraya. Siz nimete burun kıvırmışsınız. Ben olsam kapıyı açmazdım. Kıymetini bilin.

Yemek yapmaktan aciz diye düşündüğünüz birinden neden yemekler yapmasını bekliyosunuz anlamadım. Şahsen yemeklerini beğenmediğim birine gitsem ne yaptığını pek önemsemem bi çatal alır bırakırım. Şöyle düşünün, siz onun yaşındayken yemek yapmasını beceremiyo olsanız kendinizi eksik hissedersiniz, çünkü yaşasığımız toplumda alışık olduğumuz şey bu, kadınlar güzel yemek yapar, hele orta yaşı geçtiyse üüüüühh en çok onların elinin lezzeti vardır. Bu baskıdan dolayı yalan söylemiş olabilir. Bi dahakine bak ben börek yaptım haberin olsun deyip ikramlık götürebilirsiniz sonuçta kayınvalideniz, eli boş gidilmez hesabı. Sizin orta yolu bulup aileleri kaynaştırmanız gerekirken bu takındığınız tavrı yanlış buldum açıkcası.

Eksik aramaya gitmiş ve bir şekilde bulmayı başarmışsınız gibi bir düşünceye kapıldım.
El ile eş olmak ne zormuş diyenlerin, ne demek istediğini anlamazdım gençken.
Size karşı güler yüzlü, samimi, saygılı ve hürmetli davradıysa, isterse soğan ekmek ikram etsin. Ne önemi var.Niye sorup duruyorsunuz, sen mi yaptın, sen mi yaptın diye.Kadın belki utandı. Yapmayı bilmiyor olabilir. Siz kendinize göre güzel şeyler yapıp ikram edebiliyorsunuz diye, herkes aynı mı olacak?
Eşinize gidipte bu konuyla ilgili hiçbir şey söylememelisiniz bence.

Birde bunu eklemek istiyorum: Türkiyede bir akrabagim "İnsanlar artık birbirini yemege davet etmeye çekiniyor. İnsanlara kaç çeşit yemek sunmasan beğenmiyorlar" demişti. Ben inanmamıştım. Aha da öyle insanlar varmış. Acaba bu sosyal medyadaki ve televizyonlarda olan yemek ve sunum çılgınlığı mi sebeb oldu?eskiden böyle değildi bildiğim kadarıyla

Ben bu insanlari anlamiyorum gercekten resmen açığını aramaya gitmişsiniz hayir yani yapsa ne olur yapmasa ne olur sizi insan yerine koyup davet etmış bence çok yanlış davranış

aynen yani. Önemli olan bir arada güzel zaman geçirmek değil mi? Arkadaşlarım gelir beraber yemek hazırlarız canımız yemek hazırlamak istemez dışardan söyleriz. Amacımız beraber vakit geçirmek çünkü.
Bir gün iş arkadaşımız doğum yaptı evine gittik tebriğe. Öğle arasında gittik. Yemek yemeden. Kadın kahve çıkardı. Amannn bir arkadaşın ağzını kapatamadık. Vay efendim ona gittiklerinde o kaç çeşit yapmış da bir kahveyle misafir mi geçiştirilirmiş de mutfağı pismiş de kendi evini çiçek gibi tutarmış da.
Ben bu mantıktaki insandan korkarım. Çünkü en güzelini koysan kusur bulur.

Herkese aynını yapıyorsa takılmazdim ben, demek ki mutfağa önem vermiyor derdim, kaç yaşına gelmiş kadın senin için değişmez, bende onun için özenmezdim, ama herkese döktürüp size yapmıyorsa sıkıntıdır.

İyi de kadının yaptığı salatayı da beğenmemiş, lapa demişsiniz. Hazır almak yerine başka şeyler yapsa onlara da bahane bulurdunuz. Yapamadım, satın aldım dese onu da kabul etmezdiniz. Yalan söylemesi hoş değil evet, ama zaten sizin ısrarla sormanız yanlış. Çok ayıp gelir bana böyle sorular. Yanımda birine sorulsa bile utanırım. Ayrıca elli yalanını yakalamış gibi yalancının teki demeniz, nişanlınıza anlatmak istemeniz falan abartı.

Kayınvalidenize üzüldüm.

El açması su böreği yapsa daha mı kıymetli olacaktınız?

Benim kaynanamda komşusu için yolluk olsun diye poğaça yapar bize gelin görmeye gelirken bimden kurabiye falan alırdı.Aman boşver herkese ederi kadar bana yapmayana bende yapmıyorum bitti gitti hiç söyleme bile özellikle eşine ne alakası var boşyere gözünde kaynananı masumlaştıracaksın...

Size verilen değeri hazırlanan yemeklerle olcmeyin.Belki gercekten beceremiyordur bu tarz şeyleri yalan söylemesi bence de yanlış ama mahcup olmak istemediği için de söylemiş olabilir.Eğer umursamasaydi onemsemeseydi direk hazır da diyebilirdi.Bunun dışında yemeğin yaninda hoş sohbet guler yüz varsa asıl değer odur bnce

Ne diyorsun! hazır aldı demek hemde sen ona kekler, pogacalar, kisirlar yapmistin vah vah kV gormemissin atip tutuyosun kadının arkasından.Cay bile fazlaymis size...
Kadının belki mutfakla arası iyi değil, belki rahatsız,belki size çok değer verdiği için yemeklerim guzel olmuyor mahçup olmayayım hazır alayım dedi .
Bir de oğluna şikayet etmeyi düşünüyorsunuz bencede edin de gözü açılsın.
O yalanciysa sizde sağlam dedikoducusunuz her türlü konusacaktiniz kendi yapsa da

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Belki gerçekten kendi yaptı. Neden inanmadığınızı anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…