Kayınvalidem yüzünden boşanıcam galiba yardım edin 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım çalışıyor musun ? Evini terketme , savaş aç o zaman eşin küs olmanı konuşmamanı kabul ediyor... Eşine annesini hiç şikayet etme... Git çilingir getir anahtarı değiştir, eşine de ki annene anahtarı verirsen sürekli bu eve çilingir gelir, benim evimse benden başkası giremez. Temizlik konusunda da eğer çalışıyorsan temizlikçi tut ben kendi işimi ancak yapıyorum mecbur değilim de ve sakınn ha sakın yapma... Annenin babanın karşısına çıkmıyor ise valla sende onlara o kadar mesafeli dur. Eşine söylemeden sen işini becer , eşin laf ederse ben hiç şikayet etmiyorum annen böyle davrandığı için mesafe koydum sadece vs. de geç. Bende altlı üstlü oturuyorum benm kv seninki kadar değil ama o da alttan hallediyor işini , anahtar ondaydı aldım , bozuldu aramıza mesafe girdi oğlunu fitledi vs... takmadım... eşimi de uyardım bununla ilgili. Geçenlerde bayram temizliği muhabbettine komşumun eşimin yanında laf soktu , bende gülerek kv.lerde para çok tutun temizlikçi yaptırın gelinler kendi g.tlerini toplayamıyor çalışmaktan dedim. Ahanda kaldı çıt çıkmadı , şikayet bile edemedi. Kendin halletçen canım lafını söylücen onunkini takmıcaksın.
Bundan sonra böyle olucak galiba eşim arkamda annesinin haksız olduğunu biliyor ve konuşma tamam diyor

Bundan sonra böyle olucak galiba eşim arkamda annesinin haksız olduğunu biliyor ve konuşma tamam diyor
Hiç bir şekilde yumuşaklık göstermeyin o zaman iyi niyetle bi kez tamam derseniz yine eskisi gibi yapacak
Duymayın dediğini yok gibi davranın
Ama koca kp yanında samimi olmadan mesafeli olun kesinlikle ve kesinlikle onların yanında yok saymayın sonra sizi haksız bulurlar
Siyasi olun biraz 😉

Boşanmadan önce ağırlığını koy, eşin yapma etme annem üzülüyor onu kırma vs derse en son boşanırsın.
Anahtarı değiştir hatta gerekirse 2 kilit taktır, evde olduğunuzda arkadan zincir takın ki açılmasın.
Bir gün eşin yokken seni zorladığında çıldır yanında kararlı olduğunu göster, gücün sende olduğunu ağlama ama sesini yükselt, gözlerinden ateş fışkırsın
Benim evim diyorsa istediğin kadar benim de bu evde ben yaşıyorsam, benim eşyalarım varsa bu ev benimdir bitti de benden izinsiz giren olursa polis çağırırım, hırsızlık şüphesi var diye ihbar ederim, paralarım çalınmış derim mahalleye rezil ederim de.
İstediği kadar temizlik istesin yapmayınca silah zoruyla yaptıracak hali yok.
Kapıya gelince açma.
Ama eşin anneme ses çıkarma, pasif ol derse boşan tabi.

Çok karışıyor misafirimin önünde rezil ediyor kendi annemin babamın karşısına çıkmıyor onlara tavır alıyor bana kızıp ben yokken evime misafir alıyor burası onun misafir eviymiş yatak odama girip beni uyandırıyor anahtarımı aldım benim evimin anahtarını nasıl alırsın diyor haftada bir temizliğimi yapıcaksın ben bi iş yapmıcam diyor mecburum onun gözünde
Bu ne be, benim icin ya uzak bir ev ya da bosanma

İs esinizde bitiyor
Cikmam diyorsa evet cikmaz ve siz o kaynanaya mecbur kalmaya devam edersiniz
Esiniz ne is yapiyor? Gelir durumunuz nedir? Siz calisiyor musunuz? Coluk cocuk var mi? Para durumu onemli cunku ayri eve cikma konusunda.

Kaynana normal düşünemiyor onu anladık da seni bu kadar ezdiren kocadan ne hayır bekliyorsun? Bunu engelleyecek olan senin kocan. O musade etmese kaynana hiçbirşey yapamaz. Onun ailesinden ve sizin ailenizden aklı başında iki kişi bulun, oturun konuşun. Düzelirse düzelir, düzelmezse ana oğulu başbaşa bırakırsınız.

Kızlar bugun çok büyük kavga ettik eşimle ayrı eve çıkalım diyorum ben burdan çıkmam diyor o zaman annenle bir daha asla konusmucam yüz yüze gelmicem diyorum tamam diyor aynı binada bu olabilir mi ki gene sorunlar olucak boşanmalımıyım? Çok kötüyüm yardım edin lütfen
Adam sonuçta illede anneme saygılı olcan dememiş sende kaynanana hiç yüz verme evine gitme evine de alma boşver hayatını yaşa ne diye yuvanı yıkıyosun

Kaynana normal düşünemiyor onu anladık da seni bu kadar ezdiren kocadan ne hayır bekliyorsun? Bunu engelleyecek olan senin kocan. O musade etmese kaynana hiçbirşey yapamaz. Onun ailesinden ve sizin ailenizden aklı başında iki kişi bulun, oturun konuşun. Düzelirse düzelir, düzelmezse ana oğulu başbaşa bırakırsınız.

Aynı durumu yaşıyorum bu kadar yakın oturmuyoruz ama kocada bitiyor kocam annesinin agzına baktıkca bizde 2 kez ayrıldık şimdi boşanma davam var çok uğraştım ama kocam annesinin sözünden dısarı çıkamıyor bu sebeple daha fazla uğrasamıyorum. elimden geleni yaptım herkesin kendi seçeneği. kısacası kimse düzelmiyor eşin şimdiden annesine dur demeli. inan ilerde daha fazlasını yapıyorlar. karar senin.

Aynı durumu yaşıyorum bu kadar yakın oturmuyoruz ama kocada bitiyor kocam annesinin agzına baktıkca bizde 2 kez ayrıldık şimdi boşanma davam var çok uğraştım ama kocam annesinin sözünden dısarı çıkamıyor bu sebeple daha fazla uğrasamıyorum. elimden geleni yaptım herkesin kendi seçeneği. kısacası kimse düzelmiyor eşin şimdiden annesine dur demeli. inan ilerde daha fazlasını yapıyorlar. karar senin.
Çok üzüldüm yaaa. Şu üçüncü şahıslar olmasa daha mutlu olacağız. Resmiyette kayinvalide SADECE ESIMIN ANNESİ. Bu kadar. Neden bu kadar abartılıyor ki karışmak , lâf sokmak, eziyet etmeye çalışmak....

Kızlar bugun çok büyük kavga ettik eşimle ayrı eve çıkalım diyorum ben burdan çıkmam diyor o zaman annenle bir daha asla konusmucam yüz yüze gelmicem diyorum tamam diyor aynı binada bu olabilir mi ki gene sorunlar olucak boşanmalımıyım? Çok kötüyüm yardım edin lütfen

Kayınvalide ile aynı binada oturup , sorun yaşamayan birinin empati kurup durumu anlaması zor. Herkes ne yaşadığını kendi biliyor. Ayrıca herkesin tahammül sınırı farklı. 3.5 senelik evliyim, çocuğum yok. Ben de aynı apartmanda yaşıyorum ve sene başından beri görüşmüyorum. Sağlık problemleri nedeniyle işten ayrıldım, şu an ev hanımıyım. Aile yapıları bizimkisi ile alakası yok. Bizde herkes birbirini tutar, eşimin ailesi çekirdek ailesi dışında eş, dost, akraba yok. Kayınvalidem desen sürekli boşboş övünen (örnek kahveyi güzel yaparım, biz hepimiz uzun boylu mavi gözlüyüz vs) cahil bir kadın. Kayınpederimle tencere kapak. Eşim dışında ailenin diğer üyelerinin (anne,baba,kardeşler) insanlarla ilişkileri sıkıntılı. (kendi akrabalarının yorumudur) Evlilik sürecinde eşime maddi olarak çok destekte bulunmadılar, eşimin borcunu beraber çalışarak ödedik çok şükür. Manevi olaraksa hep beni üzdüler. Ben tam 3 sene alttan aldım. En son sıkıntıdan zona geçirdim. Doktorun ilk söylediği bu kadar neye sıkıldın oldu. Ama benim şansım yapılan herşey eşimin gözleri önünde oldu, laf sokmalar, surat asmalar, bağırmalar vs. Bu yüzden eşim hep benim tarafımdaydı. Şimdi yeni bir ev daha aldık. Borçtan dolayı 1-2 sene daha burada daha oturmak zorundayım ve inanın o süre bile gözümde büyüyor. Aynı apartmanda olup gül gibi geçinen insan bir elin parmağını geçmez, idare ile hep. Eğer benim gibi konuşmuyorsan ise işin çok zor. Şahsen benim özgürlüğüm kısıtlanmış gibi hissediyorum. Karşılaşmamak için evden çıkmaz oldum. Psikolojim iyice bozuldu. Ayrıca bir de elti gelecek ama ona ve bana yapılan muamele o okadar farklı ki. Eşim bile dile getirdi bunu. Sen üzülme biz gidince çok ararlar bizi dedi.
Özetle konuşmuyorsan aynı apartmanda zor, umarım sen iyi bir yolunu bulursun. Ya da eşin ikna olur da bir an önce uzak bir yere taşınırsınız.

Çocuk yoksa evden çıkana kadar yapmayın. Yoksa çocuğunuzun sinir hastası bir annesi olacak
[/QUOTE]

Aynısını yapıyorum çocuk yapmadım 3.5 sene. Yaş geçiyor şimdi de olsun diye uğraşıyoruz :) Hatta çoktan sinir hastası oldum :( Yaşı müsaitse bencede ayrı eve çıkmadan çocuk yapmasın

Çok karışıyor misafirimin önünde rezil ediyor kendi annemin babamın karşısına çıkmıyor onlara tavır alıyor bana kızıp ben yokken evime misafir alıyor burası onun misafir eviymiş yatak odama girip beni uyandırıyor anahtarımı aldım benim evimin anahtarını nasıl alırsın diyor haftada bir temizliğimi yapıcaksın ben bi iş yapmıcam diyor mecburum onun gözünde

Ama seninki ultra acayipmiş. Allah sabır versin, gücünü artırsın. Ve eşinin aklını başına versin. Umarım dilediğin gibi daha uzak bir eve taşınıp mutlu bir şekilde devam edersiniz.

Yuva yıkan kaynana yoktur sahip çıkamayan koca vardır.Bunu durumu düşünüp karar vermeniz daha mantıklı olacak.

Bende aynı bina da oturuyorum evin anahtarı tüm bireylerde vardı tek tek topladım ayar oldular ama yapcak birşey yok yıllarca sustum kardeş bildiğim elti hain çıktı 😂kv onu tutar bana da tutmam der bir güzel mesafe koydum en güzelinden bir kv merhaba o kadar ne aşağı ne yukarı kimseyi sallamam diyorsan koy postayı Kv ye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X